Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz AMDFan #44785 üzenetére

    Persze, nem tudjuk hogy mérik a speceket, csak most másból nem tudok kiindulni. :D Viszont én a specifikációknál jobbat egyik hangfaltól sem várok, inkább kevesebbet, szóval úgymond egy best case scenario. Ha mégis jobb, annak legfeljebb csak örülök.

    Az a 33 Hz-es valami az nem peak. Az csak úgy van. Bár persze lehet úgy is fogalmazni, hogy a mély-orientált zenékben a basszus mindig peak jellegűen hallható, lásd a spektrum, amit mutattam. :D

    Hangkártyákkal / interfészekkel én úgy vagyok, hogy kb mindegy mit választasz, csak tudd, hogy milyen minőségi szint kell, s annak megfelelő legyen. Ne az alapján válassz, hogy milyen a karaktere, mivel nagyon minimális a különbség az egyes hangkártyák között. Ami karakter egyébként nem is feltétlenül EQ, hanem lehet inkább a frekvenciák közötti dinamika / torzítás egyenlőtlen eloszlása.

    Tehát ha a Tascam után a Lindy közepe kicsit visszafogottabb, akkor ez lehet csak azért van, mert a Lindy a középtartományban jobb dinamikával bír. De annyira minimális különbség van közöttük, hogy hülyeség ez alapján választani. Ha vaktesztelném, akkor lehet nem igazán tudnám megkülönböztetni a kettőt, vagy legalább meg kéne feszülnöm, mint a fene. S ugye az ember nem így hallgat zenét. :DDD

    Ami jóval izgalmasabb az a Benchmark szintje. Nem kell odafigyelni, azonnal hallható, hogy ez egy másik világ, bármelyikhez hasonlítom. Mármint DAC-viszonylatban másik világ. Konkrétan kb olyasmi mértékű, mint amikor egy 192 kbps mp3 után váltasz 320 kbps-ra. S a DAC1 mélye közel ilyen jól hallhatóan kevesebb (a Tascamhoz képest), de valószínűleg itt is a magasabb dinamika / alacsonyabb torzítás okozza ezt, mivel a Tascam mélye a Benchmarkhoz képest egy massza.

    Én bátorítanálak, hogy ha már közép-kategóriás monitoraid vannak, akkor próbálj ki az M-Audio MTrack-nál egy jobb DAC-ot. Egy sokkal jobbat, valami olyasmi kategóriát, mint a Benchmark, ennyit megérdemelnek azok a monitorok. Én a DAC1-et nagyon szkeptikusan vettem, próbának. És ugye hatalmasat csalódtam.

    [ Szerkesztve ]

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Új hozzászólás Aktív témák