Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #54625216

    törölt tag

    válasz tobias88888 #13461 üzenetére

    A 3dof inkább csak a PC-s roomscale VR után fura egy ideig, mert ösztönösen beindul a "már megint mi a f..sz van a trackingel" reflex. :DDD
    A fix kamerás játékoknál ugyanakkor a 6dof hiánya nekem semennyire se zavaró.

    Apropó, újabb gamepaddal játszható gyöngyszem: Bomb Squad - zseniális :DD
    Lassan de biztosan azért alakul a teljes értékű, azaz a "nem csak demo vagy agyhalott wave-shooter" játékok listája.

    Amúgy a Lenovo Mirage Soloban van 6dof de kb. minek, ha nincs szoftver, ami kihasználná és nincs pozíció-trackelt kontroller hozzá. Kb. 200 dollár extrát kifizetsz, hogy abban a 3 programban, ami támogatja, ha mozgatod a fejedet, akkor rendesen működjön a térérzet.
    Daydreamre pedig csak szórványosan fog kijönni 6dof tartalom, mert alapvetően az is egy telefonokra épülő 3dof platform, így amíg nem adnak el 6dof hmd-ket érdemi mennyiségben, nem éri meg a vesződést a 6dof támogatással.
    Ráadásul a 6dofnak igazából csak roomscale programoknál van értelme, azzal viszont a fejlesztő eleve csak a 6dof piacot célozhatja. Namost ha a PC-s VR tartalom is ilyen lassan indul be több millió eladott hmd után, akkor mire lehet számítani egy pár tíz- legjobb esetben százezres példányszámú célhardvernél?

    Szvsz még azon is nagyon sokat kell az oculusnak dolgoznia, hogy a Santa Cruz sikeres legyen és nem csak a hardveren, hanem az ökoszisztémán. Ha a megjelenés előtt minimum fél-egy évvel kiadják az sdk-t és a fejlesztői példányokat, hogy a riftes játékokat minél hamarabb portolni lehessen rá (már amelyiket lehet) és lesz néhány szponzorált cím is, akkor a startkor talán már lesz rá tartalom is és akkor lesz reális esélye, hogy elterjedjenek a 6dof mobil hmd-k.

    Persze azt is lehet csinálni, hogy a 6dof hmd-k árát leviszik a 3dof árszegmensbe (lásd: fullHD vs. 4K tvk) és akkor tartalom nélkül is előbb-utóbb elterjedne a hardver, ami meghozná a kedvet a tartalomkészítéshez, de szvsz ez lesz a legutolsó megoldás, amit bevetnek.

    Ami még nagy durranás lehetne, ha a mobil 6dof hmd-ket drótos megoldással PC-s VR módban is lehetne működtetni, mert akkor a mobil vásárlókat be lehetne húzni a "nem kötelező hozzá a PC" marketing szöveggel, majd ezerrel kampányolni, hogy de azért mennyivel jobb a PC-s VR minősége. ;]

Új hozzászólás Aktív témák