-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Werkly
őstag
Valaki nézne 290X-el egy mérést Dying Light-ba? Minden maxon, NVidia opciók be és max 100% távolságnézet mellett. Vsync az OFF legyen!
Kösz! (milyen értékek között ugrál az FPS /min-max/)[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
R9 290 kártya vásárlása előtt állok. Eddig az ASUS-t szemeltem ki az ára miatt, de ha jól olvastam, akkor nem a legjobb verzió. Tényleg ennyire rossz a hűtése?
Árban a következő az XFX lenne, de az is majdnem 10k-val többe kerül.Előre is köszönöm a segítséget
Szerk.: találtam nem sokkal drágábban XFX-et, de arra csak egy év garancia van, illetve Gigabyte WF3, arra 2 évet adnak.
[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
Igen nagyon rossz a hűtése!Legalábbis iszonyat hangos.
Én nem vagyok kibékülve asus-al.
Még a directcu IIvel se.
Nagyon szép de 1 kalap f*s.
Azért sem ajánlom,h havernál 1-ik napról a másikra meghalt a 6970-ese.Előjel nélkül.
Viszont azért a +10-ért már talán tudsz rá venni normális hűtést,ha más nem itt hardveren![ Szerkesztve ]
-
bladegery
senior tag
Nem nagyon rossz a hutese, csak a vrm-el vannak bajok de amint azt mostanaban leirtak parszor erosebb kondik vannak rajta es egy ventillatoral teljesen orvosolni lehet.
Az egyik leghalkabb 290-nek mondjak.
Ez most komoly? Meghallt egy haver kartyaja es akkor mar soha senki ne vegyen asust?
Ha utolag akar hutest venni akkor meg refet kell venni sokkal olcsobban.[ Szerkesztve ]
gergely-szabo.com
-
lowzor
veterán
A gigánál jóval halkabb és jobban lehűti a GPU-t is.
Nem muszáj a VRM-re hűtést tenni, anélkül is tökéletesen működik, de sokat hozna a hőfokán. Igen, erősebb kondikat kapott, ezáltal jobban elviseli a melegebb VRM-et.
Hűtése tényleg nem a legjobb, de alapfeszen szerintem simán elég. A gigánál, MSI-nél jobban hűt.(#24203) GAbre:
Látom a hatalnas tapasztalat beszél belőled...
Érdekes módon az Asus 7950 is halk és tökéletes volt mindenkinél, ami nálad betegeskedett.[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
válasz lowzor #24207 üzenetére
Volt asus 6970-em.
Iszonyat hangos volt.
Volt havernak 6970-e.Azt leírtam.
Vettem 1 7950es asus directcu-t.
Volt,h 100fokra is felment a hőmérséklete még max fordulat mellett is,és annak is volt hangja.
Sehogy nem tudtam semmit csinálni vele,vagy 80x újrapasztáztam,meg 3 fajta pasztát vettem!(5 helyre vittem el)
Mindenhol jól feküdt fel a hűtő,és mégis,örültem,ha 80 fokos volt a gpu.Ezzel szemben volt sapphire 5850em.Kb 3 évet ment hibátlanul.
Volt sapphire 7970em. 7950 után.Fele akkor hűtése volt,mégis húzva se ment 65-70 fok főlé.
Most sapphire 290-em van szintén nem megy 60-70 fok fölé,pedig húzva van ez is.Talán kifejthetem a véleményem,hiszen erről szól a fórum!
És ezek a tapasztalatok szólnak belőlem!(meg még volt pár kártyám,de nem sokáig,és/vagy régebben,ezekről nem írtam)[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
Tudod,az asus úgy lövi be a kártyáit,h 100 fok se,vagy azon pörög 100%-on.
Ahogy asus support mondta volt.Ha játékban tartósan 100fok felett van,akkor tudják gariztatni!
És a Furmark az nem számít,nem "hívatalos" program.
És,ha 1 kártyát úgy lőnek be,h 100fok az üzemi hőmérséklete.Szerintem,és a fent említett okok miatt mondom,hogy annak nem lesz hosszú az élettartama.Csak,h megemlítsek még 1 kártyát,volt 9800gtx+om ref hűtéssel.1,5-2 évet bírt,és elszállt
És még mondhatnék pár ref hűtést,ismerősöknél is,ami szintén nem volt hosszú életű.
De persze ez a magánvéleményem.
Lehet,h jó a ref hűtés.Avatar
-
nagyúr
Össze ne vesszetek miattam
Lehet, hogy várok még néhány hetet és talán esni fog a 290X ára, és akkor azt veszek -
lowzor
veterán
Nem tudom, hogy V1-es, vagy V2-es 7950-ed volt-e, de tuti hibás volt.
Nálam az Asus 7950 V2 alapfeszen 55 fokig melegedett, egy combos feszemelés és tuning után is max 70-72 fokos volt és hangtalan. Mutattam is neked 100-szor tesztet róla, meg mások is mutattak a sajátjukról, de úgy tűnik ezek után sem hitted el, hogy a tiéd hibás, vagy te csináltál valamit rosszul.
Érdekes is lett volna, ha a legnagyobb bordával rendelkező 7950 100 fokon üzemelt volnaA 6970 meg már nevetséges példa 2015-ben és arról is elég szélsőséges dolgokat írsz. Bár azon még a rosszabbul megtervezett DC2 volt. Bár azt sem tudom, hogy ref volt-e neked és a haverodnak, vagy DC2. Ha ref, akkor még nagyobb vicc az Asus-t szidni.
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
Nem tudom te kivel beszéltél, de túl nehéz volt a hűtő és csak 4 csavar tartotta, beszerelés után elmozdult. Erre jött a rev 2.0. Te azzal kezdtél azért nem ajánlod, mert a havernál egy 6970 meghalt. Nem úgy lövik be a kártyát. Mi köze a ref hűtésnek az Asushoz? Nekem is volt gtx 480-am ami rohadt meleg volt mégis gond nélkül működik. Kár ilyen példákkal dobálózni...
-
nagyúr
Akkor tegyünk pontot az ügy végére
Ha egy Asus R9 290-DC2OC-4GD5 -t meg tudok venni 69k-ért újonnan, hivatalos garanciával (3 év), akkor vegyem meg nyugodtan, vagy inkább 4k-val többért egy Gigabyte W3-as? Igaz az nem OC-s. Vagy melyik lenne a legjobb választás max. nettó 75K-ig bezárólag?
Vagy várjak, hátha lemennek hasonló ársávba a 290X-ek 2-3 hét múlva?
[ Szerkesztve ]
-
Rathrol
aktív tag
290 vapor-x és Asus 290X között ua. az fps? Vapor-x emelt órajelel olyan mint 290x ?
-
nagyúr
Még mindig ASUS 290 DC2 OC... (annyira jó ára van, hogy nem tudok lekattanni róla )
Szóval egy Xigmatek Asgard Pro házam van. Elöl 12 centi venti befelé, hátul 12 centis kifelé, illetve a tetején is két 12 centis venti kifelé nyomja a levegőt. A CPU-t egy Scythe Ashura hűti, ez is a ház elejéből, a ház hátulja felé fújja a levegőt. Ebben a felállásban az ASUS 290 DC2 OC jól érezné magát hőmérsékletileg?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Köszönöm Mindkettőtöknek.
Lehet, hogy a felsőket jobb, ha alulra meg oldalra átrakom?
-
HSM
félisten
Meg lehet oldani.... Leveszed az órajelet 900MHz-re, voltage offset -20Mv, és máris faragtál 50W-ot a fogyasztásából, úgy pedig már bőven elég hozzá 2-3 12cm-es venti, és alig lassabb. (Csak a hátuljára tegyél PCB-hűtőnek egy bármilyen ventit, azt nagyon kéri az Asus. )
Ha viszont tuningolni szeretnéd, akkor nem árt tényleg ha van legalább 4db jól elhelyezett 12cm-es légkavaró szellőztetni a házat, no, meg ugye az elmaradhatatlan PCB-hűtő.(#24234) Erdei88: asdxv remekül megoldotta, miután rátett egy 12-es ventit a backplate-re, teljesen jók lettek a VRM hőfokok. Úgy már nekem sincs kifogásom az Asus 290-el.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Grave_444 #24232 üzenetére
Nem arról van szó, hogy nem lenne plusz 2k ventire, csak nincs kedvem ennyi porkavarót a gépbe rakni
Tényleg nem az idegeidet akarom cincálni, hidd el, csak keresem a legjobb megoldást.(#24233) Pug: nem feltétlenül akarom. Ha valamire azt mondjátok, hogy ez a tuti, mert ezen jó a hűtés, akkor inkább hozzáteszek még az összeghez.
(#24234) Erdei88: Köszönöm . Sapphire-ből a Tri-X OC rendben van minden szempontból?
(#24235) HSM: Köszönöm . Nem szeretnék semmilyen feszültséget, frekit állítgatni. Berakom a gépbe és használom, ez lenne a cél
-
Grave_444
nagyúr
Ezt értem, én csak a saját tapasztalatom mondtam el.
4db 5v-os ventivel az MSI 94 fokra felment 2800rpm-el (100%), miután oldalra tettem egy 7V-ost és a 2 szívót is 7V-ra kötöttem megáll kb 75 fokon, 2000-2200rpm körül.Sapphire TriX 3 ventis azt nem ismerem, elvileg jobban hűt.
-
amdfavorite
csendes tag
Sziasztok! Van egy Sapphire r9 290-es ref kártyám , előző tulajnál vizesen ment a kártya gondok nélkül nálam most gyári hűtővel van , nálam van 2 hete és most az utóbbi 2 napba és már folyamatosan be villog a kép meg minden féle textura hibák villogzó színes kockák jönnek elő , de csak akkor ha driver van fent a kártyán anélkül tudom használni viszont játákoknál nincs az a teljesítmény. Valaki tudja mi a megoldás vagy a kártya meghalt ? Köszönöm szépen előre is a válaszokat.
-
Grave_444
nagyúr
válasz amdfavorite #24238 üzenetére
Hőmérsékleteket nézd meg GPU-Z-vel.
Próbáld meg 50MHz-el kisebb órajelen hátha az a baja. Sapphire Trixx[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
A Gigabyte WindForce 3-as hűtőjével mi a helyzet 290, 290X vonalon? Illetve az MSI is érdekelne, ha van róla tapasztalatok.
[ Szerkesztve ]
-
amdfavorite
csendes tag
válasz Grave_444 #24239 üzenetére
Meg csináltam de semmi , még már az asztalon is csikoz mikor rakom fel a drivert újra inditás után is de viszont akkor azt vettem észre mintha valami rezegne egy kicsit a házban újra indulásnál. Le kellet törölnöm a drivert hogy tudjak ide írni. Szerintem ez a kártya megfőtt.
-
Grave_444
nagyúr
válasz amdfavorite #24243 üzenetére
Hány fokos, azt megnézted? Vagy ha fent a driver egyáltalán nem tudod megnézni?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Sontir Fel #24244 üzenetére
Köszönöm De gondolom a hőfokok is jók alapon, ugye?
[ Szerkesztve ]
-
hermanyi
addikt
válasz amdfavorite #24246 üzenetére
Milyen VGA volt benne előtte?
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
TTomax
félisten
válasz amdfavorite #24249 üzenetére
Ki rakta vissza a hűtést,te?Egyébként 99% a kártya halott ...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest