Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    Apropó...

    A napokban - ismét - megjelent egy playstation 5 híresztelés: 4K@240fps - megfűszerezve egy kis VR-ral.

    Számos cikk megjelent róla pl. ez

    (De ugyanez.megjelent már elvileg 2017 nyarán is )

    UFDteches arc azt mondta, azért hihetetlen, mert jelenleg ehhez egy 9900K + 2x TitanT kell, ami $5000, és hát már higy jönne ki ez a teljesítmény egy $500 szerkezetből.

    Szedjük szét.
    Szerintem a ps5 nem fogja tudni ezt, hanem ez kifejezetten a PS VR-hoz tartozó számok. Hacsak nem döntöttek.úgy, hogy a ps5 = psvr, akkor ez két különböző platform lesz két különböző - grafikus - teljesítménnyel

    Ha feltételezzük, hogy a PSVRhoz tartozó géphez köthető a 4k@240fps, akkor az valójában lehet 2x120 lencsénként. Mit is mondott abu a vrról? Legjobb hozzá két lapka - lencsénként 1.

    Ha feltételezzük, hogy ezt a teljesítményt a psvr WoW technológiával éri el, akkor 1 lapka 120fps-t kell tudjon 4kban

    A wow lehetővé teheti azt is, hogy ne nagyon kelljen a különböző variánsokat különbözőképp megtervezni, hiszen az egyszintű és a dupla lapka pont ugyanakkora kiterjedéssel fog rendelkezni,.csak a magasság más. Ha a gpuhoz, mint központi egységhez IF-on keresztül kapcsolódik a CPU, még azzal is lehet játszani.

    Azt tudjuk, milyen közel áll egyáshoz a navi és a ps5 lapka. Mivel.a vega64 4k-ban csak 40-60fpst tud, feltételrzhetjük, hogy a rokonság az abu által említett nagyobb navival állhat fenn. (Ez a gondolat már jelentősen divergál az adoredtv leaktől, ahol a nagyobbik navi csupán kis mértékben haladja meg a Vega64 teljesítményét)

    Még így is, a nagyobbik lapkának a vega64 teljesítményét 2x helyenként 3x kellene meghaladnia a 4k@120fps eléréséhez!!! Azt meg hogy??? Talán még a 2x nem elképzelhetetlen. De közben már az is hihetetlen, hogy a kisebbik navi váltaná a Vega64-et.

    Mindenesetre elméletben ez jól körvonalazza, amit abu írt, hogy ha a kisnavi=Vega64, akkor Mit tudhat a nagy és a misztikus mégnagyobb.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák