- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Philips LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Gamepad
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Busterftw
veterán
válasz S_x96x_S #60950 üzenetére
Akkor mondom máshogy.
Kevesebb lefoglalt mennyiség Q4-Q1-re = kevesebb termék a piacon.
És mivel már Q2-ben vagyunk, teljesen logikus, hogy a piaci hiány megjelenik.Azt sem mondtam, hogy nulla lenne, csak kevesebb, hiszen csökkentették az eredeti ,nagyobb mennyisége.
Egy autó hibáját sem lehet csak az üzemanyag hiányára visszavezetni"
Rossz példa. A példa úgy lenne helyes, hogy az Audi úgy döntött, kevesebb autót gyárt Q4-Q1-ben, ezért kevesebb autó került a márka kereskedésekhez, kevesebb Audi van a piacon. -
HSM
félisten
válasz S_x96x_S #60945 üzenetére
"Ott nyilvánvalóan valami probléma van .. "
Minden jel arra utal szvsz, hogy az RDNA3-al lehet(ett) valami gubanc.
Érthető lépés lenne, ha a Navi31-nél felmerült esetleges gondokat már kijavítsák a később érkező változatokban. Főleg, hogy pl. egy mainstream APU, vagy egy mainstream-ebb GPU (Navi32) sokkal szélesebb piaci réteghez jut el. Ezt erősíti, hogy február végén már csökkentett GPU-órajelek szerepeltek a specifikációban... [link] -
S_x96x_S
addikt
na végre .. valami hír ... Április 30;
AMD Ryzen 7040 Phoenix rumored to launch in late April, nearly 5 months after being announced"
The leaker also claims that the Ryzen 7 7840U, the 15W Phoenix, would launch on the 1st of May. It’s claimed it is very likely that all Phoenix APUs will launch within one week.
Interestingly, despite numerous leaks featuring the low-power Phoenix series, AMD has not officially confirmed the Ryzen 7040U SKU lineup yet. The company did mention that 15W Zen4 processors are coming, but thus far, AMD has been reluctant to share the specs.
As of now, we are aware of nine Phoenix SKUs featuring H, HS and U-series models. The series will be divided by the TDP and clocks.
However, the basic core-count and integrated RDNA3 GPU specs should remain similar."
akkor májusban jön a termékcunami ..[ Szerkesztve ]
Mottó: "A verseny jó!"
-
S_x96x_S
addikt
Ryzen 9 7940HS iGPU korai tesztelése .. azért van még mit reszelni a drivereken ..
"In 3DMark the Radeon 780M GPU is 12% and 15% faster than 680M in 3DMark Fire Strike and Time Spy respectively. Do note that the 680M system was using faster LPDDR5 memory."
AMD Radeon 780M (RDNA3) iGPU Average gaming performance with CPU Limit at 80W
CSGO (1080p High): 130 FPS
GTA (1080p Very High): 81 FPS
Forza Horizon 5 (1080p High): 86 FPS
Fortnite (1080p Medium): 78 FPS
Doom Eternal (1080p Medium): 83 FPS
Horizon Zero Dawn (1080p Favor Performance): 69 FPS
Call of Duty Modern Warfare (1080p Recommended/FSR Perf.): 106 FPS
Cyberpunk 2077 (1080p Medium/Low Mix): ~70 FPS
https://videocardz.com/newz/amd-radeon-780m-rdna3-igpu-has-been-tested-delivers-smooth-1080p-gaming
[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
7600S
Ez elég nájsz ahhoz képest hogy az ellenfél "For Nvidia" N5-ön készül, ez meg N6-on
Maga a lapka persze ~33%-kal nagyobb. És persze az is látszik, hogy ez a változat 90W fölé nem megy. (Nem érdemes)200mm2-es N6 lapkából kb 250 jó és 25 hibás lapka jön ki
146mm2-es N5 lapkából kb 375 jó és 25 hibás lapka jön ki.A jó lapkákkal számolva Lapkaköltség:
Navi33 N6:
$10000: $40
$9000: $36
$8000: $32
$7000: $28
$6000: $24AD107 N5-ön:
$17000: $45
$15000: $40
$13000: $35
$11000: $29
$9000: $24Természetesen nem tudom, hogy most pontosan mennyi egy wafer N6-on vagy N5-ön.
De valószínű, hogy N5-re még mindig nagyobb igény van, mint N6-ra, így az valószínű, hogy az N6 inkább a $5000-6000 táján lehet. AZ N5-ről nem bátorkodnék feltétlezni, de mivel épp az a mainstream node, azért talán még a visszaesett kereslet ellenére is kisebb a valószínűsége, hogy ott volt komolyabb zárcsökkentés.Mivel a fenti ábrán látható, hogy elvileg fogyasztási hátrányt sem szenved el, ezért vélhetően elég versenyképes terméket fog tudni összerakni.
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
D013
aktív tag
Rég jártam erre, van valami hír hogy mikor jön a Navi 3 lineup többi része? Lassan a teljes Nvidia 4000 széria kint van (legyen akármennyire gyászos).
-
Petykemano
veterán
Szerintem nincs hivatalos vagy biztos információ.
A Navi33 mobil implementációk szép lassan szivárognak, készülgetnek.
Ezen kívül a legvalószínűbb az, hogy Computexen lesz valami, vagy még a kínai 618 fesztivával jött még hírbe. Azt gondolnám, hogy legalább a desktop Navi33 rajtja meg fog történni akkortájt.
Szerintem az AMD termék kiadási kapacitása szűkös, ezért nem tudnak mindent egyszerre kiadni. Szerintem jól látszik, hogy 4-6 hetente tud megtörténni egy termék elindítása.
Az elmúlt 2 hónap során került kiadásra a Zen4X3D. A napokban egy Genoa-X fotó járta körbe a világot. Tehát lehet, hogy a destop verziók utána az azzal való foglalatoskodás zajlik épp. Talán ezt követően jöhetnek a GPU-k.
Szerintem a Phoenix készletet felvásárolták a kézikonzolosok, ezért késik és talán ezért kevéssé valószínű, hogy azt jelentenék be előbb.
Aztán persze lehet, hogy menet közben mégiscsak megtörténik a Phoenix és Navi33 forgácsokból készített desktop termékek bejelentése.Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Petykemano
veterán
válasz Petykemano #60958 üzenetére
-
Yutani
nagyúr
válasz Petykemano #60959 üzenetére
Pont most olvastam. Alatta a fórumban mindenki a 7800XT-t várja, a 7600-ot kb. senki.
#tarcsad
-
Petykemano
veterán
válasz Yutani #60960 üzenetére
Na igen.
Kiváncsi lennék, hogy vajon csupán egy hangos enthusiast rétegről lehet-e szó, akik valami olyasmi jóárasított és energiahatékony megoldást várnak, mint a 6800 volt, vagy inkább az lehet a magyarázata, hogy a Navi33 várhatóan 8GB VRAM-mal fog érkezni, ami kb "most megy ki a divatból".Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Alogonomus
őstag
válasz Yutani #60960 üzenetére
A 8 GB-os asztali 7600 valószínűleg ugyanúgy nem tudja majd komolyan felkavarni a jelenlegi helyzetet, ahogy a 4060 is lényegében csak egy takarékosabb 3070 lehet majd, vagy ahogy a 4070 is egy takarékosabb 3080 lett. Amíg a Navi33 erejét még a 6900 XT szintjére mondta Abu, addig komolyabb piacbefolyásoló hatása is lehetett volna a 7600-nak, de jelenleg egy 6700 és 6800 közé érkező 8 GB-os kártyának várom, ami az energiahatékonysága mellé a többi 8 GB-os kártya korlátozásait is magával hozza majd.
Ahogy Petykemano is fogalmaz, a 8 GB VRAM lassan kimegy a divatból. Az új 8 GB-os kártyáknak ettől még lehet piacuk, hiszen még az eddigi 8 GB-os világnézetet megtorpedózó, és ezért mostanában sokat ostorozott LOA és HL is elmegy 100 fps fölött 1080p medium beállítással, a régebbi játékok közül soknak pedig elég is 1080p ultra beállításhoz a 8 GB. A 7600 és 4060 fogadtatása ugyanúgy az árazáson fog múlni, ahogy az a 4070 esetén történt.
A 7800 XT viszont valahova a 3090 Ti és 6950 XT szintjére érkezhet majd 16 GB-tal, és a +4 GB egyértelműen ideálisabb 1440p kártyává teszi, mint a 4070 Ti. -
paprobert
senior tag
válasz Petykemano #60959 üzenetére
Érdekes spekuláció Igortól.
Az Nvidiával is dolgozó partnerek, akik nincsenek elköteleződve az AMD irányába, inkább kivárnak a várható, kisebb kártyák megtervezésével.
Ők is látják, hogy a "középkategória" nem úgy fogy ahogy eltervezték, a bizonyos ár felett nem vásárló vevők kimozdíthatatlanok, elkerülhetetlenül árcsökkentésnek kellene jönnie.
Ha viszont nem fogynak a termékek ezen az áron, és árcsökkentésnek is kell jönnie (az AMD-től), akkor nagyon nagy kockázat a jelenleg tervezett árhoz passzoló hűtést és PCB dizájnt elkészíteni.[ Szerkesztve ]
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
PuMbA
titán
válasz paprobert #60963 üzenetére
Ősszel kiderül, hogy lesz-e "for the gamers" mindkét oldalon Vajon az AMD és az NVIDIA beáldozza a profitot és árat vág vagy marad a felső és legalsó kategória a VGA-k között kevés darabszámmal és a professzionális piac mellett ez csak egy semmiség lesz.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz Alogonomus #60962 üzenetére
Ezèrt vàrom èn is a 7800xt T ami közel hozhatja az Rt T is a 4070 szintjèn raszterben meg 6950 xt felé tehàt jobb lehet, hiszen a 4070 nek a 7700 xt lesz ellenfele. Bàr engem annyira nem èrdekel az Rt egyelőre. Half Life Black Mesa is tudja minden csillog, tükröződik meg vibrâl stb pedig no Rt. S. Csak egy mod . Fanoktól. S a víz a tükrök a padló minden reflectionos meg csillog villog tükröződik. UE 5 meg lumenes is lesz az még szoftveres asszem, persze a hardveressel csak jobban megy majd Nvidian .
Az àr lesz a kèrdès. Szerintem a 8 GB os Nvidia S Amd új genes kàrtyâk buknak ha nem adják 100-150e körül.[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
válasz hahakocka #60965 üzenetére
Szépen csúsznak lefelé a Navi 23 árai.
Nekem az a véleményem, hogy ezek most már nem bennragadt kereskedői raktárkészletek, amiket még fél-1 éve rendeltek drágán és most áron alul próbálnak tőle megszabadulni. Azt esetleg elképzelhetőnek tartom, hogy mint lapka fel volt halmozva, de valószínűleg azért tud csökkenni az ára, mert mind az alkatrészek, mind a szállítás és megkockáztatom esetleg talán még a lapka ára szempontjából is "új", alacsonyabb költségből előállított termékek.A navi33 kisebb, olcsóbban előállítható lapka. Olyan sokkal viszont nem erősebb, mint a navi23.
Szerintem a navi23 jelenlegi árait tekintve sokkal drágábban nem is lehet adni, már egy $299-$349-os kezdőár is túlzás lenne a navi33 esetén. Figyelembe véve, hogy már közel $200 áron mennek a navi23-ak, vagy legalábbis hamarosan megközelítheti, szerintem $199-219 / $249 kezdő áron lenne az igazán jó deal. De valószínűbb, hogy $249 és $299 lesz az msrp, amit hivatalosan, a navi23 msrp áraihoz viszonyítva még mindig jelentős perf/$ növekménynek adhatnak el.Kepler azt is elmondta, hogy a Navi32 gyártási költsége valójában 20-25%-kal alacsonyabb is lehet a jelenleg $600 környékén árult Navi21-hez képest. Ez arra enged következtetni, hogy a Navi32-vel benézhetnek akár $500 alá is.
Én nem zárnám ki, hogy jönni fog egy 256bitre vágott Navi31 mondjuk $599-ért
a full Navi32 $499-ért
egy vágott Navi32 $399-ért.Ezek persze azok az árak, amiket én reálisnak tartanék.
Megintcsak el kell mondani, hogy ennél biztosab több lesz a kezdőár.Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Yany
addikt
válasz Petykemano #60966 üzenetére
Szerintem simán kereslet-kínálat törvények diktálják az árakat (az általam már többször emlegetett nv-amd összejátszás mellett), sokkal inkább a 4070-es megjelenését látom árcsökkentő oknak. Annyi, hogy most már zöldet is kapsz "olcsón", ezért most már kénytelen csökkenteni a piros csapat is. Eddig főleg azért vehették, mert konkrétan nem is volt nv kártya odalent. Most van.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Petykemano
veterán
a kereslet-kínálat játszik, csak nem olyan rugalmasan, mint gondoltuk/reméltük.
Én nem mernék a 4070 megjelenéséhez kötni minden ármozgást. Leginkább azért, mert a 4070 fogadtatása nem kifejezetten jó, legjobb esetben is "meh". Persze az könnyen lehet, hogy egy újonnan megjelenő termék relatíve alacsony ára rántja magával a konkurens/előző generációs termékek árait is.
Ugyanakkor az általános vélekedés a 4070-ről még mindig az, hogy drága ahhoz képest, amilyen piaci környezetben amilyen teljesítménybeli előrelépést kínál. Erről persze én most nem szeretnék vitát nyitni ebben a topikban, ezt megítélni mindenkinek szíve joga, mindenesetre a beszámolók arról szóltak az Nvidia is túlbecsülte erre az "olcsó" kártyára való keresletet.
Mindebből a lényeg az, hogy a 4070 $599-os ára is mehet még lejjebb. Ha jól tudom valami $20-os rebate akció már volt is pár nappal a rajtot követően.
Pusztán a 3070 és 4060Ti megjelenésének (és árképzésének) abban viszont jelentős szerepe van, hogy az AMD gyakorlata az, hogy mindig megvárja, míg az Nvidia megteszi a téteket (termékbejelentés árral) és ahhoz igazodik. Tehát most hogy ezek megtörténtek vagy küszöbön vannak, most már tényleg várható, hogy az AMD sem fog tovább hezitálni.
-
Yany
addikt
válasz Petykemano #60969 üzenetére
Én továbbra is fenntartom, hogy túl szűk látókörű pusztán teljesítmény alapján megítélni egy terméket. Egyetértek, a 4070 túl lassú az árához képest, de összértékben, egyéb paramétereit/tulajdonságait figyelembevéve igenis felveszi a versenyt a hasonlóan árazott AMD kártyákkal. Nem mindegyik jelent valós értéket, de a piacot nem csak észszerű tényezők mozgatják.
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Petykemano
veterán
"de összértékben, egyéb paramétereit/tulajdonságait figyelembevéve igenis felveszi a versenyt a hasonlóan árazott AMD kártyákkal."
Ez lehet, hogy így van.
De tartok tőle, hogy részben a kriptoőrület árrángató jelenségének tanulságai, és főleg az AMD már 1-2 generáció óta tartó az Nvidia által megszabott árszintvonalhoz igazodó piaci magatartása miatt, kizárólag a kompetitív összehasonlításból nem lehet a termék abszolút értékére nézve (value/$, A "megéri-e nekem megvenni?" kérdésre választ adó) megbízható konklúziókat levonni.Az elmúlt 2-3 év pont azt igazolja, hogy van létjogosultága nem a gyártók egymáshoz képesti árai, hanem egy-egy abszolút referenciapont alapján megítélni egy termék értékét.
Aki ma veszi meg a (2 éves) kártyát fele-kétharmad áron jut hozzá, mint mondjuk fél éve.
Persze ez a kifutó szériákkal meg szokott történni, de mondjuk egy éve még arról volt szó, hogy azok az árak, amiket ma látunk, már soha nem jönnek vissza.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz paprobert #60963 üzenetére
Az is érdekes hogy igor szerint ha 399$ lesz a 4060 Ti az kellemetlenül érinti az AMD 7700XT terveit, akár veszteségbe is átcsúszhat a kártya. Ez hogy a fenébe lehet ?Szerintem arra gondolt hogy kisebb lesz a profit,de hogy veszteség?
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz szmörlock007 #60974 üzenetére
Hát kérdés a memória.
Ha a 7700 XT 12 GB rammal lesz és nem 128 bites buszon ,hanem 192, és alá akarnak árazni Nvidiának akkor azért a 350 dolláros MSRP ár necces lehet, ha pedig 399 dolláros az ár akkor meg kérdés a teljesítmény, azonos áron.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz szmörlock007 #60976 üzenetére
Áh dehogy .
-
Petykemano
veterán
Szerintem a következő történik:
Egy 7800XT (70CU navi 31, 2.3Ghz) gyors fejszámolás alapján épp 66% számítási kapacitást nyújtana, mint a teljes navi31. 4db MCD is épp 66%-a a teljes kapacitásnak.
A TPU szerint ez a 66% a 7900XTX-hez képest épp oda tenné, ahol a 4070 tanyázik.
Persze nyilván itt akkor lehet mérlegelni, hogy az AMD be tudja-e ezt (Navi31 GCD + 4x MCD + ~200-220W board+hűtés) vállalni olcsóbban ($549) vagy inkább nem engedik le a frekvenciát, amivel magasabb teljesítményhez (+~10% jutnak, valamivel magasabb fogyasztással, mint a 4070, és ezt versenyeztetik $599-ért.Itt feltehetnénk a kérdést, hogy de hát ha az AMD-nek van kifejezetten kétharmad akkora GCD lapkája (Navi32), akkor miért nem azzal oldják meg a kétharmadakkora teljesítményt. Erre szerintem négy válasz lehetséges:
- a Navi32 még nincs kész
- a Navi32 60CU-val úgy lenne versenyképes a 4070-nel, ha jelentősen beletépnének a fogyasztásba, amit sem a 4070-nel szemben nem engedhetnek most meg, és a NAvi31 esetén láthatjuk, hogy nem is annyira alkalmas rá az architektúra, hovatovább...
- az is lehet, hogy kifejezetten visszafogott frekvenciával és TDP kerettel igyekeznek készülíteni az új SKU-kat, hogy sokat lehessen spórolni a boardon és a hűtésen.
- és végül az sem kizárt, hogy azért így történik, mert az AMD-nek lényegesen több Navi 31 GCD-je van, mint amennyit 7900XTX és 7900XT formájában el tud adni.Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
PuMbA
titán
Szegény AMD. Felskálázásban az utolsó helyre került. Az XeSS 1.1 minőségibb lett, mint az FSR 2.1. Mindig a fránya megvalósításon, végeredményen csúsznak el.
[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
Egyébként abból a szempontból különös, hogy a sok AMD hardverre építő kézikonzol valamint az asztali konzolok gyártói is mind érdekeltek lennének abban, hogy az általuk használt AMD hardveren is futó FSR jó legyen.
Persze lehet, hogy az együttműködést nehezíti, hogy nem közös előnyt szeretnének elérni, hanem minden vásárló saját maga számára látna előnyösnek egy jó felskálázót, mert akkor kevesebbet kéne fizetnie a konzol chipért, ami versenyelőnyhöz juttathatja. Közben viszont ugyanezért tulajdonképpen az AMD meg ellenérdekelt lehet.Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Yutani
nagyúr
Gondolom a Wccftech cikkre reflektálsz. Én most megnéztem a képeket, az FSR a vékony strukturáknál vérzik el, pl pálmafák lombozata. Van egy lila hajú lány is az egyik képen, ahol mindegyik upscaling sz@rul néz ki, de az FSR még csúnyábban jeleníti meg a hajat.
#tarcsad
-
HSM
félisten
válasz Yutani #60981 üzenetére
"Van egy lila hajú lány is az egyik képen, ahol mindegyik upscaling sz@rul néz ki"
Éppen ez a baj az upscaling-ekkel, a hiányzó részleteket egyik sem tudja elővarázsolni... Egy egyszínű falon meg nyilván egyik sem fog rosszul teljesíteni.#60980 Petykemano : Azért azt is meg kellene nézni, melyik eljárás mekkora erőforrásigényű. Épp a kézikonzol, stb miatt lehet más az ideális működése pl. az FSR-nek, mint a többinek (energiaigény a célzott hardvereken).
-
S_x96x_S
addikt
válasz Petykemano #60980 üzenetére
> kevesebbet kéne fizetnie a konzol chipért, ami versenyelőnyhöz juttathatja.
> Közben viszont ugyanezért tulajdonképpen az AMD meg ellenérdekelt lehet.Az AMD valójában inkább "érdekelt" lehet, mintsem "ellenérdekelt", mivel a következő konzolgenerációnál és az új vevőknél minden apró részlet számít. Az lenne a kellemetlen, ha éppen ezen a téren buknának el.
A helyzetet inkább úgy lehet értelmezni, hogy a konkurencia jobb eredményt ért el ezen a területen, mivel az AMD kevesebb erőforrást, fejlesztőt és kutatót fordított erre a szegmensre.
Amikor ezek a többéves kutatások és fejlesztések elindultak, akkor az AMD-nek még nem állt rendelkezésre annyi pénz, mint manapság.[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
7600XT: május 24-25 [link]
-
szivacs30
csendes tag
A múlt feltámadása jólárasítva https://www.emag.hu/amd-radeon-rx580-grafikus-kartya-8-gb-rx580cu/pd/D0CDW6MBM/
-
DudeHUN
senior tag
válasz Petykemano #60985 üzenetére
8GB VRAM... sajnos ez már lassan 1080p-re sem lesz elég. Jó lenne nem ezen spórolnának, mert a Jedi Survival-ban már High-on is kifutnak a 8GB-os kártyák az eddigi beszámolók szerint :/ 1440P-n meg Epicen 18GB-os VRAM felhasználást jelentettek eddig a játéknál. Remélem megjelenésre ezen valamennyi faragva lesz.
~250 dolláron kellene maradniuk maximum vele. Különben DOA ez is...Gamer for Life
-
Devid_81
félisten
válasz Petykemano #60985 üzenetére
Csodalotos ez a generacio eddig
7900 XTX (7900 XT)
7900 XT (7800 XT)
7600 XTAzt vagom, hogy tele van a piac RDNA2-el, de nem most kellene ezen gondolkodni, hogy hogy adjuk el, hanem akkor kellett volna amikor vette volna a nep csak epp fentartottak az arat a hegyekben a banyaszat miatt
[ Szerkesztve ]
...
-
Petykemano
veterán
válasz DudeHUN #60987 üzenetére
Áh, ugyan. Oda, ahol eddig elég volt 4GB, a 8 is bőven jó lesz.
Valahol azt hallottam, hogy 1080p annyira alacsony felbontás, hogy mai játékoknál már a médium textúrarészletesség felett a különbség észrevehetetlen.Szerintem is elsősorban $200-250 közé illene érkeznie.
De valószínűleg inkább magasabb, pl $249-299 lesz kezdetben.Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
PuMbA
titán
válasz Petykemano #60990 üzenetére
"Valahol azt hallottam, hogy 1080p annyira alacsony felbontás, hogy mai játékoknál már a médium textúrarészletesség felett a különbség észrevehetetlen."
Nem. Nyílt világú játékoknál nagy probléma a textúra és az eddigi kártyákon lévő kevés VRAM. Én a legmagasabb textúra beállításon is látok elmosódott textúrákat FullHD monitoron Van hova fejlődni.
[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
válasz Devid_81 #60989 üzenetére
Elképzelhetőnek tartod, hogy a 2-3 negyedéves undershipping által megállt áresés miatt nem fogyott úgy a készlet?
Bár számomra egyáltalán kérdéses, hogy az AMD esetén valóban a bennrekedt RDNA2 készletek miatt tolódott-e az új termékek piacra dobása.
Én elképzelhetőnek tartom, hogy tényleg ilyen ütemben készült el az RDNA3 és az.RDNA2 árakat úgy pozícionálták, hogy a készlet eddigre biztosan kitartson és nagyjából most engedték el.
Mindenesetre most úgy tűnik, hogy Végülis az RDNA2-t ezen a $200-600 áron is lehet árulni.
-
-
Ribi
nagyúr
Inkább a fos konzolportok miatt van ez az egész.
Amikor egy CP2077 RT-vel elfér 8G rabmabn 4k-n, akkor egy last of us medium grafon HDban 9G-t igényel? A szart.60995: textúra nem felbontás függő, közel mész valamihez az elmosódott lesz FHD-n és 4-8...k-n is.
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
válasz TESCO-Zsömle #60997 üzenetére
Szokásos kettő Arctic P8 vagy P9 venit sorba kötve a kellő nyomáshoz. Volt már ilyesmi kártyám nem is egy, már rutin megvan hozzá . (Mi8, 9300x2, M40...)
Persze kezdetnek simán kartonpapírból vágott házban, aztán ha lesz hozzá 3d terv akkor nyomtatok valamit. Játékok alatt egy GPU-val nem lesz gond, de két GPU-nál háát meglátjuk elég-e a kettő venti. Mondjuk HBM2 nem melegszik/fogyaszt annyira mint a GDDR6 szóval arányaiban kevésbé lesz forró mint egy asztali RX5700-as egy gpu-t használva.
Jó lenne valami olyan megoldás amire eredetileg tervezték de nem találtam olyat házat hozzá, így marad a barkács sajnos.[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz MasterDeeJay #60998 üzenetére
Azt hittem, van otthon vmi 6-8cm vastag Delta a felszálláshoz.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
válasz TESCO-Zsömle #60999 üzenetére
Van egyébként több is IBM szerverből vastag kétventisek. De isten ments hogy még egyszer azokat használni kelljen, 10k vagy 15k nem is tudom mennyi RPM, balesetveszélyes.
Első használatkor sok sok éve igencsak meglepetésként ért amikor 4db-ot bekötöttem és az asztalon hagytam, lerepültek úgy hogy a csatit is kitépték, na az kemény volt.
Totál fölösleges akkora hűtés. A korábbi Tesla M40 biosmoddal (húzva nem is kicsit) is bőven elég volt kettő P9-es olcsó vennti közepes fordulaton, nem is volt hangos és 70-80 fok körül ment a kártya.
Szóval kettő p8 lesz sorbakötve max fordulaton, szerintem elég lesz rá, max megtámogatom kívülről is plusz ventivel dual gpu tesztekig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest