Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • czundermák

    aktív tag

    LOGOUT blog

    Létezhet olyan, hogy behasalt az IBT? Azért kérdem, mert már hetedik alkalommal próbálom lefuttatni, de a másiodik kör végén ugyan ott folyamatosan hibát dob és megáll.

    Nem lenne ezzel semmi gond, ha tegnap 1.368V mellett nem futott volna le háromszor hiba nélkül a tíz kör 4500-on egymás után. Azóta semmin nem változtattam. Tesztelgettem az alaplapi VRM hűtést, mert nem tetszett, hogy Sabertoothban a VRM 1 érzékelő 10-15 fokkal mutat magasabb értéket mint a VRM 2. Hűthettem közvetlenül, leszedett oltallappal, akár hogyan, akkor sem vánszorgott 78 fok alá. Később mint kiderült, azért, mert ez a szenzor a lap hátulján van, és az ott elfekvő FET-ek hőmérsékletére figyel. Ezen könnyen lehetett segíteni, kapott memóriasüniket.

    Így már megoldódott a gond, lélektani 70 fok körül sikerül tartani őket. Mégsem csak egy egyszerű alulemez "hűti" a csapatot. Nagyon jó, gondoltam, ezért ma mepróbálkoztam az IBT-vel ismét, hogy tudjak lőni róla egy összehasonlító táblázatot, mert kicsit szeretném jobban feltupírozni.
    Sajnos nem jön össze sehogy sem, próbáltam 1,44V körül adni a procinak, 1,3V NB feszültség mellett, a hiba még így is fennáll, itt feladtam.
    Visszarakom 1,368-ra és hagyom a francba, tegnap jó volt ma is az, aztán kész. Ellenben zavar a dolog, miért ugyan azon a ponton áll meg a 2. kör végén az a tagbaszakadt program. :U

    CPU tálcák és bővítő kártya állványok: http://bit.ly/3tOpQyO

Új hozzászólás Aktív témák