- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ RX Vega 64 / 56 Téma összefoglaló !
Új hozzászólás Aktív témák
-
zozomester
csendes tag
válasz micafighter #9567 üzenetére
Ez nem a BIOS-ban történik, hanem a Driverben és a Reg fájlok mókolásával.....
-
arnoldito
senior tag
Akkor müködik az aktiválása, ha RX590 vagy vega van a gépben. Különben hibát dob ki az AMD oldalon az aktiválásra. Amint beaktiváltad, nem kapsz kulcsokat, hanem hozzá kell társítani az amd fiókodhoz az adott steam fiókot vagy uplayt és magától megoldja az amd, mivel Tilos a kulcsok eladása, így védik ezt a történetet...
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz zozomester #9601 üzenetére
Igen, a BIOS csere esetén változó értékeket tudod manuálisan is szerkeszteni powerplaytable szerkesztesevel, legalábbis Windowsban ugye. Kivétel a memória feszültség, amit manuálisan nem tudsz változtatni.
Windows esetén van egy beépített védelem a kártyába ami boot alatt már megy így nem nagyon lehet moddolgatni a biosokat, ezért használjuk a powerplaytablet, linuxon úgy tudom van erre workaround mert boot közbe sideloadolni lehet egy moddolt biost, nem tudom pontosan de neten/redditen biztos fent van a módja, MAC eseten megint más a helyzet, arról volt már itt nemrég szó ugye.
-
sodokan
tag
Van aki 400W PSU-val használ Vega 56-ot?
Jelenlegi PSU: be quiet! Pure Power 10 CM 400W Silver (BN276)
Jelenlegi CPU: AMD Ryzen™ 5 1500X
Jelenlegi GPU: XFX Radeon RX 580 GTS XXX Edition 1386MHz OC+Tervezett GPU: 8GB MSI Radeon RX Vega 56 AIR BOOST 8G OC Aktiv
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/6yvxli/vega_56_undervolting_power_draw_tests/ alapján bejátszható a 400W keret alá kis pufferrel, csak nem említi a szerző az egyéb fogyasztóit.
Tudom, hogy a gyártói ajánlott PSU erősebb, most az itteni tapasztalatokra/véleményekre vagyok kíváncsi.
-
SzlobiG
félisten
-
Cabernetke
csendes tag
válasz sodokan #9610 üzenetére
Háát, az a helyzet hogy a Vega nagyon agresszíven szívja a táp 12v-os ágát...teszteld meg a jelenlegi konfigodat HWinfo-val, hogy az RX 580-al teljes terhelésen mennyire droppol a 12V-od.
Én amúgy 400W-os táppal, 165w fölé nem nagyon merném engedni a Vega 56-ot...
Az FSP Aurum S 500 Gold tápom 12V ágát a Vega 56 Pulse 200W TDP-nél 11,55-11,60 körülre droppolta 12,08-ról, ezt még úgy ahogy tolerálta...és kb 240W tartós terhelénél 11,50 alá is benyalt...és pár perc után hard reset...
Szóval, ez az RX Vega nem játék...Én is azt hittem, hogy a régi 300W tdp fölé moddolt R9 280-am után a Vega 56 semmiség az 500W-os tápnak, de ez közel sincs így...
Nagyon masszív 12V-os ágra van szükség, azért írnak 750W-ot táp igényre, hogy biztos legyen a tuti...[ Szerkesztve ]
-
sodokan
tag
válasz Cabernetke #9613 üzenetére
Mi az, hogy dropol a 12V-os ág? Mitől lesz kisebb a feszültség? És mi a következménye?
-
Peddy789
őstag
válasz sodokan #9614 üzenetére
ez a tapegyseg mukodesevel kapcsolatos. Egy feszultseg generator, idealis esetben mindegy hogy mekkora ellenallast kapcsolsz ra, dinamikusan tobb kevesebb aramot ad hogy tartsa az adott feszultseget.
Tehat ha 500mA-t kell "kuldenie"akkor annyit kuld hogy adott ellenallason megmaradjon a kivant pl 12V. Nahmost ha nem tulvan terhelve es mar nemkepes tobb aramot kuldeni, mondjuk 590 (ezek total random ertekek) kellene de a tap scak 550-re kepes, a feszultseg csokkeni fog.
A logikai aramkorok stabil mukodesehez adott feszultseg szukseges, amennyiben ez nincs meg, osszeomlik a "szamolas" hirtelen 1ek helyett 0-kat kaphatsz, ami hibakat okoz tehat roviden kifagy a geped, random ujraindul hasonlok.
Emelett aztis erdemes hozzatenni hogy minnel nagyobbak a kilengesek annal erosebben vannak hasznalva pl a kapacitasok, es csokken a tap elettartama foleg ha a teljesitmenye 100%ban hasznalod, vagy 120%ban. Valoszinuleg ha csak 30%on hasznalnad tovabb lenne eletben.
[ Szerkesztve ]
-
sodokan
tag
válasz Peddy789 #9615 üzenetére
Köszi a választ.
De ez a forráskérdésem lényege, hogy elvileg lehet 400W alá bevinni a teljes rendszer teljesítményszükségletét a kártya visszafogásával, és hogy ezt így használja-e valaki? Mert ha mondjuk stock esetben épp kiszolgálja a táp a kártyát 100%-on, akkor ha visszafogom, akkor biztonságos tartományba le tudunk menni, nem?
-
törölt tag
Azért remélem észrevettétek hol vagytok ))
AMD Radeon™ RX Vega 64 / 56 / Radeon VII
gaborw nyomathatod a VII infót[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz sodokan #9616 üzenetére
Nem egyszerű kérdés. Elvileg igen és elvileg jó öteltnek tűnik. Kérdés mennyire használja ki a tápot, illetve milyen minőségű a táp, ami még fontos mekkora teljesítmény visszavételellel mennyi fogyasztást spórolsz. Ezt csak méréssel lehet.
A jobb tápok legalább 10% többet tudnak mint ami rá van írva. A 400-as táp könnyen lehet, hogy 440-es. Teszteltem ilyen szempontból tápokat és tartósan tudták tartani a 115%-os használatot fagyás meg minden nélkül. Nyílván nem a legjobb, de ha egy 400-as 360-at kajol alkalmanként az nem a világ vége.
Talán érdemes inkább a procit viszább venni, általában abban jobban van tartalék mint a VGA-ban, vagyis nem vesztel teljesítményt játék közben, persze attól függ milyen CPU. Egy alap 4 magosból nemigen van mit visszavenni. -
korcsi
veterán
Heaven, tomb raider dox demo konnektorból 330-340W körül vesz fel a gép (1025mV@1580MHz Vega64) , egy 4,4GHz@1,15V 4790K társaságában. Kérdés, hogy a rövid idejű erősebb terhelési tüskék lekapcsolásra sarkallják e a tápegység védelmét.
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
Plasticbomb
addikt
Az a baj, hogy nagyon nem mindegy, hogy mennyi idore jon ki atlagban a fogyasztas atlag. Sokan nem vettek meg eszre, de ma mar a modern hardverek masodpercenkent tobb szaszro, akar ezerszer valtanak allapotot, vagyis minden egyes allapot egy egy valtozas fogyasztasban, feszultseg felvetelben. Ezt a modern tapok tudjak kezelni, de csak egy pontig. A VEGA ebbol a szempontbol egy nagyon brutalis tap terheles. Lehet, hogy GPUz stb egy masodpercre azt mondja neked, hogy 200W atlagot vettt a kartya fel, de ha leviszed a mintavetelezest a ms tartomanyba, akkor lehet azt mondja, hogy egyik 10ms idoszakaszban 700@, masikban 100W volt a terheles, majd megint 700 majd megint 100, majd 50, majd 700 megint. Ez az, amit sok kisebb tap nem toleral tul jol. (Ezert is lenne erdekes nekem venni egy RVII, ilyeneket alaposan kitesztelni, berhelni, hogy is viselkedik, de gyanitom, annyira nem nagy a kulonbseg a ket chip kozott, viselkedesben. Ugyanezert erdekelne egy Ryzen5 2400G is.)
PL en egy 520W seasonic platinum fanlessel hajtottam eloszor, nagyon jo tap, sokat bir, de a VEGA, amint elkezdtem berhelni, egybol le leverte. Most egy 850 Prime Ultra van alatta, s meg akkor sem veri le, amikor az RX480 megy mellette banyaszatban. Mas terheles van a 480on, mashogy is viselkedik, es ezt a tap igy tudja toleralni.
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Heroes fan
őstag
Látom még nem kapható a 7.
-
AtHoS
nagyúr
válasz Heroes fan #9624 üzenetére
Azt mondták megvetted mind azért fogyott el
read-only mode on the forum
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Köszönjük az észrevételt, hogy szuperál az új karid?
-
AtHoS
nagyúr
válasz Heroes fan #9626 üzenetére
Hát mondjuk ezt azért én sem hittem el...nem is tudom miért
-
Dareiosss
senior tag
-
Chalez
őstag
-
AtHoS
nagyúr
válasz Heroes fan #9631 üzenetére
Ezt keresed? #8827
"BF5 teszt, ahol tudsz váltogatni procit/felbontást, hogy megnézd milyen lenne, ha váltanál [link] a Тесты menüben tudsz választani a játékok között és nézelődhetsz kedvedre azok tesztjeiben procikat"
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Heroes fan #9631 üzenetére
Nem tudom mire gondolsz, de hogy jön a kérdésemhez ez a kérdés?
Ha továbbra is ezt szeretnéd csinálni, szólj, mert itt nem lesz helyed.
Vagy nekiállsz értelmes/indokolt hozzászólásokat kreálni vagy ne írj.
Marha unalmas már, hogy a semmiről diskurálgatsz mellékágon kb.,
folyamatosan porhintve, hogy jajdemiértnem vettél még mindig karit.
Igazából az égvilágon semmi értelme, hsz. gyűjtögetésnek is kevés,
a körülötted felcsapongó flame okán pedig előbb-utóbb gondod lesz.
Utoljára írtam bármit is ebben a témában, legközelebb nem is fogok. -
AtHoS
nagyúr
válasz Heroes fan #9636 üzenetére
jahogy a saját hozzászólásodban lévő oldalt keresed: [link] amit "itt láttál". Na erre nem gondoltam
[ Szerkesztve ]
-
Chalez
őstag
Most tényleg egy jóízűt nevettem Én is mindjárt letesztelem a procimat Vega 64-gyel, pedig igazából csak egy Pulse 56-om van
-
Krisz0418
őstag
Sziasztok! Nos, gep újítás előtt vagyok. Eddig csak nv kártyám volt közép, felső kategóriából. Jelenleg r7 260x-em van. En nagyon szemezgetek egy vega 64el. Megéri az árát? Akinek van tudna véleményt mondani? Fogyasztás, teljesítmény, driverek stb.
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
törölt tag
válasz Krisz0418 #9642 üzenetére
Van itt pár probléma a hozzászólásoddal.
Ez nem a milyen videókártyát vegyek szoba.
Itt már olyanok vannak akik döntöttek hogy nekik megéri, ezért értelmetlen a kérdés.
Az hogy neked megéri e az meg sokmindentől függ.
Freesync TVd van e ?- akkor csak az AMD
freesync monitorod van e és hogy abból milyen.
A 260x ből kiindulva egyáltalán nem biztos hogy a géped alkalmas egyáltalán egy bármilyen felsőkategóriás kártyára. Van 750 wattos tápod? van egy jobb CPUd? mondjuk ryzen 2600 kategóriás?
Mi a kitűzött felbontásod és ott hány FPS.
Érdekel e a 3 játék amit jelenleg hozzá adnak vagy Te is csak elpasszolni akarod...
64ből a Nitró+t
56ból a Pulset szokták ajánlani[ Szerkesztve ]
-
Krisz0418
őstag
válasz #45185024 #9644 üzenetére
Freesync monitor hamarosan érkezik. 144hz-es.
650es chieftec tápom van. Gépet épitek 2600x lesz benne.
Fullhd felbontás 60+fps, battleroyaloknál 144hz miatt 144 jól jönne.
A division 2 nagyon is érdekel, előakartam rendelni. A többi nem.AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
Kvg
senior tag
Ez mennyiben érint téged? Egy viszonylag olcsó Vega 56 ot sem tudsz megvenni. Azért
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Krisz0418 #9645 üzenetére
Na ez már egy konkrétum a gép jó hozzá Dvision2-nél a mutatott nitro 64 ami ráadásul nagyon jó minőség az min 72 átlag 93at nyom. és kapod hozzá ezt a 3 játékot
A Promoció most járt le de nem változtattak rajta. Ha neked ez 157 ezret megér akkor hajrá ! -
törölt tag
válasz Krisz0418 #9645 üzenetére
Még mondtál egy kategóriát "battleroyaloknál "
Radeon RX Vega 64 Review - Apex Legends - max optimized, Gameplay Benchmark Test (144Hz) (i5-9600K)
Bár ahogy nézem a Twitchet nem érdemes lövöldözni mindig a Ninja gyerek nyer )[ Szerkesztve ]
-
Cathulhu
addikt
Kicsit mas szituacio, csak szemleltetes keppen. Nalunk amikor a 1080ti terheles alatt volt, a 600W-os chieftec tap elobb utobb lekapcsolt, holott meguti az nV altal ajanlott 600W-ot (amit alatalaban meg biztonsagi rahagyassal is szoktak ajanlani, hogy az ilyen alsobb kategorias tapok is biztos elbirjak). Mikor lecsereltuk mindezt egy 600W-os kozepkategorias bq! tapra, betonstabil lett az egesz. Mindketto azonos teljesitmeny szintre van belove, mindketto megutotte az ajanlott kategoriat ennek ellenere a bq! belseje (ami asszem ebben az esetben FSP) jobban birta a hirtelen tuskeket es a sok valtast.
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest