- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini-ITX
- Milyen SSD-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ RX Vega 64 / 56 Téma összefoglaló !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Törzsúr
senior tag
Sziasztok!
Vega sorozatra szerintetek lesz Ray Tracing, vagy csak Navin vagy még azon sem? Lehet olvasni erről valami érdemit, ha igen akkor hol érdemes? Köszi!Steam: szedibatta | EA, Battlenet: Szedi90
-
Pkc83
őstag
120k körül van az ASUS , és olyan 150-160k a Saphire és a Powercolor se sokkal kevesebb!
Ja uj kártyáról van szó garival természetessen!
Megbizhatósági különbségek vannak vagy teljesitménybeliek is? Bocs ha hülyeségeket kérdezek
de annyira nem értek hozzá!Köszi a segitséget!
[ Szerkesztve ]
-
arnoldito
senior tag
Nem akarlak elkeseríteni, de 120k Mining Asus kártyát kapsz az nem egyenlő a sima Vega 64 Strixel. Amennyiben a simának az árát nézed, mindjárt egy árban van a Sapphire-ral. Asusnak a hűtése ki van centizve, de ha undervoltolod akkor teljesen jól fog üzemelni, de egy Sapphire Nitro+ jóval bivalyabb hűtésre. Egy Zotac AMP Extremhez tudnám a hűtését hasonlítani, méretre is stimmel.
-
X2N
őstag
válasz Törzsúr #10451 üzenetére
Pontosítani kellene a kérdést. Ha az Nvidia féle RTX-re gondolsz az nem lesz rá. Navi a pletykák szerint kb 2070 teljesítményű lesz. Szóval gyenge lesz raytracinges játékra. Nem csak teljesítmény miatt kevés, hanem a felépítése miatt is. Ha renderelni akarsz AMD-n akkor telepítsd a Blender-t és próbált ki a cycles render engine-t, vagy a Radeon Prorender-t.
-
bozont
veterán
Próbálom belőni a kártyát számomra optimális teljesítmény/fogyasztás/hangszintre. Ez kb 1600MHz-es magórajel lesz, e mellé úgy vélem belehet lőni a hűtést csendesre. Viszont olyan mintha csak p6-ig váltana fel játék közben, 1550MHz-nél nem megy feljebb. Oké hogy némelyik játékban már proci limit is fellép az 1440p ellenére, de azért nem minden esetben.
Vagy valamit rosszul csinálnék?Alapon +power limit nélkül inkább 1450MHz körül mozgott az órajel, most legalább stabilan megvan az 1550. Hőfokok 80 °C alatt.
[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
-
bozont
veterán
Valóban. Most tesztelgettem kicsit és függ a dolog a feszültségtől is. Például 1650MHz és 1075mV beállítás mellett 1580MHz-en jár, míg 1150mV esetén már 1610MHz-en. Mondjuk úgy vettem észre 1100mV felett kezd igazán elszállni a fogyasztás, úgyhogy marad az előbbi variáció.
-
ScomComputer
veterán
Van itt valakinek Radeon VII?
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz ScomComputer #10462 üzenetére
Van.
-
MiklosSaS
nagyúr
Itt vagyok en is! Ez a masodik Vegam..az elso egy ref 64 volt, de akkor ki voltam tiltva a topicbol. A mostani egy Nitro+ 64-es, egy 1080Ti-t valt, jon majd egy FreeSync kijelzo meg 3-as szeriabol egy Ryzen.
Ma szereltem be, egyenlore minden rendben, toltam par jatekot es olyan 1560-1600 korul tartja, de meg a power limit kitolasan es egy egyedi venti profilon kivul nem csinaltam semmit. Kap majd egy friss windowst, es az utan kicsit melyebben bele merulok a piszkalasba. Ami meglepo az az hogy nagyon halk a kartya.
Itt az elso Vegam :
Es a mostani
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
gaborw
tag
válasz ScomComputer #10462 üzenetére
Nekem az van megjelenés óta.Radeon VII Mit szeretnél tudni?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Speed® #10466 üzenetére
Igazából van egy G-Synces AOC kijelzõm, de az olyan pocsék hogy förtelmes. Le akartam cserélni egy FreeSync-re....ezt a kártyát meg megtaláltam egy kicsi boltban...játékok eladása után okyan £220-230 -ba került. Szóval nem hagytam ki.
Aztán kevesebbet is játszok..jóval kevesebbet. Ott az Xbox a nappaliban...meg többet vagyok laptopon mint nagy gépen.
Ezért jellen pillanatban nekem tökéletes a Vega, csak majd nrzni kell egy jó 27"/144 Hz/ 1440p/ IPS kijelzõt.Igen, a 1080Ti-tõl gyengébb...de nekem most annyira nem számit az hogy 120 vagy 90 az átlag FPS. Freesync-el még a 60 is rendben van.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Üdv.
Csatlakoztam egy Vega 64 Nitro+-szal.
Szóval adott egy XFX Pro 550 Core Edition (XPS-550W-SEW, 45 A @ +12 V, egy ágon) tápegység, amin egy 8 tűs és egy 6 tűs PCI-E csatlakozó van. A kérdés az lenne, hogy rá merjem-e bízni a karit (két 8 tűs csatin keresztül kapja a kraftot)? A gép egy Ryzen 5 2600, 2 x 8 GB RAM, 1 SATA SSD és egy HDD.
A 6 pines dugasz helyett egy 2 x Molex -> 8 pin PCI-E átalakítót használnék. Tuningot nem tervezek, minden defaulton. Van értelme vennek egy átalakítót, vagy célszerűbb lenne inkább másik tápegység?
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Picco
addikt
válasz Synthwave #10473 üzenetére
en nem mernem rabizni oszinten szolva, nem a tartos fogyasztassal van a gond hanem a hirtelen spike-okkal.
en konfigom corsair tapom szerint 400-450w korul kajal atlagba jatek alatt. proci huzva van.
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
válasz Speed® #10475 üzenetére
Összesen van rajta egy 6+2-és és egy 6 pines, szóval csak egy 6 pinesből lehetne 8 pinest varázsolni - kérdés, hogy átmegy-e így rendesen a kraft.
Tudtommal a legrosszabb, ami történhet, hogy terhelésen újraindul a gép, de fizikai kár nem keletkezik semmiben. Igaz ez?
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Raggie
őstag
válasz Synthwave #10481 üzenetére
Igen, elvileg semmiben nem keletkezhet kár, csak amikor ráteszed a kakaót a kártyára és leterheled, akkor kifagy és újraindul a gép.
De sokkal inkább a 6 pinesből csinálnék 8 pinest, mint két molex-ből.
Ilyesmi átalakítókat még konkrétan a VGA dobozában is szoktak adni amikor egynél több 8 pines csati van rajta.Clint Eastwood FTW
-
válasz Raggie #10482 üzenetére
Kipróbálom akkor először ezt, mielőtt 30 rongyos tápra váltanék.
Köszi mindenkinek.
-
bozont
veterán
Vega 56 esetében mik a max biztonságos hőfokok?
-
bozont
veterán
Akkor a cél hogy a HBM 80 fok alatt maradjon. Gyári beállítás mellett minden 60-70 között marad, de már 1500-1600 között pörögnek a ventik. Már hangos nekem.
-
akarmi1971
csendes tag
Sziasztok !
Egy új gépem van Gigabyte 470x alaplap Ryzen 2700x 16g 3200Ram SSD , stb.
Sapphire pulse Vega 56 került bele , Tuning még semmi . W10 proEgy 10m -es HDMi kábellel használnám LG UHD TV-n 4K ban ( + monitor DP-n ) . A jelenség az hogy amikor váltok a TV HDMI kimenetére , akkor szépen bejön a kép , majd kb 1 perc alatt mintha minden kék színből zöld lenne , a többi nem változik , így elég rosszul néznek ki a filmek , miegyebek , de még a háttérkép is . A kártya elvileg HDMI 2.0-ás , a TV benmenete is tudja a 4K/60Hz-et . Ha 4K/60 -en hagyom a drivert , akkor a tv villog ki-be kapcsol a kép . Ha visszaveszem 4K/30 -ra akkor stabil a kép de jön a fenti jelenség.
A HDMi kimenetét a kártyának kipróbáltam a monitoron , ott tökéletes , igaz az csak 1920x1200-as ( és 3m es a kábel . )
A régebbi gépem egy AMD 280x el tudta a 4K-t ugyanezen a kábelen , igaz csak 1 monitoros üzemmódbanMerre induljak a hibakeresésben ?
- Kártyahiba ( az alzáról bármit el tudok képzelni.. ) ?
- Erősítős HDMi kábel cirka 45e pl ..... -
ScomComputer
veterán
Egy kérdés, az R.VII-t mindegy melyik gyártó úgy is ref. mind...igaz?
-
Bib
őstag
válasz akarmi1971 #10492 üzenetére
10 méteren 4k az elég erős, próbára mindenképpen közelebb vinném a gépet max 2m kábellel.
-
TTomax
félisten
válasz Speed® #10495 üzenetére
Nem ez a gond vele,hanem az,hogy ezek a sata 8pinre csatik igen kókányak szoktak lenni míg a vga mellé csomagolt 6ról 8pinre nem.Ilyen 6-ról 8pinre átalakítóból még nem láttam megégettet,de sata-pciere valóból már nem egyet.
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
-
válasz TTomax #10496 üzenetére
Molex =/= SATA
Amúgy anno az R9 290X Tri-X mellé is 2xMolex -> 8 pin volt mellékelve.
-
Kvg
senior tag
válasz Plasticbomb #10490 üzenetére
Nem mindenkinek futi vízre, illetve nem akar szarakodni vele. Két basszó 12- 14cm oszt csókolom. 55 fok spot 75.
-
TTomax
félisten
válasz Synthwave #10498 üzenetére
Nem is írtam molexröl... nem tudom rákötnéd a vgat?
vagy
2x annyi csatlakozó és lehetséges hibaforrás van benne mint ebben...
Erről ne is beszéljünk...Mining rig de akkor is...ugye a sata az nem igazán 75W hanem inkább 4.5A 12Von ami 54W...A kábel bírná persze,csak a csatik nem...molex detto...[link]
Ezek a képek is magukért beszélnek...
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Autós topik
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- ASUS ROG GTX 1660 Ti
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest