Új hozzászólás Aktív témák
-
Zájec
veterán
kőszi nektek.. most melyiket használjam..? biztos mindegy..
-
zolinagy
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám hátha tud valaki segíteni!
Tegnap felraktam az új 1.9 biost és azóta a ramjaim nem mennek 800Mhz-en csak 680Mhz-en 2x512 kingmax.
Másnak is van ilyen problémája vagy csak nekem?
Előre is köszönöm a segítséget! -
éN79
addikt
válasz kneedeep #155 üzenetére
Nálam egyelőre semmi gond a 19-essel. (kopp-kopp)
Ramokra: én Vitesta EE 800+ és Mars 667-eseket próbáltam egymásra bírni, végül is kb. 2-3 óra tesztelgetés meg nógatás után sikerült megtalálnom az egyetlen működő beállítást/elhelyezést, ami nálam így néz ki: 512-giga-512-giga , 2.05V a ramoknak, és SPD (!) az időzítéseknél.
(amúgy szerintem azért nem mennek normál esetben együtt, mert az egyik kétoldalas, a másik pár meg egyoldalas, úgy tűnik finnyás az ilyenre a memvezérlő).
zolinagy: ahogy feljebb olvashatod, nálam nincs gond az újabb bios-szal. A ramoknál esetleg nézd meg, hogy SPD legyen az időzítés megadásának módja, nézd meg, hogy a feszültségük maradt-e a korábban beállított.
[Szerkesztve] -
zolinagy
csendes tag
Hali!
Megcseréltem a 2 ramot most minden ok de ez ennyire számít pedig mind a 2 ram teljesen egyforma! De az a lényeg hogy megy köszönöm a segítségeteket! -
kneedeep
tag
válasz csurdongulos #161 üzenetére
sata-s optikám van, de én azt a jmicronon használom.. természetesen ott ide modban..
az ich8R 6 sata csatiját használom ahci modban 6 vinyoval.. -
csurdongulos
tag
válasz csurdongulos #164 üzenetére
ja, hogy ha AHCI-ra állítom, vagy JMICRON-ra kötöm a SATA optikát, akkor a boot sorrendben, nem SATA cdrom-ra kell rakni, hanem külön megjelenik a dvd.
viszont az normális, hogy egy eddig IDE beállítással telepített és futó rendszert AHCI-ra átrakva windows betöltés közben kékhalállal kifagy? vagy az az oka, hogy az intel sata-ra volt rádugva a dvd is? (mondjuk ebben semmi logikát nem látok).
szóval ha egy új installt csinálok, ezúttal már AHCI módban, akkor jónak kéne lennie? A SATA-s telepítő lemezt be kell adagolni a windowsnak F6-tal az elején ilyenkor?
köszi a segítséget -
éN79
addikt
válasz csurdongulos #165 üzenetére
Ezt korábban én is kipróbáltam, hogy IDE-vel telepített rendszert próbáltam AHCI-re állítani, de nálam is kékhalál jelentkezett. Mivel szvsz nem nyersz semmit az AHCI-vel (NCQ annyit nem dob a dolgon, sőt) ezért nem látom szükségét az újratelepítésnek ebben a módban, hacsak valamiért amúgy sem húznád újra a rendszert.
-
-
éN79
addikt
válasz csurdongulos #167 üzenetére
Én AMD és NF chip párossal próbáltam és használtam az ncq-t, de saját tapasztalatom és egy-egy bench eredményeképpen mondhatom, hogy .... nem igazán számít, sőt, egyáltalán nem vehető észre. Csak ezért tényleg ne rakd újra a rendszereket.
Sőt: Gorneck23 mintha azt mérte volna ki, hogy az AHCI nemhogy gyorsabb, hanem egyenesen kevésbé pompázatos. -
Joe215
aktív tag
Mostanában nem nyüstölöm úgy a gépet (tuning), beállítottam a régi jó D805-t 3,60 Ghz -re és ezen használom.
Leginkább csak WoW -ozok, no meg CoD2.
Gép fejlesztésbe nem invesztálok mostanában, új gépjárműbe kellet betolni a pízt, de azért folyamatosan olvasgatom a totyikokat és fájdítom a szívem a sok szép eredményt látva.
Nálam nagyobb fejlesztés majd csak dec. környékén lesz.
Grat a szép eredményekhez.
Azért örül a lelkem látva azt jól választottam -tunk evvel a lappal nagyon jó időálló lapocska ez! -
Patrick
addikt
Nah srácok Egy két kérdés.
Szóval mindenképpen ab9-et tervezek, arról van szó, hogy kijöttek az 1333 fsb-s procik, egy 6550-et ki is néztem (43,5k), pár ezressel drágább, mint a 6420-as. Az előbb néztem meg, hogy van 19-es bios és az már támogatja az 1333 fsb-s procikat.
Szóval azt láttam itt, hogy a 470 fsb az megy alapfeszen? Mert az nagyon baró lenne
A másik kérdésem meg az, hogy ha még nincs lefrissítve a 19-es biosra és berakom a 6550 procit, akkor még elindul? Mivel azt az fsb-t még nem támogatja akkor 1066-nak látja majd és a bios update után meg 1333-nak? Há nem?
Nah csak ennyi„Aki barátot talál, kincset talál."
-
Brumi˘
addikt
Nekem anno az asrock 4coredual-vsta és e4300 kapcsán volt ilyen szitum. Simán ment a proci, csak nem igazán annyi volt az fsb mint kellett volna (kevesebb.), de én ott egy sima bios updattel megoldottam. Az abit lapba az updatet ha teheted másik procival (1066-os fsb-s procival) csináld, ha nincs rá lehetőséged szerintem menni fog azzal is.
A 470fsb-t meg nem igazán birják az ab9-prok arra inkább QuadGT a nyerő. Nálam 425ös fsbnél kimúlik a gép (lehet a proci nem birja már ) -
Patrick
addikt
Látom 3 Ghz-en megy a tied, én 3,2-t céloztam meg, így az fsb, mivel 6550-est akarok majd venni, 458 kell hogy legyen.
Sajnos nem lesz lehetőségem kisebb fsb-s prockot benyomni, így vagy sikerül vagy cumi De addig még sok víz lefolyik a dunán. Most azért nem akarok P35-öst venni.„Aki barátot talál, kincset talál."
-
-
-
Ambi
csendes tag
Sziasztok!
Történt egy kis malőr biosfrissítés közben. Befagyott az egész gép, mialatt ''programming main block'' résznél tartott. Nem csak gondolkodott, hanem fagyott, mert fél óra után is 55%-nál maradt. Egyenes következménye ennek, hogy most nem megy a lapom! Szerintetek, hogy lehet ezt orvosolni?
Előre is köszi,
Ambi -
Brumi˘
addikt
e6420 minden szempotból jobb választás szerintem. Én ma dobok bele délután 2 e6400 ast tesztelni a lapomba. Kiváncsi leszek. Ha 8as vagy nagyobb szorzójú procit veszel akkor simán jó az ab9. A ramokat is szépen viszi (a-data 800+ ee @ 1200 @ 2,3V @ 5-5-5-15) A mem olvasás már 11K felett volt, de majd ma annak is megnézem a végét mert 1000en 4-4-4-4-et ment 2,1Von.
-
Patrick
addikt
Nah arra kíváncsi leszek. Na de figy akkor 6420-assal jött ki ez a (a-data 800+ ee @ 1200 @ 2,3V @ 5-5-5-15)? Azt leírod, hogy hogyan csináltad? Úgy értem, szórzó, fsb, arányok. Mondjuk én geil ultra-t veszek.
Amúgy a 6320-as kb 5k-val ólcsobb, mondom akkor a 3,2-t úgy érem el, hogy kisebb szorzó nagyobb fsb, ami méggyorsabb sávszélességet ad, de ugye nem biztos még a 458-460 fsb és én nem akarom lecserélni az abit-ot, mert nagyon megtetszett.„Aki barátot talál, kincset talál."
-
megvettem vegul az ab9-et. csak 6 es 7 kozott lehet tornaztatni a proci szorzojat, van valami trukk, vagy uj bios kell hozza?
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
-
most neztem egy cikket, 6x450 en jaratja egy srac, ugy lesz 2700mhz..nekem 330on sem indul el. mit kell meg atallitani? a ramokat figyelem, normal ertekeken belul van, chipset feszeket emeltem, semmi hatasa.
-
Brumi˘
addikt
Az előbb szedtem ki a lapból a második e6400at amit ma teszteltem. Mind2 alapfeszen ment 3,2G-t és 1,45V körül 3,6G-t. A memó témát még az e4300ommal csináltam. 8*400-at kapott a proci 1066os fsp strap vcore: 1,4V (1,35V valós), memo: 2,3V (2,28V valós), mch: 1,45V, ICHIO: 1,6V. Időzitéseket 5-5-5-15 2T és trfc: auto (49 asszem ) -ra tettem. A geil value kitem 1000et megy csak 2,3Von, de annak nem kell csak mch: 1,35V és ICHIO: 1,55V. Remélem mindenre válaszoltam. A meleg miatt most nem teszem vissza az a-datákat, de lehet később ha hidegebb lesz akkor visszadobom és meglesem mi az alja az időzítéseknek. e63xx procit ne vegyél!
-
kneedeep
tag
Szegény Ab9 pro lapomnak, meg vannak számolva a napjai..
Én biztos váltok p35-re, amint megjönnek az 1333-as core 2-ők..
A gond az, hogy bármekkora abit fan vagyok, a p35, és p35 pro abit lapokon csak 6 sata csati van, és nekem legalább 8 kell.. ebből úgy néz ki hogy gigabyte p35 lesz, ott alap a 8 sata.. szerintem ezt elszúrták abiték, hogy ilyenre nem figyelnek..
Amúgy írtam nekik e-mailt, hogy csesszék meg a 19-es biosukat, hogy mernek ilyet kiadni a kezeikből.. azt válaszolták, hogy tudnak ők is a hibákról, és már javítják őket...Csak azt nem értem hogy akkor még miért lehet letölteni a webldalról, miért nem szedik le..na mindegy.. -
Patrick
addikt
Mindenre válaszoltál, de nem vágom a 6320-ast. Sztem jó lehet, okés 6420-asnak 8-as szorzója így megy 8*400-on frankón. Itt már nem is kell mit húzni topvább.
De ha 6320-as veszek akkor 7-es szorzó és magasabb fsb kell, ezáltal 450 felett kell majd hajtanom, hogy elérjem a 3,2-t. Így a ramok is magasabb mhz-en mennek és akkor nagyobb lesz a sávszélesség. Megfelelő memóval, pl corsairral meglehet.
Vagy? Te miért nem ajánlod„Aki barátot talál, kincset talál."
-
ha adott egy 1866mhz proci, 2800mhzen, biosban 533ra allitott ramokkal, akkor (2800/1866)*533 on fogja hajtani oket a lap? nem hinnem hogy 800folott sokaig birja, tul olcso volt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Kupon kunyeráló
- DIGI kábel TV
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- További aktív témák...
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- ASRock h510 pro btc+
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest