- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
válasz leviske #1399 üzenetére
Megkérnélek, hogy ne hamisítsd meg a szavaimat és válaszolj korrekten.
Erről beszélek:
A Kaverinél 1050 GFLOPS volt a hivatalos cél, 4 GHz-es CPU és 900 MHz-es IGP órajelek mellett, lett belőle 856 GFLOPS, 3.7 GHz és 720 MHz.
Így van, vagy nem?
Sajnálom, hogy csak most tudtál leírni egy értékelhető érvet: a jobban sikerült chipek kellenek a kimondottan alacsony fogyasztású változatokhoz. Igen, ez elég valószínű. De ez is azt mutatja, hogy nem hoz a gyártás olyan jó eredményeket, mint amire számítottak (a chipgyártó előzetes információi alapján). Túl kevés igazán jól sikerült chip készül, hogy jusson elég egy nagyobb teljesítményű asztali változatra.
Hacsak nem azt feltételezzük, hogy úgy gondolták, minek ide jobb a 7850K-nál? Nem tudom, jól értem-e, hogy te pontosan ezt állítod? Ezzel szemben én úgy gondolom, hogy ha megtehetnék (átcsoportosítással vagy úgy egyátalán), akkor meg is tennék.
Én is nagy támogatója vagyok a HSA-nak és az egész GPGPU-s témának. De látni kell, hogy versenyképesebb lenne jelen pillanatban és amíg le nem váltja a Carrizo egy a fenti órajeleket nyújtó változat, és nem jókedvükben mondtak le erről.
[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
Ha már szóhamisításnál tartunk, kérlek idézd be azt, ahol írtam, hogy a Kaveri hibátlan lett és pontosan úgy sikerült ahogy tervezte a cég. Én arról beszélek, hogy máshol volt a tervezésnél a hangsúly és nyilván ennek megfelelően igazodtak a helyzethez.
Bármelyik tesztet megnézed, mindegyik esetében tudják hozni az eredetileg tervezett órajeleket (IGP is!) feszültség emelése nélkül így nyilván, ha az X86 teljesítmény lett volna a lényege a lapkának, akkor kitudták volna hozni az eredetileg tervezett verziót, de láthatóan nem ezen volt a hangsúly és ezért beáldozták.
Előzmények: [link] [link] [link] [link] [link]A "kompenzációs" részt arra értettem, hogy valószínűleg alá azért nem akartak menni nyilván az elődöknek. (Visszanézve gondolom itt siklottunk ki.)
-
dezz
nagyúr
válasz leviske #1402 üzenetére
Nem állítottam, hanem kérdeztem...
De amúgy tessék:
- "A Kaveri nem X86 erőre lett kipofozva, így az X86 teljesítmény/fogyasztás arányt nem is érdemes várni, hogy változzon."
Ahhoz képest 18%-ot javult."A Kaveri a heterogén számításokban való erősítésre lett fejlesztve."
Tehát: nem azért nem érték el az beígért célt (x86 telj. javulás + nagyobb GPU telj.), mert nem sikerült..."Ez nem azt jelenti, hogy a X86 egységet lesz*rják fejlesztés közben, hanem azt is annak megfelelően gyúrják ki, hogy az ilyen típusú számításokban az X86 specifikus kódok gyorsan lefussanak. Ennek megfelelően van olyan terület, ahol a Trinity/Richland-hez viszonyítva a Kaveri 20+%-okat odaver és ennek ellenére az általános X86 teljesítmény alig javult"
Véletlenül sem azért, mert nem sikerült elérni a kitűzött órajeleket..."és ha kifejezetten a Kaveri lapkát nézzük, akkor ez a kis X86-béli javulás is kompenzálva lett az alacsonyabb órajelekkel."
Jahh, csak azért kompenzálták, nehogy véletlenül jobb legyen. Semmiképp sem azért, mert nem fértek volna bele a 95W-ba.- "Ha meg nagyon akarták volna, akkor azért a 4.0GHz-es alap és 4.4GHz-es turbo órajel hozható lett volna a Kaveri-vel is"
Akarták. Volna.- "Ha meg magán az órajelen múlt a fogyasztás, akkor sok értelme eleve nem volt a 95W bevezetésének."
Nyilván azért vezették be, hogy legyen mibe nem beleférni...- "Azt akarom mondani, hogy ha a teljesítmény lett volna a lényeg, akkor megoldják ÉS, amennyiben Vartanus kolléga által említett X86-teljesítmény lett volna a lényeg, akkor meg pláne."
Más szóval: nem azért olyan, amilyen, mert rosszabbul sikerült a tervezettnél, hanem mert ilyennek akarták. Máskülönben ugye "megoldják". (Szerinted.)Akkor most te idézd be azt, ahol én azt állítom, hogy az egyedüli és legfőbb cél volt az x86 teljesítmény növelése... Ehelyett én ezt írtam, még az elején: "Inkább úgy mondanám, hogy másodlagos cél volt." Tekintve a beígért teljesítményt (x86 és IGP), ez az állítás helyes.
Az egy dolog, hogy tudják hozni alapfeszen a kérdéses órajeleket, a kérdés azonban az, hogy 95W alatt vagy fölött. A válasz egyértelmű (fölött), különben ezek lennének a gyári alapórajelei.
-
leviske
veterán
"Ahhoz képest 18%-ot javult."
Tudnám mi a jó Istennek töröm magam. A kolléga kevesellte és erre reagáltam. Tényleg ennyire mocskosul nehéz visszaolvasni?
"Véletlenül sem azért, mert nem sikerült elérni a kitűzött órajeleket..."
A kiemelt "ennek megfelelően" a lapka valós céljaira reflektál, nem a belemagyarázott gyártástechnológiai hibátlanságra, de csak ismételni tudom magam. Ha az X86 elsődleges cél lett volna (miután a vita innen indult ki), vagy a heterogén számításokbeli növekedést sem hozza az elődhöz képest, akkor variáltak volna az órajelekkel, mivel akkora gond látványosan nincs, hogy ezt olyan szinten lehetetlen legyen meglépni, mint anno a Phenom I esetében.
"Jahh, csak azért kompenzálták, nehogy véletlenül jobb legyen."
Nyilván csak én látom azt egy érdekes pontnak, hogy az órajel pont csak annyival lett visszaengedve, hogy azért az előd szintje alá ne menjen. Mint már írtam, erre utalt a "kompenzált" szó. Úgy döntött a gárda, hogy megelégszenek a 6800K szintjével és vissza lett engedve az órajel. A miértekre Te nyilván tudod a bombabiztos választ, elvégre a gyártástechnológia olyannyira mocskosul rossz, hogy eddig egyetlen teszt esetében sem kaptak olyan terméket, ahol az eredetileg tervezett órajel elérhetetlen.
Arra a meglátásodban esély sincs, hogy a gyártástechnológiai problémák helyett esetleg az áll a háttérben, hogy elég OpenCL alkalmazás hiányában feleslegesnek tartották a csúcs termékhez szánt lapkákat az ígyis-úgyis pofáraesésnek kitett asztali csúcshoz kiválogatni, ha máshová is kellhet.
"Nyilván azért vezették be, hogy legyen mibe nem beleférni..."
Oliverda mérései alapján 10-20W difi van a Richland és Kaveri közt utóbbi javára. Rosszul emlékszem, vagy ekkora ugrást tényleg nem jelent a szimpla órajelemelés adott feszültség mellett? És itt még az azonos feszültségnél vagyunk, pedig válogatással bőven találtak volna olyan darabokat is, amik az aktuális referencia fesz alatt is hozzák az eredeti terveket. Csak itt térünk vissza oda, hogy mi a prioritás.
"Akkor most te idézd be azt, ahol én azt állítom, hogy az egyedüli és legfőbb cél volt az x86 teljesítmény növelése... Ehelyett én ezt írtam, még az elején: "Inkább úgy mondanám, hogy másodlagos cél volt.""
Én amellett érveltem, hogy a X86 teljesítmény nem elsődleges célja volt, hiszen, akkor azzal kezdték volna, hogy duplázzák az FPU-t, elvégre az egész architektúra gyenge pontja ez. Te erre elkezdtél velem arról pattogni, hogy úgy hangzik amit írok, mintha direkt nem akartak volna X86-ban előrelépni, pedig aztán az a +3/400MHz a világot jelentette volna a lapkának.
Innentől kezdve feltételeztem azt, hogy nyilván nem csak kötözködsz, hanem ellentétes véleményen állsz.
[ Szerkesztve ]
-
Vartanus
őstag
Szerintem teljesen elbeszéltek egymás mellett, és tele"szemetelitek" a topikot,bocsi de így látom
Nekem tökéletes így is a Kaveri, ha tuningban simán hozza a 4,1Ghzes proci és 1013Mhzes IGP-t és meghajtja a 2400-as ramokat onnantól engem nem zavar ha a tuning miatt esetleg 110W-os lesz. Mivel szorzózármentes így bárki szíve joga szerint simán tuningolhatja az eredetileg tervezett szintre akkor meg mi a gond? Gyárilag nem hozza ezeket,csak tuninggal,és akkor mi van?
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
dezz
nagyúr
válasz Vartanus #1406 üzenetére
Nem mintha nekem nem ez lenne a következő procim. Tuning is bejátszik majd. Én pusztán csak azt mondtam és mutattam, hogy eredetileg magasabb gyári órajelekket terveztek, ami hoz egy kicsit CPU teljesítményben is, GPU teljesítményben meg még többet, összességében átlépve az 1 TFLOPS-os álomhatárt, ami jó reklám lett volna, amit nyilván szerettek volna kihasználni. Így is jó, de úgy még jobb lett volna, több szempontból. Számomra nem reális, hogy beígérnek valamit, aztán egyszerűen meggondolják magukat. Azt sem tartom valószínűnek, hogy utólag jöttek rá, hogy van nekik egy szerver- és egy embedded vonaluk is. A mézesmadzag módszer alkalmazásában sem igazán hiszek. A legvalószínűbb ok (mint már nem először), hogy kicsit többet vártak a gyártástechnológiától. Ennyi, nincs ezen mit ragozni tovább.
-
Mahrenburg
őstag
válasz Vartanus #1326 üzenetére
A rövid előszó után követeljük a részletes bemutatót!
_____(#1400): "Arról nem beszélve,hogy a Carrizónak és a jövőm ecsetelgetésének is van topikja... " - Linkelnéd, hogy melyik topicban ecsetelik a jövődet?
[ Szerkesztve ]
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
Vartanus
őstag
válasz Mahrenburg #1408 üzenetére
1.: Én megértem hogy követelitek,de így államvizsga előtt kb 1héttel nem ezzel fogok foglalkozni elnézést
2.: Igen az egy elírás de nyithatok egy logoutos topikot csak a kedvedért amiben a jövőmet ecseteljük
-
Vartanus
őstag
válasz solfilo #1410 üzenetére
Köszi szépen!
Pro:
Annyi már biztos hogy a VRM hűtés nagyon jó..Prime+FurMark alatt is kicsivel a langyos fölött van,míg ugyan ezen terhelésnél az Asrock Ext6+ bordáin húst süthettem volna.
A bios tényleg first class,minden megy,semmi gond.
A procit is jobban eteti kb 0,5V-al kevesebbel beéri és mintha kicsit pörgősebb is lenne a gép.
A hangrésze tényleg nagyon szuper,tényleg simán tudja azt amit az Asrock Putity Sound(jó DTS Connectet nem tud).
A PCB is jobb,minőségibb.
Nagyon tetszik a Bios Flashback és a windowsos Al Suite 3, jó az Asus VIP tagság,support,kiterjesztett gari fél évvel a deszka regisztrálása után.
Contra:
Ezzel az arany/sárga-sötétbarna színkombinációval egyszerűen nem bírkózik meg a szemen.
A BCLK tuning terén kissé csalódott vagyok, hiába az external clockgenerator IC mégsem tudtam stabilizálni a 104Mhz-et sem. Minden általam nézett tesztben megvolt a min. 115Mhz, viszont én sehogy nem tudtam arra belőni.
-
lezu20
tag
Sziasztok 3 hetes procimat szeretném hirdetni melyik topikban tudom megtenni?
Eladó 3 hetes AMD A10-7700K 3.50GHz FM2+ BOX Black Edition !!
Köszi -
El Kebir
őstag
válasz Vartanus #1411 üzenetére
"A procit is jobban eteti kb 0,5V-al kevesebbel beéri"
gondolom idle-ben a megtermelt áramat visszatölti a hálózatba... fura ez a placebo
meg látom a gép is érezhetően pörgősebb az is wtf gyanús."A BCLK tuning terén kissé csalódott vagyok, hiába az external clockgenerator IC mégsem tudtam stabilizálni a 104Mhz-et sem. Minden általam nézett tesztben megvolt a min. 115Mhz, viszont én sehogy nem tudtam arra belőni."
ide mode, és dvi-vel próblád, úgy ahogy az asrock is tudja. (pl a 130MHz-et simán)
[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
Vartanus
őstag
válasz El Kebir #1413 üzenetére
Mint mondottam nekem szükségem van az AHCI módra. De egyébként bebootol 110-nél is csak akkor az IGP kibukik a FurMark alatt.
Az IDE mód miért kell egyébként?Nem termel vissza semmit maximum jobb a hatékonysága(mint tápoknál..kisebb a szivárgási áram,biztosabbak a fesz értékek),lehet emiatt is érzem jobbnak a VRM hűtést,én csak azt vettem észre hogy pl eddig a 4,1-hez kellett 1,36V most 1,32V elég neki a BIOS szerint,ennyit látok.
Azt írtam hogy gyorsabbnak érzem,nem hogy egész biztos hogy gyorsabb,de ha lesz lehetőséged próbáld ki te is az Asust is és cáfolj meg.
-
atti_2010
nagyúr
válasz Vartanus #1414 üzenetére
4,1-hez kellett 1,36V most 1,32V elég neki a BIOS szerint,ennyit látok.
Ez nem így működik, nekem a Giga lapban kellett 4 Ghz -hez 1,3V az Asrockban meg 1,27V de nem hiszem hogy ilyen különbség lenne 2 lap között esetleg csak máshogy mutat a Bios, ami ugye tudjuk hogy nem pontos.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
dezz
nagyúr
válasz Vartanus #1414 üzenetére
Az nem 0,5V különbség, hanem 0,05. Azért nem mindegy.
Azért kár, hogy - úgy tűnik - egyik lapnál sincs elválasztva a BCLK a különféle külső órajelektől, mint a "régi szép időkben". Vagy ez már a chip szinten ilyen? Mármint, maga az AMD tette ilyen kényelmetlenné a BCLK-s tuningot?
-
-
-
Vartanus
őstag
Lehet nem olyan mértékben,mint az AMD akarta...Ezt a „remek” ötletet egyébként az Inteltől vette át a zöld(bár mostmár logóiban vörös)procigyártó. Mondjuk FMx platformokon a non-K-s 65W-os procik jellemzően épp drágábbak,mint K-s testvéreik. Ezek után az AMD semmit nem veszitene ha függetlenítené a BCLK-t pl a PCI-E referencia órajelétől,meg ki tudja még mitől.
-
Vartanus
őstag
válasz El Kebir #1413 üzenetére
Nos kipróbáltam..IDE módban a rendszer az SSD miatt el sem indul. Találtam egy leírást BCLK tuningra, ott is azt írták, hogy ha nem bootol be rakja IDE módra,de ha SSD-n van az oprendszer,akkor nem ajánlott. Ebben az eseteben egy másik SATA vezérlő portjára kell rakni az SSD-t.
Ergo ha SSD-t használok csak akkor lehet eredményes BCLK tuning ha ha veszek egy SATA kártyát.
-
leviske
veterán
"Annyi már biztos hogy a VRM hűtés nagyon jó..Prime+FurMark alatt is kicsivel a langyos fölött van,míg ugyan ezen terhelésnél az Asrock Ext6+ bordáin húst süthettem volna."
Bezzeg mikor én mondtam, hogy minden külföldi oldalon ezt hozzák fel elsőként az EXT6+ rossz tulajdonságai közt, akkor csak legyintettetek.
(#1418): Az AMD esetében mindig a szorzók állítgatása jelentette a könnyebb tuningot. Ezért jött be még 2007/08 táján a Black Edition, ami gyakorlatilag az FX tulajdonságait képviselte az olcsóbb kategóriában, míg a high-endből kiszorultak.
Szóval az AMD részéről itt nincs ok-okozati összefüggés, szimplán annak megfelelően terveznek, hogy szorzó állítgatással elég tuningolni. Ha szorzózármentességgel akarnák a processzoraikat drágábban eladni, akkor pl a Orochi/Vishera lapkák se lettek volna mind FX-ek és ennek megfelelően szorzózármentesek.
Ráadásul jelenleg is csak "K"-s processzorokat lehet kapni a Kaveri-ből és anno a Richland és Trinity-nek is volt az olcsóbb szegmensben "K"-s verziója.
[ Szerkesztve ]
-
Vartanus
őstag
válasz leviske #1424 üzenetére
Akkor azért legyintettem mert nem tapasztaltam még meg azt, amit most az Asus PRO-nál.
Én értem,hogy szorzóval könnyebb tuningolni,bár szerintem BCLK-ból sem bonyolultabb semmivel sem. Attól még,hogy szorzóval könnyebb,igazán meghagyhatták volna a BCLK tuningot,mert amit te írsz még nem magyarázza azt, hogy miért kellett az Intelhez hasonlóan összefűzni a más referenciákkal,direkt azért hogy ne lehessen húzni(ha netán pl RAM-ot akarnék húzni).
-
leviske
veterán
válasz Vartanus #1425 üzenetére
Nem úgy értettem a könnyűt, hogy a felhasználó iQ képességeit nem haladja meg, hanem úgy, hogy tervezésnél - ha a tuninggal csak szorzó variálgatás szintjén foglalkoznak - pont azzal nem kell törődni, hogy minek az órajelét mivel kötik össze. Nem tudhatod, hogy egy-egy összekötött régió páros kommunikációs képességét mennyire befolyásolná, ha tudnának külön órajelen járni.
Az államvizsgádhoz meg egy kalappal.
-
atti_2010
nagyúr
válasz leviske #1426 üzenetére
Ez az összekötés dolog mindkét gyártónál akkor kezdődött mikor az északi híd eltűnt az alaplapról úgyhogy valószínűleg technikai okai vannak.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Vartanus
őstag
válasz Vartanus #1428 üzenetére
Itt a bizonyítás a Sandy tesztből:
"ugyanis a Sandy Bridge-alapú processzorokba az északi hídon, a harmadszintű gyorsítótáron, a GPU-n és a PCIe-vezérlőn felül immár az órajelgenerátort is beépítették. Az órajelgenerátortól függ a SATA és a PCIe órajele, illetve a régen FSB-ként ismert BCLK beállításáért is ez felel, ami a Sandy Bridge processzorokban alapjáraton 100 MHz, és gyakorlatilag megváltoztathatatlan. Az általunk tesztelt processzorok már 110 MHz-es BCLK-órajelen sem voltak hajlandóak elindulni, tehát az Intel mára ténylegesen elérte, amit már régen hangoztat: a tuning nem megengedett. Illetve mégis, a K jelölésű processzorokon szorzóállítással... "
-
lezu20
tag
Sziasztok !
Ez a proci tényleg ilyen gyenge, ahogy olvasom :
AMD A10-7700K 3.50GHz FM2+ BOX Black Edition
Ez a lap van alatta: MSI A88X-G45 GAMING + Assassin’s Creed Liberation HD
Ez a vidikártya: ASUS HD7790-DC2-2GD5 HD7790 2GB GDDR5 PCIE
Srácok, ezzel a komboval, hogy tudom a maxot kihozni? Nagyon köszi
+ táp: FSP Raider 650
memoria : 2*4 giga 1600mhzh
Aki tudna nekem ebben segíteni, és rám szánna egy kis időt, esetleg egy privát beszélgetésben elmagyarázná nekem, milyen programmal mennyit húzzak ezeket az alkatrészeken annak örök hálám lenne. Elég sok pénzt adtam ki rá.. ( kinek mi a sok). Köszike[ Szerkesztve ]
-
patomi
őstag
Ez a proci tényleg ilyen gyenge, ahogy olvasom : Ez kérdés? Gondolom ha megvetted van véleményed, hisz kipróbáltad. A 7790 meg sem kottyan neki. A 650-es táp piszok sok ehhez a rendszerhez, de ez csak az én véleményem. Egyébként ha lassúnak érzed és nincs SSD a gépben akkor ez megoldja az összes gondodat, illetve ha van akkor használhatod így nyugodtan játékokhoz is.(mondjuk egy 7850-hez talán már kéne tuning)
[ Szerkesztve ]
Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
leviske
veterán
Úgy érti, hogy játékok alatt a videokártya ereje hamarabb elfogy, mint a CPU. Normálisan megírt játékok esetén a 7850K a R9 280/HD7970 szintjéig nem jelent visszahúzó erőt, de egy HD7790/R7 260 szintű kártya számára a 7700K alacsonyabb órajele nem lehetne gond.
Ha lassú a gép a játék alatt, akkor vagy egy nagyon erősen CPU igényes játékhoz vetted a gépet, vagy pedig más hardver jelenti a szűk keresztmetszetet.
-
atti_2010
nagyúr
-
atti_2010
nagyúr
Inkább egy Samsungot válassz, a Kingstonokkal voltak gondok és a Samu vezérlő is jobb, egy 840 EVO 120Gb jó is lenne.
[ Szerkesztve ]
-
headhunter
addikt
"Gigabyte rendelésére"?!
-
Vartanus
őstag
válasz headhunter #1439 üzenetére
valószínű...
nem hinném hogy a Sniper jobb 5helyezéssel mint az Asrock Extreme6+, azt írja Snipernél hogy great extrem oveclocking...mikor a VRM egy része nincs is hűtve,meg amúgy is csak 4+2-es. Szerintem az első helyen osztozhat az MSI A88X-G45,Asus A88X-PRO,ASRock A88X Extreme6+,Giga A88X-UP4, de hogy nem a G1-Sniper az első az fix...a fapados biosával.
-
Mahrenburg
őstag
Hála és köszönet!
Azért örömmel tölt el, hogy végre beláttad, hogy az alaplapok mégiscsak fontosabbak, mint egy államvizsga...
" ...az Asrock Ext6+ bordáin húst süthettem volna." - Erről az ASRock-feature-ről nem is hallottam még... Ez igen, ezt egyetlen más gyártó sem kínálja... Bár ha kávét tudna főzni, az szerintem sokkal hasznosabb lenne...
És persze egy kalappal kívánok én is!
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
Vartanus
őstag
-
headhunter
addikt
Asus AMD platformon, nem készít "Deluxe" verziót? (Több kiegészítő, kábel, stb...)
-
leviske
veterán
válasz headhunter #1444 üzenetére
Amíg Intel rendszert 4x annyian építenek, mint AMD-t, nincs értelme ennyire apró lépcsőkre osztani a kínálatot. A magasabb igényeket így a Crossblade lefedi, az ezt nem igénylőknek meg ott a Pro.
-
törölt tag
Nem sok értelme van ennyire jó alaplapoknak 2 modulos APU-khoz.
Bár hátha az ASUS már tud valamit... -
leviske
veterán
válasz #85552128 #1446 üzenetére
"jelenleg több mint 40 játékfejlesztő használja az új API fejlesztőkörnyezetét, és év végére az aktuális két játék mellé még hat másik érkezik, de ha mindenki tartja a tervezett megjelenést, akkor kilenc új Mantle játék lesz elérhető. 2015-től átlagosan havi két Mantle címmel számol az AMD, amiből teljesen világos, hogy jelenleg a szoftvertámogatással szeretnék megnyerni a gyártókat és a vásárlókat"
Pl talán emiatt akár fantázia is lehet egy APU alapú gamer gép összepakolásában. Persze abban az esetben, ha ezek a játékok hajlandóak lesznek aszinkron kihasználni a Kaveri IGP-jét akár egy R9 295X2 mellett is.
-
2D
csendes tag
Sziasztok,
Most akadtam ra:
A SPECS tab ala felkerult par uj tetel a 7850K es a 7700K melle tegnap ota!
Szerintem ez biztato elojel! ;o)
[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Kaveri" APU topik
- FM2+ tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11.2 Radeon GPU
- Integrált PCIe 3.0 vezérlő