Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #95904256

    törölt tag

    válasz frescho #14764 üzenetére

    Attól, hogy felétek 5 évvel számolnak, attól még létezik "nem felétek" is.

    Nem, nem csak otthoni fejlesztésről írtam. Sőt, ki is hangsúlyoztam, hogy ugyan ez létezik, mégis egészen kis szeletnek tartom (1%).

    (#14764) frescho: "Nem szabad agyuval verebre loni, egyedi kis rendszereknel tenyleg ertelmes az ISA hasznalata. Ez hany szazaleka a piacnak, ahol mozogsz?"

    Legalább kezded belátni, hogy "létezhet" ez a szektor is. Az általam vélt (nem vagyok piackutató) százalékokkal kapcsolatosan mindjárt írok egy rövid összefoglalót.

    (#14764) frescho: "Ez a toredek nehany KKV-nak ad munkat, akik nagyon kreativak tudnak lenni, csak sajnos mostanaban nagyon rajuk jar a rud koszonhetoen a szabalyozo kornyezetnek."

    Elképednél, ha tudnád, hogy egyes nagyvállalatoknál mennyire ragaszkodnak a régi, bevált dolgokhoz. Pl. régebben a vízműtől több, pár száz wattos tirisztoros frekvenciaváltót akartak velünk kicseréltetni ugyanolyanra, "bármi áron". Ugyanis azok átlag 25 évet kibírtak, míg az új inverteresek meg csak 5-6 évig húzzák. Talán mondanom sem kell, hogy már a 90-es évek eleje óta nem gyártanak tirisztoros frekvenciaváltót. ( Engemet akkor a méretbeli különbség lepett meg a leginkább. Az előbbi kétemberes cucc volt, míg az újak "elvesznek az ember zsebében".)

    Na, akkor az összefoglaló, a százalékok kapcsán.

    Vitatéma:
    Kiknek/minek fejlesztenek és gyártanak még ISA buszos alaplapot.

    Szerintem:
    - Cserealkatrész ( 50-80% )
    - Fejlesztés, bővítés ( 10-30% )
    - Oktatás ( 5-10% )
    - Otthoni használat ( 1% )
    - Egyéb, amire nem gondoltam ( ?% )

    Indoklás: Analógia, példákkal a valós életből.

    Szerinted:
    - Cserealkatrész ( 99% )
    - Szent őrültek ( 1% ? )
    - Fejlesztés ( >0% )

    Indoklás: Csak ismételni tudom: Semmi előnye.

Új hozzászólás Aktív témák