Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz Petykemano #62417 üzenetére

    Persze tudom, hogy ami nem lett, arról már sosem tudjuk meg, hogy lett-e volna, és ugyanúgy nem lesz, mint az, ami sose nem is lett volna.

    Ennélfogva nem tudom, hogy kivel örülök együtt, vagy kivel értek egyet, de vagy az AMD-vel, vagy az MLID egyik forrásával vagy MLID-del egyetértünk abban, hogy a diszaggregációnak így lenne értelme, hogy base Die és azon shader Engine lapkák.

    Az is logikusnak tűnik, hogy a multimediát leválasztják. Milyen praktikus volna, ha mondjuk legalább részeiben újrahasznosíthatók volnának a lapkák és bizonyos skukhoz mondjuk nem teszik rá a multimédia lapkát

    Ami különös, számomra meglepő, hogy a base lapkák (aktív interposer) is darabolva vannak.

    Ez a kép egyébként azért némiképp újranyitja azt a kérdést, hogy pontosan mi nem sikerült és mi maradt. Itt azért nem működhet a 3D stacking, vagy a COW-L silicon-bridge által összekötött base die szétválasztás.

    RGT híradásában monolitikus lapkákat említett. Ugyanakkor számomra hihetetlen, hogy ilyen mértékű szétbontáshoz képest a step Back a monolitikus. Nyilván jó, ha van egy backup plan. De én azért nem zárnám ki, hogy a csak a navi44 lehetett monolitikus és a navi43 pedig a legkisebb aktív interposeres megoldás, és csak ezek skálázása - 1 helyett 2, vagy a képen is látható 3db - nem működött megfelelően.

    De persze az is felmerült bennem, hogy vajon nem pusztán azért kaszálták-e el, mert kell az advanced packaging kapacitás a Mi termékekhez.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák