- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple notebookok
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
9L7V
csendes tag
válasz donceleger8 #4400 üzenetére
...már kezdem érteni....?
De a Samsung UE46ES7000 (állítólag szuper tv) lejátsza az m2ts fájlt külső 2,5"-os vinyóról.
Letöltöttem: Erőszakos Múlt BD25 "A History of Violence [ imdb: 7.5 ]" filmet
(BDMV/STREAM/00000.m2ts 17.67 GB--- kimásoltam külső vinyóra) és meg tudom nézni. A vinyót direkt csatlakoztatva a tv-hez.
Igaz, hogy ez csak "egy" m2ts fájl. És nem 3D.
És ha jól értelmezem a 3D-hez "két" m2ts fájl szükséges.
Van egy asztali (munka) gépem NVIDIA Geforce GT520 Videokártyával, ami alkalmas (lehet) Blu-Ray 3D-re, (a dobozán lévő feliratból következtetve) csak "messze" van a Samsung-tól. És ezért nem is próbálkoztam a Daemon Tools-Power DVD 13-mal rajta. A Laptop viszont mellette van. De nem tudtam, hogy nem alkalmas a videokártyája arra, amit elvártam tőle.
Ezért akartam(volna) hozzájutni "valahogy" a 3D film m2ts fájljához. Hogy külső vinyóra másolva (direkt csatlakoztatva a Tv-hez) meg tudjam nézni.
De úgy látszik, ez nagyon ki van találva, hogy ne legyen egyszerű, ahogy én (mint laikus) gondoltam
( De még mindig reménykedem, van valami megoldás számomra anyagi beruházás nélkül...vagy mégsem?...)Kinéztem egy 3D BD25 filmet is, amiben "csak egy" m2ts fájl van. Olvastam a véleményeket, azért nem töltöttem le (azért nem lehet 3D, mert csak egy m2ts fájl van benne?)
-----Jackass 3D BD25 --- BDMV/STREAM/00246.m2ts 20.47 GB-----...és nagyon köszönöm az eddigi hasznos információkat!!!...
[ Szerkesztve ]
-
rm250
csendes tag
Sziasztok,
Abban kérném a segítségeteket, hogy a Ps3 megfelelő lejátszó-e 3d-s filmekhez(eredeti BD), vagy szerezzek be külön lejátszót?
-
9L7V
csendes tag
-
BBéci
legenda
Múltkor páran kételkedtek abban, hogy a 3D leáldozóban van. Íme egy újabb cikk, ami ezzel foglalkozik:[link]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Nincs azzal semmi baj. De attól még tény, hogy leáldozóban van és nem több, hanem inkább kevesebb film fog készülni 3D-ben. Az utólagos konvertálást hagyjuk!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
devil-k
nagyúr
Én sem hiszem, hogy leáldozóban lenne, inkább az emberek csalódottak, mivel kicsit "keményebbnek" és valóságosabbnak gondolják a 3D-t. Mindenki arra készül fel, hogy majd kimászik a TV-ből valami, szinte olyan mértékben, hogy majd kiveri az ember szemét, de ez nincs is... Legalábbis olyan nagy mértékben, mint hinnénk.
Biztos lesz erre majd egy újabb technika... Egy messzi messzi galaxisban...
- mozi bolondéria -
-
BBéci
legenda
válasz ujlakany1993 #4409 üzenetére
A linkelt cikk éppen arról szól, hogy a moziban sem népszerű a 3D, az emberek inkább 2D-ben nézik a filmeket.
-
donceleger8
őstag
Az nvidia oldalán megtalálod a 3d támogatott karikat, de úgy rémlik, hogy az 520 nem az. A tévékbe épített lejátszók nem annyira jók, mint egy pc vagy mint egy medialejatszo. Az ISO-t nem tudják lejátszani, viszont az m2ts-t igen, illetve a kódolástól függ. Vagyis bizonytalan, mint a kutya vacsorája.
Ami a Jackasst illeti, nem tudom hogy 3D-s e valójában, de én még nem láttam olyan BD 3D ISO-t, amiben csak egy fájl lett volna.Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
Probert75
addikt
Na kölcsönkértem a Jurassic park-ot BD 3D ISO-ban és nem tudom mit kellene látnom és hogyan? Eddig a Power DVD 13-ban indítottam Half-SBS-t és Half-OU-t, de fullt még nem. Bejön a menü amiben mindent beállítok. Magyar nyelv nuku felirattal, rányomok a play-re és el is indul a film, de szemüveg nélkül simán lehet élvezni a képet. Na szóval az lenne a kérdés, hogy mikor elindítom a filmet, akkor a Power DVD 13-on kell nyomni a 3D gombot vagy a tv-n? Mert ha a Power DVD 13-on nyomom szétfagyassza a gépet. A videókarim nekem nagyon új, egy Ati Readon HD 7770-es van. A catalyst-ban nem lelek semmilyen beállítási lehetőséget. Vagy azt csak Nvidia-nál kell külön? Ha a BD menüből indítom a filmet, akkor annyi az egész és a tv-n kell nyomni a 3D gombot és jó lesz? Egy passzív Panasonic-on próbálkozok vele.
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/samsung_galaxy_note_10_pitaka_magcase_tokkal_elado/friss.html
-
BBéci
legenda
válasz Probert75 #4414 üzenetére
Amikor a 3D gombot megnyomod a távirányítón, a TV fogja konvertálni a kapott 2D anyagot 3D-re. A jelek szerint a PC 2D-t küld a tévére. A beállításokkal nem stimmel valami.
Ugye tudod, hogy a passzív TV felezi a felbontást 3D-ben, tehát nyista full HD 3D.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Probert75
addikt
Igen tudom, hogy felezi, ezt már megkaptam. De a Pana képe tetszett. A Power DVD ki is írja a Beállítások/3D Kijelzés/Megjelenítő eszközben, hogy HDMI 1.4 kompatibilis 3D TV(1080p 24Hz).
Akkor mi lehet a probléma?[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/samsung_galaxy_note_10_pitaka_magcase_tokkal_elado/friss.html
-
donceleger8
őstag
válasz Probert75 #4416 üzenetére
Mielőtt elindítod a filmet, alul a menüsorban kattints a 3D gombra. Azaz legyen aktív a 3D. Ha utána indítod el, akkor automatikusan 3D-ben játssza le.
Amúgy ez a lejátszás függ még a RAM és Proci teljesítményétől is, illetve nem mindegy, hogy BD25 avagy BD50 verzióban szedted le! Nekem kétmagos procim van, de a BD50 nálam is élvezhetetlenül akadozik, ellenben a BD25 simán megy! A BD50-hez 4 magos proci kell és legalább 4GB telepített memória.Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
Probert75
addikt
válasz donceleger8 #4420 üzenetére
BD 50.
Windows 64bit; AMD Athlon 64 X2 6000+; 4GB DDR2 800Mhz; Ati Readon HD 7770 1024MB GDDR5.https://hardverapro.hu/apro/samsung_galaxy_note_10_pitaka_magcase_tokkal_elado/friss.html
-
Probert75
addikt
válasz donceleger8 #4422 üzenetére
Na majd cserélek lassan alaplapot, procit és memót is.
Csak azon csodálkozom, hogy ezek a kis médialejátszók meg hogy a francba tudják lejátszani azzal a hardverrel?https://hardverapro.hu/apro/samsung_galaxy_note_10_pitaka_magcase_tokkal_elado/friss.html
-
bandi35
csendes tag
3D és egyéb demó videók:
http://www.demo-world.eu/trailers/3d-high-definition-trailers.php
-
bandi35
csendes tag
válasz ujlakany1993 #4425 üzenetére
a kiterjesztésük m2ts
-
R3nts
senior tag
válasz donceleger8 #4422 üzenetére
Szia!Kérdésem merült fel: ha PC konfigról küldöm a TV-re a jelet(1.4 HighSpeed HDMI), akkor mind BD25 (esetleg 3D), és BD50 (esetleg szintén 3D-s film)esetén van jelentősége annak, hogy csak 2 magos (Intel E7600 2X3,06 GHz) proci van a gépben....? Mert mondjuk a BD25-öt lejátssza normálisan egy kétmagos konfig, és a BD50-et már nem, vagy mi ujság ezzel...?
[ Szerkesztve ]
ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
ujlakany1993
aktív tag
válasz donceleger8 #4430 üzenetére
Talán egy jó 2magos proci szénnéhúzva vízzel elég a BD50hez.
-
R3nts
senior tag
válasz donceleger8 #4430 üzenetére
Nade most ajánlott,mert pl. akad a film, vagy nem folyamatos ,szép a kép BD503D-nél 2 maggal.....vagy nemcsak hogy ajánlott, hanem NEM TUDJA a konfig megjeleníteni normálisan a BD503D-t 2 magos CPU-val....?Mert nem mindegy a kettő...szóval 2 magos CPU-val csak BD25 (3D)-ket érdemes nézni...?
ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
9L7V
csendes tag
válasz donceleger8 #4413 üzenetére
...szerintem nekem szólt a válaszod...nem rm250-nek...
A következőkre jutottam...A GT520-as alkalmas Blu-Ray 3D lejátszásra, és 1,4-es HDMI kábelcsatlakozásra...de mivel messze van a tv-től, nem tudom rákötni. Viszont letöltöttem a "Journey 2 The Mysterious Island" filmet 3D-ben:mkv-fájllal 9,6 gb-al, és BD25 3D-ben iso fájllal 23,5 gb-al. Az iso fájlt bemásoltam Daemon Toolsba. (És elindult Power DVD13-ba. De az asztali géphez csatlakoztatott Philips 226V-LA monitor nem alkalmas 3D megjelenítésre) A létrejött tartalomba (3 könyvtár egyike) BDMV könyvtárt megnyitva majd az alkönyvtárakból STREAM könyvtárt megnyitva szerepel egy SSIF alkönyvtár, meg "2 db." m2ts (16,5 + 7 gb. = 23,5 gb.) fájl. A két fájlt kimásolva külső vinyóra a 16,5-öset a tv lejátsza, de nem 3D-be. (tudom miért: mert a másik fájlt nem érzékelte, amit össze tudott volna rakni a tv) Ezután megnyitottam az SSIF könyvtárat, amibe volt egy 23,5 gb-os ssif fájl. Kimásolva külső vinyóra, a tv nem ismerte fel. Az ssif kiterjesztést egyszerüen átírtam m2ts fájlra, és csodák csodájára ezt a 23,5 gb-os átírt kiterjesztésű fájlt a tv 3D-be lejátsza!! Összehasonlítottam a 9,6 gb-os mkv - és 23,5 gb-os m2ts filmet, első ránézésre nem találtam minőségi eltérést. DE AZ "első ránézésre". Felmerül bennem a kérdés: megéri-e a nagy fájlt letölteni? Vagy nem jó módszer amit csináltam? Vagy nem vettem észre az első ránézésre a minőségi különbséget? tényleg lehet minőségi eltérés ekkora (mkv és m2ts) fájlkülönbségek között? Vagy ezt mindenképpen PowerDVD 13-al kell lejátszani (mert ő összerakja) tv-re csatlakoztatva? (ha már nem tellett külső Blu-Ray lejátszóra) Vagy csak azért van fenn BD25 iso-ban, hogy lemezre lehessen másolni, hogy lejátszható legyen külső Blu-Ray lejátszóval?
Laikus tevékenységemmel "Ez így egy tragédia!"
Vélemények?
Üdv. -
m3gtr
senior tag
Pont hogy ez a felezett hulladék a kábítás. De gondolom akkor te az mp3 és az eredeti lemez között sem hallod a különbséget. Amit össze tömörítenek fele akkorára az szerinted megközelítheti az eredetit?
[ Szerkesztve ]
Asus Prime z590- i7 11700kf 3.6 -Asus Radeon RX 6800 16G 2 x16 gb ram 3200mhz Kingston FURY Beast
-
m3gtr
senior tag
Nem is fogják szerintem, a tévé nem film lejátszásra való, nekem ez eszembe sem jutna hogy rádugjak adat tárolót és arról akarjak filmet nézni. Nem tudom sokan honnan veszik ezt a marhaságot.
Asus Prime z590- i7 11700kf 3.6 -Asus Radeon RX 6800 16G 2 x16 gb ram 3200mhz Kingston FURY Beast
-
9L7V
csendes tag
..tudom, neked "3D Home Cinema Projektor"-od van, (fél milla) moziszobával.
A tv-n meg csak reklámokat nézel...ha bekapcsolod. (vagy nincs tv-d)
Én ha bekapcsolom a tv-t (mert nekem csak ez van) csak reklámokat látok, akármelyik adóra kapcsolok. Vagy Főzőcske, vagy Dr. csont, vagy hírek-politikai lázítás, vagy ömlesztik a statisztikai hazugságokat.
Vagy ismétlések ismétlése...
Én (és még szerintem sokan mások is) filmeket szeretnének nézni a tv-n. Új filmeket, és nem ismétléseket.
Az adott lehetőségek szerint. És ami nem megy, (tapasztalatból jövünk rá, mert senkinek nem hihetünk, nem tudjuk mikor vágnak át, csapnak be) hiába erőltetjük. -
törölt tag
Visszatérve az eredeti kérdésedre, mely ha jól értelmezem, az mkv és a BR formátum közötti eltéréseket taglalja.
Ezek a minősgi eltérések főleg akkor ütköznek ki, legalábbis saját tapasztalat alapján, vikor visszanézel.
Egy mp3-audio CD előrelépés nem lesz azonnal észrevehető, legalábbis nehezen. Viszont ha CD-k esetleg más high end hordozók után visszaugrasz mp3-ra, na azt hallani fogod.
Legalábbis a különbség jobban kiütközik.Én divx DVD és mkv BD esetén is tapasztaltam ezt. De ez szubjektív persze.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- lejátszóprogramok aktiválása azok megvásárlása nélkül
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple notebookok
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...