-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
t1
addikt
FX 4100 BE és Gigabyte DS3P alaplapról vélemény?
-
Lavidaloka
aktív tag
Sziasztok!
Épp most készülök lecserélni a jó öreg PhenomII X4 965BE-t egy Fx8320-ra.Kérdésem az lenne,hogy a jelenlegi lapom elég lesz e szerintetek az Fx8320-nak?AsusM5A99X EVO
Esetleg akinek ugyan ez a lap+prockó páros van az írjon már pár tapasztalatot,tanácsot,véleményt...stb
Válaszokat előre is THX![ Szerkesztve ]
ホンダシビッククーペ
-
MaxxDamage
félisten
válasz Lavidaloka #34453 üzenetére
Szia,
1604 BIOS -tól támogatja az FX8320 prockót, szerintem simán klappol a lap+cpu , még húzhatod is !
(ajánlott a legfrisebb BIOS-t Updatelni ! ami a 1708)L
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Walter_White
senior tag
Probaltam 1.35V al, 4.2 volt a max amit birt, fel ora prime utan lefixalodott a hofok 70re, de meg igy is 7-es23 as szorzo mellett ugralt, 4.4 hez nem volt mar eleg az 1.35, oda pontosan 1.4 kellett( ami a windowsban 1.43-45V) sokat szorakoztam vele, 4.6hoz 1.45V kellett a biosban ami a winben 1.48, 1 ora prime utan is tabilan tartotta a magokat, nem volt magleallas, de a maga 85 fokos kupakhojet is "fixallta" viszont egyre jobban kezdett erdekelni hogy az 1.5V os 9000es szeriat mivel is hutik.
-
kalap12
tag
2 észrevétel! Prime 95 alatt 3.5 Ghz-re ment fel a cpu max. 3.8 meg 4.1 turbo órajel helyett, ez mitől van?? + 42 fok os max a cpu prime 95 alatt is, mert jó kis hűtőt vettem rá, hihetetlen hogy teljes terhelésen 42 fokos a cpu, a lényeg viszont az, amit először kéredztem, ha ekkora terhelésen van a proci, miért nem megy feljebb mint 3.5? Mert amikor megvettem azt hiszem 3.8ig küzdötte fel magát! Kérlek írjatok :-/ Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
-
-
kalap12
tag
Rendben, beállítom 2 magra+köszi nektek! + Annyi észrevétel még pozitív irányban, hogy nagyon nagyon jó kis proci ez a 6300-as, hogy ha 2 vagy 4 magot használ egy játék vagy bármi, akkor képes még 3.5 felé is felmenni 3.8-g, ez már elég durva órajel, már a 3.5 Ghz is elég sok, nagyon meg vagyok vele elégedve! A biosban amúgy autóra van téve minden, úgy hogy az van szerintem is, hogy majd fel megy ha 2 vagy 4 magot használ valami egész 3.8-ig, fx 6300 best off hurrá :-)
-
Maotun
őstag
Sziasztok fx 8350 cpu+asrock 990fx ext4 mb +12-es Noctua cooler
na a tuning kimerül 21,5x200=4300Mhz 1.3875v -nál
fél óra prime95 72c/56c és jön a throtling visszaesik az órajel és a fesz is
kérdés
alaplap és komolyabb hűtő pl phanteks noctua D14
megoldaná a problémát vagy törödjek bele hogy ilyen cpu-t fogtam ki -
MaxxDamage
félisten
válasz Maotun #34463 üzenetére
Használd ki a gyári értékeken, az a + 3-400MHz nem sokat oszt/szoroz.... bőven elég a 4GHz is bármire !
Amennyiben 5GHz -re húznád az már érne valamit a 4GHz -hez képest !
(törődj bele...)L
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
-
Valkűr
addikt
Sabertooth lapban minden további nélkül lazán meg a 4.5 GHz 1.4 volton...Futott az 5GHz is, de ott már kevés volt a hűtőm... Asrock nekem sem kellene, akkor inkább Giga...
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
-
Maotun
őstag
válasz Valkűr #34476 üzenetére
[a kuckóm]
a magasága 171mm ha jól néztem ,ezt az alaplaptól kell számítani ugye?
175-180mm helyem van necces de belefér, vagy jön a hidegvágó -
- = Zk = -
félisten
válasz Peaceliker #34479 üzenetére
én a házamat 5K-ért vettem. legalábbis itthon így tudják. aztán volt ~50K....
amiről nem tudnak, az nem fáj (Y)" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
otto14
őstag
válasz Peaceliker #34479 üzenetére
ebbe sem férne el? ez elég tágas ill szerintem elfér
[ Szerkesztve ]
asd
-
Maotun
őstag
válasz - = Zk = - #34480 üzenetére
nálam csak a monitorcsere necces az meglátszik ami a házba van azt nem tudják otthon
[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz - = Zk = - #34480 üzenetére
Mivel a magam ura vagyok, így nem az a baj, hogy megtudják-e vagy sem, hanem az, hogy 15k nél sokkal többet egyszerűen nem vagyok hajlandó kiadni érte!
A zalman z11 plus mondjuk lehet elcsábítana esetleg 20k környékére, de egyenlőre nincs róla pontos infóm, hogy az megfelelne vagy sem.otto14
Majd megpróbálok utána járni, de kétlem, hogy egy 195 széles házba beférne, eddig 205 ös volt amit találtam és befér …
De további ötleteket elfogadok!
"Oh my Goa'uld!"
-
t1
addikt
FX6300 alá ( tuningot is megpróbálnám majd vele de annyira nem várok el sokat) melyik lap lenne a legjobb választás?
Asrock 970 PRO3 R2.0 17.500ft
Gigabyte 970A-DS3 17.500ft
Gigabyte 970A-DS3P 17.900ft
Gigabyte 970A-D3 19.000ft
Asus M5A97 LE R2.0 19.000ft -
otto14
őstag
Innen egyik se, max az m5a97 le r2.0 de az is butított, asrokkék nál nincs hutve a proci tápellátása, ezért még alapon is alig bírja a procit. Szerezz egy giga 970a ud3 vagy asus m5a97 evo r2.0 lapot, ezek az ajánlott minimum lapok és lehet feluk tuningolni is, de oda kell huto a procira, mert a gyári prochuto olyan mint egy helikopter
asd
-
Fehercsoki
aktív tag
Helló!
Prime95 alatt(100% proci terhelés) FX 6300nak tuning nélkül mekkora lenne a normális (max) hőmérséklet gyári hűtővel? Illetve az alaplapnak ilyen terhelés mellett maximum meddig szabadna melegedni?
[ Szerkesztve ]
-
MrM94
addikt
válasz Fehercsoki #34486 üzenetére
Az alaplapot ugyis ledobja a vedelem,ha tulmelegszik ezert van a throtthling jelenseg par embernel.
Meg amugyis 6300at gyari hutovel? 4170 az kb megallt olyan 60 fok korulAz alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
Fehercsoki
aktív tag
Na akkor beírom az értékeim(Giga lap, szóval EasyTune 6al mérem, de ugyanazok az értékek mint amik HWMonitorral is kijöttek):
Idle hőmérséklet ha semmi nem megy(minden érték celsius fokban van megadva):
System: ~35
CPU:~22 (de volt már 18 is ami nagyon kevésnek tűnik, szobahőmérséklet kb 21 fok, de tényleg semmilyen program nem volt megnyitva, amúgy nem baj ha ilyen alacsony?)Prime95(In-place large FFTs, procit elvileg legjobban ez terheli, kb 10 percet ment a Prime95, de szerintem a hőmérséklet szempontjából ez elég) alatt:
System: 54 fok
CPU: 48 fokMost csak azért mértem le újra, mert EasyTuneban a SMART alapból úgy volt beállíta, hogy 66 foknál pörögjön 100%on a CPU hűtő, persze halk is volt de úgy terhelésen proci 62 fokig hevült Prime95 alatt, na most ezt lentebb vettem normális értékekre mert 66 fok az ahogy olvastam nagyon sok lenne egy FX 6300-nak.
-
DeadMeat
nagyúr
Tudom, tudom, csak beléd kötöttem, mert inteles vagy
Písz!! egyet értünk, bár ha a keret annyi amennyibe a leírt lapok kerülnek, a 990-es lapok nagyon kiesnek a sorból.A 970-ből meg ud3, evo vagy pro lapok viszik a prímet.
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
MrM94
addikt
válasz Fehercsoki #34493 üzenetére
1.A helyzet a kovetkezo,idle hofokokat ne nezd,startbol elvannak b@szva.
2.Megnezed hogy mennyi a maximalis hofoka a procidnak,az a maghore vonatkozik,beallitod ugy a ventid h prime alatt legyen alatta par fokkal.Igazi hasznalatban sosem fog olyan ertekeket produkalni mint prime alatt.
Amugy szerintem tok oke a homerseklet,lehet az alaplap kicsit meleg de giganal a tmpin3 a kupakho..legalabbis nalam ugyvolt,valamikor regen.leszeded a coretempet az a biztos.@Deadmeat:Igen,inteles vagyok,viszont meg mindig jobban vagom az AMD-s dolgokat mint par nagykepu innen a topicbol,de azert nem utalsz ugye? Persze,most en ajanlottam azt amire kijelentem batran,hogy volt a kezem kozott,megbizhato,fasza lap megeszik mindent.Nem szoktam ajanlgatni minden marhasagot amiben nemvagyok tutibiztosSajnos megint offolnom kell,de mar nem olyan a szinvonal mint regen hogy mindenki szaktudasa szerint ajanlgat..
[ Szerkesztve ]
Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
DeadMeat
nagyúr
Jajj miért is utálnék bárkit, mert nem azt vette/szereti/akármi mint én/nekem van.Te pénzed, arra költöd amire jól esik.Ha intelre, ha puncira, ha sörre, ect kedves egészségedre Engem ugyan nem zavar, míg nem az enyém költöd
Értem, csak a lapok, amikről kérdezett 16-18K, a 990xa ud3 meg sajna nem annyi. Pár ezerért + forintocskáért már van 970 ud3, evo, ect értelmes vrm-el, faja felszereltséggel.Ezek már ugye az ajánlott kategóriába esnek.Mind egy végül is, olyan lapot kell venni, amin normális vrm, normális hűtéssel rendelkezik.Bár ha csak moderált tuning lesz, vagy egyáltalán nem lesz, elég lehet a felsorolt lapok közül mind.t1:Az adatlapomon lévő konfigot egy vx450 viszi. A hexa 500-as bőven elég lesz szvsz. De a lapra tényleg áldozz kicsit többet, hidd el sok cumitól megkíméled magad, főleg ha szeretnél is tuningolni.
[ Szerkesztve ]
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
MrM94
addikt
válasz Fehercsoki #34496 üzenetére
Fogalmam nincs,nekem 1 ev alatt nem sikerult rajonnom..tudtam h nalam a 3 ertek a proci kupak,hogy az elso ketto kozul valameik az alaplap.Sosem jottem ra,mai napig nemtudom...Csinald azt hogy megnyitod a hw monitort idle be raengeded a primeot es nezed h meik ugrik meg nagyon felfele,az lesz a proci.
@deadmeat: csak viccelek emberke ne vedd komolyan Minimum egy UD3,ha par ezer forintot radob,akkor egy rakas sz0p@stol megmenekul a kollega.
@t1:szerintem jo a hexa,bar en egyagasat vennek,de ez szemelyes mania.
[ Szerkesztve ]
Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
- = Zk = -
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Wise (ex-TransferWise)
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest