- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
G viktor
tag
válasz Scarletiel #9100 üzenetére
Szia, nálam is hasonló jött elő tegnap. Egyik napról a másikra több játékban is micro laggok, amik eddig nem voltak. (RX7900XT). Én frissítettem a legújabb driver-re 24.10.1 ott is jeletkezik, visszaraktam régebbit ott is.
Nem értem mi okozhatja...
[ Szerkesztve ]
-
Scarletiel
senior tag
válasz G viktor #9101 üzenetére
Dettó, visszaraktam a 24.8.1-et ott is csinálja FF14 Dawntrail alatt. Nem értem. Throne and Liberty alatt meg se nyikkan.
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
Scarletiel
senior tag
válasz Scarletiel #9102 üzenetére
Update: 24.8.1-en már nem csinálja, csak a kezdeti shader cache dolgot véltem micro freeze-nek.
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
RFB
csendes tag
Sziaszok,
Tavaly vettem egy nagyobb adag PTM-et, de most nézem, hogy van lejárati dátuma Idén tavasszal lejár, a címkéje szerint 1 éves szavideje van kb. Nem értem, hogy tud ez lejárni ennyi idő alatt. Szerintetek mehet a 7900 xtx-re? -
tkohun2107
tag
Üdv kis segítség kellene, a kártyám 7800xt van kb 20 játék a gepemen és mind hibátlanul működik kivéve a wukong. 10/15 indításból 1x működik normálisan. Nincs FPS a játékban... Mindegy hogy 1080p vagy 4k mindenféle képen 10/15 FPS találkozott már valaki hasonló helyzettel ? Előre is köszönöm a segítséget. Már többször újra telepítettem
[ Szerkesztve ]
-
gbela
senior tag
Sziasztok,
Szenvedek azzal, hogy adrenalin neha elfelejti az OC beallitasokat. Hiaba mentem el, ha be szeretnem tolteni akkor kovetkezo uzenet fogad:
Ez egy frissen, par mp-el ezelott mentett profillal.
Volt mar DDU, windows driver update kikapcsolas. Vkinek otlet? Szeptemberi es friss driverrel is csinalja. -
beef
őstag
válasz Johnny001 #9109 üzenetére
Szerintem ez nem tuning hibából eredő hiba. Teljesen más a hibaüzenet. Meg ahogy írja, beállít valamit, elmenti és nem tudja visszatölteni azonnal sem.
A tuning hibából adódó inkább újraindítás után jelentkezik és akkor áll vissza alap profilra, de itt nem az a helyzet. -
Scarletiel
senior tag
Kis update a stutter jelenséghez. Sajnos továbbra is jelen volt Final Fantasy XIV alatt bármilyen beállítást is hajtottam végre a játékba és vagy az adrenalin szoftverben. Ezek után az alábbiakat csináltam:
-5 különböző Adrenalin csomag telepítése több különböző módon (driver vagy teljes csomag) minden esetben csökkentett mód és DDU-s eltávolítás után.
-chipset driver frissítés illetve törlés revo uninstaller-el.
-Memtest 2 órán keresztül 0 hibával
-xmp profilok kipróbálása, illetve nem használata.
- SAM használata illetve nem használata
- Teljes képernyős mód optimalizálásának kikapcsolása
- Freesync/VRR ki illetve bekapcsolása
- Bios frissítés
- Monitorozó programok törlése revo-val és azok nélkül futtatása.
- Játék törlése revo-val és minden beállítás mappa eltávolítása a dokumentumok közül majd friss telepítésEgyik se oldotta meg.
Ahogy korábban írtam egyik nap még tökéletesen futott a másik nap már stutter hegyek voltak és nem csak shadereket töltött mert több óra után se tért magához.
Minden más játék tökéletesen stutter nélkül vajsimán fut.Végül Windows 11 helyett tettem egy Windows 10-et, felment a 24.8.1 teljes csomag + minden update+ minden előzőleg használt program és itt nincs stutter. Nem értem mi ment félre, hol lehetett user error vagy a rendszerben mi bacódott el egyik napról a másikra ha nem telepítettem semmit, nem kapott se a játék se a windows frissítést. Most jó, kérdés meddig illetve szépen elbasztam 1 napot mindennel.
-
X2N
őstag
válasz Scarletiel #9114 üzenetére
Nálam semmi gond nincs, régi win 10, 24.8.1 driver. Ne érezzétek kötelezőnek mindig a driver frissítést, ne legyetek feleslegesen béta tesztelők. Ha működik minden én nem szoktam frissíteni semmit, 24.8.1 előtt még a közel 1 éves drivert használtam.
-
bobalazs
nagyúr
válasz Scarletiel #9114 üzenetére
Energiagazdálkodás módosítást, hardv nem írtad, ahogy a VBS kikapcsolást [link] sem..
-
Scarletiel
senior tag
válasz bobalazs #9116 üzenetére
Energiagazdálkodást próbáltam balanced és performance módban is. A VBS-ről semmit nem találtam mikor kerestem a megoldást így az valóban kimaradt.
-
Kolbi_30
őstag
Kiprobaltam az Awekeninget, ajandek volt a procihoz a nyaron..FSR 2.2 hasznal, 4kban hozza a 100-120 fpst..a tutorial reszen abbahagytam mert nem kotott le..ami latszik, hogy ez consol jatek.. Az elejen amig nem kinnt a sivatagban szaladgal az kritikan aluli ahogy kinez..kint mar egesz szep, de az iranyitasa az hulladek. Bar irja is az elejen ,hogy kontroller hasznalata javasolt..szerintem az atveteto videok 30 fpsre vannak korlatozva. Amugy ameddig jatszottam szep egyenletes volt az egesz 110-120 fps ala nem esett csak videok alatt.. 7900xt es 7900x3d mellett (120ra korlatozva az fps) Raytrace on...
[ Szerkesztve ]
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
tkohun2107
tag
Üdv van egy rx7800xt kártyám ez a kártya tud Ray tracing funkciót vagy azt csak az Nvidia kártyák tudják ? Ha nincs benne akkor itt hogy hívják a hasonló technológiát ? Előre is köszönöm a segítséget
-
HantekDSO
junior tag
válasz tkohun2107 #9120 üzenetére
Szia! Röviden: Tudja. (Hogy milyen hatékonysággal, az a játéktól (is) függ. Bővebben: [link])
[ Szerkesztve ]
Régen az új autó kézikönyvében az volt, hogyan kell beállítani a szelephézagot. A maiban pedig az, hogy ne idd meg az akkumulátor savat.
-
Gebriel
veterán
válasz tkohun2107 #9120 üzenetére
Az előfordulhat, hogy a wukong-ba azért nincs fps-ed mert be van kapcsolva a ray tracing?!
-
HaZsolt
őstag
Rx 7900xtxnek jelenleg 4k-ban elegendo egy 7600x cpu? Maximalisan kiszolgalja?
-
-
HantekDSO
junior tag
válasz tkohun2107 #9126 üzenetére
Sajnos ez azon játékok egyike, amelyik NEM támogatja az RT-t. [link]
"Call of Duty: Black Ops 6 does not support any Ray Tracing effects."
Régen az új autó kézikönyvében az volt, hogyan kell beállítani a szelephézagot. A maiban pedig az, hogy ne idd meg az akkumulátor savat.
-
Gebriel
veterán
válasz tkohun2107 #9125 üzenetére
A ray tracing bekapcsolása vesz el a fps-ből, föleg amd kártyáknál. Adrenalinba tudsz frame geneneration-t kapcsolni amivel + fps kapsz.
-
sutyerák007
senior tag
Sziasztok!
Kollégám összerakna magának egy gépet és a kiszemelt kártya valamilyen 7800xt lenne. Mekkora eltérés van a hűtések között? Vannak kerülendő típusok?
Előre is köszi. -
xtremist
senior tag
válasz sutyerák007 #9129 üzenetére
Lehetőleg 3 ventiset, és lehetőleg ne az XFX Merc-et. Powercolor (hellhound, red devil) Sapphire (pure, nitro) Asrock phantom gaming beváltak.
[ Szerkesztve ]
-
tkohun2107
tag
Nekem xfx 7800xt van és olyan halk a gép mint a sír, 3 méterre van tőlem és nem hallom ha be van kapcsolva . Hőfok is igazán baráti
[ Szerkesztve ]
-
Scarletiel
senior tag
Nekem is Pulse van, 7700XT-ből ugyan de eddig nálam is bevált. Játék alatt GPU 65 fok, Hotspot 84 fok és Memória 80 fok. A ventik hangja olyan 1600 fordulat után kezdenek zavaróak lenni úgy, hogy a gép itt van mellettem az asztalon. Játék alatt viszont elvan max 1400-1500 fordulattal.
[ Szerkesztve ]
-
mozesapo
tag
Sziasztok
Van már valami megoldás a memória 909 MHz-re, alap helyzetben? Új driver orvosolja a problémát?[ Szerkesztve ]
-
gulupeti
senior tag
válasz mozesapo #9138 üzenetére
Nálam nem orvosolta az biztos, megoldást nem találtam rá, amióta megvan a 7800XT, már kb egy éve, többet volt rossz ez ügyben, mint jó, de a 909 mhz-ezést csak 1-2 hónapja csinálja, előtte volt, hogy magasabban is járt.
Amúgy érdekes ez a dolog, kicsit ahogy kutakodtam a témában, megtaláltam a Techpowerup táblázatát 7800XT tesztjükben. 909mhz elvileg a multi-monitor ram sebessége, de ugye csak 1 db kijelzőt használok , ha indítok egy GPU-Z-t, akkor az pedig 1538 mhz-et mutat, ami meg a videólejátszáshoz tartozik, de ugye nem néztem videót.
[ Szerkesztve ]
-
gaben88
őstag
válasz mozesapo #9138 üzenetére
Érdekes ez, mert ahogy már írtam, ez a probléma egyszer nálam már meg lett oldva: [link] Bár akkor megkerülő megoldásként a 4K 144Hz-ről 60Hz-re visszaváltás segített, most nem. Most valami más kavarhat be, mert én azt vettem észre, hogy idle csak AMD Adrenalinba ragad 909MHz-en, de pl GPU-Z-ben nézve idle tök jó, minden szépen visszaesik. Összefüggést én valami hardveres gyorsításban látok, mert pl Chrome alatt is, ha be van kapcsolva a GPU gyorsítás, akkor idle, Chrome-ot bámulva is 909MHz-en fut a memória GPU-Z szerint. Ha kikapcsolom a GPU gyorsítást, akkor nincs gond, szépen visszaesik a memória. HWiNFO viszont valahol a kettő között mutatja, ott néha visszaesik, néha nem... Sőt, azt mondanám, hogy, ha teljes képernyőn fut a HWiNFO, akkor majdnem mindig 909MHz, ha kis képernyőben fut, akkor visszaveszi a memóriát...
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
gulupeti
senior tag
-
Scarletiel
senior tag
Amúgy miért számít hogy beragad 909Mhz-en ha játék vagy terhelés alatt normálisan üzemel? Még a fogyasztás sem nagy tőle, legalábbis nálam idle-ben 34W a total board power, böngészővel meg discord-al nyitva.
-
gulupeti
senior tag
válasz Scarletiel #9143 üzenetére
909mhz ahogy figyeltem épp határeset, nem az, hogy kiesz a vagyonomból, de a HS 59-60 fok körül van, néha bekapcsolgat a venti. Minek? Meg ugye eleve az, hogy amikor normálisan működik, akkor nem ilyen.. 20 wattot folyamat elégetsz a semmibe, amikor egy ekkor teljesítményű ledes izzó már kiperzseli a szemedet ha belenézel.
-
PuMbA
titán
válasz Scarletiel #9143 üzenetére
Mert visszalépés Az én 6700XT-m böngészőt megnyitva is 30-100MHz között járatja a memóriát és 15W körül fogyaszt. (1440p, 120Hz)
[ Szerkesztve ]
-
Scarletiel
senior tag
Persze megértem csak minimális a probléma és ahogy olvasgattam a fórumot visszafele, AMD oldalon valahogy nem sikerül se a dual monitoros se az idle teljesítmény/fogyasztást belőniük, hogy ne legyen bugos. Ettől független jogos amit írtok, de ha mindenképp energiahatékony VGA kell, akkor szerintem a zöld oldal 4000-es szériája inkább arra lett kitalálva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest