Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TESCO-Zsömle

    félisten

    válasz Z10N #4817 üzenetére

    Majd meglátjuk... Mindenesetre ha összejön AMD-nek az XDR2 vezérlő a GCN-hez, akkor adva lesz a megoldás... MS talán meglépi, bár szerintem a Sony is csak a Cell miatt merte bevállalni az RSX-et. Ha van eszük még egyszer nem lépnek bele ebbe a csapdába... Hiába erős a vas, nehéz rá portolni/optimalizálni. Sok multiplatform játék van, ahogy az X360-as verzió szebb, mint a PS3-as, mert az egyszerű, ismerős felépítésre könnyű optimalizálni. Az X360 ugye gyakorlatilag egy fixre szerelt asztali gép...

    Az MS már bejelentette, hogy két külön vállalat adja majd a CPU és a GPU részt a dobozhoz. Egyik identitását se fedte fel, de mivel a konzoloknál épp olyan fontos az energiahatékonyság, mint a mobil szegmensben, a Radeon nagyon adja magát.

    Azért két dolgot még figyelmedbe ajánlanék. Egyrészt, hogy a VLIW hatékonyabb játékra, mint a GCN. Másrészt, hogy ezek a chipek a nagy tétel és a specifikus terület miatt egyedi dizájnnal bírnak majd. Szóval a konzolokba kerülhetne akár 28nm-en gyártott VLIW6-os is... Elvégre a GCN elsősorban általános számításokra jó. Konzolokon egy 7870-es szíve is bőven elég kraftot adna az elkövetkező 8 évre a maga 120W-os TDP-jével...

    proci985: Hiába VLIW5 a 6970-es, fejlesztés szempontjából csak egy kis ráncfelvarrás volt. Az erejét a 32nm-re állás adta volna, ezért szerepelt úgy, ahogy. Ez, és a bejáratott 40nm-es gyártósorok olcsóvá tették, mégha ez a hazai boltokon nem is látszott.

    szerintem nem fognak följebb menni árban, az a 350 usd a proért így is a 6970 kezdő szintje volt.

    Az 5870-es 400$-on kezdett. A 6970-esnek minimum 450-en kellett volna... Csak nem volt miért elkérni a felárat és végső soron -az olcsó gyártás miatt- így is jól jöttek ki.

    Sub-Dungeoneer lvl -57

Új hozzászólás Aktív témák