-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chal
addikt
válasz gulasoft #44250 üzenetére
Jelen. Ebből (is) élek, rengeteg ilyen tesztet csináltam vagy csináltattam már, komolyabb műszerekkel is Sok esetben megoldhatatlan a csere, mert 15+ éve betették a falba a cat5-öt, nyilván csak bontás árán lehetne kicserélni. Nem láttam még olyat, ahol gond lett volna az 1G-vel.
Telekomos ember meg hivatalból cserél ki egy 10+ éves kábelt, az teljesen normális, ez a dolga. De ez nem jelenti azt, hogy cat5-ön nem megy a gigabit ethernet.
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz kiskuplung #44253 üzenetére
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
s:zozo
aktív tag
-
gulasoft
őstag
válasz Raymond #44252 üzenetére
Hát nekem még van is ilyen bnc t a fiókomban, de valóban nem vagyok nagy hálózatos, összesen ha nyomtam 50 ilyen utp végpontot azt is úgy hogy megvolt a színsorrend. Ha Ti ennyire benne vagytok, akkor akár el is hihetném, de mivel semmibe nem kerül azért engedjétek meg, hogy kipróbájam délután, mert most itt 2 ember áll szemben a fél internettel, és tobábbra sem sikerült olyan szabványügyi nyilatkozatot linkelni, hogy a régi cat5 kábel elviszi a gigabitet. (És most csatlakozhat még 3 ember a fél internet ellen). Eddig itt is az volt a mondás hogy minimum cat5e kell, és akkor senki nem szólt egy árva szót sem, hogy jó a cat5 is.
Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
Márton
nagyúr
Na, nincs valami jó kis akció?
Mondjuk BS-re?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Raymond
félisten
válasz gulasoft #44257 üzenetére
1000BASE-T / 802.3ab (1999) - max 100m Cat5
De nem ertem miert nekunk kell a szabvanyt linkelgetni? Te vagy az aki a valosaggal szembe megy, kivancsi lennek honnan vettel Cat5e kabeleket a 2000-es evek elejen a gigabites halozatodhoz.
"mert most itt 2 ember áll szemben a fél internettel"
Ezt honnan veszed? Remelem nem abbol amit a 44230-ban linkeltel mert azt en inkabb editaltam/toroltem volna, egy click-farm oldal.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
tata21
tag
Sziasztok,
Router témában kérnék segítséget, Oculus Quest 2-höz a sokak által használt Asus RT-AX55 mellett ki milyet használ? Milyen paraméterek fontosak vásárlás esetén? -
gulasoft
őstag
-
Chal
addikt
válasz gulasoft #44257 üzenetére
Félreérted szerintem az egészet. Senki nem állította, hogy a cat5 szabványban benne van, hogy 1G-re alkalmasnak kell lennie a kábelnek. Nem ezt mondtuk. Hanem azt, hogy a cat5 kábelek mindegyike teljesíti a cat5e specifikációt, mert egész egyszerűen meghaladta a piac már a dolgot akkor, amikor még az "e" kiterjesztéssel elő sem jött az IEC. A gyártók csak annyit csináltak, hogy cat5 helyett cat5e felirattal látták el ugyanazokat a kábeleket. Másrészt az 1Gbit certified cat5e már valójában 2.5Gbit certified, eleve ha olyan cikket találsz ami 1G-t állít felső határnak, zárd is be.
Ezt nem onnét tudjuk hogy guglizgatunk mindenféle félkegyelmű cikkére, hanem dolgoztunk ezekkel a technológiákkal akkor annyit, hogy bőven van róla tapasztalatunk.
-
gulasoft
őstag
válasz Raymond #44260 üzenetére
A 2000-es évek elején még nem volt gigabites hálózat, értem a logikát, hogy ezért volt csak cat5, de ha minden ugyan az lenne, akkor mi a retekért kellett volna átnevezni cat5e-re. Kiicsit olyan mintha az oculus quest2-őt átneveznék ocilus quest2e-re csak azért mert az alap már 128-as de még ott sem tették meg. Csak úgy passzióból miért neveznének át egy ugyan olyan kábelt e végűre, ha nincs benne különbség. Ebben viszont nem látom a logikát.
Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
-Solt-
veterán
válasz gulasoft #44266 üzenetére
Vizet kell hordanod a kútból az itatóba. Az az előírás, hogy legalább 5 liter vizet befogadni képes edénnyel kell ezt megtenned. Neked van egy 10 literes, de az oldalára az van írva, hogy 5L. Így sikerült a gyártásnál, az 5L-t tudja, mehet a bótba. Később módosítják az előírást, és most már az új elvárás a legalább 7,5 liter, ennek megfelelően jönnek is az új edények 7,5L felirattal.
A kérdés: Eltudja-e vinni gulasoft a régi 5L feliratú feliratú edénnyel az új előírás szerinti 7,5 litert a kúttól az itatóig? Ha azt mered mondani, hogy nem, akkor a saját halottamnak foglak tekinteni!
Egyébként nem szeretnék ott lenni amikor HDMI kábelt veszel... ott kb ugyanez van!
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz Dyingsoul #44057 üzenetére
Emlékeztetőül: a topikban még mindig lehet jelölni az év VR játéka címre VR játékokat.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
bali777
aktív tag
Cat5/e vitához én annyit fűznék hozzá, hogy kb. 1 hónapja van gigabites netem, addig 100 megás volt és le kellett cserélnem a cat.5 utp kábelem, mert csak 110 megabitet tudott. Cat5e-vel nincs gond
[ Szerkesztve ]
Meta Quest 3
-
joss68
tag
Sziasztok!
Masnak is volt problemaja mostanaban az airlinkel?
Minden szuperul mukodott eddig.Viszont tegnap ota nem talalja a pc-t!
A legutolso firmware van fent! -
joss68
tag
Lehet ment hatterben vpn, most jutott eszembe.
Akar azis lehet a problema… -
tata21
tag
,
[ Szerkesztve ]
-
Magyarfarkas
tag
válasz nesh_019 #44212 üzenetére
Jelenleg "sajnos" nem tudunk mást ajánlani csak a quest 2-őt...https://www.youtube.com/watch?v=w14diybi7Ow de itt egy videó...talán segít
Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/magyarvr/ Discord:https://discord.gg/qTQ8SC8DhQ Bigscreen magyar mozi: https://www.facebook.com/groups/385665283175091
-
Chal
addikt
válasz bali777 #44271 üzenetére
Lehetetlen amit írsz, az ethernet nem tud ilyet, vagy 1G-vel megy, vagy sehogy, kuka, használhatatlan. Ez nem wifi, maga a protokoll képtelen erre, de ezt már írtam. Az 1G amúgy használ olyan érpárt is, ami előtte 100M-en nem volt használva. Ha ez meg van törve, vagy rosszul van krimpelve, akkor is annyi lehet csak, hogy 100M-en nego-zik, és ~92-95Mbit-el megy, a 110M kizárt teljesen. Én arra tippelek hogy ez történt, csak rosszul mérted utána, vélhetően 100M-en ment a hibás kábel miatt. Speedtest és társai ilyenkor félrevezetőek lehetnek, két gép között direktbe kötött mérés javasolt pl. iperf(3)-al, ha valósabb eredményt akarsz kapni.
[ Szerkesztve ]
-
gulasoft
őstag
Speedtestet tudtam csak nézni 120 volt a feltöltés mind a két kábellel. Az egyik egy cat5 száz éves, a másik egy cat6. A roter és a gép közötti sebességet nem mértem nekem ez a 120 az elég. Ezek szerint tudja gigabitet. Lehet ami nálam volt régebben rosszul volt nyomva.
Mindíg tanul az ember. Köszönöm a türelmetDiscord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
bali777
aktív tag
Akkor nálam nem tudom, hogy mi volt, és nem is szeretnék vitatkozni. Mondjuk 2 kábelem nagyon régi. Ma is tanultam én is valamit
Meta Quest 3
-
Cimbee
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tud nekem segíteni Quest 2 üzembe helyezéssel, beállítással kapcsolatosan?
A szobám kicsi, a gép sajnos itt van a szobában össze tudnám kötni csak akkor kevés lenne a hely a mozgáshoz.
A számítógépem a nagy szobában lévő telekomos routerrből kapja a netet aminek a sávszélessége 1000mbps.
És ha jól tudom akkor air linkel nem romlik annyira a grafika kb mintha vezetékes módban használnám?!A segítséget előre is köszönöm.
Cimbee
-
Cimbee
aktív tag
válasz animatrix11 #44282 üzenetére
A kovetkezo problemamra viszont nem talaltam valaszt.
Nem enged semmilyen jatekot venni storebol, explorerbol peidg ha ranyomok az ingyenes tartalomra, letoltes de nem csinal semmit.
A profilomba pedig nem tudok belepni ezt irja ki: unable to join please try again later...[ Szerkesztve ]
Cimbee
-
abéla
senior tag
válasz gulasoft #43840 üzenetére
Ha Mount & Blade -et bírod, akkor kötelező, ha nem, erősen ajánlott.
A középkori csaták hangulatát nagyon eltalálták -már amennyire el tudja képzelni az ember, miféle lehetett az- egy nagyobb csata brutális, fizikailag rendesen kinyír, de nem érzed, mert visz a zadrenalin, harcolni, nyerni akarsz, legyűrni az ellent.
Én mostanában akkorákat harcolok benne, hogy pár menet után rendesen csataszag van a szobában ...na ok, az alvadt vér és hús szaga -hála az égnek- hiányzik .Mindezt nagyon jó fizikával, modellezéssel, grafikával megtámogatva;
Blade&Sorc-nál sztem jobb, de nem olyan szép, mint a Hellsplit Arena, de hangula jobb/reálisabb.Most a demoja ingyen van, próbáld ki!
[ Szerkesztve ]
hootka!
-
gulasoft
őstag
Hm steam nem írja hogy ez vr.
Ezt ismered?
Tales Of Glory
Mert ez vr, és ez is nagyon ott van.Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
ToMy_
tag
válasz gulasoft #44286 üzenetére
Ugyanarról beszéltek.
Te kérdezted a #43840-ben, hogy mi a vélemény a Tales of Glory-ról, abéla válaszolta erre, hogy "ha a Mount&Blade-et bírod, akkor kötelező (mármint a Tales of Glory), ha nem (bírod), akkor (csak) ajánlott.
A Mount&Blade valóban nem VR, sosem volt és nem is lesz, ezt leszámítva a harc kb. tökugyanaz, mint a Tales of Glory, plusz van még benne némi RPG és stratégia is.[ Szerkesztve ]
-
r6man123
senior tag
Tegnap megrendeltem a Quest 2-t az ajánlott spanyol Amazon raktárból a feláras ~11 eurós gyorspostával, ezzel kb 140 ezerre jött ki.
A rendelés leadásakor december 21-et írtak szállítási időnek, de belehúztak, már a bécsi logisztikai központot is elhagyta, holnapra van visszajelezve (titkon bízom benne, hogy még ma megjön).[ Szerkesztve ]
-
Cimbee
aktív tag
Sziasztok!
Az alabbi kerdessel fordulok hozzatok.
Air Link-el ra vagyok csatlakozva a gepemre, viszont keves a szobaban a hely , ezert kenytelen vagyok a mellette levo szobaban jatszani ahol van egy WIFI 6-os router de mire atmegyek megszakad az air link. Otlet hogy csinaljam,hogy ne szakadjon meg?
Cimbee
-
JoolsNOS
veterán
válasz kiskuplung #44293 üzenetére
ÁÁÁÁ, algoritmus, ha ilyet lát hogy RIFT-S, INDEX, COSMOS, akkor jön a: csak QUEST2-t lehet venni már jó ár-érték arányban.
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
barcalaci84
őstag
azért olvasd el te is
azt írja h amint átmegy megszakad az airlink...gulasoft meg azt írja h már eleve a másik szobából csatlakozzon...ha kábelel csatlakozik a számítógéphez a wifi 6-os router (cat 5 vagy cat 5e vagy cat6 ) , akkor sikerülni is fogde inkább beszéljünk a beat saberrről , mert az már elég rég volt téma
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
En nem igazan ertem mi a helyzet ezzel a megszakad a csatlakozassal. Kapcsolodik es megy az Airlink a PC szobaban utanna amikor atmegy a masikba akkor mar nem megy az Airlink?
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
a2d2
addikt
Meg kell védenem Gyulát, teljesen jogos amit ír.
Én úgy értelmezem hogy mesh hálózat lehet ugyanolyan azonosítókkal. A megoldás hogy a wifi 6-os routeren csinál egy dedikált Quest csatornát, a Questen elfelejtet minden mást és csak a neki dedikált csatornára engedi rá. És természetesen ahogy Gyula is írta: bekapcsolja a PC-t majd átballag a másik szobába és ott kapcsolódik rá a Questtel.
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Cimbee
aktív tag
válasz Raymond #44296 üzenetére
A szamitogepem VR kepes csak a problema az,hogy a szoba alkalmatlan VR hasznalatra. A telekomos internet kabel a nagy szobaba van bevezetve, itt van a telekomos router is es innen van megosztva az internet az osszes szobaba vezetekesen. Vettem egy WIFI 6 routert amit csatlakoztattam a telekom routerhez (nagy szoba) es ebben a szobaban szeretnek VR-ni. A kis szobaban ahol a VR kepes gepem van, van egy MESH internet megosztom,hogy legyen wifi is abban a kis szobaban.
Na most amikor a kis szobaba racsatlakozom a mesh-re es az air linkre majd atballagok a nagy szobaba rogton megszakad az airlink.
[ Szerkesztve ]
Cimbee
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- NBA és kosárlabda topic
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- TCL LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest