-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Omli85
őstag
válasz Askformore #68349 üzenetére
Nem rossz lap az a Giga sem de azért nem egy kategória a két deszka. Persze logika azt diktálja, hogy az új hosszabb garis hosszú távra.. de én special ennek ellenére is a használt sabert venném pláne ha OC is szempont egyszerűen más ligában van az a lap akárhogy is nézzük . Ha mondjuk nem különösebben akarsz tuningolászni akkor jó az a Giga is meg azért bírja az is a tuningot.
[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
DanielLong
senior tag
Sziasztok!
FX-6300-ra váltanék Phenom II 965-ről. HD7950 mellé menne, mivel olcsón megúszom a váltást, így nem várok nagy előrelépést. Ami viszont érdekelne, hogy az FX-6300 alapfeszültségen milyen frekit bírna még el? Szeretném halkan üzemeltetni a gépet. -
Out
addikt
válasz DanielLong #68353 üzenetére
4Ghz-et bírnia kell
Commodore Plus/4 --- Személyi számítógép beépített profi szoftverrel
-
Askformore
senior tag
Nekem simán ment 4ghz-en, csak szorzót emeltem.. (meg fognak itt ezért kövezni )
-
Beretvás
veterán
válasz Askformore #68355 üzenetére
Annyira nem. Csak kicsitnagyon.
-
Plasticbomb
addikt
A cuccaid között szereplőASUS M4A89GTD PRO/USB3 alaplapba akarod tenni?
1: 890 chipset, elvileg 4100-6100-8100-8150 es FXeket ismeri max, talán működik benne a *300-as sorozat ius gond nélkül.
2: Ugyan azt az infót találtam a VRM-ről, hogy:10+2 fázisú, de spec szerint max 140Wig!
3: Milyen CPU hűtésed van most? Ha a cuccaid között szereplő ASUS SILENT KNIGHT II, akkor az szerintem csirke egy FX-re.ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
H2o-pok
senior tag
Sziasztok
Kis segitség kellene,mert nem vagyok egy nagy pc guru.
Ha egy pl. AMD Phenom x3 prociban aktiválják a 4. magot (márha működik) az egy másik alaplapban is 4 magosként fog működni?
A másik . Nem egy mai gyerek, de ez az alaplap tudja a magfeloldást?
Gigabyte GA-880GMA- USB3
Előre is köszi -
DanielLong
senior tag
válasz Plasticbomb #68358 üzenetére
Ismerek srácot PH-ról, aki szintén ilyen lapban hajtott FX-8320-t, gond nélkül. A neten pedig sok példa van egyéb Vishera procikra is. A 140W-ról te is tudod, hogy bőven elég a 95-ös TDP-hez, ami alapfeszes 4GHz-el sem nőne, hiszen ilyenkor nem lépne a proci turbó módba, ahol nagyobb feszt adna a magoknak. Erről van egy teszt itt PH-n is, a lényeg, hogy 4GHz alapfeszen csökkent a fogyasztás a stockhoz képest. A Silent Knight II-nek tehát kb a mostani Phenommal azonos hőmennyiséget kéne elvezetnie, amit eddig is hibátlanul megtett. Nem gondolom, hogy alapfeszhez ne lenne elég egy 650 grammos tiszta réz hűtő. Ha 8-as szériájú proci tuningolásáról lenne szó, akkor én is meggondolnám a dolgot, de így nem érzem veszélyben a felszerelést
-
Omli85
őstag
válasz H2o-pok #68359 üzenetére
A magfeloldás az nem olyan, hogy egy alaplapon feloldod és utána úgy marad. Maga az alaplap oldja fel a letiltott magot és úgy kezeli szóval ha másik lapba át teszed ott nem lesz unlockolva ha a lap nem tudja ezt a funkciót. Az általad linkelt alaplap leírásában nem látom, hogy ilyen funkciót említenének.
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Pixx96
aktív tag
Most láttam aprón ezt a lapot 35 ezerbe vesztegetik annyira brutál ez mint amilyennek látszik ? ah nagyon megtetszett meg kéne venni de fxalá sokkalom bőven jó ez is ami van Asus M5A97 EVO R2.0
[ Szerkesztve ]
-
Pixx96
aktív tag
Pedig szerintem az én procimat a lapom limitálja tuningban olyan mintha 1.44v core felett betiltan az alaplap képet se add a gép. próbáltam 4,8ghz és 1,450v már meghal alap kétlem hogy a proci lenne mert mikor feszt felviszem akkor van ez pl 4,8g meg 1.420v jó agép csak kevés a fesz és behal a win teszt közben.Most az fx-em kétlem hogy antituningos lenne 1 hónapja 1.350v 4,5g használom. Én alapra gyanakszom gtx 1060 szerintem hálás lenne ha 4,8-ra lenne húzva
[ Szerkesztve ]
-
lee56
őstag
válasz Pixx96 #68365 üzenetére
Pedig könnyen meg lehet hogy mégis antituning; az alacsony alapfeszültség vagy könnyű alulfeszelési lehetőség általában pont annak a jele hogy sokáig nem megy jól fölflé tuningban. De subaruwrc erről biztos tudna mesélni, ha itt lenne.
Hűtéssel minden rendben le is tudnád hűteni ha esetleg 4.5-ön túljutnál? Mer ha nem akkor meg méginkább felesleges lapot újítani.
No Comment
-
Askformore
senior tag
válasz Beretvás #68315 üzenetére
Tegnap rááldoztuk egy ismerőssel az egész estét, hogy kiderítsük mi a hiba.. neki egy giga 970a-ud3p lap, FSP HEXA 550w rápja, és egy FX6300-a van. Kezdtük a tápcserével..nos ezzel az 550-es táppal is ugyanúgy lefagytam a flash játékok alatt, mint a 400 wattossal.. szóval táphiba kilőve. Ramot már korábban kipróbáltam, az is fagyott, az is kilőve. Ezután kicseréltem a procit is, beleraktam a 6300-at a lapomba, felhúztam 4ghz-re, és semmi fagyás.. ha már kivettem a 8350-et a lapból, beleraktuk a giga lapba, felraktuk 4.4-re, és pöcc röff ment minden. Az a lap amúgy elég olcsó, és jól elbánik a 8350-nel, azért kérdeztem, hogy azt vegyem-e, vagy egy sabert fél év garival.. a lényeg, hogy a proci is jó, a táp is jó, a ramok is jók..szóval egyszerűen csak a lap nem bírja el a procit... szóval lapot fogok cserélni.
Egyébként az ő 6300-át belőttem a giga lapjában az összefoglaló szerint (APM ki, C6 State ki, LLC medium, Turbo ki, szorzó 4ghz, feszeket nem bántottam), és elkezdett irgalmatlanul melegedni, 85 fokig felment a proci terhelés alatt, az északi hídról meg azt hittük, hogy leolvadt a lapról (90 fokos volt), de kiderült, hogy csak rugós megoldással van rárakva, és azért mozog Alapon is ilyen 55 fok volt minden.. Gyorsan kilőttük a gépet, be a venti elé, megvártuk hogy lehűljön, majd load default, csak szorzóemelés, és utána alapon ilyen volt (bios mókolás előtt is hasonló értékeket produkált):
Ezen a 9 fokos procin alapjáraton én teljesen kihaltam.. főleg, hogy a hűtő egy Asus Arctic Square, ami terhelés alatt is kb 20 fokon tartja a 4ghz-es 6300-at..nem is értem ez hogyan lehetséges.. de ennyit mutat az Aida.
Bocsi, kicsit hosszú lett, csak gondoltam megosztom veletek, hogy min mentem keresztül
-
ViZion
félisten
válasz Askformore #68368 üzenetére
Core hőfok nem celsius. Kupak hőt nézd!
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Beretvás
veterán
válasz Pixx96 #68371 üzenetére
egy az egyben az mint Vizio irásában van, onnan állitottam be. annyi hogy cpu fest azt ki kell tapasztalni menyi kell az adott kockának.
ez 4,8 on megy 1.428 at kap terhelésen. nekem c1 meg ezek mind kilve csak a C&Q megy. ennyi a nagy ördöngösség. cpu offset + és ugy lépegetsz felfele.
[ Szerkesztve ]
-
lee56
őstag
válasz Askformore #68373 üzenetére
A mag hőmérsékletek csak közelítő értékek mert számításból jönnek nem pedig mérésből, amit figyelni kell az mindig a kupak, de van hogy a szoftverek is rosszul jelenítenek meg egy-egy szenzorértéket, sőt az is lehet hogy maga a lapon levő szenzor nemjó, lényeg hogy ne bízd magad rájuk túlságosan, legjobb ha van saját hőmérőd, jobb híján egy tapintószenzor, vagy másnéven kéz.
Azt már szerintem mondtuk neked akkor is, hogy a táp mellett a 2. számú gyanúsított a lap. Ugyanis csak az EVO 6+2 fázisos a 970-es asusok között, és egy 8-magvas FX-hez bizony nem elég 4+1, néha még alapjárathoz sem.. Ha olvasod itt a fórumot, ezernyi poszt volt már a témában, nem hiába..
No Comment
-
Askformore
senior tag
Köszönöm a segítséget utólag is (ez a flashes tesztelős dolog nagyon megkönnyítette a hibakeresést), de így legalább saját bőrömön is megtapasztaltam ezeket Amúgy a tomshardware-t olvasgattam, ott írtak sokan, hogy fagy a 8350 az M5A97 r2.0-ban, de megoldást senki nem talált.. mivelhogy, mint kiderült, nincs is csak a csere.
-
ViZion
félisten
válasz Askformore #68373 üzenetére
Nem. A maghő számított érték, terhelésen kb. egyenlő a °C hőfokkal, de idle nem.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
lee56
őstag
válasz ViZion #68378 üzenetére
Ez is lehet változó gyártónként/laponként/hőmérőszenzoronként.. Nálam pl lealább 10 fokkal max terhelésen is hidegebbek a magok, idle meg kb 20, ezért is vannak nálam is ilyen fagypont közeli értékek ha maghőt szeretnék nézni éppenséggel.
(#68377) Askformore : Szivesen, így utólag is. De azért alapjáraton elviszi végül is a 8350-et, vagy legalábbis illene nekijje, azért vannak sokkal rosszabb lapok is sajna mint az M5A97 R2 ... Frissebb BIOS-t mondtunk, már nem is emlékszem? Nézted a bios verziókat van-é újabb?
No Comment
-
vektor07
újonc
Sziasztok ! Az útolsó reményeim vagytok ! Nem talállok sehol megoldást a problémámra !
Korábban nem észleltem ezt a hibát de most vettem pár játékot és nembirok velük játszani mert fps laggom van és szerintem a processor a bűnös ! Lefutattam pár benchmark ot és mindehol alulértékelt a processor ! Olvastam forumokon hogy Overclocking-oljak a BIOS ban . De hiába állitom át a dolgokat feljön a windows megnézem a CPU-Z n és még mindig 1400MHz stress teszt alatt is 1400MHz mindig fixen annyi ! Ha meg túlpörgetem a biosban a beállitásokat akkor fel sem nyitódik a gép , olyankor alaplap reset és utána megint jó de semmi nem változik !
Ezeken a képeken jól látható hogy a MHz mindig fix , nem értem hogy miért ! Valaki tud segiteni ?
-
lovas001
aktív tag
válasz vektor07 #68380 üzenetére
Először is, Miféle alaplapban hajtod,másodszor a bios hogy van beállítva és harmadszor olvasd el itt felül az összefoglalót és az alapján állítsd be a gépet majd. De legelőbb töltsd ki az adatlapod hogy mik a cuccaid lap proci hűtő stb. (vrm throttling látatlanba).
Nem tudta, hogy lehetetlen, ezért megcsinálta.
-
vektor07
újonc
válasz lovas001 #68381 üzenetére
MSI 970 gaming , alaplap . Köszönöm hogy szóltál , kitöltöttem az adatokat . A BIOS jelenleg DEFAULT de már probáltam átálitani , hiába állitom át a BIOS-ban mindent mutat hogy átálitottam el mentem ujrainditom a gépet megnézem minden beálitás megmarad de amint feljön a win meglesem a CPU-Z t és a probléma ugyanaz mindig 1400MHz.
[ Szerkesztve ]
-
lovas001
aktív tag
válasz vektor07 #68382 üzenetére
Miket állítottál biosban? Pár dolog amit át kellene a defaultról off-ra: turbo core, c1e,cool and quiet, apm. Mekkora feszültséget kap a cpu v core a biosban,mert cpu-z ben csk azt látni hogy a 0,9 volt ami a pstate legalsóbb lépcsőfoka.Állítsd át biosba a szorzót kézzel hogy fix 17,5 re Cpu v core pedig lődd be kb 1,3 v körülire aztán nézzük meg. Moniorozni Hw info 64 et használj abból sok infó kiderül számunkra.
-
lovas001
aktív tag
válasz vektor07 #68384 üzenetére
Kimaradt az előbb a c6 state is off legyen. Illetve nézd meg a win energiatakarékossági beállításait. Tedd azt át teljesítmény centrikusra. Hw info ból pedig elég csak a sensors-t megnyitni és ott, hogy még több dolog látszódjon a cpu és alaplap környékén.
[ Szerkesztve ]
-
lovas001
aktív tag
válasz vektor07 #68386 üzenetére
Van még 2 tippem az egyik hogy véletlenül valami uton módon nem kapcsoltad e be az alaplapon azt a kis pöcköt (switc et) ami alá az van írva hogy slow mode? A másik hogy a cpu nak a tápkábelét igazítsd meg kihúz majd vissza a csatit .
-
lovas001
aktív tag
válasz vektor07 #68388 üzenetére
Öröm és bódottá . Már csak az van hátra hogy kiteszteld mit bír a processzor. c6 visszakapcsolható szorzó emelhető ameddig stabil marad tesztelni intel burn test 10 kör very high beállítás mellett. Közben nézni a hőmérsékleteket 70 fölé nem menjen a proci (kupak).
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz lovas001 #68337 üzenetére
Figyu már, még mindig birizgatja a fantáziámat ez a magletiltás. Ha jól gondolom akkor az 1, 3, 5, 7 est kellene tiltani, hogy 4/4 et kapjak. L3 nagysága gondolom marad, de az L2 így nem vágom félbe? Már kb reggel ótta böngészek a neten, külföldi, belföldi lapokat, de sehol sem találok ilyesfajta teszteket. A másik amit kérdeznék, hogy a feszültség ilyenkor maradjon vagy csökkenteni kell mindenképp? Te hogy indultál a tesztnek? Köszi a válaszod!
Megmondom őszintén szeretném kipróbálni a magas Ghz-t, 4 maggal, hogy vajon elmozdul e az fps a játékok alatt.
[ Szerkesztve ]
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
lovas001
aktív tag
válasz Jakuskacsa #68391 üzenetére
Én legelőször 8 magon prime al elkezdtem tesztelni úgy,hogy csökkentettem a stabil beállításomhoz képest a feszt és megnéztem ,hogy melyik mag dobja el magát.(nálam a 7 es a gyenge pont) és tiltottam. Majd még csökkentettem a feszt és akkor már több is eldobta magát igy szelektáltam ki hogy mik azok amik némileg gyenguszabbak adott feszen. Ezután tiltás , aztán visszatoltam rá az eddigi stabil feszt és megnéztem hogy így is stabilan fut e, (játék közben maradnak e az fps értékek). Amennyiben igen akkor emeltem az órajelen és teszteltem. Ha kellett akár feszt is emeltem, mivel a hőmérsékletek ugye lényegesen kedvezőbbek lettek 4 maggal. Lás csodát a 4 szálat használó játék esetében nyertem kb 12 % fps-t.Elvileg az L2 es memoriát is közösen használják a modulon belül szóval ha jól tudom teljes hozzáférése van mindkét "magnak".
[ Szerkesztve ]
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz lovas001 #68392 üzenetére
Nálam a 2 es 7 es a gyenge... de az sehogy sem jó. Nem úgy lenne logikus, hogy vagy 0, 2, 4, 6 vagy 1, 3, 5, 7- et tiltom? Vagy teljesen mindegy? Azért kérdezem, mert külföldi fórumokon ezt ajánlották. A vége persze nem derült ki sehol sem, hogy jobb, vagy rosszabb lett a dolog. (a játékok 99% -a nem használ többet mint 4 mag sajna, így én is simán elgondolkoztam rajta, hogy inkább 4x5 GHz legyen, mint 8x 4,7 és 4 mag meg mallmozik). Ma hazaértek kipróbálom mindenképp.
A lényeg, hogy mindegy, hogy tiltom, de modulonként csak 1 maradjon. Igaz?
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
lovas001
aktív tag
válasz Jakuskacsa #68393 üzenetére
Igen modulonként arra figyelj hogy maradjon 1. Még én sem teszteltem ki hogy mennyire fontos a modulban hogy melyik lesz tiltva. A pírforma szerint ha az architektúrából indulunk ki van különbség a 2 "mag " között de valóságban nem tudom ,hogy ez számokban mit jelent
-
Taifa Díaz
őstag
válasz Jakuskacsa #68393 üzenetére
A 0 és az 1-es magot nem lehet tiltani, ha jól emlékszem próbálkozásaimból.
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Taifa Díaz #68395 üzenetére
valami ilyesmi nekem is rémlik. Viszont azt is olvastam, hogy alaplapfüggő is, hogy mit bírsz, vagy mit tudsz tiltani.
-
lovas001
aktív tag
-
lovas001
aktív tag
válasz Jakuskacsa #68399 üzenetére
Nálam biosban csak modulonként lehet letiltani a történetet. Cserébe kiváncsi vagyok mit produkál ha win alól tiltok mondjuk csak 3 magot .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- Intel I7 13700K 16mag/24szál - Új, Tesztelt - Eladó! 108.000.-
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest