Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • crok

    Topikgazda

    válasz -szabi- #144569 üzenetére

    Az a poszt file-átvitelre vonatkozott, ez igaz, de mindhez odaírtam miért ajánlom.

    A SimpleSSHd nem FTP hanem SCP, ezt írtam is - meg hogy miért jobb mint az FTP.

    Az FX-ben WebDAV-ra vonatkozott az említés, amit szintén írtam, nem tudom minek próbáltad akkor ki.

    A Wifi FTP-t én nem ajánlottam, soha nem is használtam.. soha még a telefonjaimon se volt.

    Az utolsó - FTF Szerver - szintén zenész, sose használtam még, sose telepítettem, nem is ajánlottam..

    Ellenben a legelső app amit említek (MiXPlorer XDA-ról, amit szerintem sokan mások is mondanának első körben) nálad meg sincs említve, pedig abban is van többek közt FTP szerver is. MiXPlorer Silver elérhető Play-ből természetesen, fizetős mert ingyen elérhető XDA-n (szól ha van frissítés) és a Play változat a fejlesztő támogatására van kitalálva - de gyakorlatilag ugyanazt tudja.

    Az, hogy egy app nem fér hozzá csak a belső memóriához lehet jogosultság kérdés is (nincs belefejlesztve, nincs engedélyezve, Android verzióhoz kötött "sajátosság") de ettől még a program miért ne lehetne amúgy jó? A Wifi FTP Play-es leírása azzal kezdődik, hogy "On Android 5.0 & higher, to access external SD card, in app settings, click mount folder, select "custom" and then select the external SD card in the next screen." - ezt megcsináltad mielőtt el akartad indítani a szervert az SD kártyával?

    Az, hogy neked nem kell user/pass az egy dolog, én pl. olyat fel se tennék aminél az az alap hogy az anonim hozzáférés engedélyezett.. pont nem érdekel hogy helyi vagy bármilyen hálózat, elég csak egy reptéri WLAN-ra gondolnom.. brrrr.. az is "helyi".. de a Servers Ultimate megoszt (ha beállítod akkor "figyel") az összes interface összes IP-jén.. az meg gond, a jelszó nélküli csatlakozás meg nem.. mondjuk ez kikapcsolható szerintem.

    A Play-en kívül pedig egyrészt van élet másrészt egy FOSS app fejlesztője nem feltétlen akar pénzt adni azért, hogy az appot te ingyen letölthesd - hiszen ott van az F-Droid, csinálhat GitHub oldalt, ott release-eket.. arra pedig írhat update keresőt is. De ha csak Play Store akkor marad neked a szomorú valóság meg a ShareMe szerű appok - az egyszerű userek nem akarnak már FTP-t hanem idetapp-odatapp működik - valahogy. Na ez nem én vagyok, ilyet nem fogok ajánlani - pedig a Snapdrop - szimpla böngészővel - is hasonló.. de ahhoz is nyílt a forrás vagyis meg tudom nézni hogy hogy működik.

    @Somatom: Szerintem ez nem vita. Szimplán ez van. Nem tisztem eldönteni ki mit ajánl. Max. érvelek mellette vagy ellene. Én leírtam erre a célra mit ajánlok. Neki is megvannak az érvei - ellene leginkább. Akkor már épp topikgazda voltam itt (vagy két hete?) de nem érzem úgy hogy megmondóemberként nekem kell jönni egy ilyen "rosszatajánlottál" dologgal, mert amúgy az appokhoz odaírtam hogy melyiket miért ajánlom, arra viszont jók. Ha nem tetszik az ajánlás majd jönnek még itt sokan segíteni találni megoldást. Play-en kívül - belül. Magam részéről körbejártam a file átvitel lehetőségeket az én szemszögemből és továbbra is tartom, hogy jók - szerintem.

Új hozzászólás Aktív témák