- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen egeret válasszak?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Erdei88
veterán
válasz Malibutomi #30549 üzenetére
A 980-al semmi. Egy 280X-et váltaná tesóm gépében
A Sapphire-al csak annyi a problémám, hogy csak 2év garancia van rá.
Mi a helyzet a többi kártyával? G1/Strix/DCII?
[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
válasz Sontir Fel #30556 üzenetére
Lehet befektetek és 390X lenne.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
blu79
addikt
válasz GeneraL_XTX #30558 üzenetére
Persze hogy nem érdemes nem lesz egy nagy durranás, 970ről 980ra sem lenne nagy durranás. Nagyon kicsike a különbség.
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
Televan74
nagyúr
Hagy így vesszük akkor fullhdra még furyra sem érdemes váltani.Én inkább vissza veszek a jövőben néhány grafikai opciót a 390 -es kártya miatt.
Pedig elgondolkoztam a 980Ti -n,de talán mégsem,inkább megvárom a next gent és azt hogy fog alakulni a DX12,Vulkan sorsa.Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
haxiboy
veterán
Tény hogy ami nekem van (g1 gaming) könnyen a refi 980 fölé húzom.
Kérdés akkor inkább a következő : Ha valamilyen csoda folytán,miután vissza küldöm engedik levásárolni. Ami jelenleg 112k, és maximum 30k-t vagyok hajlandó ráfizetni, és szeretnék tekintettel lenni a jövőre, amely egy esetleges nagy felbontású, freesync monitor beszerzését is jelentheti áldozzak rá? Vagy vegyek egy másik gtx 970-et és legalább lett egy phantom painem és extended garim? Vagy költsek kicsit és vegyek egy izmosabb kártyát? Esetleg várjam meg a következő generációt mindkét féltől és hagyjam a váltást a fenébe? Mondjuk ha esne kicsit a fury ára biztosan azt venném.[ Szerkesztve ]
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
blu79
addikt
Én is elgondolkodtam a váltáson, hogy hosszabb időre legyen elég a vga. Mondjuk egy 980ti de most semmiképp nem, jövőre jönnek a dx12 gamek jön a pascal meg amd is biztos kidob valamit, egy évet kibirok a 970el elég jól sikerült kari. És akkor nem bánom meg hogy most veszek és jövőre talán nem tudok vagy hogy nagyot bukok
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
addikt
válasz haxiboy #30561 üzenetére
A kérdés, és a dilemma nem rossz, hidd el sokan rágják magukat ugyanezen kérdésen.
Én speciel váltottam asus970-ről sapphire 390-re.
Okok:
-970-en nem volt hivatalos gari,csak ilyen " küld vissza hozzám"
-hiába vitt mindent szépen, én továbbra sem bízom a 3.5 gigában, ez előbb- utóbb ki fog jönni valahol.
-akartam egy kártyát, amivel talán kihúzom a következő generációig, és sok olvasgatás után én ezt találtam a legjobban időt állónak abban az ársávban, amit én most rá akartam áldozni erre az ügyre.Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
-
marcusa
addikt
Azt senki sem vitatja, hogy ár/teljesítmény arányban jobb a 970, de az sem igaz hogy "Nagyon kicsike a különbség."
Mikor a múltkor egy hétre cseréltem egy kollegámmal a 980-at 970-re, akkor több játékban is ugyan azokon a beállításokon amiken a 980-nal játszottam, nem volt játszható a játék 970-nel, visszább kellett vennem valamit, hogy élvezhetően fusson. Megegyező órajelre boost-olt a két kártya.[ Szerkesztve ]
:-)
-
noby
aktív tag
jelenleg mi legajánlottabb vétel 290ből ami nem ref hűtésű giga ill asus saphir trixx melyiket a 3közűl?
Megbízhatóságom:noby felhasználónak 55 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon!a régi rendszerben+az új :)
-
Televan74
nagyúr
Én meg a 390 -nel bírok ki egy évet,Ha ilyen lett volna a 290 is akkor sokan nem váltanak csak a fogyasztás miatt. Mert a Hawaii nem lett rossz kártya. Az már más tészta hogy a hűtsére jobban oda kelett volna figyelni a gyártóknak. Sajnos még a mai napig sem változott a helyzet Úgy vannak vele ami jó az Nvidiára,jó lesz az AMD -re is.Lásd Gigabyte Gaming G1 esete. Azt hittem hogy a 390 -es verzió egy csoda lesz belőle.Közben meg hangos és melegszik,bár én nem tapasztaltam,csak lebeszéltek róla.
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
asturel
őstag
Az normális, hogy a GPU 1050Mhz -t még -37mV on bírja, viszont 1080MHz-t már csak 0mV offszettel? Nem igazán tudom, hogy megér-e ennyit az a +30Mhz
Mióta kivettem a 'zárt' asztal alól a gépet sokkal könnyebb lehűteni a kártyát (de így télen mi fogja az asztalom felfűteni?). Annó azt hittem, hogy lehetetlen a WF3-al normális hőmérsékleten tartani a kártyát, amíg az asztal alatt volt.. -
halhatatlan
aktív tag
szeretném kérdezni,hogy Sapphire Radeon R9 290x 8GB Vapor-X-et- egy sima 290 Trix oc-t cr-fire-be össze lehet kötni? és mennyire kompatibilis a kettő együtt.
-
Apollo_21
addikt
válasz halhatatlan #30574 üzenetére
Ha lehetséges..márpedig "elvileg" igen..akkor a butább kari tudásával fog rendelkezni az X is...persze utánna hangolgathatod 1órajelre..
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Sontir Fel
őstag
válasz haxiboy #30557 üzenetére
Ha nem számítanak az anyagiak akkor ok. Ha csak a lelked megnyugtatására kell a dolog akkor szerintem elég a 390. Nem vagy alig kell hozzátenni pénzt. Újra 3 év garancia. 8 giga ram. Nincs gond a dx12vel mint ahogy azt most írják. Hátrány - többet fogyaszt (apropenzrol beszelunk) és kevesbe tuningosabb (jajj csak 58 fps lesz 60 helyett )
390x mennyivel lehet gyorsabb? 10% max? Inkább 5? Mennyivel kerül többé? 30%? Ár /értékwt néznék inkább 😃
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
odorgg
addikt
válasz haxiboy #30561 üzenetére
Azért kalkuláld bele, hogy ha a gyártónak küldik vissza, az nem 1-2 napos móka lesz, hanem hetek kérdése.
Szóval hetekig, vagy akár több mint egy hónapig is VGA nélkül maradhatsz.Az biztos, hogy jelenleg nem sok értelme van a cserének, a DX12-es jövőről meg mit sem tudni még, csak a nagy találgatások vannak.
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
oliba
őstag
válasz halhatatlan #30574 üzenetére
Nálam úgy van, hogy ahány mV-ot adok pluszba, annyi MHz-cel tudom emelni a magórajelet. +50mV = +50MHz. + 100mV = + 100MHz
-
Omli85
őstag
válasz Chrys_ #30529 üzenetére
Nekem ugyan sima 390 DCII van de 1100-on se melegszik ennyire mint a tiéd .
Lehet csak én fogtam ki valami csoda darabot ezek szerint de nálam semmi gond nincs a 390 DCII hűtésével. Automata ventilátorvezérléssel sem de egyedi profillal meg végkép, igaz 60% felett már hallani a ventilátorok hangját ami erre érzékeny tulajoknak zavaró lehet.
Mondjuk tegnap nekem is megjött az EK fullcover biztos ami biztos alapon.Viszont tegnap raktam össze ismerősnek Asus R9 380 4GB DDR5 STRIX-R9380-el egy gépet, na oda is kell a ház szellőztetés. 4 ventivel szellőztetve házban pikk pakk be állt a gpu 80 fokra mondjuk a fölé nem igen akart menni csak minimálisan de ennek eredményeképp átmegy kicsit gép hősugárzóba télen mondjuk kapóra jön lassan úgy is itt a fűtés szezon.
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Televan74
nagyúr
válasz Omli85 #30584 üzenetére
Szerk: Nem válasz akart lenni. Bocsi.
Sapphire Nitro,PowerColor,és egy MSI tesztet találtam eddig a 390 -ból.Az 390X tesztekből talán lehet egy kicsit követeztetni a 390 hangjára és hőmérsékletére.Ha csak nem egy átnevezett Hawaii lenne talán többet foglalkoznának vele.
Bezzeg a 980Ti kártya tesztekkel tele a online média.[ Szerkesztve ]
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
Erdei88
veterán
válasz -Solt- #30582 üzenetére
Nekem az a 2 két ventis hűtés szerénynek tűnik, de lehet tévedek. Passzív módról nem is beszélek, engem zavart a Strix-nél is idle 40-50 fokos a kártya és fűti a házat is
290-nél sem volt valami jó a WF3-as hűtés (tapasztalatból mondom)NV-nél viszont nagyon jók a G1-es hűtők, de azok mind 3 ventisek
[ Szerkesztve ]
-
füles_
őstag
[R9 390 G1 videók]
Monitorozza a GPU hőmérsékletet és a venti sebességet is.[ Szerkesztve ]
-
-Solt-
veterán
válasz Erdei88 #30586 üzenetére
A 290X Asus DC2-t is szidták sokan, de nekem semmi bajom a hűtésével, igaz, nálam egy Define XL házban van. Önmagában a két venti nem zavarna, csak jó lenne valami konkrétumot látni... kíváncsi lennék mit tudnak ezek az új ventik rajta.
Mi volt a baj a WF3-l a 290-n?
www.smart-bus.hu
-
Erdei88
veterán
válasz -Solt- #30589 üzenetére
290 DCII a kiszemelt ha a 390-ről lemondanék. Én nagyon szerettem, se a vrm sem pedig a memóriák nem melegedtek. Nálam egy HAF-X-ben és egy Air 540-ben volt.
WF3 szerintem sokkal melegebb volt mint a DCUII. Kölcsönadtam egy PH-s kollégának, nála 45 fok idle... load simán verdeste a 85 fokot, még egyedi venti profillal is.
75-80 között ha találnék egy legalább 2év garis 290 DCUII-t gondolkodás nélkül cserélném a 280X-et
-
-Solt-
veterán
válasz Erdei88 #30594 üzenetére
Nem hiszem, 106K-n nyitott, annyival nem olcsóbb most, hogy visszavitt darab legyen. Az én 290X-m visszavitt darab volt, de az jó 15K-val olcsóbb volt mint a többi. Egyébként az árak a negykeren múlnak... ők árazzák lejjebb, ha "gázos" a cucc.
Ezért kéne minden darabnak felírni a gyári számát amit hibával visszaviszünk, így legalább PH-n belül elkerülhető lenne a "vándorcirkusz"!
Így ránézésre szerintem kb azt tudhatja mint az MSI két ventis hűtése... [link]
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
Omli85
őstag
válasz Televan74 #30585 üzenetére
Egyetértek, én is vadásztam teszteket de alig alig lehet találni. Az a kevés amit találtam meg amennyit tesztelgettem eddig a 390-et én arra jutottam szerintem nem éri meg a 390x a felárat. Akkora különbség nincs a sima és az X között mint kéne, hogy legyen. Simán kihagyhatták volna a palettából a 390x-et és rakhatták volna helyére a Nano-t .
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Erdei88
veterán
válasz -Solt- #30595 üzenetére
The only drawback were higher than expected temps (over 80 at maxed out crysis 3) and really loud fans noise over 50% fans speed.
I agree with the other reviewer that this card with the Windforce 2 cooler can get quite hot. I think the factory overclock is a little high for the card at 1,025 MHz so there isn't much headroom above that.
Nem épp bíztató
-
ericdrawen74
senior tag
Akinek van Raijintek Morpheus hűtője a memoria bordák fent maradnak a saját "ragasztójával" vagy érdemes mást beszerezni?
Olyan világ jön, amikor mindenki gyanús, aki szép. És aki tehetséges. És akinek jelleme van… A szépség inzultus lesz. A tehetség provokáció. És a jellem merénylet!… Mert most ők jönnek… A rútak. A tehetségtelenek. A jellemtelenek. (Márai Sándor)
-
-Solt-
veterán
válasz Erdei88 #30597 üzenetére
A DC2-m ETS2 alatt 54%-s gyári ventiprofil mellett 85-88 fok körül üzemel, a szigetelt házból ilyenkor alig hallom a hangját. (füles nélkül) Ha jól értelmezem a leírtakat, jobban hangzik mint az én verzióm!
Tény, hogy én a hangra nem vagyok annyira érzékeny, mert amikor játszom úgyis füles van rajtam, tehát azon át ne halljam, teljes terhelés közben nagyon max 85, de inkább 80 fok, és idle ne legyen hangja. Ennyi az elvárásom!
www.smart-bus.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Ukrajnai háború
- Vírusirtó topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nintendo Switch
- NBA és kosárlabda topic
- alza vélemények - tapasztalatok
- Apple Watch
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest