Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz Petykemano #65086 üzenetére

    Az 50-55 TOPS az kevéske... Legalább a duplája kellene, hogy elkezdjünk ezen gondolkodni.

    Az AMD-nél ez nem kihasználatlan. Már vagy 150 applikáció, vagy programon belüli funkció van, ami használja.

    A Qualcomm esetében azért van ez a dolog, mert ők tényleg a Microsoft rendszerére támaszkodnak, és úgy jelenleg hasztalan ez a dolog, de az AMD-nek van saját, Microsofttól független környezete ehhez, és ott az előző generáció azért létezett, hogy már most legyen 100-nál több alkalmazás erre. Ellenkező esetben nyilván ott tartanának, mint a Qualcomm és a Microsoft.

    A Photoshop helyett nem kell valami, mert az Adobe pont az egyik cég, amely támogatja a Ryzen AI szoftverkörnyezetet, és az AI funkciók az XDNA-n futnak. Egyébként az Adobe valószínűleg a szabványos környezetet is támogatni fogja, csak az még nincs teljesen kész, de olyan sok munka nem lesz majd vele. Addig ugye van DirectML például, stb.

    A Ryzen AI alapvetően úgy van felépítve, hogy egységes környezeten keresztül érje el a CPU-t, az IGP-t és az NPU-t is. Ezzel manuálisan befolyásolható a működés, de a runtime gyárilag törekszik arra, hogy a legjobb hardvert használja fel, ami pedig az NPU. Tehát ha nincs specifikusan kérve a program oldaláról, hogy min fusson, akkor az NPU-ra megy majd a folyamat.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák