- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Whysperer
addikt
Komolyan annyira várom ,hogy betoljanak egy optimalizálást winfos 7 alá meg majd 8 alá. Megugorjon a teljesítménye az FX-eknek ,de úgy ,hogy a Intelesek sírva szaladjanak a bóltba ,hogy légyszi csere pls. Fizetek csak cseréljétek ki még ha többet eszik is!
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
válasz Whysperer #3351 üzenetére
Nem lesz javulás nekünk. Az itteniek úgyis javarészt egy kisebb nagyobb oc mellett használják a procit, a javítás lényege pedig a szálak optimális elosztása lenne a modulok/magok közt, hogy a tc rendesen menjen.
Nálam például 3600 / 3900 / 4200 MHz lenne. Vagyis alap 3600 MHz-ről, ha jól lenne elosztva az alkalmazás futtatása, akkor fel tudná emelni az órajelet 4200MHz-re 2 modulon. De, ha azt a 3 - 4 szálat 3 - 4 modulon futtatja a windows, akkor bizony nem emeli meg a TC.
Viszont mivel a TC és az energiagazdálkodás ki van kapcsolva, és 4500-4600 MHz közé van belőve minden mag órajele, egy ilyen típusú javítás nem sokat dob pluszba.
-
siriq
őstag
válasz antikomcsi #3329 üzenetére
A fogyasztast sem kell elfelejteni. K10 stat ide vagy oda. Ezek zabagepek ha huzva vannak. Igy egy 960 mindenkeppen eselyes.
[ Szerkesztve ]
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
-
siriq
őstag
válasz antikomcsi #3355 üzenetére
Foleg ha azt nezem a x6-t siman lehet 0.7 v korul hajtani. Max-ra meg 1.4-1.45 korul megall es hozza 8xxx-t alacsonyabb orajelen. Kisebb fogyasztas, ugyanaz a teljesitmeny. Lehet am az FX-t is tuningolni, hogy jo legyen de az a +100 w nem biztos, hogy megeri.
Szemely szerint ezert nem valtok meg(a lapom tamogatja). Nincs kedvem egy zabagepet etetnem feleslegesen.
Ha mar az aramot nezem akkor, S-E vagy I-E lenne.[ Szerkesztve ]
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
Borokafa
őstag
Nagyon rosszul gondolkodtok.
Ok, hogy sokat fogyaszt ha fullon megy a 8 szál, de mikor van ilyen a tesztprogikon kívül?
Ha kikapcsolom az APM-et a C&Q akkor is működik, tehát nem fogyaszt feleslegesen.
Ha meg valaki tuningol számoljon a megemelkedett fogyasztással. Volt i7-em , az is zabagép volt tuningolva.[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz Borokafa #3357 üzenetére
Tegnap újrahúztam a win-t,és elég érdekes dologra lettem figyelmes. Még a 6100-al raktam fel az elözőt,és feltettem a ms által kiadott,majd visszavont task manager frissítést. Azzal a rendszerrel a 6100 BFBC2 alatt (online multi) alap beálításokkal (APM on,turbo core on,stb) játék alatt max 40C' volt a proci. Aztán ugyanebbe a rendszerbe bele tettem a 8120-at és max 48C' volt játék alat ugyanúgy ennél is mimden alapon.Na az új rendszerrel a visszavont frissités nélkül van,hogy 60C' fölé is megy. Persze hűtés meg minden komponens u.a a gépben. Ez rengeteg. Kikapcsoltam az APM- et és a turbo core-t majd az órajelet emeltem 3.8GHz- re 1.3V on. prime stabil,és az említett játék alatt is max 45C' Érthetetlen. Ezek szerint a turbo core teljessen hibásan működik? Még ami érdekes,hogy kikapcsolt APM,Turbo core mellet elég durván alul lehet feszelni a procit pl 3.6Ghz 1.120 V-on primestabil. Még arra lennék kívácsi hogy így mennyit fogyaszt load?
[ Szerkesztve ]
-
Stubi28
tag
Most már teljesen elbizonytalanodtam. Szerintem ennek az lesz a vége, hogy várok még a cserével. Egyszerűen úgy érzem nincs értelme kifutó szériára váltanom. De, ha tényleg ennyire kiforrtlan még az FX széria, akkor marad a jelenlegi és majd, ha lesz értelem, akkor váltok. Amúgy még 2 megjegyzés a 960T-vel kapcsolatban. Havernak volt egy, az alapból, húzás nélkül ment 3.4GHz-en, A tuning része meg annyi, hogy bár mit próbált, nem ment neki stabilan az emelt órajellel. Jó alaplappal! Nálam ez a 4. processzor amivel próbálkozok, de nálam sem megy soha stabilan a tuning. Lehet mi vagyunk a hülyék hozzá, de én valahogy nem hiszek ebben a tuning dologban. Plusz nem szeretném meg harmadolni a perifériáim élettartalmát.
Egyébként igen, sokat játszom a géppel, ez is szempont. A mai játék felhozatalt tekintve viszont nem biztos, hogy erre alapozva kell gépet össze raknom, mivel nem sok minden van ami meg fog, és nem látok rá esélyt, hogy a jövőben ez változna. Jelenleg maradna a mostani 4890-em, de a jövőben az is cserélve lenne, 6950-re vagy a következő generációs felső-közép kategóriára.
Persze az árak sem mellékesek, ezért is gondolkodtam az új processzorokban. Kicsit márka hűtlenül nézegettem Intel téren is, de az valami emberetelen amit kérnek értük.
A fentebb említett Asrock Extreme3, 8Gb DDr3 és a proci lett volna az elképzelés, de most már vég képp nem tudom mi legyen... -
Whysperer
addikt
Na oké ,de erre meg azt írták az okos Winfosok,hogy azért lett vissza vonva mert csak félig kész és valamelyik cpuval kafásabb valamelyikkel meg rosszabb és ,ha kiadják akkor OP lesz!
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
-
jozsef m.
tag
Egy CPU alapórajeles eredmény:
-
Whysperer
addikt
Na ez pont ide tartozik .szerintetek? OMG [link] nesze pro hardver ez most nagyon bevágott
-
-
kop8
őstag
Rájöttem mitől nem birom megfelelően húzni a gépet!
Szerintem semmi más oka nincs csak a hűtés, felemegy 70fok fölé is 4500-on 1,51volton.
Ilyenkor prim95-alatt 1-2mag kipirosodik!A táp másodlagos lett.....
GIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
miresz
veterán
válasz Milka 78 #3377 üzenetére
Köszi.Először quad Cf-et akartam belemontírozni,de rájöttem,hogy csak két PCIe csati van a lapon.
(#3375) szunya1: Nálam is megszünt az Aero probléma. kopp,kopp. Akkor most hogy állsz a géppel?
(#3378) Borokafa:
(#3380) gyiku: Nem vagyok Buzsibb. A Milka sokkal Buzsibb
[ Szerkesztve ]
-
Borokafa
őstag
Lefuttattam az összes Aida tesztet 5GHz-en.
-
Borokafa
őstag
-
Milka 78
nagyúr
(Na most ez tényleg jó volt!!! )
miresz:Neeeem...most már tiéd e titulus...minden téren beértél!
szunya1:Ismerem ezt az érzést,Nekem néha duplán indít a gép,persze utána meg beto stabil.Minden indítást gyomorgörcsök közepette várom és ha jön a dupla start akkor mindig kicsit meghalok viszont ez az Aero téma igen csak izgat és nem tudom,hogy mi is lehet az oka...
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz Borokafa #3391 üzenetére
Figyelek ám Félreértettél.Mint fent is írtam 4xxx simán megy 5gh-z(általában),de többet is.6xxx 5 ghz körül van a vége vagy kicsit alatta.8xxx na itt lehet vért hugyanntani,mert eléggé nyögvenyelőssé válik a dolog,hogy prime2-3 óra vs linx stabil legyen a dolog 5ghz körül.Itt azért már bele kell nyúlni egy jobb prociba.Perzse ez nagyon álltalánosítva van így,de a tendencia ezt mutatja.A nagykerben mindhárom versenyzőhöz volt szerencsém+ miresz is keresztül kasul tesztelgette a 6-os 8 as prociát,modult tiltogatott,stb...Itt ugye szépen ki is derül,hogy minél több tiltott modul(vagy akár minél kevesebb aktív) van annál magasabb a stabil órajel.Ha jól emlékszem miresz 8120-asa 5.1ghz-n stabil 2 modulal Az ominózus proci viszont egy 8150FX volt(amiből ugye a történet kezdődött ).
Ettől függetlenül szép eredmény,gratulálok![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest