- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz TigerCat #32950 üzenetére
Én nem szívesen mennék bele egy újrahúzásba. Egy éve raktam fel nulláról mindent, egy héttel a Catalina update előtt. Ha most megint nulláról kell építkezni, akkor ez szánalmasabb, mint a Windows.
Külön "öröm", hogy ez a monitorprobléma bő egy hónapja jelentkezik. Előtte nem volt vele semmi gond, pedig addig is Catalina ment, meg FileVault on.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
TigerCat
nagyúr
Nekem a kezdetektől produkálja. Szerintem simán csak szoftveres hiba, amire bizonyos kijelzők érzékenyebbek. Login előtt egy pillanatra elveszi a jelet, amit a kijelző leállásnak érzékel, ezért már nem kapcsol vissza. Ha a nyomorult LG engedné a manuális ki-be kapcsolást, nem is lenne vele gond. De nem. Mindenképpen megy alvó módba, mert energiát akar spórolni. Így viszont csak a szopás van. File Vault nélkül azonnal a rendszer töltődik, vele együtt talán a driver is, vagy valami ilyesmi, ezért érzékeli rendesen a kijelző. Nagyjából erre jutottam a szupportossal. De segítség azóta sem jött. Sem frissítés a problémára.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
blakey
titán
válasz TigerCat #32952 üzenetére
Esetleg nem lehet Mini firmware hiba? Csak gondolkodom?
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
válasz blakey #32953 üzenetére
Hmmm. Hülye ötlet, deee.... Nálam ez a "nincs kép" betegség kezdete kísértetiesen egybeesik a memóriabővítéssel. 8 GB RAM mellett semmi gondom nem volt a monitorral (még FileVault ON mellett sem), de amióta 32 van a gépben...
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
-
A helyzet kicsit vicces.
A hivatalos Apple leírás szerint az NVRAM/PRAM reset:Az NVRAM alaphelyzetbe állítása
Alt + Command + P + R billentyű
Kapcsolja ki a Macet, majd kapcsolja be, és azonnal nyomja le és tartsa lenyomva a következő négy billentyűt egyszerre: Alt, Command, P és R. Felengedheti a billentyűket kb. 20 másodperc múlva – ekkor úgy tűnhet, hogy a Mac újraindul.
- Olyan Mac számítógépen, amely lejátszik egy hangjelzést az indítás során, a második hangjelzés után engedheti fel a billentyűket.
- Apple T2 biztonsági chippel felszerelt Mac számítógép esetén azután engedheti fel a billentyűket, hogy másodszor megjelent, majd eltűnt az Apple embléma.Mi a vicces? Az hogy bár én terminal paranccsal bekapcsoltam a gongot, ilyen bekapcsoláskor nem adott ki hangot a gép.
Még viccesebb, hogy mivel bekapcsoláskor nem ad képet a Mini, nem tudom mikor tűnik el másodszor az Apple logó...Mindegy. Bekapcs, no gong, no screen, tartottam 20-25 másodpercig a gombokat majd elengedtem. Ezúttal login már látható volt (nem úgy mint reggel). De miből tudom, hogy elvégezte-e az nvram resetet? Az Apple leírásban szereplő rendszerbeállítások mind ugyanazok maradtak.
-
-
Mi a difi a kettő között? Melyik mit resetel?
Jövőhéten vajon bejelentik az ARM-os gép(ek) elérhetőségét, vagy csak az iPhone kerül szóba?
Amúgy a developer gépekről se nagyon hallani véleményeket, vagy csak kikerültek ezek a hírek?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Idézet az Apple oldaláról:
Resetting the system management controller (SMC) can resolve certain issues related to power, battery, fans, and other features.
Settings that can be stored in NVRAM include sound volume, display resolution, startup-disk selection, time zone, and recent kernel panic information. The settings stored in NVRAM depend on your Mac and the devices that you're using with your Mac.
Szerintem meg ezek törlése, mint halottnak a csók...
[ Szerkesztve ]
-
moleculez
veterán
Valami megette a tárhelyet a gépen. CleanmyMac talált 3GB-t, azonkívül semmit, én meg az a user vagyok aki tudja mi van a gépen. Doksik, pdf-ek, összesen ha 5GB akkor sokat mondok.
Vannak felhők hozzáadva, de nincsenek offlinera syncelve, tehát az sem lehet. Mégis 40GB helyem van a 128-ból. Programok, Office ilyesmi ~5GB.
Nincs másik user sem rajtam kívül.
Bármi ötlet? Esetleg valami backup? Ha az azt honnan tudom törölni?Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
moleculez
veterán
válasz WhiteAngel89 #32965 üzenetére
Nem használom, google photost használom
Felraktam egy macos frissítést, az gondolom törölte a telepítőjét most van 60GB de az még mindig nem frankó.[ Szerkesztve ]
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
-
-
rii
nagyúr
sziasztok
osx-re van google drive kliens?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
Backup and Sync es File Stream is van mac-re. En Gsuite (uj neven workspace) Enterprise-t hasznalok. Teljesen jo. Ha van kerdes nyugodtan keress meg
[ Szerkesztve ]
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Digital
addikt
Sziasztok!
A gépemre VGA csatival kötöttem egy második kijelzőt.
Beállítottam a pozíciót (a mac-től balra) és átugrott a másodlagos monitorra a dock. Hogyan tudnám ezt visszavarázsolni a mac-re?"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
Bootcamp-el létrehoztam a telepítő pendrive-ot. Átpartícionáltam az ssd majd újraindult. Megjött a ding és semmi. Kb 1 órája szugerálom az üres képernyőt.
Ez nem normális, de mit rontok el? Nem hiszem el, hogy nem tud kiboffenteni egy hibauzenetet.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Ha pedig a boot menüvel az efi boot választom, elindul a telepítő, de a partíció kiválasztásakor közli, hogy
"A Windows nem telepíthető erre a lemezre. A kijelölt lemez MBR partíciós táblát tartalmaz. Az EFI-alapú rendszerekben csak a Windows csak a GPT-lemezekre telepíthető."Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
rii
nagyúr
válasz Snoop-y #32978 üzenetére
oksa .-)
köszönöm!a google drive-ról való letöltés miatt kellett volna, de úgy néz ki a sima böngésző is tud tölteni max. sebességgel, csak 2,5 MB írt ki, aztán most jöttem rá hogy nem megabit, hanem megabyte-ot ír ...
(#32977) Syl: köszönöm!
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
WhiteAngel89
aktív tag
üdv
big sur betat szeretnek le tölteni és pendrivera ra tenni és tisztan fel tenni egy air 2015 re
a kerdes, honnan tudom leszedni a betat?iPhone 15 pro, Macbook Pro 13 m1 2020
-
Snoop-y
veterán
válasz WhiteAngel89 #32986 üzenetére
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Tegnap frissült az Adobe csomag és a jobb gombos menüben ottmaradt az előző, már eltávolított Illustrator.
Hogy tudom kézzel szerkeszteni ezt a menüt? A Rendszerbeállítás, Billentyűzet, Billentyűparancsok részben nincs semmi Adobe cucc.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
blakey
titán
Gép újraindítása sem oldotta meg? Esetleg ha ráklikkelsz a jóra akkor nem tűnik el a törölt elem?
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
válasz blakey #32993 üzenetére
Újraindítás volt.
Ha a 2021-es Illustratort választom, akkor rendesen elindul a(z új) program, de ha a régi verzióra bökök, akkor hibaüzenetet dob [kép] Már olyat is próbáltam, hogy futott a 2021 Illu és rápróbáltam a 2020-ra. Ugyanez a hibaüzenet.Régebben volt már ilyen nyűgöm, csak akkor az Indesign verziója akadt be. Csak nem emlékszem, akkor hogy oldottam meg...
-
blakey
titán
Terminal-ba add ki a parancsot:
/System/Library/Frameworks/CoreServices.framework/Versions/A/Frameworks/LaunchServices.framework/Versions/A/Support/lsregister -kill -r -domain local -domain system -domain user
Majd nyomj egy frissítést a Finder-re.
Hátha így eltűnik.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
-
Macika_MC
tag
Sziasztok.
Adott egy iMac 2017-es 4K gép Boot camp-al feltelepítettem rá Windows 10 pro-t
A gép billentyűzete magyar, viszont a Windows 10 alatt a hosszú " Í " és a " 0 " nulla fel van cserélve, hogy a fenébe a többi karakter a helyén van macOS alatt meg nincs ilyen hiba.Olvastam,hogy 1,7milliárd év múlva a Nap miatt el kell költöznünk a Bolygóról.....Örülök, hogy időben szóltak, mert nem szeretek kapkodni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- minigép/ i5 7500T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ wifi/ garancia/ ingyen foxpost
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest