- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Divinity #32750 üzenetére
Itt azt Írják, hogy Ez a modell "nem hivatalosan" képes támogatni a 32 GB-os RAM-ot.
+ az OWC oldalán is ajánlanak hozzá ilyen méretű modulokat.[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz Divinity #32754 üzenetére
Zavaros amit írsz, retináról írsz majd nem 4K-ról érdeklődsz. Megnézed, hogy most milyen van benne és olyan kell bele, ha 2133MHz-es akkor az.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Divinity
őstag
válasz Alex91 #32755 üzenetére
+ blakey
A fentebb linkelt Kingston keresőben ez is 'retina' csak nem 'retina 4k' néven fut. És pont az ott írt számok bizonytalanítottak el, ezért hivatkoztam rá így mint ahogy leírtam már legalább kétszer az utóbbi 10 hsz között.
[ Szerkesztve ]
return Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }
-
blakey
titán
válasz Divinity #32758 üzenetére
Nem retina a FHD, mit ír a géped, az a fontos.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Divinity
őstag
válasz blakey #32760 üzenetére
Mint mondom, a keresőre hivatkoztam mivel arra irányult a kérdésem, ha megnyitod a linkelt oldalt láthatod miről beszélek.
BTW, az OWC oldalán is 32 2400 MHz-t írnak rá tényleg így már sikerül nagyon nem tudom mit vegyek
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Divinity #32761 üzenetére
Még 1x leírom, a géped "alma" menüjének "About this Mac" almenüpontja "megmondja", hogy milyen RAM kell bele. Ettől miért akarsz eltérni? Tehetsz bele nagyobbat akkor is a kevesebbet fogja használni vagy egyáltaln nem fogja látni.
Amúgy eleve így kezdted: "Nekem 21.5 2017 mid retina iMac-em van…" Szóval minden találgatás nélkül a géped speckójának megfelelőt kell venned és olyat amilyet a géped jelenleg is használ.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Divinity
őstag
válasz blakey #32762 üzenetére
Ismét leírom akkor.
iMac18,1 -em van, gyárilag 8 GB 2133 MHz DDR 4 RAM van benne. Ezt akarom kicserélni és a linkelt Kingston kereső oldal előtt biztos voltam benne, hogy 16 GB 2133 MHz lesz a vége, majd a keresőben rákerestem és ott az jött ki, hogy 32 GB 2400, az ottani keresőben retina, továbbra is sima retina nem retina 4K néven fut a gép erre fel jött a kérdés, hogy most akkor vajon ez mennyire megbízható vagy, hogy valaki upgradelt-e már ilyen gépet.
Ráadásul mivel ugye nem user replaceable így az Apple hivatalosan nem mond semmit max hivatalos szervizben ezért a kérdés mivel nincs hivatalos infó.
Tehát van az everymac-es 16 GB vagy a Kingston és OWC oldalán pedig 32 GB.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Divinity #32763 üzenetére
Oké, te dolgod, sajnálom ha nem érted.
A géped biztos, hogy retina? - mert te zavarsz meg minket ezzel a szóhasználattal. Semmi zavaró nincs sehol, a géped speckója szerint kell választanod, lényegtelen, hogy egy másik féltől származó oldal mit ír.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Divinity
őstag
válasz blakey #32764 üzenetére
Épp ezt magyarázom, hogy mivel nem user upgradeable ezért nincs hivatalos infó, hogy pontosan mit eszik meg csak a fentebb említett források amik így kicsit szembe mennek egymással. Az meg, hogy csak az megy bele ami benne van elég non-sense. Simán előfordulhat, hogy gyárilag lassabban raknak az alap modellbe mint amit tudna.
A retina pedig, mint ahogy már többször is leírtam, az említett Kingston keresőben szerepel, azért lett odaírva mert nem tettem még a legelső hszbe linket és ez egyértelműen azonosította a keresőben. Így szerepel az oldalon: Apple iMac Retina Mid 2017 21.5-inch - 2.3GHz Core i5 Desktop
A 4K-sok nevében pedig szerepel a 4K.
Ahogy már írtam 18.1 -es a gép.De elengedtem a témát.
[ Szerkesztve ]
-
jegesib
aktív tag
válasz Divinity #32765 üzenetére
Szia. Sztem azért van csak zavar az erőben, mert abban az évben (2017) 2 verzió volt. Az egyik a sima retina (18.1) full hd felbontással, a másik a retina 4k (18.2), értelem szerűen 4K felbontással. A sima retina 16 gigát kezel 2133MHz-en, a retina 4k pedig 32 gigát 2400MHz-en. A retina4k-nak dedikált gpu-ja is van a tiednek pedig "csak" intel iris-e. Szumma: 16 gigát tudsz belepakolni ilyen ramokból: 260-pin PC4-17000 (2133 MHz) DDR4 SO-DIMM (Non user-accessible).
-
Divinity
őstag
válasz jegesib #32766 üzenetére
Igen ez megvan és jó gépet is néztem mert a 2017 4K 21.5 az nem 2.3 Ghz hanem 3.0 és a keresőben (mármint a Kingstonosban) is külön szerepel retina 4k néven. Kész katyvasz ez így amúgy, értem én, hogy így streamlime-osítva van az átlag userek számára de lehet miatta köröket futni ha épp belefut az ember valamibe és nem az apple szervíz az első ahová viszi
Nevermind, kicsit bentebb túrtam a dolgokat és tényleg a kereső lesz a hülye, az a i5 ami ebben van az max 2133 MHz-t tud kezelni (bár 64 gigáig) de ha már ezt félre lőtte a Kingston oldala akkor inkább a mennyiségben sem bízok bennük
-
istvan170
aktív tag
Sziasztok! Mi a legegyszerűbb módja, hogy egy iPad Air2-ről wifi hálózaton belül kezeljek egy Mac Minit? Most VNC-zek, de mindig lekapcsolódik, és az interneten keresztül viszonylag lassan csatlakozik újra.
-
WhiteAngel89
aktív tag
udv
mi a módja a bigsur béta pendriverol történő telepítésének ?iPhone 15 pro, Macbook Pro 13 m1 2020
-
Digital
addikt
Sziasztok!
iMac 5k-hoz keresnék valami usb hub szerűséget. Egy TP-Link-et használok jelenleg, de a külső tárolókat folyton ledobálja fájl másolás esetén. Ki-mit ajánlana? Láttam a gép alsó élére szerelhetőt, ami a hűtőrácsban kapaszkodik... Nem hátrány ha tud SD kártyát is olvasni.
"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
-
Alex91
félisten
válasz Digital #32774 üzenetére
Mas melle se. Windowsos geppel is ugyan ugy gond volt. Szerintem chipset problema, vagy kabel, de nem volt nalam masik kabel, hogy kiprobaljam. Visszakuldtem a boltba...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
zioncsabi
tag
Gyoker egy hetem lett miutan megkaptam a segitsegedet, szoval nem tudtam kiprobalni egybol amit tanacsoltal.
Viszont azota mar kiprobaltam, asse’ segitett.
Aztan kicsit belemerultem a dologba, sikerult is megoldani es meglepo lett a vegeredmeny...A tv-nek a képi beallitasait kellett GAME- re kellett allitani bzmg!!! Mert ez az egyetlen, aminel LEVESZIK a lagot!!! De ha ezt meg tudjak csinalni, akkor meg mi a jo k#*’a anyjukért nem teszik ezt alap beallitasra?!?!?! Maskulonben jo, ha lagol?!?!?! Eskuszom nem ertem ...
Mindegy is... koszi megintcsak a segitseged 👊
-
Van tapasztalat adatbázis kezelő eszközzell? Egy mariad-t kellene elérni. Kicsit átalakítani, és lementeni/visszatölteni. Windows alatt anno találtam egy ügyes kicsi programot, de vagy 20 éve... Már a nevére sem emlékszem. Biztos van valami GUI-s program, ami megment a parancssoros zsonglőrködéstől.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Divinity
őstag
-
-
bmwk1200s
őstag
Sziasztok!
Gondoltam megosztom veletek a mai nap történetét.
Nagy unalmamban rájöttem, hogy bizony a Mac mini már elmúlt 2 és fél éves, így megérett egy alapos takarításra, újrapasztázásra.
Szép adag por és macskaszőr kombóját sikerült sűrített levegővel kifújnom belőle.
Azután megkapta az új pasztát is, egy Arctic SIlver 5 személyében.
A teljes procedúra nem volt egy óra. Nem kapkodtam, nem siettem, szépen kiélveztem minden percét a macikával!
Tapasztalatok:
Sokkal csendesebb lett max fordulaton is pörgetve a ventit.
Az istat menus szerint 8C fokot sikerült lefaragnom az eddig mért tétlen állapothoz képest.
Két év múlva majd újra megkapja a kis tisztítást, ha csak addig nem kerül eladósorba.
Ha már így esett, a ram is megkapta a maga 2x16GB lapkáját.Semmit sem írok alá!
-
-
feddel
senior tag
Üdv! Van egy 11 éves iMac-em egy akkor használt Apple ID-vel. Fél éve vettem egy iPhone-t, amihez új A ID-t csináltam (nem akartam gmail-est használni). De lett egy új iMac is amihez az új (iPhone-on is használt) ID-t állítottam. De mivel az ős-iMac-en van egy fizetős szoftver ami kellett az új iMac-re, mindkét iMac-en beállítottam másik felhasználót a másik gép ID-vel. Minden oké, a szoftver megvan most már az új gépen is, de frissítési infókban néhány frissítést nem tudok végrehajtani, mert azt írja másik gépen vásároltam / telepítettem vagymi. Hiába lépek át az újon a másik felhasználóba (ami a régi ID) akkor sem tudom a frissítést megcsinálni, itt virít az Appstore ikon mellett (Numbers, Keynote, iMovie stb). Van megoldás?
-
-
-
TigerCat
nagyúr
-
TigerCat
nagyúr
válasz feddel #32790 üzenetére
Aham, akkor úgy érzékeli, mintha telepítve lenne. Alkalmazások törlése AppCleanerrel (kukából is töröld), újraindítás, App Store kijelentkezés, bejelentkezés talán segít. Ha aktív a fiók, akkor telepíthető.
Még az is lehet gond, hogy több eszköz van bejelentkezve, ezért érdemes mindent kiléptetni iCloud-ból, a webes felületen. Ezzel elkerülheted az eszköz limit túllépését, miszerint – azt hiszem – 5 készüléken használhatod egy időben.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
istvan170
aktív tag
Tidal-t használ valaki? Simán lemegy a Mac Mini alvó módba zenelejátszás közben
Mit tudok tenni azon kívül, hogy 0-24-ben járatom a gépet? -
TigerCat
nagyúr
-
-
blakey
titán
Catalina törölve, Mojave telepítve.
Ok egyszerű, betelt a pohár, Catalina alatt továbbra sem jó a billentyűzetkiosztás azonosítás, néha elfelejti, az Apple teljesértékű vezetékes billentyűzetet nem ismeri fel, a hálózat kezelése sz@r, SMB-n nem lehet csatlakozni bizonyos eszközökkel vagy programokkal, pl. Kodival, ha mégis sikerül akkor nem működik. FE File Explorer, Infuse kezeli de kb. ennyi, képernyő kikapcsolása után megszűnik a hálózati kapcsolat. Hírtelen ennyi, de ez elég volt ahhoz, hogy Mojave menjen fel, a felsorolt hibák közül egyelőre egyiket sem tapasztaltam Mojave alatt, a hálózati kapcsolat mwgszűnését még le kell tesztelnem. Egyébként stabil volt a Catalina, de ha már úgy döntöttem, hogy újratelepítem a gépet akkor a Mojavét tettem fel. Remélem a Big Sur jibb lesz.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Alex91
félisten
válasz blakey #32799 üzenetére
Remélem a Big Sur jibb lesz.
Intelen? Kizart !Amugy egyre xarabbak, ma mar ott tartunk, hogy egy Wines gep stabilabb, mint a Mac...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- minigép/ i5 7500T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ wifi/ garancia/ ingyen foxpost
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs