- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yutani
nagyúr
#tarcsad
-
hávé
csendes tag
Üdv,
Adott egy Asus P4P800 SE alaplap meg egy Intel Pentium 4 2.8Ghz Northwood magos proci 512kb/800
Procin valami nagy batár zalman hűtés van.
Kicsit megcibálnám...
Ahogy nézegettem FSB emeléssel lehet húzni. Felrántottam 215-re és egyből 3Ghz-en pöfög.
mennyi feszt adhatok max neki ami biztonságos? Plusz a ramot néztem hogy vissza kell osztani de van még valami pci-agp clock is amit lehet állítanihttp://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=have
-
bacsis
Közösségépítő
kb olyan 1,5-1,6V magasságáig mehetsz, de csak akkro ha terhelés alatt is a proci 65-70fok alatt marad
PCI-AGP frekit pedig fixáldEgy kicsit a VESA-s témához is, bár fölösleges... gondoltam a Nexgen VESA-s rendszert beröffentem mer az milyen jó lesz már, de ha összehozzátok a Socket5-ben a 200MHz-es netyegő Pentiumot akkor én asszem elbújhatok azzal
[ Szerkesztve ]
-
hávé
csendes tag
válasz bacsis #18507 üzenetére
Köszi
És a pci? Egybe lehet csak
Ami idegesít hogy alapon egy 480p-s youtube videó 80% körül terheli
Bár mivel csak netre van befogva vga nem valami bika... Abit 9200 128MB lehet hogy emiatt is? Bár ha jól tudom a flasht csak HD4*** szériától gyorsítja a vga agp fronton.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=have
-
Yutani
nagyúr
válasz bacsis #18512 üzenetére
Én mostanában a Cinebench 11.5 és 3DMark Vangate CPU tesztjét alkalmazom OC terhelésés stabilitási tesztként. Ha ezeket le tudja futtatni, akkor nem fog fagyni vagy resetelni a gépem.
Igaz, ezek nem retro procikhoz valók, tehát amiket ti mondtatok, azokat érdemes régi cucokhoz alkalmazni.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
hávé
csendes tag
Köszönöm kipróbálom!
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Yutani #18513 üzenetére
A 3Dmark Vantage tesztjét annyira nem ismerem de a 3Dmark06 CPU tesztje azért annyira nem izzítja meg a procit a Prime95 egy sec után elhsasal, a 3Dmark még akkro simán lefut a 6hengeres fenomom 4,2-ig megy, ott még bőven 3Dmark06 stabil.. viszont ha ráengedek egy videó konvertálást, kb 5másodperc után eldobja magát
-
hávé
csendes tag
250-es FSB-t belőttem. Pci/agp-t fixáltam. Ram kerek 333mhz-en járt.
Viszont a lap nagyon droppol lefele. Bios-ban 1.55V-t állítottam be. Idle meg is van ez fesz. Load lemegy 1.45-re
-
Fenyő
őstag
válasz bacsis #18505 üzenetére
Vesás Nexgen, na az is egy ritka állatfajta, mondjuk én kíváncsi lennék a teljesítményére, hogy mit tud az Amd vagy Cyrix 5x86 ellenében vagy ezt inkább már a P1/K5-höz illik inkább mérni? Vesás Socket5 lapon meg csak két lábat kell összekötni a 200 Mhz-hez, de egyelőre nincsen procim hozzá, csak egy 133-as (mondjuk 100-asból meg van vagy 4), ahhoz is 2 lábat kell összekötni és azzal működik is jól. Mondjuk ennek az Opti Python chipsetnek nem túl acélosak a vesa/pci sínjei. A vesának kb fele, míg a pcinak kb 1/3-a az adatátviteli sebessége a natív vesa/pci cuccokhoz képest, a proci/memória alrendszer sebessége viszont rendben van, hozza azt a szintet amit egy P133-asnak kell (Aidados, Speedsys, SuperPi alapján is).
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
Davidof92
senior tag
Hidegfront érkezett:
[link]
[link]
a vf 700 saját tulajdonom volt eddig, csak a kép miatt raktam oda a tesójaihoz retro ez is, p4 korszakba indult a pályafutásuk. Az a jó ezekbe a ventilátorokba hogy örök élet. Maga a belseje túlméretezett, ha nagyon zajos lesz ki kell cserélni a 2 csapágyat bennük és kész. -
törölt tag
Jelentem, hogy a PCI-wifi kártya meghozta az eredményt és nem szívja úgy a sávszélt, mint az usb-s előtte. Köszönet érte Benedekco kollégának, aki esélyt adott, hogy életet leheljek kallódó kártyáiba!
Minimális túlhajtással (140mhz) most már 1000MB/sec felett alakul a memóriaolvasás. Még úton van az 1.4-es Tua Hongkongból, remélem szépen muzsikálnak majd a 6600GT-vel.
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
Droidos készülékre próbálta felrakni valaki a Quake 1 -et?
Net van, os megfelelő sztem, tölt de visszadob a menübe. Kösz. -
zoltanz
nagyúr
válasz zoltanz #18525 üzenetére
Ezzel a verzióval megy, igaz ez tartalmaz Mod-okat stb-ket is.
[link]"* A hardware accelerated version of Quake with OpenGL.
* Features: A Quake MOD installer with the best MODS and extension packs out there.
* Touch screen or keyboard controls, full sound.
* All the Quake action you can imagine with the best extension packs." -
pw12345
aktív tag
válasz zoltanz #18526 üzenetére
Minden idők első valódi 3D-s játéka... elvileg, mert, mint okos (no meg szerény) tele
vagyok kételyekkel. Mert ugye a Doomról is az volt a legenda, hogy az első (ál)3D gém,
miközben mindenki tudta, hogy a W3D... aztán megtaláltam a Catacombs-t, ami szintén iD,
de régebbi és azóta felsötétítettek, hogy az sem, mert az a Driller voltAlienQuake van a modok közt? Mondjuk tök mindegy, mert nálam felugrott a letöltő linkre a féregveszély, én meg, nem kísérletezek vele inkább. Meg lettem félemlítve.
-
pw12345
aktív tag
válasz #43960832 #18524 üzenetére
Mint kételyekkel teli okos, megkérdem a még okosabbakat FPU témában.
Ugye a 8087 együtt tudott működni a 8086 8088 80186 80286 CPU-kkal.
A 80287 fizikailag belement a 8088 lapokba, de arra nem vennék mérget, hogy
jól is működött, bár elvileg kellene, mert tartalmaznia kell a 8087 utasításkészletét.
Most az a dilemmám, hogy eddig abban a hitben éltem, hogy a 386-omban 387-es FPU
számolgat (jó rég lőttem be), de feltűnt, hogy 487. Elvileg ennek is ismernie kellene a 387 készletét valamilyen szinten gondolom. Megy vele a gép, 40-es a frekije mindkettőnek, de nem tudom, hogy ki is használja-e a 386, vagy csak fogyasztja az áramot és melegszik.Másik kérdésem, hogy, ha eltér a CPU és FPU frekije, akkor a lassabb "maga mellé"
butítja a másikat, vagy mi van? Jumperelgetni kell, vagy olyankor nem működik a móka?Érdekes egy dög:
http://www.cpu-world.com/CPUs/80376/index.html
most, akkor ez is egy co-proci, amit a 386 mellé lehetett tenni?
Hova ment ez, a 387FPU helyére? Na, de ez egy CPU. -
zoltanz
nagyúr
válasz pw12345 #18530 üzenetére
Beyond Beilef megy nálam egyedűl, gamepad stb. nélkűl persze.
Az irányítása viszont kellemes, bal és a jobb oldalon megjelenik négyirányú nyíl, ballal tudsz előre-hátra menni, forogni oldalra.
Jobboldalival lépni oldalra, lőni és lefelé nézni. Ha mész akkor autómatikusan középre ugrik a képernyő, a célokat így császkáláskor is elég jól le lehet szedni (nem kell irányzékot fel le állítani). -
frescho
addikt
válasz pw12345 #18529 üzenetére
Bele lehet tuszkolni, de a 8087 es 287 labkiosztasa elter.
487? Tipusa mi? Lehet, hogy a 486DLC melle gyartott darab, de az intel 487 egy sima 486-os. Egyszeruen merd meg mondjuk checkit-tel, hogy mukodik-e.
Nem butitja le, elvileg aszinkron a mukodes, de en nem kiserleteznek vele. Max kicsit tuningolnam a lassabbat
Varj, ez 376-os. Egy kicsit kiherelt 386sx-nek tekintheto, ami nem tamogatja csak a 32 bites modot. Real modban nem megy, mert a paging cimzest nem ismeri. De ez le van irva az oldalan.
[ Szerkesztve ]
https://frescho.hu
-
pw12345
aktív tag
válasz frescho #18532 üzenetére
Elvileg a 286 lapomkon is 8087 az FPU foglalat felirata, állítólag 8087 is megy a 286-tal,
de, ha eltér nem jellemző
Majd letöltöm az IC-k adatlapját és megnézem a bekötést. És jól átkötöm487DLC, majd kipróbálom, gép, minden esetre felismeri. Néztem azóta több konfigban is látom, hogy 487 ketyeg a 386 mellett, ez trendi lehetett akkoriban... vagy beszerezhetetlen volt a 387
Tuningoláshoz én hülye vok, meg ilyen régi relikviákat nem kínoznék, örülök, hogy még megyegetnek valamennyire, észveszejtő teljesítményeket ezekből, amúgy sem lehet kicsikarni. 3.1-et olyan lassan töltik, mint a tetü
Miért nem kísérleteznél, hazavághat valamit?
Ezt írja, de valami olyat is ír, hogy 386-tal együtt is megy, de hova, milyen foglalatba.
A 386 tetejére ragasszam, vagy mi? Vagy csak annyit jelent, hogy a 386 foglalatában
felismeri a lap és elkínlódik vele 386-ként? -
frescho
addikt
válasz pw12345 #18533 üzenetére
487DLC megegyezik a 387-el, az nem okoz gondot, mennie kell.
Nem kiserleteznek, mert ertelmetlen. A 386SX procit tudod ra kicserelni, de mivel nincs real mod, igy nem fut rajta a DOS. Az SX tovabb butitott verziojanak tekintheted, szoval ertelmetlen.
https://frescho.hu
-
-
Rive
veterán
válasz pw12345 #18535 üzenetére
Lábszinten egy 386 DX, belsejét tekintve egy némileg herélt 486 SX.
Alapesetben egy 486DLC-t egy 386DX helyére rakva indulnia kell: ugyanakkor pl. a belső gyorsítótárat esetenként külön programmal kellett beindítani (ha a BIOS nem támogatta a DLC-ket).
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Hosssszu
őstag
Sziasztok!
(Lehet hogy láma) kérdésem lenne: Létezik VLB-vel rendelkező 386-os alaplap? Olyan amibe én tudom beletenni a 386-os procit, meg a co-procit? (végső esetben az sem baj, ha rá van forrasztva a lapra, igazából a 386+co-proci+VLB párosítás a lényeg) -
Fenyő
őstag
válasz Hosssszu #18538 üzenetére
Vannak ilyen hibrid 3/486-os lapok, ált. Opti 495 chipsetre épülnek, de a 386-os szinte semmit nem profitál a vesa buszból (egy jó zéró wait state-es isa vga-hoz képest (pl ET4000, Trident 8900D, Cirrus 542X)), alig mérhető, nagyon szélsőséges esetben, ha maxra ki van facsarva (ram/L2 időzítések terén) egy DX-40-es talán 10%-ot ha számít, egy 486DLC-nél már valamelyest érzékelhető (de igazából ott sem eget rengető olyan +20-25% lehet), de igazából 50 Mhz vagy afölötti 486-osoknál hoz már valóban sokat a vesa az isához képest.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz frescho #18536 üzenetére
nem, teljesen megegyezik a 487DLC és a 387, csak marketing fogásból nevezték át a 387-est 487DLC-nek mert ugye az így "jobban passzol" a 486DLC mellé
RiveMég hogy gyakori a 386-os VESA-s lap mi? mondjuk mihez képestÉn nagy nehezen összehekkeltem egyet, működik szépen a lap 386DX és 486SX/DX procival, de amivel használnám, 487DLC-vel cseszik elindulni
-
Hosssszu
őstag
Köszönöm szépen a válaszokat.
Úgy látom akkor nem nagyon éri meg ilyen lapot vadászni 386-os procihoz. -
Debilon
addikt
a "Pipelined Burst SRAM" foglalatba mit lehet tenni? 256k vagy 512k-t ír a manual hogy azzal lehetne bővíteni még
SD Ram-ot, vagy egy specko kártyát?
mert a Soyo SY 5TF lapomon van egy ilyen a proci foglalat mellett82430HX-es a lap
ezeket a procikat támogatja: P54C/P55C family CPUs running at 75 ~ 200 MHz speeds,
Cyrix 6X86/6x86L CPUs running at P120+/P133+/P150+/P166+, and AMD K5 CPUs.Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
pw12345
aktív tag
válasz frescho #18536 üzenetére
Legalább úgy. Néztem a 8087-287 lábkiosztása egészségtelenül eltérő (VCC+ is máshol van, nem szerencsés összecserélni őket). Ráadásul nem támogatja a 8087 a 286 CPUkat,
ezért duplán nem értem mit keres sok 286 lapon a 8087 felirat az FPU foglalatban.287-ből max 10MHz a max, asszem.
3-487 természetesen van 40-es. -
Fenyő
őstag
válasz pw12345 #18548 üzenetére
Igazából mivel a jobbfajta zéró wait states vgaknál már az isa busz a korlátozó tényező, így Dos alatt pl kb. ugyanannyit megy egy ET4000, Trident 8900D, Cirrus 5420/2/4 vagy egy S3 928 is, ez utóbbiból létezik 2 megás verzió is, és mivel az S3 hagyományosan gyors volt windows alatt ebben az időszakban, így összességében lehet ez a leggyorsabb Isás Vga.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Call of Duty: Black Ops 6
- CPU léghűtés kibeszélő
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- EA Sports WRC '23
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest