Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz Petykemano #62215 üzenetére

    "...akkor miért nem skálázzák és miért nem készítenek belőle még kettőt - nagyobbat?"
    Igen, pontosan erre. :K

    "De ha nem sikerült összehozni a multi-chipletes skálázódást, akkor a két nagyobb verzió törlése érthető volna."
    Így valóban logikus... És könnyen lehet, hogy most inkább mást priorizáltak, minthogy ezzel szenvedjenek. De ettől függetlenül hagyhatták volna az egészet, és megcsinálhatták volna felskálázva egybe, ahogy az eddigi szériáknál is ment.

    Érdekes egyébként, hogy egy japán blogon épp a felvetésembe botlottam (GPU=/=SKU) ... :DDD [link]

    #62226 Z_A_P : És mindezt egy elég nagy fiaskónak kikiáltott R600 (HD 2900 XT) után. :)

    #62227 paprobert : "Ez skálázódási problémát jelez, és valószínűleg ez az oka, hogy miért nincs egy még nagyobb GCD."
    Én azt gyanítom, más állhat a jelenség mögött. Mégpedig az, hogy nem sikerülhetett vagy a tervezett órajelet, vagy a tervezett IPC-t elérni. Az órajelet szinte biztosan, a Navi21-hez képest alig sikerült órajelben előrelépni, és a driver sem biztos, hogy a helyzet magaslatán van, a megjelenéskor a szokásosnál is félkészebb benyomást keltett. Az esetleges egyéb hardveres hibákról nem is beszélve. Szerintem erre utal az is, hogy a teljes portfólión számomra látványosan alulméretezett CU-számok vannak, ami főleg a megjelenés előtt álló N32-nél feltűnő. Számomra ez arra utal, hogy lényegesen magasabb CU-teljesítménnyel kalkulálhattak a fejlesztés korai fázisában.

    Szerintem egy 120CU-s 8900XTX-nek és egy 80CU-s 8800XT-nek bőven lett volna hely/lehetőség, akár RDNA3 alapokon is... Szerintem bőven lenne érdeklődés ilyen termékekre +1 év múlva is. :)

Új hozzászólás Aktív témák