Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz Televan74 #37951 üzenetére

    Nem kell az nvidia utána rohanni.
    Csak arról van szó, hogy ha jól időzítve tud lenni megfizethető tömegeknek szóló kártya, akkor abból lesz eladás, volumen, profit, márkaismertség, mérhető piaci részesedés. Ha ez a megfizethető, tömegeknek szóló kártya akkor érkezik meg, amikor a konkurencia már letett az asztalra egy gyorsabb és kevesebbet fogyasztó,megfizethető kártyát, akkor a tömegek azt fogják vásárolni, az AMD meg megmarad, "legyen már valami, hogy ne legyen olyan drága az nvidia kártya" kategóriában.
    A ryzen pont azért tudott akkora sikert elérni, mert az intel öntelt, elbizakodott és felkészületlen volt. Ha a (megfizethető) 6 mag már a Kaby lake-kel érkezik, a Ryzen sikere jóval halványabb lett volna. Míg úgy, ahogy történt, azt sugallta: az AMD kényszerítette lépésre az Intelt, úgy az lett volna, hogy "hát köszönjük, hogy részt vettek, viszlát, majd jelentkezünk"

    Az nvidia még csak most igyekszik megszabadulni a GP104-ektől, nyilván aztán kívánná bevezetni a 2060-at és esetleg még az alattiakat. A Titan RTX-et is most mutatták be. Egészen elképzelhetetlennek tűnik számomra, hogy Q2-ig bezárólag kidobjon 7nm-es kártyát. Q3 már az az idő, amikor mondjuk egy Computex vagy E3 alkalmával az nvidia bejelentkezi a vadiúj újított, frissített, feljavított 7nm-es RTX szériát előrendelhető FE kártyákkal. Mutat pár grafikont, hogy 40%-kal jobb Raytracing és már el is fogyott az összes - miközben csak ősszel kezdik meg a szállítást.

    Mi vásárlók persze semmit nem nyerünk azon, ha előbb jön pár hónappal.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák