Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Simid

    senior tag

    válasz Petykemano #33770 üzenetére

    Nem értek a chip tervezéshez, szóval ha azt mondjátok az mem vezérlő én elhiszem, de azért pár dolgot fontoljatok meg:
    - a 8db 32bit-es blokk, bár különböző elrendezésűek, mégis jól kivehetően azonos tömbökre épülnek és méretre is pontosan megegyeznek. Ehhez képest a tárgyalt rész a jobb alsó sarokban láthatóan méretben és mintázatban is különböző (vannak olyan die shotok amin ez jobban látszik). Ha az a 8 rész tényleg memvezérlő, akkor ebből kéne még találni négyet (területben is egyezően!), hogy meglegyen 384bit. Ez szerintem nem fog menni. :)
    - A Tonga estében már az első die shot megjelenésekor sokaknak szemet szúrt a dolog és egyből elkezdtek pletykálni róla. Egy hozzáértő személy gondolom könnyen ki tudja szúrni az ilyen furcsaságokat. Polaris esetében én sehol nem láttam ilyen találgatásokat a másfél év alatt.
    - Abu szerint a Polaris 20 új lapka, amiben pont a memvezérlőt módosították. Szóval AMD-nél egymás után kétszer is szopatták magukat 128bit felesleges memvezérlővel. (szerk: ok, itt feltételeztem, hogy P20 is ugyan így néz ki, de nem találtam róla die shotot.)
    - A kérdéses részhez nagyon hasonló egységek megtalálhatóak minden AMD GPU-ban. Fiji, Tahiti és még Raven Ridge-ben is. Sehol nem összekeverhető a memvezérlővel. A SR lapkában sem IMC az a két blokk.

    Ezek alapján nekem inkább hihető, hogy az I/O blokk mint, hogy DDR vagy HBM vezérlő.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák