Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • alton1978

    tag

    válasz Varoz #18628 üzenetére

    Igazad is van. Azonban én nem az alaplap előnyeit néztem, hanem a 1700X előnyeit. i7-4790K-ról 80K ráfizetéssel váltottam. 32Gb memória (ami szintén fontos volt) mennyisége maradt. Ez a 2 opció volt fontos és, hogy a hűtés fasza legyen. Az lett. Számomra minden szempontból jó váltás lett.
    Ezért a bagóért kaptam több mint 2x sebességnövekedést. Egy 4K-s render a régi rendszeren 8+ óra volt. Most ez 3,5 óra lett. Megérte? Ha időre dolgozol és sokat renderelsz, akkor tudod, hogy bőven megérte. 1-2 hónap és ez a sebesség is kevés lesz...
    Eredetileg egy Threadrippert szerettem volna venni, de az ára jelenleg nem érte volna meg számomra. Főleg nem olyan 100K körüli lappal. De afelől biztosíthatlak, hogy a következő komplett gépem már az lesz és nem ehelyett, hanem e mellé egy render-nodenak. Mert a sebességből a renderek és a kliensek számára sohasem elég. Az, hogy most a lap csak ennyit tud és nem nyomhatom ki a szemét, az nem igazán releváns számomra, mert nem versenyzek, hanem dolgozom a gépen. És - nem mellesleg - nemcsak, hogy jó a Ryzen, de olcsó is.Főleg ilyen teljesítményért. Amíg - elnézést a személyeskedésért -, Te a csúcsra törsz, addig én nem. Fontosabb az számomra, hogy a kliensek elégedettek legyenek, és május körül meglegyen a Threadripper is. Mert kell a sebesség. De nem kell a turbó OC, mert nem az a célom. Remélem, így már látható, hogy nem ugyanarról beszélünk és nem volt célom leszólni semmit és senkit. A véleméynem osztottam meg a saját magam tapasztalatából. Béke és Mikulás!

    Megjártam a Hadak Útját, miközben a Fiastyúkot kerestem!

Új hozzászólás Aktív témák