Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz Oliverda #41753 üzenetére

    Bármennyire is fura, ez bizony TALÁN!!! Oka van annak, hogy a Google a Stadiát nem az adatközpontjaiba építi, hanem a peremhálózataiba. A játékoknál ugyanis sokkal kritikusabb a jó késleltetés, mint a számítási kapacitás elérésénél. Ott egyszerűen ráküldöd a számítást a birtokolt virtuális gépre, majd elmész kávézni, amíg kész nem lesz. Mindegy, hogy a késleltetés ~300 ms, nem igazán valós idejű a munka, amit csinálsz. Egy játéknál azonban a lehető leggyorsabb visszajelzés szükséges, vagyis kitörölheted a segged az adatközpontokkal. A peremhálózatba kell építeni a rendszert, ami ~100 ms-os késleltetést ad (lényegében annyit, amennyit egy konzol), márpedig ebben a Microsoft és a Google azért jár az élen, mert nekik erre szükségük van számos szolgáltatásukhoz. Az Amazonnak nincs ennyire szüksége, közel sem. Ettől még felhúzhatnak egy csomót, mert az alapinfrastruktúrájuk megvan, csak kérdés, hogy érdekli-e ez őket annyira, hogy a Microsoft és a Google ellen küzdjenek. Olyan nagyon láthatóan nem kapkodnak, mert befektetésben drága lenne, a konkurensek erősebbek, a megtérülést pedig hatalmas kérdőjelek övezik.

    (#41754) b. : Semminek nem lesz jobb késleltetése a Stadiánál. Még talán a Microsoftnak sem, mert kevesebb peremhálózati rendszerük van, mint a Google-nek. Egy szolgáltató pedig nem úgy fogja csinálni, mint a Google, hogy lényegében mindenhova építenek hardveres hátteret, hanem lesz egy régió, ami kiszolgál majd két-három országot. A Google ennél sokkal sűrűbb kiépítést tervez.
    A Stadia esetében nem kell, hogy előfizető légy. Akár ingyen is elérheted a számítási kapacitást (ez jön 2020-ban, Stadia Base). Egyszerűen regisztrálni kell, és vásárolni a Stadia boltjából. Ha előfizető vagy, akkor annyi történik, hogy olcsóbban vásárolhatsz játékot, sokat ingyen megkapsz, illetve nem csak Full HD/60 fps/sztereó lesz a csúcs, amit kapsz vissza streamként. Az ingyenes elérésnél olcsóbban ezt nem lehet megoldani.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák