- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacsis
Közösségépítő
válasz snake1977 #18099 üzenetére
igaziból jelen esetben inkább a memóriáknak kell koppon járni, hiszen azok ilyenkor a "szűk keresztmetszetek" élettartam szempontjából, de a furmark azokat is meghajtja
DarthSun! már régóta pályázok normálisabb fekvő AT-s házra, de egyszerűen már nem igazán találni[ Szerkesztve ]
-
gban
Közösségépítő
válasz snake1977 #18097 üzenetére
ASUS 8600GT passzívjával a Galaxy 8500GT idle 64-66 fok volt, így eltekintettem a terheléstől.
Ventivel (5V), újrapasztázva, idle 43-46 fok, 3DMark03 alatt max. 57 fokos.bacsis: fekvő AT ház: jó oda az ATX is, nekem is a mostani ATX volt csak AT-s táppal amikor még az Acorp 6BX86-om volt.
Azóta megfordult már benne 1-2 lapPostázást nem vállalok.
-
snake1977
őstag
-
-
gban
Közösségépítő
válasz snake1977 #18106 üzenetére
Gyári hűtője aktív, de a venti törött volt.
Gyári aktívval passzívban (vagyis a nagyobb darab botdával, amit nem hűt a venti mert rossz) ugyanannyit produkált idle hőfokban mint a passzívval pasztázás előtt.
De igazából így nekem tökéletesnek tűnik, meg nem is költenék rá.
Láthattátok, abból főzök mindig ami van
De persze odafigyelve a precizitásra, végeredményre, ami nagyon sokszor jobb is mint az eredeti, hatásfokban, gazdaságosságban, bármiben - kivéve látványban, de a házban úgysem nem látszik.
Hasonló az egyik gyerek gépe, a 3000+ -os mobil sempronnal a 754-es lapban - ott sem volt egyszerű megoldani a hűtést, persze szigorúan abból dolgoztam ami otthon van.
A fő probléma itt hogy ugye nem kupakos a proci, a procikereten meg felfekszik a hűtő, vagyis nem ér rá a magra.
De volt olyan keretem ami 478/754(939) combo, meg rézmagos 478 borda, venti nélkül, másik hűtő tetejéről egy műanyag keret, 478 gyári leszorító (a keret kell hogy fogjon a 478-as leszorító, mert ugye lejjebb ül a borda a szokásosnál a kupakhiány miatt), meg egy alapból hangos, de 5 volton király jó vastag (talán 3 cm) 5 centis venti[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
peti_s
addikt
Üdv.
Mivel lehetne még alacsonyabbra tenni a gép fogyasztását. GA-5AX, K6-III+ 1,3 V 166 MHz S3 VGA. Gondolkodtam azon amiről már volt szó, az SD-IDE átalakítón, illetve milyen tápot keressek hozzá? Egyik barátomnak van egy SeaSonic őskövület tápja, 72 Wattot tud 12 V-s ágon, gondolom annál vannak jobb hatásfokúak is kis fogyasztású géphez. -
gban
Közösségépítő
válasz peti_s #18109 üzenetére
Igaz, konkrétummal nem tudok szolgálni, de én ilyen gépeket mindig valami gyári házba tettem, azokban jó nehezek a tápok, gondolom minőségben is ott vannak.
Pl. a fentebb említett mobile sempronos gép amíg más célt szolgált, egy FuSie házban volt (de korábban ebben volt egy 478-as gép is), itt a táp talán max. 110 wattos hosszú távon, illetve max. 130w rövid ideig a felirat szerint.
Ennél külön előny, hogy a táp ventije a proci mellett van, méghozzá a tápra kívülről szerelve, így a procira egy passzív borda is elég, mert olyan mintha a bordán lenne a venti - persze csak ha a bordák közti rések iránya megfelelő irányban áll.
Plusz adalék, hogy minden tápot szétkapok, de gyári tápban elenyészően találok cserélendő kondit, míg a többiben gyakorlatilag mindig, legyen az akár Chieftek, FSP, de még a Codegen sem kivételbacsis: én is ezen gondolkoztam, hogy meg kellene kérdezni, hogy amúgy mennyit fogyaszt?
Peti, mennyit fogyaszt?
mod: még adalék, de gondolom nem újdonság: noti vinyó, de figyelve a teljesítményfelvételt, optika kiiktat, előlapi ledek ha nem kellenek nem kell bekötni őket, fdd kihagy, hirtelen ennyi.
[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
peti_s
addikt
válasz bacsis #18110 üzenetére
Jó volna, 22 Watt-t eszik még így is a drága. Ebből 14-t a táp javára írok.
(#18111) Gban, köszi a tippet, nekem is van egy 478-s FSC ház, u.ilyen jellegű táppal, egy Lite-On, megpróbálom vele.
Mint írtam, 22 Wattot eszik, de a tápegység terhelés nélkül indítva 13,6-t. Ezért nem tudom, h egy másik táppal h nézne ki a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Ja a s754 mobil sempronnal vicces átalakítás. Nekem is sikerült egyszer egy ilyet eszközölnöm. De sajna nem fotóztam le, mert kutyafuttában készült.
Illetve Én is szeretem a hűtéseket cserélni. A legújabb bevált kombóim a 8cm venti, valami vastag (akár fa) csavarral rögzítve, majd 5v-on járatva a ventit.
Itt vannak a munkáim Amúgy elég csak a képes hsz-eket megnézni, gyorsan végig pörgetve. Az utolsóra vagyok a legbüszkébb, az most apám gépében működik, de azóta már volt pár lapcsere (19396. hsz)Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
gban
Közösségépítő
válasz benedekco #18113 üzenetére
Ugye hogy ez a tuti dolog, a gyártóknak meg fogalmuk sincs a tutiságról, praktikumról
Csak a csicsa mindig...
Meg a korlátozott élettartam hogy vegyél újat
De mi kitolunk velük!
Én csináltam egy molexes venticsatit (anyát), amire ha rádugom, 5 volttal azonnal meg is tudom nézni hogy mit tud. Régi ventikábelből csináltam, meg is jelöltem ezerrel, hogy ezt be ne dugjam gépbe, mert úgy kap 5 voltot hogy megcseréltem a csatiban, és nem lenne jó ha az elosztó része meg bemenne egy vinyóba, felcserélt 5 és 12 volttalAmúgy én a kis bordára úgy rakok 8 centis ventit, hogy ahol kilóg, ott egy fém építőjáték lemezével kötöm össze a bordát a venti szélével.
Fenyő el is vitt egyet annyira megtetszett neki
De a facsavar az természetesen alap[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
addikt
Ez hogy is működik a valóságban? Mert nem tiszta "Amúgy én a kis bordára úgy rakok 8 centis ventit, hogy ahol kilóg, ott egy fém építőjáték lemezével kötöm össze a bordát a venti szélével."
re: (#18115) Ranagol_5
A gyorskötöző az egyik legfontosabb eleme a gépösszerakásnak.Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
gban
Közösségépítő
válasz benedekco #18116 üzenetére
8 centis venti egyik fele direktben a bordán, másik sarkára egy olyan fémlap kerül, mint pl. egy fagyi fa pálcikája, végig lukakkal. Mint itt a targonca villája. Ez van a játékból. A fémlap másik fele ellóg a borda széléig, és oda van rögzítve.
Ha így sem tudod elképzelni, megkérjük Fenyőt hogy tegyen fel egy képet, ha még megvan neki amit anno elvitt tőlem.Postázást nem vállalok.
-
addikt
Köszi így már világos. Csak a fém játék nem volt tiszta, de már dereng ez a cucc. Ügyes megoldás.
Nekem még a salgó szalag jutott eszembe, annak nem tudom mi a hivatalos neve. Azt bringa szerelésnél használom előszeretettel
De PC-nél is jött már jól venti tartóként.Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
gban
Közösségépítő
5500 (sajnos ez nem az ára )
Postázást nem vállalok.
-
snake1977
őstag
Igy már értem, látom sufni tuningban otthon vagy...rokonlélek
Jelentem a 4ik kártya is kifogástalan lett
Már csak a 9800pro van hátra, bár ezt csak post screenig tudom tesztelni, ddr ram hiányában. (a teszt ram hibás)...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
-
gban
Közösségépítő
válasz snake1977 #18123 üzenetére
Na ez tényleg jó hír hogy sikerrel jártál.
Kellene neked is egy öszvér ASRock lapújabb érdekesség
(Szóljon akit érdekelnek a linkek, mert ha senkit nem mozgat meg, nem fogom tovább fárasztani a felfedezéseimmel a nagyérdeműt. )[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
-
snake1977
őstag
A 9800pro is normálisan postol, már nem szaladgál a kép, ha majd 3dmarkal tudom tesztelni akkor kijelenthetem hogy 5-ből 5 jó lett.
gban: Azt hiszem ha lesz egy kis szabadon felhasználható tőkém, és találok ilyen lapot, megveszem, nagyon jó ötlet a teszteléshez.
[ Módosította: benedekco ]
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
addikt
A 12cm-es hűtővel meg mind az északi hidat, mind pedig a fet-eket hűtöd. De ha gban megoldását továbbviszed azzal, hogy mindkét szélét lelógatod a ventinek, akkor még juthat a 12cm-es fuvallatból a ramnak is Az ultra-sufni.
re: (#18124) DarthSun:
köszi!re: (#18127) snake1977
Nem gban-t akartál írni? Mert ő ajánlotta az asrock lapot.[ Szerkesztve ]
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
gban
Közösségépítő
válasz peti_s #18130 üzenetére
Ok, akkor megosztom a fellelt érdekességeket ezután is.
Most viszont felleltem néhány finomságot fizikai valójában is.
Amit nem fotóztam:
- SB128 PCI
- Diamond Viper 550 8MB
- iOmega ZIP kábel, olyan paralell kábel kinézetű
- ventik, 3-6 centiig - talán 6 centisem sosem volt
- ilyen állat nincs is típusú alaplap, 350-es klamath-tal.
A lap típusa P6SBA, gyártója SuperO - az O egy teli kör a lapon, gőzöm sincs hogy az pötty, ó, vagy nulla
Jelentkezzen aki már hallott olyanról aki már látott ilyen lapot...
Mindjárt lövök a többiről fotót, ott is lesznek ám 20 forintos kérdésekPostázást nem vállalok.
-
gban
Közösségépítő
Meglett közben a lap is, a karika ezek szerint úgy olvasandó hogy micro
Aki tudja a választ, ne tartsa magában:
- az a vastag kábel mi lehet? olyan scsi link szerű, de gőzöm sincs, de igazából ez a legkevésbé érdekes a cuccokból
- mi az a fehér dugóból jacket (??) csináló cucc?
- mi lehet az a noti kártya? csatiról tudja valaki? vagy matrica le, chip megnéz?
- miért kellett így legyilkolni szegény 256 megás 6200-t?
Ez utóbbit terveim szerint összerakom ismét, ha van valakinek ilyen, kérem mondjon nekem kondi és kristály értéket (gondolom az hiányzik a venti bal pöcke mellől).
De képnek is örülnék. Ha nem lesz, vadászok a neten.
Az Asus USB kártya meg csak azért van ott, hogy csatlakozzon a felkínált cuccok táborához, jelentkezzen akit valami megindított a cumókból, innen meg az előzőből.
Ja igen, a ramok 32-es EDO-k a felirat szerint szerintem.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
snake1977
őstag
A videókari kondikhoz, nagy valószinüséggel egyforma kondik voltak ott, méghozzá a szilárdtestesből, elnézve a nálam lévő 6200-est, bár teljesen más típus, nálam 6.3v 1000u-s kondik leledzenek rajta.
A noti kártyát első blikkre modemnek tippelném....BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
Rive
veterán
A kábel szerintem is SCSI.
A kis kábel igazi francsetudja.
A noti kártyáról kellene olyan kép, amin látszanak a számok, elejéről/hátuljáról
A videobigyuláról szerintem egy kondi, a kristály és egy tekercs hiányzik. Viszonylag könnyű lehet kideriteni az értékeket, de azért mégis, mondd, mi ez a kártya[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
gban
Közösségépítő
Noti kártya lehet modem, nem volt benne a notiban, mert az is jött, de a helye üres volt, gondolom ment bele wifi kártya, csak ki is ugrott belőle még időben.
Ugyanebben a notiban volt egy SL6FK proci is, ez menne 478-as lapban?
VGA: ahol a lövészárok van, ott egymás alatt hiányzik 3 nagy cucc, mellette fölül jobbra pedig egy.
A különálló szerintem kristály, MEC6.
A sor, föntről lefele:
C29, C30, vagyis kondik.
2 apró kondi is hiányzik.
Az alsó meg gondolom tekercs - na ezt nem tudom hogy pótolom, hasraütésre?
Illetve miért van 2 száma?
A kártya pedig: 6200-AGP-DVI-TV-DDR2-64Bit-256MB
I-A6200-G4E3Postázást nem vállalok.
-
Rive
veterán
Az alsó meg gondolom tekercs - na ezt nem tudom hogy pótolom, hasraütésre?
Illetve miért van 2 száma?Igen, hasraütésre. Választasz egy dög kártyát, hasonló hűtéssel -> hasonló disszipációval -> a többi mérési huba... Működni fog.
Azért van két száma, mert két footprint van hozzá a nyáklemezen: az egyik TH, a másik SMD.
A táp vezérlőchipjének a típusa kellene, annak az adatlapja alapján ~ meghatározható a hiányzó kondik kapacitása is.
Ui.: a vezchip valszeg a hátoldalon lesz.
Ui2.: a hátoldalról nem hiányzik semmi?
[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
-
Ranagol_5
senior tag
Asus CT-479-es átalakítóval mennek, de csak Asus deszkákban. Én pont mostanában készülök elhozni Bacsistól az Akosf-ét egy ilyen mobil procival együtt.
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
bacsis
Közösségépítő
ez nem Pentium M, hanem Mobil Pentium 4, Northwood maggal, ehehz nem kell semmi trükk rakhatod desktop lapba, a többség szépen elketyeg vele, bár a 875P chippes Abit IC7 széria annyira nem kedveli.. jahh meg az Rmclock-ot érdemes használni mert a legkisebb szorzóval indítja a lap a procit és biosból asszem gel sem lehet állítani...
-
gban
Közösségépítő
válasz bacsis #18141 üzenetére
Teljes mértékben igazad volt, elindul egy ASRock inteles lapban is meg egy Abit viásban is, és mindkettőben 1200-on, szorzó meg nem állítható.
RMClockot leszedtem, nézegettem, igaz, nem azzal a procival, de nem találtam hogy hol lehet állítani a szorzót. Lehet vele win alatt valahogy, azért írtad?Postázást nem vállalok.
-
bacsis
Közösségépítő
persze-persze Win alatt lehet szorzót álíltani
ne lepődj meg, majd az everest elég érdekes órajeleket fog rá kiírni ilyen 6GHz-et meg hasonlókat, ha el kezded tuningolni bár hozzá teszem asszem csak akkor ha a szorzó az "alacsonyan" van, mert az everest meg úgy számolja ki a frekijét, hogy a magas szorzóval számol asszem a kicsi és a nagy szorzó között nem lehet lépegetni, tehát vagy az alacsonyon ketyeg vagy a magasan -
gban
Közösségépítő
Gyerekek, jól gyanítom hogy ami a képen van az 2 megás és 4 megásítható?
Vagy még inkább 1 megás és 2 megásítható?[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest