Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz gbors #8697 üzenetére

    Te is pontosan tudod, hogy a programfejlesztés elmélete mennyiben különbözik a gyakorlattól. És itt jön elő az anyagiak problémája. Természetesen az egész levezethető egy elméleti alapon, hogy bizonyos, alapvető optimalizálással nem elérhető, de igazából szabad erőforrások hozzáférése mennyi munkaórát, pénzt, programozót igényel. Erre bárki képes, aki tapasztalt a modern játékfejlesztésben. És mivel jutunk előrébb, akkor, ha kiderül, hogy tudnak +10%-nyi erőforrást nyerni, ha még egy évet optimalizálnak? Maximum az EA engedheti meg magának, hogy erre pénzt áldozzanak, mert őszintén szólva +10%-ért baromira nem éri meg belekezdeni.
    Ha a Nitrousból való ábrákat felhoztad, akkor érdemes kiemelni, hogy ez egy három éves fejlesztés. Három év alatt jutott el oda a motor, hogy DX alatt az erőforrásokat úgy kihasználja, ahogy a képen van. Ezzel szemben a Mantle erőforrás-kihasználása hat hetes munka eredménye volt akkor. Tehát mit is várunk tőlük? Hány évet öljenek még bele az optimalizálásba? Ha egy kiadó lenne a hátuk mögött, aki időpontra kérné a programot, még ilyen kihasználást sem érhettek volna el, mert nem engedték volna őket három évig dolgozni. Egyedül Brad Wardell fanatizmusának köszönhetik, hogy minderre meglett az anyagi lehetőségük. Valljuk be a mai világban nem sok Brad Wardell szaladgál, inkább Bobby Kotick kaliberű cégvezetők vannak a szoftveriparban. És amíg ez az egész egy nagy üzlet lesz, addig nem fog ez a felállás megváltozni. Bobby Kotick is azt fogja nézni, hogy a low-level kóddal ötödannyi erőforrást sem kell befektetnie, kellenek a halálnak a pénznyelő API-k. Mostantól még olcsóbb lehet a következő Call of Duty, hurrá.

    Nem kell ahhoz várni, hogy meglásd mennyit fog fejlődni az AI. Csak elő kell kapni pár konzol exkluzív játékot. Ezeknél már rég túlléptek a PC-s szinten.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák