- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Amazon Fire TV stick/box
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Apple asztali gépek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- SSD kibeszélő
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
PPSH
őstag
na emberek.az normalis hogy a win alatt 6x szorzoval megy a procc?jatekok alatt biztosan folkapcsol 8x-re?nagyon kihalt a topic
hopp gyorsan mod. lattam a guru3d oldalan az uj Intel drivert.fol lehet nyomatni ehhez a laphoz is?
[Szerkesztve]Cort Z40(EMG 81+85)+Marshall MA100H+Marshall M412A 300W
-
éN79
addikt
Driver mehet fel nyugodtan, bár nem életfontosságú szvsz. A proci meg az energiagazdálkodási okoknak köszönhetően jár alapon 6X-en. (EIST és C1E /valamelyik a feszt veszi le/).
Könnyen meggyőződhetsz róla, pl. futtass egy CPU-Z-t és mondjuk kezdj el tömöríteni v. valami proci igényesebb alkalmazást futtatni (akár orthos, de még a víruskeresés is jó lehet) és látni fogod hogy változik terhelés hatására a szorzó és így a proci sebessége is. -
Yeager
csendes tag
Hali.
Új tag vagyok és egyből lenne egy kérdésem is:
Kb egy hete egy AB9 alaplap boldog tulajdonosa vagyok és pár dolgot nem értek:
Az Integrated peripherals OnChip IDE Device menü pont alatt a Biosban
az IDE Bus Master Enabled/Disabled
és a SATA Mode IDE/RAID/AHCI melyik mit jelent és mi a jó beállítás???
Egy SATA-s 320 WD 16mb Cache vinyó van rajta és egy IDE-s LG DVD író.
És azt vettem észre hogy a vinyó is de legfőképpen a DVD irgalmatlan lassú!!
A DVD az IDE porton van a master csatlakozon (a szalagkábelre ez van írva)
És mi a SIL3132 SATA Controller?
és a Onboard 1394 Controller?(mondjuk ezt kikapcsoltam!!!)
Ja és a CPU feature menüben mi-mit jelent?
Na bocs a sok kérdésért csak szeretném ha minden flottul műkődne!!
Ha valakinek van kedve kérem válaszoljon!!! -
--Disztroj--
senior tag
Sziasztok ismét!
Egy kis segítség kellene(vagy inkább felvilágosítás)
Egy haveromnak szerelem össze a gépét
Benne: Abit il9 pro(ennyire tellett)
Gf 7300gt
+ a két kingmaxom és a p4 3.2es procim
A gond az, hogy a régi gépében használt IDE-s vinyót tettem bele, de nem működött(gondolom azért, mert ahhoz hogy működjön az IDE-s csatlakozás, fel kell tenni a drivert, de mivel a vinyóról menne az xp, ezért megállt a tudomány)
A kérdés az lenne, hogy meg lehet-e oldani a problémát egy sata2-es vinyó beszerzése nélkül?
Vagy elmenni venni és új xp meg ienek?
Amúgy tudom hogy nem ez a megfelelő topic a lap miatt,de a lap topicja túl halott ahhoz hogy ott kérdezzek rá a bajomra...
Előre is köszi a segítségetA jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
éN79
addikt
válasz --Disztroj-- #706 üzenetére
Esetleg egy SP2-es XP nincs a környéketeken? Azzal kellene megpróbálni, mert az IDE-s vinyóhoz elvileg nem kell semmilyen driver. Ha jól értem, a régi gépében lévő meglévő xp-vel akartad elindítani? Ez van amikor hibátlanul összejön, de azért nem minden esetben.
-
éN79
addikt
Szia!
Nálam az IDE Bus Master Enable, a SATA mode meg IDE-re van állítva. (a raid egyértelmű, az AHCI meg akkor kell, ha az ncq-s vinyódon akarod is használni ezt az opciót, aminek viszont nincs nagy jelentősége ill. az os-t is újra kellene telepíteni, ha nem ilyen módban raktad fel elvileg).
A 1394 vezérlő az un. FireWire vezérlő, ha nem használod (főleg digit kamerákhoz jó) akkor akár tényleg le is tilthatod.
A Cpu features: EIST és C1E a proci feszültségét és szorzóját csökkentik terheletlen állapotban, azaz energiagazdálkodás és hőtermelés szempontjából hasznosak.
A Virtualizáció meg például a VPC használatánál jelentene bármiféle előnyt, de ha nem használsz virtual pc-t, akkor nyugodtan kikapcsolhatod. -
PPSH
őstag
hi.lenne egy kerdes.talaltam az intel oldalan egy ugynevezett ID Utilityt a processzorhoz nem tudja valaki hogy mire jo ez?
Cort Z40(EMG 81+85)+Marshall MA100H+Marshall M412A 300W
-
--Disztroj--
senior tag
Jól érted!
Amúgy sztem SP2-es van a srácnál, mert nemrég volt egy kemény vírusírtás nála, ami egy xp telepítésbe torkollott(és gondolom nem a régebbi verziót tették fel neki)
A cd-t(ez is IDE) és a vinyót pedig nem tudtam az egy db IDE kábellel összekötni, szal csak a vinyó volt fönn alapból.
Amikor bekapcsoltam a gépet, csak a win különböző módú idításai című kérdésekig jutottam és amint a normál módú(vagy egyéb) bejelentkezést választottam a gép újraidult.
A biosban nem mertem állítani semmit, de a cuccokat mind felismeri a lap, szal ez kizárható.
Az idításkor jelentkező pittyegés meg elmaradt, mert a power és reset bütykök mellé eccerűen nem fért oda a két maradék ''fejecske'' (vagymi)
Mindezek tükrében esetleg tipp?A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
éN79
addikt
válasz --Disztroj-- #710 üzenetére
csigi barátomnak volt valami gondja az ide kezeléssel (nálam szerencsére csak sata van), és bár nem ugyanaz a két lap, szerintem kérzdezd meg tőle (v. elvileg itt is megtalálható valahol korábbról) hogy mit állított be.
-
Joe215
aktív tag
Bocsi csak most tudtam visszatérni.
Hát procra kb. 20-25k -t szánok, ha többet költenék agyon ütne az asszony.
Igazán még nem néztem szét.
Jövőhónap lesz majd amikor erre rárepülök.
Nyúzni még nem nyúztam, majd az új procival.
Most 2.0 V-on megy 720Mhz 4-3-3-4 -es időzítéssel. -
Joe215
aktív tag
Az egy darab IDE kábelen nem összesen 3 csatlakozó van?
A távolabbi vége megy az alaplapba a másik vége a winyóba v. a CD v. DVD -be.
Ha jól értem a problémát telepítve lett az XP és utána lett cserélve az alaplap, ha így van félek a problémán csak egy reinstall segíthet. -
PPSH
őstag
hi en is most szivtam ilyennel mar megilyedtem hogy a G.Skill ram a szar en is inditottam a wint tolt,es kekhalal. muszaly voltam ujratenni,mert sehogy se indult nyugi nekem se ert el a lejatszoig a kabel gep oldala lekap kivezet oldalra vagy vesz SATA lejatszot(ez lesz nalam is )
[Szerkesztve]Cort Z40(EMG 81+85)+Marshall MA100H+Marshall M412A 300W
-
--Disztroj--
senior tag
Hát akkor ennyi...
Meg kell venni a sata2-t! Mivel egy partíció van a vinyóján
Csak a gyerök inkább dvd-re költötte volna a lét, de így ez csúszik neki jól.
Köszi mindekitől a választ!
Más..
A gépem érdekes dolgot művel. A húzás után a proccom nemhogy melegedett, inkább hűlt (az alap 33 ról 28°C-ra)
A memókat nem hajtom széjjel, de cl5 ben mehet a 900-1000 körüli órajel?A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
-
Joe215
aktív tag
válasz --Disztroj-- #719 üzenetére
Vesz DVD -t + 2csatlakozós IDE kábelt, szerez 1 XP cd -t és mehet a buli!
Más:
és lehült a külső hőmérséklet 38 fokról 18 fokra: lol!
[Szerkesztve] -
Joe215
aktív tag
válasz --Disztroj-- #719 üzenetére
Látom E4400 -as procid van.
Mekkora feszt adsz neki a 2.8Ghz -hez és mivel hűtöd?
Fentebb nem próbáltad?
cl5 -ben az A-data -knak bírni kell az 1000 Mhz -t is.
Na most már sok volt belőlem visszavonulok.
[Szerkesztve] -
Joe215
aktív tag
válasz --Disztroj-- #723 üzenetére
Azt nem mondtad, hogy SATA DVD -t akar venni v. én siklottam el felette.
Mekkora winyó?
Ha van IDE CD v. DVD -je akkor egyértelmű, vegyen SATA HDD -t. -
--Disztroj--
senior tag
Télleg nem mondtam, de azt viszont igen, hogy a meglévő cd az IDE-s.
Az IDE-s vinyó kb. 60giga lehet, így abszolúte szükséges a sata2-es plusz 40giga.
Csak mivel a srác inkább dvd-re költött volna, ezért kérdeztem alapból tőletek, hgy meg lehet e oldani a dolgot a sata vinyesz nélkül..... de mivel nem, ezért egyelőre no dvd!A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
Joe215
aktív tag
válasz --Disztroj-- #726 üzenetére
Nem akarok kötözködi, de ha van egy IDE hdd -je és egy IDE cd -je akkor csak egy XP cd kell a probléma megoldásához.
Az IDE kábel egyik vége a hdd -be másik a cd-rom -ba harmadik az alaplapba, first boot a cd és indulhat az XP ujra telepítése.
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
válasz --Disztroj-- #726 üzenetére
Az ide eszközök helytelen Master/Slave jumperelése is okozhatja a galibát.
-
--Disztroj--
senior tag
Mivel a srácnak csak egy partíciója van a vinyóján, ezért nem tudok telepíteni rá semmit, mivel a cuccait nem szeretném letörölni.(lementeni máshova meg nem tudom, mert nálam nincs annyi hely)
Ha nem így lenne akkor nem lenne semmi bajom az egésszel.
Az IDE csati bekötésével már ősidők óta tisztában vagyok, csak épp a ház és a lap felépítése miatt nem tudom egy kábelre tenni a két cuccot.A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
éN79
addikt
válasz --Disztroj-- #729 üzenetére
A kábel kérdés úgy sem oldható meg, hogy egy nagyobb köztávolságú kábelt vesztek nem túl drágán? Az egy particiós vinyók esetén is van elvileg megoldás, ami nem veszélytelen, de egy partíció kezelő progival mondjuk úgy hogy megoldható az új partíció létrehozása.
Viszont akár egy SATA-s dvd író is jó lehetne az ismerősödnek, azzal kimenteni a fontos dolgokat, és utána egy gyalulás. -
--Disztroj--
senior tag
Úgy tudom, hogy az Abit lapok nem szeretik, ha nem az adott kábelt használják hozzájuk.
Ezért sztem marad a sata vinyó beszerzés, mivel ez amúgy is szükséges lett volna elöbb vagy utóbb és sztem a gépnek is jobb lesz, ha egy zsír új xp-t kap az arcába egy új vinyóról.
De azé' kösz a tippet!
[Szerkesztve]A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
Joe215
aktív tag
válasz --Disztroj-- #729 üzenetére
Hanem formatálod és particionálod ujra a lemezt csak simán ujra tolod az XP -t akkor megmaradnak az adatai, képei, zenéi, filmjei stb...
''Csak'' a programjait kell ujra telepíteni, de mindenképp jobb megoldás az új friss HDD és XP, és gyorsabb is lesz a rendszer a sata II hdd -vel. -
PPSH
őstag
meg nincs de jo lenne mert pl:a dvd irom ez is IDE csatlakozos es lemezt csak nagy szorakozassal tud olvasni,telepiteni meg igen karcsu sebesseggel szokott az a gondom hogy le kellene cserelni a vinyot is sata-sra meg az irot is
Cort Z40(EMG 81+85)+Marshall MA100H+Marshall M412A 300W
-
Zájec
veterán
--Disztroj-- és PPSH :
nézzetek körbe pl. itt : [link]
itt van hosszú kerek kábel, szines , nem szines , világitós... -
Zájec
veterán
ha 4300-4400 veszel ne csodálkozz hogyha nem fog hasitani 3ghz felett..
a 4300-nak még volt talán 1-2széria ami még hasitos volt de nem sok..
a 4400 -ek meg állitolag gyengébbek mint elödeik...
én azért gondoltam ( meg is rendeltem az E2180 ) mert az most jött ki
és még ellehet csipni egy M0steppingeset.. ami 3.4ghz fölött hasit...
az L2cache meg annyit nem dob sebességben mint az órajelhúzás...
abba a tévedésbe meg ne esél hogy ha alapfeszen megy sokat akkor
fesz emeléssel mégtöbbet fog menni...
a conroe kicsit más... +1.2ghz húzol rajta alapfeszen , utána megáll mint a szög
és csak pár +100mhz lehet kipréselni nagyobb fesszel ..
a többi a szerencse kérdése, amiböl nem sok van... -
zolinagy
csendes tag
Sziasztok kellene egy kis segítség!
Ab9-esem van és ha fel frissitem a biost akkor kezelné az 1066mhz-es ramokat?
Előre is kösz! -
addikt
Homokot szórok a fejemre, segítsetek már légyszi...
Az Intel oldaláról hol a rossebbe van a mi chipset driverünk? A letöltés menü alatt annyi desktop/chipset/mindenféle van, hogy elszédültem tőle.
Köszi.
Joe215: Jó az a 4400-es!
[Szerkesztve]nofene
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- OLED TV topic
- Öregszem
- Milyen egeret válasszak?
- PlayStation 5
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Amazon Fire TV stick/box
- Autós topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest