-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Nxn908xxx
őstag
Most nyomtam egy blend tesztet, és ki is fagyott a hónapokig stabil cuccom. 4Ghz-n 1.3V kell neki hogy blend alatt is stabil legyen.
Most mit csináljak? Minden más alatt stabil csak blendnél fagy ki. -
ViZion
félisten
válasz Nxn908xxx #40853 üzenetére
...akkor megpróbálok lassan írni. Prime másoknál is okozott problémát. Lehet, hogy bios, lehet, hogy valami progival akad egybe, nem tudom, nem is kereste senki miért. Neked nem működik, akkor mi van? Írtam, írták, h LinX, IBT. Ha azokkal is fagy, akkor valami beállítás dolog lehet, de csak a Prime-ra NE hagyatkozz.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
Whysperer
addikt
válasz Nxn908xxx #40856 üzenetére
VAn egy gondolatom javítsd ki ha tévedek. ha minden mag jól megy mondjuk 4 ghz-en játék közben. Azaz 4-en megy mind!! akkor miért lenne gáz ,ha 100%-on fagy. ha csak játszol!! Attól még 4-n fog menni játék közbe ,ha ott stabil és nem fagy! 8)
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Nxn908xxx
őstag
Érdekes ez a prime. Most 20 percet ment hibátlanul a large ugyan azon a beállításon mint mikor fagyott, és a blend alatt se fagyott ki. Ez már egy hülye program.
-
marquuard
veterán
Mitől van, hogy nem veszi vissza a processzor az órajelet? Folyamatosan 3,5GHz-n pörög. CnQ be van kapcsolva, BIOS-ba nem nyúltam, csak újraraktam a VGA drivert.
PSN ID: marquuard
-
marquuard
veterán
13.12-es CCC-ben nincs processzor OverDrive, ami az előzőben volt.
-
pipo112
őstag
válasz Nxn908xxx #40858 üzenetére
Prime95 nek nem kevés javítása jöt ki különböző bugok miatt ne hagyatkoz rá próbáld ibt-t vagy linx-et de pl Bf3 az egyik legjobb az ilyenre ott tuti ki bukik a gebasz elég érzkeny játék pl nálam VGA tunning minden teszt progival ment szépen bf3 rögtön kib-aszta de még ott van dirt 3 az is megmutatja ha szar az oc-d
EnterR: nézd meg winbe energi takarékoságnál lehet ott maxra rakta valami a procit másnál is volt ilyen probléma
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
marquuard
veterán
Visszaraktam a legújabb 14.1-es VGA drivert. Energiagazdálkodásnál vezérlőpultban min. CPU használat 100% volt, levettem 5%-ra, de ugyanúgy maxon pörgött tovább.
Csak akkor veszi vissza, ha a maximális használatot veszem vissza, de azt nem akarom, eddig is így volt. Mintha nem is lenne CnQ, pedig be van kapcsolva BIOS-ban.
[ Szerkesztve ]
-
-
marquuard
veterán
válasz vakond5 #40868 üzenetére
Nem veszi vissza. Ez azóta van, hogy letöröltem a legfrissebb VGA drivert, hogy feltegyem az egyel régebbit, mert az nem Beta. Most letöröltem, visszaraktam a Betát (14.1) és nem veszi vissza a CPU-t.A régebbi drivernél se veszi vissza. Esetleg BIOS beállítás reset?
(#40870) MrM94: C1E, C6, CnQ, ezek be vannak kapcsolva.
-
MrM94
addikt
válasz marquuard #40871 üzenetére
Nyomj egy bios resetet,es probalkozz ujra.Minden energiagazdalkodasi opcit hagyj benn,kivekve az APM et
Es windowsba is cserelgetsd oket, CPU-z vel pedig monitorozhatod az orajelet.szerk: Display Driver Uninstallerrel takaritsd le az AMD drivert,es telepitsd ujra az egeszet.frissen
(#40874) EnterR: Win7 vagy win8 ad van?angol vagy magyar nyelven?
Ha angol akkor elkezded a startmenube irni,hogy power options es arra klikk es megtalalod a 3 profilt
Ha pedig magyar akkor [link]@Vakond5: +1
[ Szerkesztve ]
Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
ViZion
félisten
válasz marquuard #40874 üzenetére
Feszültségek manualon vannak, vagy ofset-en? 970-es asus deszkánál volt olyan, hogy manualban nem volt C'n'Q. Volt még valami Asus topikban, HG vagy Zsivágó írta, de sosem jut eszembe.
Mondjuk ma nem csoda, kész a szóró, elvitték, lazzzzulás.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
-
MaxxDamage
félisten
válasz marquuard #40877 üzenetére
Azt a BIOS ver. ami a lapon van írd felül megint !
Magyarul azt a verziót amit használsz UPDATE még1x ! (kiváncsi leszek a végeredményre) hajrá !L
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
ViZion
félisten
válasz marquuard #40881 üzenetére
esetleg valami tuning vagy monitorozó progi miatt? Próbáld a win-t csökkentettben indítani... ha az megoldja, akkor nem bios bug. Asusnál volt, hogy megkergültek dolgok, bios reinstall kellett. Nem biztos, hogy az, de ha nincs más, akkor próba.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
marquuard
veterán
válasz MaxxDamage #40882 üzenetére
Egy driver reinstall-tól lehet baja a BIOS-nak?
-
MaxxDamage
félisten
válasz marquuard #40884 üzenetére
El sem tudod képzelni, hogy én miken mentem át ... és a BOIS 2x.-i Update-je mindent megoldott... pff.
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
marquuard
veterán
Jelenleg 1.30-as BIOS van fent, felrakhatom a legfrissebbet, vagy mindenképp ezt rakjam fel újra?
Instant Flash, DOS, vagy Windows telepítőt válasszam? A legbiztonságosabb kell.PSN ID: marquuard
-
Johni5
őstag
Én előbb vissza dobnám a chipset drivert,meg a CQN-t,mert vga uninstallnál letörölhetted az is,ha expressz uninstall volt.
-
marquuard
veterán
Nem igaz drivert letöröltem a programmal, teszt, nem vette vissza. Frissítettem a BIOS drivert, teszt, nem vette vissza. Mi a francot lehet még csinálni?
[ Szerkesztve ]
-
marquuard
veterán
A minimum 5%, a max 100%, de a maxot nem veszem vissza, eddig is azon volt. Itt az a legnagyobb baj, hogy úgy viselkedik a CPU, mintha ki lenne kapcsolva a CnQ.
Driver nélkül azt vettem észre, hogy a GPU maxon pörög, termeli is a meleget. Felrakom a drivert, mert anélkül se jó.
[ Szerkesztve ]
-
MrM94
addikt
válasz marquuard #40896 üzenetére
Jo jo rendben,de meik opcion van?
Balanced/High Performance/Power saving?Valami ott nem kerek.Szerintem legtisztabb lenen egy friss windows.
Furcsa ott nekem ,hogy terheli a videkartyat is valami..Amugy ertem ,hogy mit magyarazol!
[ Szerkesztve ]
Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
marquuard
veterán
Csak akkor terhelte, mikor nem volt driver. Most felraktam, megszűnt.
Ez van a CCC-ben.Windows energiagazdálkodás kiegyensúlyozottan van, minimum CPU terheltség 5%. Ha visszaveszem a maximumot, akkor az órajel is visszamegy, de ez nem megoldás.
Esetleg alaplap driver frissítés?
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- I7 8086K, MSI Z370 Gaming Plus, 4x8Gb Hyperx Fury FÉLKONFIG
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2695v4,2697Av4(áfás számla, 1 év garancia)
- Intel I7 13700 - 16mag/24szál - Eladó! 92.000.-
- AMD A8-7600 Quad Core FM2+ processzor
- AMD Ryzen 9 3950X 16/32 105W processzor és egy AMD Ryzen 7 3700X processzor hűtővel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest