- Vezetékes FÜLhallgatók
- Arrow Lake az asztalon: Core Ultra 9 285K
- Mini-ITX
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak rigjeinek, cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
Kozben az en FFB-m ereje AC-ben a felere csokkent, mert drift kozben 55%-ra levettem a kocsi FFB-jet, es most 100-ra kell tenni, hogy a tegnapi 55%-os erosseget produkalja, de az osszes kocsinak az erosege megszunt, most vagy a jatek buggol, vagy a kormany mar haldoklik, nagy oromomre...
-
törölt tag
válasz #97716736 #22152 üzenetére
Kesztyű nélkül minden alcantarás terméket kinyírsz már rövidtávon is, mert a tenyered izzadását -különösen versenyzés közben - nem küszöbölheted ki másként.. Együtt lehet ezzel élni, engem nem zavar hogy a MOMO versenykormányomról 9:15-nél teljesen lejött a cucc, de nem túl esztétikus...
-
kinghaxor
senior tag
válasz Gigi01 #22151 üzenetére
Én azt mondom ha teheted próbáld ki mindkettőt valakinél. Nekem 500 van. Az új változat. Próbáltam a 300-as alcantara szettet is. A kormány tényleg szebb, de hamar le lehet amortizálni. Én pedig nem fogok kesztyűben vezetni. Érzésre az 500 erősebb. Nekem ez is sokat számított a döntésben. Azt pedig, hogy a 300-as pontosabb lenne, hát nekem nem tűnt fel. Érzésre nem sok különbség van. Egyedül a 300-as gyengébb ffb-je tűnt fel. Ha kb. egy erősségre hoztam a két kormányt ffb szempontjából akkor nem igazán éreztem különbséget. Én a plusz erőre szavaztam. Assetto esetében sok autónál még az 500-as erejét is kevésnek érzem normális clipping mentes beállítás esetén. Aztán az 500-as pedálja nekem jobban tetszett. Minőségibb érzetet ad mint a t3pa. Egyedül a fix váltófülek voltak furcsák nekem, azokat meg kellett szokni. Ha lenne 500-as kormánnyal mozgó váltófülekkel és alcantara dizájn kormánnyal de valami tartósabb borítással az alcantara helyett akkor az lenne nekem a tökéletes szett. Csak hát ugye ilyen nincs.
-
Gigi01
őstag
válasz kinghaxor #22157 üzenetére
Alcantara nálam is ezért necces,mert kesztyűben nem akarok vezetni,de leharcolni meg nem szeretném.
Az 500 pedálja jobban bejövős,és olcsóbban ki is jönnék,több maradna pl. váltóra.
Kipróbálás szerintem nem megoldható.Váltófülek mennyire zavaróak tekerésnél?Elakad az ember keze?
És honnan tudom,hogy új változat?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Gigi01 #22158 üzenetére
Nekem jelenleg is van T500-om (igaz már csak tartalékba) és korábban volt TX ami ugye szinte ugyanaz mint a 300-as csak XBoxhoz.
Érzetre nekem a kettő szinte ugyanolyan volt, de én nem szeretem ha túl erős az FFB. Az 500-as pedálja nagyon jó, igaz nem loadcell-es de a hozzáadott gumipogácsával fokozható az illúzió. Arról már nem is beszélve, hogy a pedálok megfodíthatóak (F1 vs rally style). Szóval egy pont ide.
Szerintem érdemes elgondolkodni egy TX beszerzésén (már persze ha PC-n akarod használni) mert elég sokan kiábrándultak az XO-n szimezésből, mert sokáig nem volt hozzá értelmes játék (a Forza vicc kategória) mostanában csak a DIrt és a pCars ami egyáltalán használja.
Ehhez lehet lőni az ebay-ről 500-as pedálszettet (úgy tűnik az bírja a legtovább) és ha zavar a kormány akkor az összes TM rim rámegy. A GTE rim egy centivel kisebb mint az alcantara, cserébe strapabíró. Sőt ha van kedved barkácsolni akkor rakhatsz rá "rendes" kormánykereket is, az FFB-je bőven elbírja...
De ha nem akarsz sokat szenvedni a beszerzéssel és megfelel a közel tökéletes konfiguráció is akkor a 300-as alcantara edition a te cuccod!
-
kozmy
őstag
Engem pl baromiira zavart, hogy az 500-nál nem fordúltak a váltók,ezért vettem másik perecet hozzá. Az tény hogy jobb az 500-as pedálja mint az alcantaráé.
Asus ROG STRIX B650-A GAMING/Ryze7 7800X3D/MSI RTX480 Kinhston 32gb
-
kinghaxor
senior tag
válasz Gigi01 #22158 üzenetére
Szerintem régi változatot nem is lehet már venni. Az új kék dobozos, a régi azt hiszem piros volt. Ha minden igaz ez a különbség a két változat között. Megerősíteni nem tudom mert nem szedtem szét az enyémet.
"The latest T500RS devices have compression springs (not the older torsion ones), a bigger thicker fan which is oriented differently to the early models, and the most recent change is that there used to be a circular set of holes on the top panel for the fan airflow which is closed off in recent T500RS models."
A hűtése még így is hangos. Ha lejár a garancia, valószínűleg keresek bele egy csendesebb típust. Talán van olyan ami halkabb és jobban is hűt. A fix váltófülek eleinte zavartak ez tény. Meg kellett szokni. Ma már nincs vele bajom, csak G27 után furcsa volt. Verseny közben amúgy sem kell akkorát fordítani a kormányon, hogy ne tudjon az ember ez miatt váltani. A kezem soha nem akadt el benne, bőven van akkora hely, hogy ez ne történhessen meg. A hátránya inkább akkor jelentkezik ha nagyot kell fordítani a kormányon. Ilyenkor ugye fogást kell változtatni, hogy elérje az ember a füleket. Szerintem megszokható, de jobb a nem fix. Nekem többet ért a jobb pedál és az erősebb ffb. Plusz engem ez a kormány cserélgetős téma sem hoz lázba.
Kicsit más, hátha tudja valaki a választ:
Ha T500 esetében cserélem a kormányt mondjuk egy alcantara változatra, akkor az új kormányon lévő gombok és a váltófülek is működni fognak? Mert ha igen akkor elég csak kivenni a fix füleket és problem solved.
[ Szerkesztve ]
-
-
RoMix85
aktív tag
Sziasztok
van egy driving force gt kormányom, amihez a pedál eltűnt költözés közben. Az lenne a kérdésem hogy tudom e hivatalos helyről ezt pótolni, ha igen hol?! Vagy van e esetleg valakinek aki esetleg nem használja?Egyébként ezek a pedálok, mennyire kompatibilisek csatlakozás szempontjából?! Használhatnék esetleg más fajta pedált ehhez a kormányhoz?
Válaszokat előre is köszönöm.
-
-
törölt tag
Lehet az en hibas kormanyom nem is lesz garanciaztatva, ugyanis ahonnan vettem sractol o a Hardverkertol hozta ki a termeket, aki itt arul mindenfelet Hardverapron, es amit hallottam meg olvastam a Hardverker garanciaztatasi stilusarol, attol rosszul voltam.
Gari papirt mai napig nem kaptam meg, pedig 5x kertem szepen a kedves PH-s kollegatol, akivel eddig nem volt bajom, de most mar nagyon ideges vagyok, es az is lehet hogy hiaba 2-3 hetes a termek, majd egy TESZT OK-al vissza kuldik a kormanyt hogy semmi baja, amit o is leirt nekem. Megh hogy varjuk meg hogy mit ir a Thrustmaster, holott nekem semmi kozom jelenleg hozza, mivel hazai 1 ev gari van a termekre, nekem csak akkor kell a Thrustmasterrel csevegnem ertelemszeruen, ha mar az itthoni 1 ev gar lejart, es onnantol ok intezzik. Erdekes az egesz, jol kezdodik...
Szoval az ablakomon repult 120k+ forint.. -
törölt tag
válasz This_is_Ice #22169 üzenetére
Most irtak ezt nekem:
Regarding your T300 Ferrari Integral Alcantara.
Thank you for reaching Thrustmaster Technical Support.It appears to be some issues with the steering column.
Regarding the issue, we have two options for you.
1. Return the wheel to the shop and ask for refund/replacement.
2. Start a repair procedure with us, for free.
We are looking forward to your reply regarding the option to be followed.
Az elso lehetoseget valasztottam hogy elkuldom vissza a boltba.
A masodik opcio az hogyan mukodne, azt irja ingyenesen tortenne, de nekem akkor is elkelene kuldenem a csomagot oda, csak a kerdes az hogy lehetne, en sose kuldtem csomagot kulfoldre.
-
törölt tag
válasz Gigi01 #22171 üzenetére
Erre ezt irta:
Regarding the repair procedure. In order to start it, we will need from you a copy of the invoice/receipt for the product, a picture with the serial number found on the bottom of the wheel base and a short video with the fault that has to be uploaded at a link that will be provided to you.
Following that, you will receive delivery slips from us to ship the wheel for us. This implies no costs from you. Free shipping, free repairs.
For any other questions, we rest at your disposal.Tehat ha jol ertem nekem nem kell semmit elkuldenem, mert keri a nyugta szamat, sorozatszam, video rola stb, tehat ezek szerint csak ok kuldenek nekem csomagot? Ez szinte a legegyszerubb megoldas
-
HollyBoni
veterán
válasz #97716736 #22170 üzenetére
Nagyobb csomagoknál ugyanannyira vagy még olcsóbban jön ki a futár mint a posta, inkább a futárt válaszd.
Őket tudom ajánlani:
Olcsóbb mintha saját magad rendelnéd meg valamelyik futárszolgálatnál, és egyszerűbb. Beírod a címeket, fizetsz, kijönnek és elviszik a csomagot. Ennyi. 5 perc alatt meg van az egész.
[ Szerkesztve ]
-
RoMix85
aktív tag
Ahogy nézem, ennek 3+4 tűs csatlakozója volt amit a kormányba kellet dugni. szóval az usb-s rész magából a kormányból jön ki .
Más:
(közben tudnék egy pedált szerezni aminek a csatija hiányzik. Ezt mivel tudnám pótolni egy kis házi barkácsra, nem tudja valaki? nem tudom mi a neve, olyan mint a vcom vga kábel csak 3+4 tűs) -
Gigi01
őstag
válasz #97716736 #22172 üzenetére
Úgy néz ki.Volt nekem is olyan,hogy képet kértek,számot,és küldtek új wheelt.
Az egyik G27-nél volt már az,hogy elkérték,azelőttit nem.Úgy emlékszem,hogy küldtek futárt a hibás termékért,és utána hozta egyenesen a gyárból az UPS.
De jó tudni,hogy itt is így működik,remélem megoldódik a problémád.Tesco-ban T300,T500 szokott lenni?Szerintem én max. ott tudnám megnézni őket közelebbről.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Gigi01 #22178 üzenetére
Szerencsere a TH-val konnyu a gariztatas, nem gondoltam volna hogy ennyire rendesek. Nyilvan kicsit hosszu folyamat, nem tudom pontosan hol a szekhelye, de 2-3 honapba biztos beletelne. De cserebe biztos, hogy meg egy hibas termeket nem fogsz kapni, mert a cseredarabot azert atvizsgaljak, hogy ez a folyamat ne ismetlodjon egybol : )
-
RoMix85
aktív tag
Közben az említett pedált megcsináltam egy vga csatival kihúzgáltam ami nem kell tüske, és összekötögettem az alábbi módon, és működik!
Viszont jó alternatíva a tanácsod, és ha jól értelmezem, a jelen konfig mellé simán tehetnék egy váltót is ami usb-s... és el is gondolkodtatott. Nem tudtam hogy így is lehet. -
tobias88888
őstag
Látom van új olcsó Thrustmaster (Thrustmaster TMX Force Feedback), valaki esetleg vélemény róla? T150nél ahogy nézem szebb, de tippre azt mondanám a belseje ugyan az
[ Szerkesztve ]
-
kozmy
őstag
válasz tobias88888 #22186 üzenetére
Egy az egybe a T150 átemelték aTMX-be csak a TMX Onra készűlt és az összes TH kiegészítővel kompatibilis, csak a perecet nem lehet rajta cserélni.
-
pCarsHungary
csendes tag
Project Cars Racing Hungary - Online versenyek szervezése Xbox-on - www.projectcarsracing.hu
-
Chrys_
addikt
válasz pCarsHungary #22188 üzenetére
Az a ventilátor nagyon defektes, az enyémnek majdnem semmi hangja
-
kinghaxor
senior tag
Hát nem azért de ez ennyi pénzért siralmas. Mindenesetre az látszik, hogy a Fana nem nekem való. Én a hajamat tépném ki szálanként ha egy ilyen értékű szett ennyiszer romlana el. Ezért az árért ezeknek a cuccoknak örök élet plusz egy napig a legkisebb hiba nélkül kellene működniük. Én valószínűleg a második szervizes tortúra alkalmával már apró pici darabokra törtem volna az egész cuccot.
-
Gigi01
őstag
válasz neilszab #22190 üzenetére
Még nem jártam ott,de meglesném.Jövő hónapban megyek arra,talán sikerül bemenni.Annyira nem kapkodom el a vásárlást.DFGT kizárt,ahogy olvasom az új Logik is kiesnek,esetleg G27 megint,egy garis példány.De tényleg jó lenne egy Thru,pláne ha a gariztatás rendben van velük.A gumis perecek nem vonzanak,az Alcantara meg,picit félek a kényességétől.De eddig mégis ott tartok,hogy Alcantara kormány,viszont T500 pedáljával.De persze,kipróbálás után,lehet mást mondanék.
Oculus-t hanyagolom,mert biztos arra is csak fájna a fogam. -
törölt tag
Latom ot sem kerulte ki a hibak sorai. Ennyi penzert tenyleg tobbet varna az ember, ahogy meg a ventilator szol, hat nalunk ejszaka ilyen hangot adnak ki a tucskok, szoval ciki a Fanatec
-
arty
veterán
köszönöm, hogy betetted, élvezettel olvastam!
nagyon tanulságos is, mostanra egészen megszoktam, hogy minden fanatec juzer leírás kényszerűen kitér a gariztatásra is (nekem is volt fanatecem és nekem is volt velük dolgom, természetesen...)- elképesztő igénytelenség a "20 féle imbusz", a meghibásodások mellett ez azt erősíti az emberben, hogy az egész cég egy kókler banda, a kormányaik pedig gyorsban összegányolt ipari hulladékok. csak "sajnos" van ott egy zseni is, aki az ffb érzetért felel, emiatt "megkerülhetetlen" lett a márka
(- sose fogok túllépni rajta, hogy emberek 600 ezres kormányokkal xboxon igénytelenkednek a homályos, szarfrémes pCars-al. könyörgöm, menjen már át a banda ps4-re legalább, ha a konzol "kötelező" a 360 és a forza koszakotokban még értettem, de manapság?! jön az assetto is, érzésre az is nagy pofon lesz az ms konzolján szimezőknek...)
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Forestgreen
aktív tag
Logitech G29 "fogaskerék zaj":
ASROCK Z790 Riptide WiFi + Core i5-12600K+MAG Coreliquid E360, Gainward GeForce RTX 3070 Ti Phoenix, 1 TB SSD, CORSAIR 32GB Vengeance RGB DDR5 6000MHz + Corsair 6500X
-
kozmy
őstag
válasz Forestgreen #22199 üzenetére
Mi a jelentősége ennek a tipikus Logi zajnak? Úgy zörög mint a többi. Vagy halkabb a 2 elödjéhez képest?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Arrow Lake az asztalon: Core Ultra 9 285K
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mini-ITX
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Nfortec Sagitta Gold RGB 1050w Moduláris Tápegység
- Új Szines Tápegység Moduláris Kábel Szettek És Toldók Pcie Cpu Alaplapi 12VHPWR Sata Molex Cablemod
- Asus Rog Thor 1200W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- Mobil Felvásárlás!! Samsung,Iphone!! NAPI LEGMAGASABB ÁRBAN! ORSZÁGSZERTE!
- Macbook Pro 2023 M2 Pro 16/512
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest