- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mini PC
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wucky
senior tag
Na most megnyugtattál hogy nem volt hiába az a sok olvasás amit tőletek eddig olvastam. Ilyen vakkantottam nekik én is. De akkor nem érdeklik őket. ;-)
~LG G5~Best LG G2~Samsug Galaxy J3 2016~Lenovo A3500~Iphone 7 Plus 32 GBP~ Huawei P Smart~ Huawei Mate20 Pro~[url=http://wotbstars.com/?usr=eressyr&geo=EU&lng=eng][img]http://wotbstars.com/usr/eu/sig/eressyr_is3d_eng.jpeg[/img][/url]
-
BBéci
legenda
Mindenki azt néz, amit akar.
Nálam ritka vendég a 3D, mert nem érdekel, csak tesztelés céljából kerül képernyőre vagy vászonra. De kizárólag frame packed formában, Popcorn Hour A-400, vagy OPPO BDP-105EU lejátszókról.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Wucky
senior tag
Értem.
Köszönöm a segítséget és a gyors választ!~LG G5~Best LG G2~Samsug Galaxy J3 2016~Lenovo A3500~Iphone 7 Plus 32 GBP~ Huawei P Smart~ Huawei Mate20 Pro~[url=http://wotbstars.com/?usr=eressyr&geo=EU&lng=eng][img]http://wotbstars.com/usr/eu/sig/eressyr_is3d_eng.jpeg[/img][/url]
-
JanR
addikt
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, amivel még nem találkoztam sehol és a neten sem találtam róla semmi infót.
A lényege az, hogy Total Media Theatre 5-t használok 3D filmek lejátszásához, ami eddig tökéletesen működött, a laptopomon még mindig tökéletes, DE!!Kicseréltem az asztali PC-met és ugye új win-t is kapott (w7 x64)... feltelepítem a TMT5-t, ami simán felmegy, el is indul, de amikor beteszek neki egy filmet, pl. valamilyen avi-t, dob egy szürke képet és újra indul a gép. A 3D BR filmet el se indítja, hanem dob egy fekete képernyőt és megfagy.
Hardveres gondja a gépnek nincs, így arra gondoltam, hogy szoftveres hiba lehet, bár nem tudom. Legvégső esetben újra telepítem a windows-t, de szerintem nem fog változtatni rajta. Ati Radeon VGA-m van, de ez a kártya volt az előző rendszeremnél is, nem hiszem, hogy ez lenne a gondja.
Ha valakinek volt már hasonló megoszthatná velem, hogy mi lehet a gond. Köszönöm
-
kedvesgabor
tag
Sziasztok!
Vettem egy Philips 42pfl4307H/12 tv-t. A problémám, hogy pendrive-ról 3d-s filmet nem igazán akar lejátszani. Van hogy el se akar indulni, ha meg elindul egy bizonyos ponttól újraindul a film.
Mi lehet a gond?
Köszi! -
donceleger8
őstag
válasz kedvesgabor #3755 üzenetére
Sajnos a tévékbe szerelt medialejátszók képességei nem túl jók, előfordulhatnak ilyen anomáliák.
Ennek több oka is lehet, pl. a tévének nem megfelelő kódolás stb.... és ez bizony még azonos kiterjesztésű filmeknél is megtörténik. Mármint egyik mkv-t viszi, a másikat meg nem.
Esetleg egy frimware frissítés segíthet, de nem fűzök hozzá sok reményt!
Javaslatom, hogy vagy számítógépről játszd le a filmet, vagy szerezz be egy medialejátszót.
Esetleg még a Pendrive sebessége is ludas lehet, bár ha újabb fajta akkor elvileg kellően gyors. Próbáld ki egy másikkal, vagy egy merevlemezzel.[ Szerkesztve ]
Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
kedvesgabor
tag
válasz donceleger8 #3756 üzenetére
Köszi,
kipróbálom majd. -
budro2004
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Samsung 3d tv-m (ue46f6500) és vettem hozzá egy LG 3d lejátszót tegnap (LG BP730 3D) illetve egy 3d-s blu-ray filmet. (Hobbit 3d)
Sajnos azt vettem észre, hogy a nem tökéletes a 3d. felraktam a feliratot és szellemképes. A film lejátszása alatti feljövő menü is az.
Megnéztem egy MKV file-t ott ezt nem tapasztalom.Szerintetek mi lehet a hiba?
- A HDMI kábelem lehet rossz vagy nem volt jó ötlet LG lejátszót venni a Samsung TV-hez....Köszönöm a válaszokat.
STIS
-
donceleger8
őstag
válasz budro2004 #3758 üzenetére
Nincs márkabeli megkötés, szóval nem ott lesz a bibi!
Általában azt mondják, hogy mindegy a HDMI kábel minősége, de szerintem nem!
Eleve van aranyozott és nem aranyozott végű. 3D esetében egyértelműen aranyozott ajánlott és legalább 1.4-es, bár ilyen sincs valójában, ezt inkább high speed ethernet HDMI kábelnek szokták nevezni.
Szóval inkább a kábellel lesz a probléma.
Amúgy érdekes a helyzet, mert BD Disc-ről nem kellene szellemképesnek lennie, mert vagy 2D-ben játssza le, ha 3D-ben nem tudja, viszont akkor nem kéne szellemképesnek lennie, vagy 3D-ben adja le, de igazából akkor sem. Vagy nem kapcsolt be automatikusan a 3D.Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
budro2004
csendes tag
válasz donceleger8 #3759 üzenetére
Köszönöm!
A TV azonnal átvált.
Veszek egy másik kábelt. Megnézem azzal.STIS
-
-
royika
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Toshiba 32 RL938
linkA specifikációban benne van hogy 3D kompatibilis:
3D-s digitális fésűszűrő : Igen
3D-s színkezelés : IgenKaptam hozzá 3D-s szemüveget is (aktív)
A problémám az lenne, hogy rákötöm a laptopot HDMI-n elindítok egy 3D-s (SBS) filmet, a TV nem vált át automatikusan, és a távirányítón sincs 3D gomb.
Gyakorlatilag két kép megy egymás mellett... Splash Pro lejátszót használok.
Valakinek valamilyen ötlet, hogy tudnék 3D-t varázsolni a TV-re? -
donceleger8
őstag
Hali!
Az RL938 az minden, csak éppen nem 3D-s!
Az általad felsorolt "3D-s" paraméterek a képminőségre vonatkoznak, nem a képmegjelenítésre!
Az, hogy miért kaptál hozzá 3D-s szemüveget, az rejtély! Talán ahol, vagy akinél vetted, ott átbasztak, de nem kicsit, hanem nagyon!
Látom a Toshiba oldaláról linkeltél, ott le is tudsz szűrni a 3D-s tévékre, s már láthatod is, hogy az RL sorozat bizony nem az! A TL sorozat már inkább az.
Sajnos ezt buktad!Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
royika
csendes tag
válasz donceleger8 #3763 üzenetére
Igen, az nekem is feltűnt, hogy LED TV között van fent és nem 3D-k között.
Bennem is megfordult már, hogy nem 3D-s a TV, egy ismerősömnél vettem a Euronicsban, valszeg nem ért akkor hozzá, még kérdeztem is tőle, hogyha 3D-s a TV akkor miért nincs rajta a dobozán. Azt mondta, hogy az nem baj, én meg elhittem neki, mert hát ismerős :S Peh
Annyit még hagy kérdezzek, hogy az mit jelent, hogy 3D-s paraméterek a képminőségre vonatkoznak? -
donceleger8
őstag
Keresőbe beírod megleled a választ. A fésűszűrőre rákerestem magam is.
Olyan elektronikus áramkör, amely szétválasztja a színes és a fekete-fehér képi információkat, melynek eredményeképpen tisztább, élesebb képet kapunk.
Használatának elsősorban a kompozit videoforrás vagy rádiófrekvenciás jelátvitel használata esetén van jelentősége, ezeknél az eljárásoknál ugyanis egy jelbe keverve kerülnek továbbításra a világosság és színinformációk, és azok szétválasztását a képmegjelenítőnek kell megoldani.
Hatása elsősorban a csíkos felületeknél látható, amelyeknél e szűrő híján gyakran színkifutások jönnek létre.
Amúgy volt korábban 2D szűrő is, annál fejlettebb a 3D szűrő, szóval ez a képminőségre vonatkozik.
De igaza van az elottem szólónak, ez inkább parasztvakítás, mintsem valóban látható minőség javulás.
Magam is euronics-ban dolgozom, nem is érthetem, hogyan dolgozhatnak egyes boltokban ilyen emberek, akik Ennyire tudatlanok. Szinte én érzem magam kellemetlenül. Egyszerűen hihetetlen.
Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
royika
csendes tag
válasz donceleger8 #3768 üzenetére
Ment privát
-
Gabesz26
senior tag
Aki még nem látta 3D szempontjából érdemes megnézni az Óz, a hatalmast (csak a látvány miatt, mert a története az...)
-
donceleger8
őstag
válasz Gabesz26 #3770 üzenetére
Meg van, de még nem néztem meg, talán majd pénteken.
Hasonlóan látványos a Cirque Du Soleil Worlds Away c. film, ami inkább dokumentum jellegű fantasy, konkrétan párbeszéd nincs benne, untam is, de a 3D baromi jó benne. Igazán kifelé jönnek a dolgok.Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
Maquuu
tag
Sziasztok. Power DVD-vel szeretnék nézni 3D LG tv-n HDMI 1.4 kábelen keresztül BD25 és BD50 filmeket. Milyen beállítások szükségesek a gépen (pl. sztereoszkópikus 3d-t be kell e kapcsolni?) milyenek a power dvd-be és át kell e váltani a tv-t 3D-be ( ha igen akkor melyik a megfelelő)??
-
joco52
tag
SZIASZTOK !!! Segítséget kérek TŐLETEK!!! Most vettem LG 37LM620S 3D-TV-ét.Nagyon jól műxik 3D-ben is,az MKV-3D-ket PC-ről és Pendrájról is nagyon jól lejátsza.De az ISO 3D blu-ray filmeket a PowerDVD 12-vel,Corel WinDVD Pro11-el és a Nero Blu-ray Player 11-el sem játsza 3D-ben le,csak 2D-ben.Próbáltam külön csak az m2ts fájlokkal is. A TV lejátsza az m2ts fájlokat de csak 2D-ben !!!! A PowerDVD 12-vel is mindent kipróbáltam, minden be álítását! A Stereoscopic Player 2.07-sel is próbáltam, a SIS-fájl meg nyitásával, csak 2D-ben MŰKÖDIK !!!
SEGÍTSETEK már,ISO-3D fájlokat csak 2D-ben tudom így PC-ről megnézni,nagyon dühítő!!! A TV ISO-kat nem játsza le !!! A SEGÍTSÉGETEKET ELŐRE IS KÖSZÖNÖM !!! ÜDV!!!! -
joco52
tag
válasz donceleger8 #3774 üzenetére
SZIA!! Sajnos ACER LAPTOP-ról próbálkozom, NVIDIA G105M 512-es a kártya+4G memoria a gépben, elég gyenge,de a 3D-MKV-ket meg viszi!!
RGB-ről megy, nincs HDMI-csatlakozó!! ÜDV!!![ Szerkesztve ]
-
donceleger8
őstag
Akkor már meg is van a probléma!
Az ilyen 3D filmeket csak és kizárólag HDMI kábellel lehet átvinni, mivel a te vga-d erre nem képes, így a 3D BD ISO lejátszására sem.
Az mkv formátum olyan mint egy normál film, csak felezve van a kép és a tévé távirányítóját megnyomva válthatunk a 3D megjelenítések között.
A BD ISO lejátsáshoz megfelelő hardverre van szükség, a kép így eleve 3D-ben továbbítódik és a tévé automatikusan vált is 3D-re!
Az esetedben marad az mkv lejátszás.Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
joco52
tag
válasz donceleger8 #3776 üzenetére
KÖSZI A VÁLASZT SAJNA EZ VAN !!!!! ÜDV!!!!
-
Aslan
aktív tag
Üdv mindenkinek!
A következő a helyzet:
Adott egy 23"-os LG DM2350D passzív 3D-s monitor (D-Sub-al a géphez kötve - VGA: ATI 5770 1GB)
Illetve egy 32"-os HD ready (nem 3D-s) tévé készülék, ami HDMI-n van a géphez kötve.Korábban PowerDVD 10-el (csak már nem emlékszem hogy csináltam meg, akkor is fel volt adva a lecke rendesen, de végül csak működött, de most nem akar) szóval a 3D eszköz analóg módon van a VGA kártyához kötve (D-Sub) ilyenkor besír a PowerDVD, hogy neki digitális kapcsolat kell, pedig megoldható D-Subbal is (tudom, mert korábban már működött), de már egyszerűen nem emlékszem, hogy sikerült ezt korábban összehozni.
Esetleg valakinek van valami ötlete?
[ Szerkesztve ]
SAMSUNG GALAXY S22 Plus - azé me jóóó!
-
Aslan
aktív tag
Egészen biztos, hogy működött a cucc D-Subbal. Prometheus 3D-s változatával próbáltam (eredeti lemez) és működött. Magam is csodálkoztam, de ment. Annyira emlékszem, hogy PowerDVD 10 volt, de a pontos típusára nem.
Ami még lényeges lehet, hogy Windows 8 alatt volt a fent vázolt eset (mikor működött), most meg a 8.1 Consumer Preview van fent.
-
donceleger8
őstag
Az eset több szempontból is érdekes.
Először is a Power DVD jogosan sír a digitális összekötésért, ez hdmi kábellel lehetséges.
A másik meg az, hogy az ati esetében 6000-es széria felett van 3d támogatás.
Szóval a te 5770-es kártyáddal analóg csatlakozással nem sikerülhet a dolog, és ez korábban sem sikerülhetett.
Bár nem írtad le, hogy milyen 3d-ről van szó. BD ISO, vagy valamilyen half-os mkv. Utóbbi esetében járhattál sikerrel, ugyanis arra bármilyen összekötés jó, mert a 3d képet a tévé fűzi össze. És ebben az esetben nem kell a Power DVD sem, elég egy ingyenes mpc-hc is, ami amúgy szerintem a legjobb.Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
Aslan
aktív tag
A helyzet tényleg rendkívül érdekes, ugyanis tényleg D-Sub összekötéssel működött a dolog eredeti Prometheus Blu-Ray lemezről ATI 5770-el PowerDVD 10-en. Arra emlékszem, hogy azt is szenvedve hoztam össze, de arra már nem, hogy melyik verziót használtam és mit mókányoltam még vele. 2012 novemberében lett összepakolva működőképesre a cucc, azóta többször is megnéztem így a Prometheus 3D lemezről a filmet, de most rendszer újrarakás után nuku... semmi.
[ Szerkesztve ]
-
Aslan
aktív tag
Oké, szereztem egy második HDMI kábelt, ezzel elvileg már gond nélkül menni fog. De attól az eset még érdekes marad.
-
headshot17
csendes tag
Számomra SMPlayer bejött
Látta de nem ír vissza PH-edition fent van de vissza nem ír. "Üzletben nincs barátság"...
-
heitech
csendes tag
Sziasztok!
BDMV formátumú filmet tudok streamelni smart TV-re vagy csak a képet tudom kitenni HDMI kábel segítségével? Plex -el elindult, de nem tudtam feliratot választani annak ellenére, hogy a Plex Media Manager látja az elérhető feliratokat.Van erre jó megoldás?
Köszi! -
joco52
tag
SZIASZTOK!
A 3D-filmeknél, az ISO-3D jobb minőségű (m2ts-fájl) a 3D BLU-RAY- MKV-és fájl-nál ???Még most ismerkedem a 3D-vel Köszi a választ !!! ÜDV!!!
[ Módosította: radi8tor ]
-
Maquuu
tag
Sziasztok. Power DVD-vel szeretnék nézni 3D LG tv-n HDMI 1.4 kábelen keresztül BD25 és BD50 filmeket. Milyen beállítások szükségesek a gépen (pl. sztereoszkópikus 3d-t be kell e kapcsolni?) milyenek a power dvd-be és át kell e váltani a tv-t 3D-be ( ha igen akkor melyik a megfelelő)??
-
BBéci
legenda
Hogy a csudába lenne HD???
Hasonlítsd össze ugyanazt a filmet mkv és BD ISO változatban! Természetesen a képátlóhoz illő optimális nézési távolságból.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
50 colos tévét 1,9 méterről nézve durván látszik a felbontás feleződése. Győződj meg róla a saját szemeddel!
Inkább 3D-s médialejátszót vegyél!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
joco52
tag
válasz donceleger8 #3797 üzenetére
KÖSZI !!! CSAK HA KI ÍROM LEMEZRE ? AKKOR CSAK SZÁMÍTÓGÉPRŐL ,és HDMI-in lehet ISO-ot. ÜDV!
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Ismétlem: 3D-s médialejátszóval a legjobb és legegyszerűbb az ISO lejátszás.
Sokat ne várj a 3D-től, mert nagyon kevés a jó film és azok is csak pár hétig, esetleg néhány hónapig érdekesek. Másfél éve már csak a tesztelés idejére (15-20 perc) veszem elő a tévékhez tartozó szemüveget, aztán visszacsomagolom és megy a szekrény aljába. Pedig csúcsminőségű lejátszók (OPPO BDP-105 és Popcorn Hour A-400) és TV (Panasonic VT60) vannak itthon. Minden jel arra mutat, hogy lecsengőben van a 3D.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
donceleger8
őstag
Miért lenne lecsengő? Még csak el sem kezdődött. Szinte a manapság kapható értelmes méretű tv mind 3d-s. A mozikban egyre több a 3d film és már magyar csatorna is próbálkozik a lehetőséggel.
Nekem személy szerint nagyon tetszik, s már több mint egy éve megvan a 3d-s tv. És még nem unom.Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- lejátszóprogramok aktiválása azok megvásárlása nélkül
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest