Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz smc #42167 üzenetére

    Azt mondja, hogy
    - ő $379 árat mondott, de nem úgy, hogy az a vágott lapka.
    - de valójában az amdt nem érdekli. Neki mindegy, hogy ha és amennyiben az nvidia drága, akkor ugyanúgy drága pc gput veszel tőlük, vagy ha ez neked drága, akkor AMD hajtott konzolt veszel, vagy AMD hajtott cloud gamingre fizetsz elő. (Ez egyébként szerintem nem teljesen igaz, mert minél kevésbé végtermék gyártó egy cég annál.vékonyabbak a marzsok)
    - ennélfogva valójában az nvidia van lépéskényszerben árazás tekintetében, de legalábbis az AMD-nek ez is kényelmes pozíció. (Ezzel meg azért nem értek teljesen egyet, mert bár a Navit designt nagyrészt kifizette a ms és Sony, a konkrét lapkák tervezésének, tapeoutjának és gyártásának és termékként való elindításának, szoftvertámogatásának is azért biztos van százmilliós költsége. Tehát azért nem tökéletesen mindegy, hogy elkelnek-e a navik, de az tény, hogy ha nem adja el őket bármi áron, abba nem rokkan bele )

    - röviden elmondja, milyen lépésekben történik a grafika.
    - állítása szerint a gcnben a tesszeláció azért volt gyenge, mert kevés volt a puffer/regiszter és az eredményeket kénytelen volt a lassú és energiaigényes memóriába írni
    - ezen az rdna új cache hierarciája segít
    - a Turing és az rdna egymáshoz közelítő architektúrák
    - akkor viszont az mvidia bajban van, mert a fejlesztők valójában a gcnre optimalizáltak eddig is,.mert azt ismerik. Az egy tévedés, hogy a játékokat nvidiára optümalizálják,.kivéve persze a szponzortáltakat.
    - a valóság az, hogy a fejlesztők nem tudják és ráhatásuk sincs, hogy működik az nvidia vga. A zártság oka pedig az, hogy az nvidia eddig is olyan techmikákat alkalmazott, driverből vagy hardverből, amelyek alig észrevehető módon és mértékben rontottak a minőségen. A.gcn akkor és ott is dolgozott, ahol az nvidia kártya már legyintett a részletekre. Emiatt hatékonyabb volt az nvidia

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák