Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz paprobert #40740 üzenetére

    Ez is könnyen lehet, vagy valami durva szoftveres hiba. :K Bár saját tapasztalatból azt tudom mondani, a világ összes ventije sem elég, ha nem a megfelelő helyen csinálják a huzatot.... Valamint, a levegő nem megy át a tömör fémen, cserébe elszökik a sok felesleges üres lyuggatáson, és ezeket sok ház tervezője szereti elfelejteni.

    (#40742) Danecay: Nekem a két 18 centis házhűtőm mindig fullon megy. 700rpm, viszonylag csendben. ;]

    (#40743) Danecay: Nekem nagyon fura, amit nálad csinál az a kártya, 73 fokon nem lenne szabad throttlingoljon. Nem futsz CPU-limitbe? Gyári BIOS van rajta? Elég fura, hogy nálad ennyire nem úgy működik, mint másoknál.
    Az 5-10+ perc utáni elmelegedés egyébként az egyik legbiztosabb jele az elégtelen házhűtésnek. :(
    Olyat az enyémmel én még nem láttam, hogy hőfok miatt kezdje csökkenteni, olyat igen, hogy a felvett magas, limit feletti teljesítmény miatt.

    (#40746) Speed(R): Elsőre nekem is úgy tűnt, második ránézésre viszont arra jutottam, talán csak a fotó torzít durván. :DDD

    (#40758) raziel01: Érdekes, hogy ilyeneket csinál. Ilyet akkor láttam legutóbb, mikor nem kapott elég feszt 2D-ben a beállított fesz offset miatt még a régi 290-esem, aminél csak így lehetett még állítgatni. :F
    Ennek is ilyennek kellene lennie mint a GTX950-ed volt, 2D-ben nálam ezzel is 0 fagyás volt az elmúlt másfél év alatt, amióta megvan a kártya, mondom ezt annak ellenére, hogy a driver körítésének stabilitásával továbbra sem vagyok elégedett. :DDD De egy Control Center (vagy hogy hívják most) újraindításba nem halok bele.

    (#40761) NdrewSunix: Én abszolút perf/wattra optimalizálnám, az úgy valahol 1100-1200Mhz GPU magasságában lehet, és az auto-nak megfelelő fesszel, hogy stabil eredményeket szolgáltasson. A memória órajeléből (1500-1750Mhz) és feszéből vennék csak kicsit vissza, a 0,95V kicsit magasabban támasztja ki a GPU-t, mint ideális lenne, amúgy még mehetne lejjebb nyugodtan. Lásd pl. furmark nálam az 580-on 1100Mhz-en, a gyárinak megfelelő fesszel, a 0,95V lejjebb húzásával 0,87V-on: [link] .

    Elvileg valami hasonlót csinál, ha nagyon durván lehúzod a power limitjét is, de ott nem biztos, hogy könnyű jól eltalálni, illetve eléggé le lehet húzni, és a 0,95V-on ugyanúgy fennakadhat. :K

Új hozzászólás Aktív témák