Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gulasoft

    őstag

    válasz Danecay #49366 üzenetére

    A natív játék a headseten fut, nem kell hozzá PC. A headset generálja a képet és rakja ki kijelzőre. Ez persze kevesebb poligonszámot kisebb textúrákat jelent, ennek határait feszegetik, de egy erős pcvr mindíg szebb képet produkálhat mint egy natív (márha veszik a fáradságot a fejlesztők, hogy 2 külön verziót gyártsanak, de lehetőség benne van).
    A quest2, pico4 összeköthető egy PC-vel, ilyenkor a PC pl a quest2-ről azt hiszi, hogy egy rift-s. Ehhez régebben a Virtual Desktop nevű Oculus Questen futó programmal wifin keresztül tudott a PC felől képeket fogadni ami megjelent a kijelzőn, tehát itt a PC generálja a képet a fejszett ilyenkor csak megjeleníti, illetbe befelé küldi a gépnek a fejszett helyzetét (X,Y,Z , + az elforgatások) +a vezérlők hasonló adatait. Ebből a PC számol mindent majd küldi a kiszámol képeket fejszett felé (a wifi miatt tömörítve, a kábeles kevésbé tömörít). A quest egirigyelte a VD sikerét, és megcsinálta asaját wifis kapcsolatát airlink néven, ezt elég gyakran reszelkik, néha jobb, néha roszabb lesz.
    A PICO4-hez is vam hasonló, de az még roszabb mint az airlink, viszont aVD fejlesztője megcsinálta a PICO4-e verziót is, tehát a VD mind a kettőn fut, csak a quest store(meta) és a pico store nem ugyan az, a standalone szoftvereket a megfelelő store-ban kell megvenni.
    A PCVR igényel egy programot ami a PC-n fut, és fogadja az adatokat fejszettektől, és küldi a kiszámolt képet, a VD-nek erre van egy pc-s progija, az airlink bele leltt integrálva az oculus PC-s progijába. ([link])
    Innentől kezdve teljesen mindegy mit dugsz a pc-re, valamilyen emuláción, openVR-on vagy bármilyen a steam kompatibilis programon keresztül a PCVR fogadja a fejszett adatit, számolja a képeket és küldi a fejszettre.
    Ha egy program ezeket az adatokat megfelelő sebeséggel képes a pc felé közvetiteni, és ott egy elég erős vas ebből képes nagyon sok képkockát másodpercenkét a headset felé küldeni, akkor mindegy hogy PCVR vagy natív verzót futtatsz az élmény ugyan az marad.
    Ha egy progi ezeket nem jól küldi, vagy optimalizációban nincs a toppon ésa géped nem egy erőmű, akkor érdemes a natív verziót indítani, az általában az adott fejszett hardverére optimalizálva van elkészítve.

    [ Szerkesztve ]

    Discord:https://discord.gg/JkRTcgf

Új hozzászólás Aktív témák