-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wikoo
aktív tag
válasz Johni5 #39849 üzenetére
Nem értem én sem a 0,2ghz-t, bios főkönyvtárában 4,5öt ír.
Cpu-z szerint a ram 1866 on megy, 1,5v gyári fesz és gyári idözités beálitva. Ha profil nincs bent akkor csak 1333 mon hajlandó elindulni a rammal.
1333 ramal 1,5v on, a többi beállítás a te javaslatod szerint. Ugyan azt produkálja, 3 ghz és a tuning közöt ugrálna aszimmetrikusan a magok, terhelve mindegyik a tuning órajelén. Azonnal ezt csinálja, vrm még be sem melegedett.
Ram 2 modul, 2 fehérben.
Aida 200 mhz-t ir fsb re ahogy azt kell, de mondjuk a real meg az effective is 200, itt nincs vmilyen szorzó mint a ramnál?
ram:fsb ratio 20:6Békesség, boldogság! x)
-
Wikoo
aktív tag
Bios még mindig érdekes: főkönyvtárban 4,4ghz, az advanced frek sett ben meg 0,1..
A szerkesztési időbe meg sosem férek bele... Nemhiába ma még nem aludtam, de addig nem fekszem le míg nem tudom itt hagyni a gépet h mehessen terheléses teszt alvásközbe.
Szerk: Corsair Vengeance CMZ8GX3M2A1866C9a ram duálcsanelbe megy, 9-10-9-27 1,5 v, ezen megy ha berakom az XMP prfoilt.
[ Szerkesztve ]
Békesség, boldogság! x)
-
Wikoo
aktív tag
válasz Johni5 #39855 üzenetére
4400 mhz +50 +50 aszem 1,36 biosbol így a vid, ugyan az, terhelem akor ugrál le 3ra, 4,4röl, terhelés nélkül 4,4.
Ramal akármit csinálok ( maunális időzítésbeállítás gyártó által megadottak szerint ) csak 1333 vagy xmp profilal 1866, igy egész szorzón nem tudom működésre bírni..
próbaképpen +200 +100 on kipróbáltam 4400on és már terhelés nélkül is néha leugrott 1-2 magnak az órajele, kisebb fesszel terhelés nélkül tartotta a tuningot.amd ccc nekem kicsit más, viszont totál new a rendszer, gyárin van minden, nem lett belepiszkálva
Olyan mintha nagyobb áramfelvételnél venné vissza az órajelet.
Könnyebb átláthatóságért leírom a cuccokat amik vannak:
Gigabyte GA-990XA-UD3 rev 3.0 legújabb FD bios
Corsair Vengeance CMZ8GX3M2A1866C9 2x4 gb 128bit be megy 1866 cl9 1,5v
Arctic Freezer A30 mx2es pasztával kenve, stabilan rajtalan, hőt átadja, néztem ujjal.
fsp aurum 400 80+ goldos, 2 honapja vásárol, 2 honapig más gépet hajtott problémamentesen, fel sem melegszik teszt közben, 8pin bedugva
Ház szellőzés egy irányba megy, szélcsatorna megvan
win 7 64 bit teljesen szűz.[ Szerkesztve ]
Békesség, boldogság! x)
-
Wikoo
aktív tag
Ugyan ezekkel a beállításokkal 4ghz-n is változatlan a helyzet, leugrál 3 ra. nekem az is furcsa h a proci nement eddig 40fok felé. Mintha nem hagyná valami h igazán dolgozzon ( pedig a +200 +100 al jobban ki kelet volna melegednie nem ? )
Küldjem gariba a lapot ?
(#39858) atomanti19: nemtudom rávenni 1600 ra, hiába adtam meg gyári időzítéseket. A keret kifogyott, nem tudok venni 1600 as ramot. Fx 6300 as nem 1866 ot kezel max ? Kérjek kölcsön vkitöl sörért phrol ?
[ Szerkesztve ]
Békesség, boldogság! x)
-
atomanti19
aktív tag
Esetleg próbáld meg egy másik rammal, lehetőleg gyárilag 1333 as vagy 1600 as legyen.
Csak egy eset a sokból, elég sok mindenki írja külföldi fórumokon,hogy a ramok időzítésén kell állítani, illetve fsb200 ra.A Core Features menüben a CPU Unlock miért felelős? Nem lehet hogy engedélyezni kellene? Csak érdekes hogy pl a CPB is le van tilva még is olyan mintha az Auto beállítás ragadt volna bent.(más lapom van, ha hülyeség ne bántsatok )
[ Szerkesztve ]
Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!
-
Johni5
őstag
válasz atomanti19 #39858 üzenetére
Azt nem kell babrálni,az mag feloldásra használható,és azt vagy auto-n hagyod,vagy engedélyezed.
gyárilag 1600-as ram nem hinném,hogy kell.Nálam sem azok vannak.
--Mivel a tippelgetést nem szeretem,ezért ajánlok egy bios resetet,de hardveresen.(már csak a 0.2GHz miatt is.) A memókat dobd át please a kékbe.
A turbo core-t kapcsold csak ki utána, és nézzük meg mit mutat.[ Szerkesztve ]
-
Wikoo
aktív tag
válasz Johni5 #39862 üzenetére
Megtörtént a reset és mem foglalat csere.
Órajelek helyesen vannak mindenhol írva a biosban, 1333 ra tette magát a ram.
Kikapcsoltam turbót, így ugye fixált 3,5ghz. Ráküldtem intel burning et, ugyanúgy ugrálnak a magok 1-2 sec után 3 és 3,5 ghz között.Lemásoljam a bios beállításaidat és úgy próbáljam ?
[ Szerkesztve ]
Békesség, boldogság! x)
-
X Factor
addikt
Szedd ezt le. Csinálj egy parancsikont, cél értéknél írd mögé h. "APM=0" idézőjelek nélkül .Majd indítsd. Régebbi lapoknál bios-ban nem kikapcsolható így szoftveresen kell.
Nálam is ugyanez volt, pedig 8+2-es a lap és a tápnak is bírnia kell.
[ Szerkesztve ]
Make things work
-
ViZion
félisten
válasz kaszas19 #39840 üzenetére
...ööö C1E és C6 state kikapcsolás miért segít? Ezek idle aktívak. Korai időkben volt, hogy néha a C6 instabillá tette (pl. nem jött vissza sleepből), volt akinél táp "cicergést" okozott, de tuningot nem hátráltatta. Energiát spórol Neked, had menjen.
Wikoo: az összefoglaló tuning részét olvasd el, ha kérdés van, akkor kérdezz utána... de így 0-ról 100-ra kicsit érdekes lesz, mindent leírni egyenként, újra. Régen giga lapoknál biosban kellett egy ctrl+F1 a tuning menühöz... ennél nincs már ez?
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
Wikoo
aktív tag
válasz Johni5 #39864 üzenetére
Lemásolva, +25 pocin de ugyan az a helyzet.
(#39865) kaszas19 :
Teljesítményorientáltan is visszadropol 3ghzra(#39870) X Factor:
És igen! Végre megoldva a probléma! Nincs drop, tartja az órajelet.
Már csa kaz nem értem hogy Johni5 nek is ez a lap és biosz, neki mért nem kell ez a progi--------
Mindenkinek köszönöm a segítséget, most már csak annyit szeretnék kérdezni h max ,menyit adhatok procinak és az nb nek h ne szálljon itt nekem el a dolog.
[ Szerkesztve ]
Békesség, boldogság! x)
-
Wikoo
aktív tag
1,45 ön stabilnak tűnik 4,5ghz-n, lehet lejebb is viszem -,025el.
Egyébként, biztos elegem van belőletek, de lenne egy utalós kérdésem:
A vrm borda mennyire legyen meleg prime alatt? Kb kézzel 2 secig vagyok képes megfogni.
Hosszú távra van tervezve a gép, nem akarom lerövidíteni a lap élettartalmát.[ Szerkesztve ]
Békesség, boldogság! x)
-
ViZion
félisten
"Egyébként, biztos elegem van belőletek"
... kölcsönös. Tehát egy vágányon evezünk."A vrm borda mennyire legyen meleg prime alatt? Kb kézzel 2 secig vagyok képes megfogni."
Hmm, ez elég egzakt mérés, nem hiszem, h tudom reprodukálni. Elzsibbad, vagy miért csak két perc? Ne foglalkozz vele, ha nem droppol, akkor nincs baj.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
MaxxDamage
félisten
válasz ViZion #39874 üzenetére
Nem 2 percig , 2 "sec"
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Johni5
őstag
Tényleg érdekes,mert ez a progi nekem nem kell hozzá. Full update a windows,mert erre vonatkozólag van benne javítás.1.488 V-on stabil 4800MHz-n ketyegek 40 fok mellett
FD Bios van a tiédben is gondolom.
Nálam nem forró a csipi,azon nincs víz.(lusta vagyok rátenni,pedig van vagy 10 blokkom EVGA-éktól.
[ Szerkesztve ]
-
Wikoo
aktív tag
válasz ViZion #39874 üzenetére
ÁÁÁ, én imádlak titeket
2 secig, nem percig. Azért ennyi ideig mert különben leég a kezem
Prime alat dropol, 2p enként kb 2 secig, de linx intelburn vagy aida stresz alat nem.
Kéne vmi hőcsöves cucc vrm re, h belelógjon prociventi légáramába, van iylen ?Békesség, boldogság! x)
-
Wikoo
aktív tag
-
Johni5
őstag
Az oldalába nem tudsz tenni egy ventit?Mondjuk,ha megnézed a 965 lapokat,akkor azokat 1 másodpercre sem tudtad megérinteni,mert leégett a kezed.PL Abit AB9 Pro
--Win Update alap,van benne egy tonna javítás,meg frissítés.Nélküle egy marék játék kaki.
Megyek mosogatni,a gyerekek leürítették a poharas polcot.5 perc(meg egy marék fél óra)[ Szerkesztve ]
-
nofear2t
csendes tag
Hy all! Vázolnám a dolgokat.. Fx 8320 vásárlás elött állok, még nincsen meg valszeg jövő hétre lesz,komolyabb tuningot tervezek vele,,Jelenlegi lap:Asus M5a97 r2.0 jelenlegi ram: Kingmax 1333Mhz 2x4 gb...mint már írtam komolyak a cpu tuning szándékok, és 1-2 hónapon belül ezekre gondoltam h megveszem, a cél érdekében: M5A99FX PRO R2.0. ram nál ő lenne a kiszemelt(max 1 hónap múlva tudnám megvenni)
Hűtőnek Alpenföhn Brocken 2 14cm-es ventivel szerelve.(jelenleg Artic 13 pro van.) kompromisszumok nem nagyon érdekelnek ...lapra 33 ezret szánok majd, hűtőre max 15. ram ra 28 ezer ... mit tudnátok tanácsolni nekem? ill 8320 ből mit lehetne kihozni ha összeáll mindenből az újj? 8350 ben nagyon nem gondolkodok...később ha kevés lenne a 8320 a tuningal, akkor fx 9xxx széria.... ty előre is -
Wikoo
aktív tag
válasz Johni5 #39881 üzenetére
Gondolkozom hogy lenne a legcélszerűbb, proci bordáról fújon le egy kisebb venti vrm re ?
Nem lenne célszerűbb meghosszabbítani a vrm bordát h belelógjon a procihűtő és a házventi szelébe, vagy venni vmi egy hőcsöves felszerelhető cumót ?
Elég kevés hely van ott.Vagy ne pörögjek ezen h forró mint az istennyila, és prime szintű terhelés úgysem lesz valós helyzetbe, jó ez így és nem fog megfőni, megrövidülni a lap élettartalma ?
Win ápdéte direkt nincs fent, ez a vinyo csak addig lesz ebbe a gépbe míg nálam van tuningon a kicsike.
Békesség, boldogság! x)
-
Tomko78
őstag
De így miért nem jó? vrm felől szabadon tud a meleg távozni , és a hátsó ház venti meg szépen elszívja a meleget , 900 chippes alaplapok arról híresek hogy melegednek rendesen Nyáron lesz még melegebb is nefélj Nekem sincs külön venti a vrm hűtésen
[ Szerkesztve ]
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
miresz
veterán
válasz nofear2t #39882 üzenetére
A lap jó választás,ha mindenképp kell az ekkora tuning. Hűtő terén ha akkora tunig,akkor mélyebben a zsebedbe kell nyúlni~ ezek lennének jók:
Persze,ha ezek beférnek a házadba mert ezek nem kicsik.
Vagy komplett vízrendszer. (nem egybevízek,mert az semmit sem ér)
Memória terén mint már írtam is a másik topicban felesleges nagy órajelű,mert semmit sem hoz a konyhára.Inkább valami kisebb időzítésű,ha már gyorsítani akarsz a memókon,de ez is 1-2%-ot hoz csak.
RAM: Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz CML8GX3M2A1600C9B Szerintem ezek bőven jók.
[ Szerkesztve ]
-
Tomko78
őstag
-
kaszas19
senior tag
Annak idején nézegettem a lapot és külföldi oldalon találtam leírást hogy a VRM borda alatt lévő hővezető gap-pad semmit nem ér és ezért terhelésnél instabil vagy le droppol a CPU a vrm miatt.
Én kicseréltem alatta 1mm-es EK Gap-padra így érezhetően jobban felfekszik rá a borda nem inog mint előtte és sokat javult hőfokokban. -
X Factor
addikt
Nem lehet h. újraindítottad a gépet? Ha azt akarod h. az APM kikapcoslva legyen, elkell ismét indítani. Illetve ha win7-et használsz az ikont hozzáadhatod az indítópulthoz.
Tomko78 Most direkt megnéztem, és azért az "ősrégi" 890-esenm se rossz.
[ Szerkesztve ]
Make things work
-
Wikoo
aktív tag
válasz Tomko78 #39888 üzenetére
Gigabyte GA-990XA-UD3 rev 3.0 egy kicsit csenevész vrm bordába ezekhez képest.
(#39892) kaszas19
Először ezt próbálom, ha nem akkor vmi 1höcsöves csodát beszerzek, akkor tuti betonstabil lessz.(#39893) X Factor
Odafigyelek h elindítottam e, és nem fojton dobálja hanem 20p alat kb 1x félsecig. Azt is csak prime alatt. Linxbe pl nem.Békesség, boldogság! x)
-
Wikoo
aktív tag
válasz kaszas19 #39897 üzenetére
Áhh, én csak összepakoltam és progival kitesztelem, aztán megy a tulajnak :/
úgyhogy szomorú a szamuráj(#39899) kaszas19:
Már csináltam leírást h hogy kell adni neki +25öt, készülök én mindenre.
Gondolkozom rajta h nem kapja meg a gépet, bezárkózok itthon és fákju[ Szerkesztve ]
Békesség, boldogság! x)
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Új, gépben még nem volt - Eladó!
- AMD Ryzen 5 3600X +Gyári hűtő
- Hibátlan - AMD Ryzen 5 3600X 6-Core 3800MHz AM4 CPU processzor + új gyári hűtő
- I7 8086K, MSI Z370 Gaming Plus, 4x8Gb Hyperx Fury FÉLKONFIG
- Intel I7 13700K 16mag/24szál - Új, Tesztelt - Eladó! 108.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest