Új hozzászólás Aktív témák
-
Winne
nagyúr
Naszóval!
Annak függvényében, hogy mennyiért viszik el a 6870-et és a rendelés pillanatában mennyi a 7850 kialakul egy most 12k plusz költségre saccolandó összeg na.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
xAttilax
őstag
új TRIXX-be lehet húzni rendesen.
"sem több, sem kevesebb, csak ember lehetek,"
-
szasanyi
félisten
A lényeg, hogy mivel te szeretsz tuningolni - meg fogsz is, erre fogadni mernék - az olcsóbb 7850-et tuningolva túllépsz egy jóval drágább 7870 stock teljesítményén. Az a gáz, hogy már ez is elég drága, nem még egy 7870. Tudom, hogy ez semmit sem számít de az én véleményem szerint a 7870 ára ~80k-ig lenne elfogadható, figyelembe véve a 7850 teljesítményét és ~65k árát.
-
Winne
nagyúr
válasz szasanyi #1305 üzenetére
Egyértelműen igazad van.
Én is a 70-esben gondolkoznék, ha nem lenne agyatlanul drága, de hát ez van...
Meg is rendeltem amúgy, nem akarom megvárni, hogy ez is eltűnjön mire rászánom magam.Te hogy állsz most? VGA nélküli várakozó álláspont?
Szerk.: most nézem, ahogy megrendeltem le is vette raktárról vmi automata és már nem is rendelhető. Valahogy megéreztem.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Jó lesz az! Nálam épp garis ügyintézés alatt a meghibásodott Sapphire 6870 (a 2. is), arra várnék mi lesz, de hát.. ez a garancia rajtam keresztül nagy szívás. Odaadtam a srácnak múlt héten szombaton (egy másik városban, saját költségemen ), és tegnapig az ég világon semmi sem történt. Ő ugyan leadta a boltba, de azt mondja többet nem tehet, várni köll...
-
Winne
nagyúr
válasz szasanyi #1307 üzenetére
Ezért az egy dologért veszek mindent az Iponnál. Ott a garifutár nem hazudik. Lehet kicsit többet fizetek, mintha körbenéznék rendesen, de ma már számít a gari..
Remélem megoldódik mihamarabb azért neked is, én anno nehezen viseltem a gép nélküli másfél hónapot, egy vga kiesése sem kellemes.
Mit gondolsz, javítják, cserélik, vagy levásárolhatod? Mi is volt a baja nekik?
-
katt777
félisten
Melyik HD7850-et lehet Vmodolni?
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Bjørgersson
félisten
válasz KaiotEch #1301 üzenetére
Na mi újság a kártyáddal?
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
szasanyi
félisten
Nem tudok még semmit. A javítást nem tartom valószínűnek Pár óra alatt történt az egész, a meghibásodás előjele nélkül. Először színes apró négyzetek (BIOS alatt is), majd vékony, vízszintes fekete vonalak jelentek meg (Win alatt). Aztán volt fagyi, egyszínű (!) háttérrel, és végül már képet sem adott - egyik gépben sem. 13 hónapos a kártya, amit alapon használtam.
-
Winne
nagyúr
válasz szasanyi #1314 üzenetére
Látod látod, ezért kellett volna tuningolni, megsértődött, hogy nem adtad meg neki, ami jár.
Nekem remélem megjön minél hamarabb és a 6870-et meg minél hamarabb elviszik... Rendeltem egy simát és egy OC-st haveromnak, lehet letesztelem a cf-t is.
-
nagyúr
válasz Bjørgersson #1312 üzenetére
Eddig semmi. Idle van a gépemben, "járatom" A héten meg gariba vissza.
(#1316) Winne: Én is ki akarom most majd próbálni a 6850 CF-et. Csak ugye nekem OC-s MSI, haveromnak alap Sapphire. Azt is fel kéne húzni erre a szintre, hogy egységesen menjenek?
-
katt777
félisten
válasz csucsbicep #1313 üzenetére
Pont Sapphire tesztben olvastam, hogy azt nem. Melyik progival? Trixx? ATT? Van ilyen teszt-linked? Én nem találtam.
-
katt777
félisten
válasz szasanyi #1321 üzenetére
Anyagi problémák, hála kormányunknak. "Renewing" esetére 560-448/7850 van figyelembe véve, előbbi inteles konfigba, utóbbi AMD-sbe, ha csak arra lenne keret. Llano elég hozzá, csak a kraftot igénylő alkalmazásokhoz szívás. Sokféle okból erősen remélem, hogy összejön az Intel.
-
Bjørgersson
félisten
válasz katt777 #1322 üzenetére
Intel + AMD kombót nem akarsz?
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
akela91
addikt
Sikerült valakinek alulfeszelni a 7850-et? Asus GPU Tweak, csak látszólag feszeli alul, gyakorlatilag marad alapfeszen. MSI AB-el pedig nem tudom feloldani a fesz csúszkát.
-
Vigneau
félisten
válasz akela91 #1326 üzenetére
No, ezzel szívtam én is anno az X1950Pro megvételekor, túl új volt... TrixX-et egyébként sem szeretem, de másnak attól még bejöhet.
Ahogy elnézem, egyre jobban érik nálam a GTX 570 vétel. Amúgy is GTA 4 és EFLC lesz a repertoárom - no meg a WoW, ha újra befüggnék tőle.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
szasanyi
félisten
Itt az új csúcskártya: MSI R7870 Hawk Igazi különlegesség.
-
ViiiiktorOC
senior tag
válasz ViiiiktorOC #1335 üzenetére
Te jó ég de fáradt vagyok!
*eszembe
**hőt [ugy hogy TPU hőt nem mért, azt Guru3d-n néztem. ]
***micsoda[ Szerkesztve ]
LamboLVR - CSR2 Lambo T. Hungary
-
szasanyi
félisten
válasz csucsbicep #1336 üzenetére
Mint mondtam különlegesség. Extrém tuningra gyártva, minden alkatrésze, kialakítása és sajátossága ezt hivatott szolgálni. akinek ez a célja és hajlandó lesz kifizetni érte a -minden bizonnyal - magas árat, annak nem lesz gond a többi.
Még egy GTX 560-Ti HAWK is 65k fölött van, és nem ilyen és nem 7870, így ez lesz vagy 120k. -
katt777
félisten
válasz Bjørgersson #1323 üzenetére
Ha már Intel, akkor nem. GTX560 448 hasonló árban tud hasonló teljesítményt, és sokkal jobban tuningolható, ráadásul a driverekkel sincs probléma. AMD-nek meg, tegnap vettem észre, nincs PCI-E 3.0-s lapja, tehát ez is az Intel mellett szól.
Vigneau: Miért nem 670 akkor már?
csucsbicep: Sajnos, hardveres korlátozás esetén semmilyen progi nem tudja alulfeszelni a kártyát. 2D módot egyébként sztem is fölösleges, elég takarékos az amúgy is. Ha viszont csökkentett 3D profilt akar, akkor jól jöhet, hogy ne fogyasszon/melegedjen sokat a kártya.
akela91: nV 560ti-vel nem lenne gondod. Azzal csináltam én -20%, 0% alulfeszelt profilokat, alapfeszen +13%-osat, emelt fesszel meg +20%-ot. Ez is óvatossá tesz az AMD-t illetően.
szasanyi: Sztem egy GB Windforce-os kari jobb, de az biztos, hogy halkabb.
[ Szerkesztve ]
-
Sondi1986
addikt
válasz kockaharcos #1340 üzenetére
Na neked aztán kellet itt megszólalni!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz katt777 #1339 üzenetére
A PCI Express semmit sem ér, ha nem használják. 8x PCI Express 2.0 elég minden mai GPU-nak. Ennek az az oka, hogy a port használatát minimalizálják a fejlesztők, mert az adatátvitel lehet, hogy nő, de a késleltetés egy helyben toporog. Nagyjából 300-400 ns között, függően attól, hogy mennyire távol van a PCI Express port a vezérlőtől. Nyilván a legfölső port rendelkezik a legkisebb késleltetéssel.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
katt777
félisten
Az a probléma, hogy ha Intelt veszek, az 2-3 évig kiszolgál, tehát egyáltalán nem felesleges a 3.0. AMD-nél persze mindent cserélni kellene, úgyhogy ez okból is reménykedem az Intelben (hogy tudok olyat venni). Csak a nV660-as kártyák meg még nem jönnek.
Akkor miért csökken a teljesítmény 8X sávszélesség mellett? CF-nél is megfigyelhető volt, hogy a 2X8 lassabb volt, mint a 2x16.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz akela91 #1324 üzenetére
Persze, hogy marad, mert így van beállítva. A kártya dobálja a feszültséget is. Ha alulfeszeled, akkor a megfelelő működést korlátozod. A HD 7850 nem olyan egyszerű szerkezet, mint a korábbi megoldások. A régebbi generéció tartalmazott túlterhelésvédelmet (már ami ugye ... Radeon HD 5000-6000 és a GeForce GTX 590 ... a többi még ennyit sem tudott), illetve beállított profilból váltogatta a feszültséget és az órajelet. A HD 7850 sokkal bonyolultabb, mert van PowerTune, power gating, illetve a kártya minden védelme teljesen hardveres. Ezért nem tudják a programok alulfeszelni, mert a hardver ezt felismeri és beállítja a BIOS-ban található értéket. Erre azért van szükség, mert a PowerTune normál működéséhez ez kell. Ha alulfeszeled, akkor csökken a TDP limit, és ezzel a kártya elkezdi az órajelét működés közben csökkenteni, hogy beférjen a TDP limitbe. A termék másodpercenként képes órajelet váltani, hogy sose fogyasszon többet. Ezért lehet az új Radeonokat extrém mód tuningolni. Én felhúztam a sajátomat 870-ről 1100-ra és le sem fagyott, pedig ment rajt a mark 3 órát, de aztán ha nézed az órajelet, akkor nincs az állandóan 1100-on. Ha a védelem úgy érzékeli, hogy fennáll az instabil működés veszélye, akkor önhatalmúlag visszaveszi az órajelet, amivel jó eséllyel megelőzi a fagyást. Általában 1050-1070-re ugrott vissza, de volt amikor 1000-re. A rendszer hardverből úgy van kalibrálva, hogy minden eszközzel előzze meg a lefagyást. A régi termékeken ilyen nem volt, így azok egyszerűen megfagytak.
Szóval a feszültségeket csökkenteni ezeknél felesleges. A Radeon HD 7000 sorozatnak annyira modern a működése, hogy a régi VGA-tuningos dogmákat el kell felejteni. Ez a termék, felülbírálja a beállításaidat, ha azok nem stabilak. Ha a fogyasztás csökkentése a cél, akkor azt PowerTune csúszka mínuszba tolásával érheted el. -20%-on garantáltan 20 wattot spórolsz. -10%-on 10 wattot ... és így tovább.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz katt777 #1343 üzenetére
A PCI Express 3.0 teljesen felesleges lesz még évekig. Ahol az adatátviteli teljesítmény számíthat az a HSA kompatibilitás, de ahhoz 2013-as AMD Kaveri APU kell és HD 8000-es VGA. Ahol még számíthat az a PRT szolgáltatás a GCN-es Radeon HD 7000-en, de ez két kiterjesztésből tevődik össze, és a pinned memory kiterjesztés csak akkor működik teljes funkcionalitással, ha az adott AMD-s platform támogat IOMMU-t. Ha ez nincs, akkor a megatextúrázás hardveres támogatását kénytelen máshogy működtetni a driver. Ebből kifolyólag Intel rendszeren, vagy IOMMU-t mellőző AMD-s konfigon máshogy működik a PRT. Nagyjából ez az a két tényező, ahol lehet valami előnye a PCI Express 3.0-nak. De sokra itt sem érdemes számítani. A fejlesztők szándékosan kímélik a felületet, mert nagyon sokat lehet veszteni rajta. Nyilván nem véletlen az, hogy a gyártók a nagy PCI Express 3.0 marketing során csak grafikonokat rajzolgattak, de sosem mutatták meg, hogy mi a valós előnye. Ez azért történt így, mert nem lehet kimutatni.
Attól függ, hogy a portok hogy voltak bekötve az alaplapnál. Nem mindegyik van a fő vezérlőre kötve. Ha az egyik a vezérlőhíd vezérlőjén van, akkor az egy lassító tényező. De nem a csatornák száma lassít, hanem a vezérlőhíd és a processzor közötti összeköttetés.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz kockaharcos #1340 üzenetére
Már hogyne lenne az: ez a HD7870 kártyát csúcskiadása, ez nem vitás. Valszeg csúcs áron de az, hogy ténylegesen mit tud és éri-e azt a pluszt... az egy másik kérdés. Mondjuk én soha nem fogok egy ilyet kipróbálni, mert egyrészt nem tuningolok másrészt sosem adnék 100k körüli összeget VGA-ért - legyen az akármilyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Milyen mosógépet vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Windows 10
- Nintendo Switch
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- Milyen légkondit a lakásba?
- Horgász topik