- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Mini PC
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz ember888 #3599 üzenetére
Az Egreatokat nem ismerem. Ajánlom a Mede8er MED600X3D nevű lejátszót, kiváló szerkezet, azzal minden nyűgöd egy csapásra semmivé lesz.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ember888
csendes tag
válasz Black Phone #3600 üzenetére
http://www.bestmarkt.hu/webaruhaz/medialejatszo-egreat-eg-r6s-plus-pro/166298
ennyiért megéri, és ha jól nézem belső memóriája nincs is, viszont csak 1 usb bemenet van rajta viszont nekem meg 2 usb szálú külső winchim van...
-
senior tag
válasz ember888 #3602 üzenetére
Rosszul láttod 2 usb-je van egy 2.0 és 3.0 is....
Itt nézd meg én innen rendeltem.Black Phone (Hellas Tel) Mobiltelefon és Számítástechnikai Szaküzlet és Szerviz, Tatabánya, Sárberekben (Vegas Burger mellett) közel 22 éve működünk! Értékeléseim, visszajelzéseim: https://hardverapro.hu/tag/inferno81.html#elado
-
radi8tor
MODERÁTOR
A topicban (és az egész fórumon) tilos warez tartalmakhoz segítség kérése és nyújtása! Amennyiben ilyenben asszisztáltok, akkor szankcióra lehet számítani!
(jobb oldali téma tudnivalók frissült)
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
silver87
tag
Üdv!
A cél a tökéletes 3D bd25,bd550 lejátszása pc-ről samu tv-re.
Jó sokat fogok írni, de nyugtasson meg a tudat titeket, hogy nem vagyok analfabéta a 3d technológiához ismerem a passziv, aktiv hátrányait előnyeit, valaminta beállításokat is nagyjából kipróbálgattam már az összes lehető lejátszóval.
Kezdeném a vasaimmal
TV: samsung ue40eh6030
PC: intel i5, 8gb ram, gigabyte gtx 560 ti oc, high speed hdmi kábel, win8 pro.Először leírom miket vittem véghez és mire jutottam. Itt most tényleg a komolyabb szakik segítségét várom.
Tuti, hogy a géppel nincs baj és a tv sem hibás, valami beállítás hiányzik egy apró dolog.A story: Eleinte half sbs vagy ou filmeket néztem 3d-ben valamennyire megvoltam elégedve, de nem láttam akkora 3d hatást amiért nekem a 3d tv kellett. Majd belekezdtem a 40-80gigás isok bd50-ek lejátszásába. Nagyon nagyon sokat olvasgattam itt is és kisilabizáltam a lehetőségeket. A tv-n a jobb kép érdekében a második hdmi bemenetre dugtam a kábelt és nem a pc-nek kitalált "hdmi-dvi"-ba, ezt a sima hdmi forrást megcimkéztem blu-ray-nek. Így az alapértelmezett felbontás a fullhd és 24hz a freki, a képbeállítások is szépek. A 3d bd50-et daemon toolsba, de trial verzióba bemountoltam. a tv minden esetben alapértelmezett egyetlen kijelzőnek volt beállítva, hogy a monitor ne kavarjon be.
Programok:
Minden programot ugy teszteltem, hogy hol bekapcsoltam hol nem a stereoszkópikus 3d lejátszást az nvidia control panelben, legújabb driver van fenn.
A power dvd 13 lejátszotta, de mindig volt egy kis áthalás, szellemkép de a legrosszabb, hogy szaggatott a film. Gondoltam a beállításokban kiveszem a hardveres gyorsítást mert lehet az a baja, bár elég erős egy vasam van. de nem engedi kivenni az opciót. Pover dvd 11 és 12-vel ugyanez a szisztéma. Az áthallással és szellemképpel próbáltam játszani, hogy váltogattam a jobb-bal szemet egyszerre a lejátszóban és a tv-n is. Ha külön váltottam valamelyiknél akkor természetesen a háttér előrébb volt mint aminek elől kellett volna lennie, tehát az nem volt jó.TMNT 5,6 egyszerűen belassította a gépemet, emellett semmilyen 3d hatást nem tudtam kicsikarni, aktiv szemüvegre valót, csíkozta a képet minden formációban, teljesen mindegy volt hogy a stereoszkópikus 3d bevan e kapcsolva vagy nincs az nvidia vezérlőpultban.
A legigéretesebb a stereoscopic player legújabb változata(nézet-sztereó látványmód-quad buffered directx beállításon). Ezt és a bemountolt bd50 ssif fájlát elindítva valahogy mélyebbnek éreztem a filmet és nem szaggatott, de mégis van áthallás és szellemkép a tv-n nem tudom ugy állítani az eltolást, hogy jó legyen mert csak mégjobban elcsúsznak a kontúrok.
Nem tudom milyen finomhangolás hiányzik. Mit hagyok ki. Jelenleg nem akarok médialejátszót venni mert nincs 24 ezrem rá, helyette van egy elég jó vasam aminek képesnek kellene legyen a 3d lejátszásra főleg hardveresen. És azért sem váltanék mert 4 éve xbmc-t használok sima ful hd mkv-ra és soroztaokra 720p-ben ami tökéletesen megy. Csak a 3d-nél vannak problémák amik valahogy finomhangolásra szorulnak.
Még ami jelenség minden lejátszónál, hogy ahol még jónak is látszik csak pár milis kontúr elcsúszás van ami messziről nem vészes akkor viszont a háttérben oriási szellemékép van ami rontja a térérzetet és nem is éles a kép. pl az avatarban mikor repülnek, akkor 2,5 3 méterről nézve a dinómadár és rajta a hupikék óriás Jake valamennyire éles képet mutat, de a háttérben a dzsungel és a sziklák meg olyan mintha nem lenne rajtam a 20 dioptriás szemüveg és elvan mosódva, pedig nem vagyok szemüveges.
ui: nagyon érzékeny vagyok a tökéletességre.
Ne szakik, erre varjatok gombot, sztem választ sem kapok egy jó darabig.
[ Szerkesztve ]
-
silver87
tag
Ezt tudom, már egy párszor írtad, a 6100-as sem full hd 3d-ben, de attól még a kontúroknak nem kellene elcsuszniuk és a háttérnek sem kellene elmosottnak lennie. mellesleg a demot az explore 3d-ben tökéletesen élvezem. tehát a 3d technologiája a tv-nek nekem megfelelő. már csak az iso-kat kellene kompatibilisség tennem.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz silver87 #3613 üzenetére
MED600 médialejátszó a legegyszerűbb megoldás.
Nem állítom azt, hogy lehetetlen, de még senkitől nem hallottam, nem olvastam azt, hogy sikerült PC-vel olyan minőségű 3D lejátszást produkálni, mint célhardverrel, nevezetesen dedikált 3D médialejátszóval.
Ha mégis, az hogy nem annyira egyszerűen (plug and play) azt tuti.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
m3gtr
senior tag
válasz silver87 #3610 üzenetére
Az utolsó mondatodra reagálva jegyzem meg hogy akkor miért ilyen tv-t vettél? Hasonló gépem van csak tv kicsit más és soha nem fordultak velem elő hasonló dolgok. Itt a legtöbb gondja annak van aki Samsung tv vel küzd.
Asus Prime z590- i7 11700kf 3.6 -Asus Radeon RX 6800 16G 2 x16 gb ram 3200mhz Kingston FURY Beast
-
silver87
tag
Mert én egy éve mindenre célhardverként egy erős pc-re gondoltam. játékra filmre, zenére. És ebbe őltem a pénzt. Most nincs lehetőségem beruházni, de nem is szeretnék, mert nehogymár egy hardverileg viszonylag erős gép ne legyen képes 2013-ban megfelőlen 3d-t lejátszani finomhangolással töéletesen. De ha lesz valaha pénzem egy jó mediacenterre akkor állok elébe.
-
silver87
tag
A válaszom egyszerű de sokrétű. Kezdeném azzal hogy én is a passziv 3d híve vagyok sokkal élvezhetőbb és modernebb technológia. Egy dologban marad el az pedig a 3d felbontása, namármost a vételkor a pénztárcám a 40-42 col körüli tévét engedte megvenni így a 3d-t közelebbről kell néznem, így mivel a samusngnak is rendesen kijön a képe mint az lg-nél mégha picit másabb is az élvezet nekem tetszett, ellenben ugyanabból a közelségből (max 2m) az lg-n látható volt a pixel és a csíkozódás még a rá készített demo anyagban is. Persze szépen kijönnek az effektek (megjegyzem demo anyagnál), de a mostani samsungom eh6030 még 3d-ben is éles képet produkál ha épp nincs kontúrelcsúszás. Ugyanez lg-nél zavaró felbontásromlás lenne. Ha megtehettem volna hogy minimum 47"-os lg-t veszek amit messzebről nézve nem látnám a pixeleket, akkor nem haboztam volna vagy LG 42"-ból egy 400-600hz-es verziót aminél már nem jelentkezik látványban ez a súlyos felbontásprobléma és csíkozódás. Valamint vásárláskor nem volt készleten lg (karácsony előtt 2 héttel), az eh6030-hoz viszont nettó áron jutottam hozzá boltból.
-
Gabesz26
senior tag
Az nvidia optimális 3D beállításait nem igazán ismerem, de nekem amd-nél minden képjavító funkció (illetve minden ami a képalkotásba beleszólhat) ki van kapcsolva a catalystban. Egy próbát esetleg megérhet nálad is a dolog, mert okozhat hibát ez is.
Tudja valaki, hogy a (#3608) és (#3609) hozzászólás miért lett törölve?
[ Szerkesztve ]
-
silver87
tag
válasz silver87 #3617 üzenetére
Egyébként hiába az LG hatalmas dobása a cinema 3d-vel a samsungnál nem csinál szebb képet 2d-ben még az ips panelje sem. És a nem túl zavaró felhősödésről ne is beszéljünk. Minden tiszteletem az LG-é váltanék is ha hardveraprón levő csere hírdetésem bárkit is érdekelne. De vannak gondok képminőséggel azért, valljuk be ezt a samsung tökélyre fejlesztette az lg viszont a 3d-ben sokkal élvezhetőbb. Ha a kettőt egybegyúrnánk akkor most ez a topic nem létezne.
-
silver87
tag
válasz Gabesz26 #3618 üzenetére
Megnéztem, nálam is kivannak kapcsolva alapból, illetve a videólejátszó beállításait használja amiben szintén ki van kapcsolva, de nem hiszem, hogy az automatikus éljavítás, zajcsökkentés és elmosódás javítás tolná el a képet illetve a fókuszt. De akkor is ki van kapcsolva.
[ Szerkesztve ]
-
sgery
őstag
Sziasztok!
Egy házimozit szeretnék összehozni, amihez már sikerült kiválasztani a benq 1070-es full hd 3D-s projectort.
A kérdés az, hogy pc-ről tudok átvinni rá 3D-s képet? Az alany egy hp 2760p elitebook, rajta egy display port ++ kimentet (a dokkolón ami most jön, mert a mostanin csak vga kimenet van, az pedig gondolom nem tom full hd-n 120Hz-et) erre gondolom dobok egy sima hdmi átalakítót és mehet a projectorba? Ilyen egyerű lenne és menni fog?
A laptopban i5-van hd3000-res vidkarival.FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
imrufo
tag
Üdv!
Nem vagyok szakértő, de azt a tökéletes áthallásmentes 3D-t amire vágysz, nem fogod megkapni szerintem.
A gyenge láncszem itt nem a PC, hanem a TV, azon belül is az aktív technológia. Keress rá gugliban mondjuk "3D áthallás", vagy "3D crosstalk" néven. Én hasonló PC-vel, ES6100-as TV-vel nézem a 3D-s ISO-kat.
Lejátszónak ezt használom: CyberLink PowerDVD Ultra 12.0.2428.57
Minden flottul megy, mount-olom Daemon-ba a filmet, automatikusan indítja a lejátszót, automatikusan vált a Tv 3D/24p-be. Semmiféle beállításhoz nem nyúltam, minden úgy van, ahogy feltelepült.
Nvidia sztereoszkopikus 3D mindig be van kapcsolva.
Minimális áthallás nálam is van, de csak akkor veszem észre, ha direkt azt keresem.
Mellesleg az élőszereplős filmekben elvétve kaszabolnak az ember orra előtt, inkább az animációs filmekre jellemző, hogy belemásznak az arcomba...
Legjobb példa: Sammys Adventures -
m3gtr
senior tag
válasz silver87 #3622 üzenetére
Csak azért írtam mert ennyiből nem lehet normális minőséget kihozni. Mikor először láttam apámnál a 120e-s Samsung 3D tévéjét el voltam ájulva tőle. Aztán meg lett a drágaságom és hát mit mondjak egy vicc az övé az enyémhez képest.
[ Szerkesztve ]
Asus Prime z590- i7 11700kf 3.6 -Asus Radeon RX 6800 16G 2 x16 gb ram 3200mhz Kingston FURY Beast
-
vation
tag
Sziasztok,
Meg tudnátok mondani, hogy 3D filmhez, hogy tudok feliratot tenni?
Az eddig megszokottak szerint, amikor commanderben mellé rakom, majd ugyanarra a névre írom módszer nem müxik,mert valami miatt a kép két szélén van a felirat, középen meg semmi.
Amúgy Dune-vel játszom le.Köszi
-
BBéci
legenda
Olyat nem nézek, mert nem HD, ezért nem tudok segíteni. Azt javaslom, felirattal ellátott változatot kölcsönözz!
[ Szerkesztve ]
-
heitech
csendes tag
Helló,
Samsung F6500 TVn próbálok Over/Under (Top and Bottom) 3D filmet Plex-el. Nem tudom rábírni, hogy ne csak a 2 képet lássam egymás alatt ill. felett. Ha a TV 3D beállításait babrálom, 2 db 3D-re konvertált képet kapok.
Hol bénázom el?Köszi!
-
LaserLord
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném mert már belezavarodtam a dologba a "bluray lejátszó vs. 3D bluray lejátszó" témában...
Szeretnék elszakadni a halfSBS és halfOU filmektől, gondoltam ha van bluray lejatszóm meg egy elég jó TVm jöjjön a fullHD 3D élmény.
Mielőtt elkezdek 3D BD filmeket venni, vagy BDírót szeretném tudni, hogy az én lejátszóm alkalmas-e rá?
Mi a különbség bluray lejátszó vs. 3D bluray lejátszó között?A TV: Samsung ES6560
A házimozi: JVC TH-BD50Kerestem, olvastam, google-ztam, de mivel nem találtam egyértelmű leírást, ezért fordulok most Hozzátok!
Előre is köszönöm a segítséget és a válasz(oka)t!
Szép napot!
"Reggel kilenc előtt már látok... Csak még nem hiszem el..."
-
-
-
-
donceleger8
őstag
Aki számítógépen szeretné lejátszani a 3D BD ISO-kat és esetleg a Power DVD vagy a TotalMedia Theatre nem jött be, az kipróbálhatná a Nero 12 Platinum-ot!
Csak a Platinum jó, mert ez támogatja a 3D-t, van hardveres támogatás is. Persze virtuális meghajtóba kell betölteni az ISO-t, utána pedig a Nero Blu-Ray Playerrel elindítani. Nálam tökéletes volt az élmény, és szerintem jobb volt a minősége is az említett progamokénál.Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
diablo1984
veterán
sziasztok!
tegnap vettem egy samsung 3d led tv-t, 2 szemüveget adtak hozzá, 2d-ből 3d-ba konvertál, de akármit is csinálok vele valahogy nem akar összeállni a dolog! vagy egymás alá tesz 2 képet, vagy egymás mellé, ilyenkor a kép egy része hiányzik, a szemüveg lencséin más-más látható, de nyitott 2 szemmel minden középen van egymáson! pl: egy 2 fős beszélgetésnél mindkét karakter a kép közepén van, szellemként, semmi 3d élmény nem kerít közben hatalmába.....
2d-3d üzemmódban kissé homályosítja az éleket, de ott sem jön át semmi 3d élmény, pedig már minden távból próbáltam, de semmi!
a gyári 3d-s filmeknél meg még rosszabb, látszik minden kis piros meg mittudomén milyen árnyék, borzasztó!
kérlek titeket segítsetek, ha tudjátok, hogy hogy kellene életre kelteni a szörnyet, mert így kissé drága a csak full hd kép, ha a 3d-t használni nem tudom.....
-
kabibara27
tag
Sziasztok.
Tudnátok nekem ajánlani 50E Ft-ig egy jó 3D-s médialejátszót!
Előre is köszi.
"Nincs végzet, csak ha bevégzed."
-
Sifre
senior tag
válasz diablo1984 #3643 üzenetére
A két képet látsz egymás alatt/fölött az annak a jele, hogy a tv nem ismerte fel a 3D jelet és 2D módban maradt.
Ha csak egy kép van, de homályosak az élek akkor valószínűleg nincs bekapcsolva a szemüveg. Nekem is Samu szemüvegem van és döbbenetesen gyorsan kikapcsol ha nem kap 3D jelet.
Ha 3D filmnél piros vagy zöld árnyékot látsz akkor az anaglyph, ehhez színes szemüveg kell mert a tv-hez adott szemüveggel nem fog működni. De ez egyébként is pocsék minőség, kár erőltetni.
-
diablo1984
veterán
A két képet látsz egymás alatt/fölött az annak a jele, hogy a tv nem ismerte fel a 3D jelet és 2D módban maradt.
sima 2d-s videonál néztem, ez az osztott mód ilyen, valahogy szétszort, lan-t rádugva a tv-re, a demo reklámok olyan jól működnek, mint a csuda! valahogy nem műxik a 2d-3d konvertálás....
-
donceleger8
őstag
válasz diablo1984 #3646 üzenetére
Ha egymás alatti vagy egymás melletti képet látsz, akkor nem a 2d-3d mód kell neked. Ez a normál adásból csinál 3d hatású képet, de szerintem ez élvezhetetlen. Neked az egymás alatti vagy melletti mód kell, amit a távirányító 3d gombjával kapcsolható be, és a nyilakkal tudod kiválasztani a megfelelőt.
Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
diablo1984
veterán
válasz donceleger8 #3647 üzenetére
vágom, sima videóból akarnék 3d-t csinálni, de mikor az osztott módokra váltok, lényegében a kép közepén mutat mindent egyben, vagy ha az alul-felül módot, akkor még ennyi sem látszik, mert a kép alja fennt van, a teteje meg lennt! annyira kusza....
-
diablo1984
veterán
válasz diablo1984 #3648 üzenetére
asszem rájöttem a nyitjára, hogy ez a 2d-3d konverzió egy nagy szar, attól semmit sem kell várni, mert észrevehetetlen, viszont az SBS-es forrásokat kell nézni, ahol a video középen osztott és arra rányomni a 3d módot és láss csodát műxik!
-
donceleger8
őstag
válasz diablo1984 #3648 üzenetére
sima videókból nem tudsz osztott módot alkalmazni, azok már eleve 3d-s képekhez vannak, vagyis az osztott képeket fűzi össze.
Sima videóból a 2d-3d módott kell választani, ilyenkor egy kéet kell látnod kicsi szellemesedéssel, ami kitisztul ha felveszed a szemüveget. Persze ebben az esetben ne várj nagy csodát 3d ügyileg.Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- lejátszóprogramok aktiválása azok megvásárlása nélkül
- Asszociációs játék. :)
- Mini PC
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Társasjáték topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest