- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Szeretnénk venni,kb.10db 2.0 hangszórót tantermekbe,hogy a pc mellé.Mit javasoltok ha a keret darabonként max 10000ft lehet? -
Axess
tag
válasz qwertly #45207 üzenetére
Ha lesz használva nyelvoktatásban pl. hallgatott szöveg értése típusú feladatoknál is, akkor kérlek ne add lejjebb a Genius 1250B-nél. Még mindig elborzadva gondolok vissza, hogy milyen hangminőség mellett várták el tőlünk, hogy megértsük az angol szöveget. Csak 2 ezer forinttal lóg túl a kereteden.
-
imcsoo
aktív tag
Sziasztok!
Vettem a nappaliba egy Samsung UE50MU6102 tv-t, ehhez szeretnék valami jobb hangzást elérni. Max 40k környékén.
Pc-hez van egy Genius 1250b-m amivel teljesen meg vagyok elégedve.
Szerintetek hangprojektort nézzek a tv-hez vagy jobban szólna egy 2.0-ás hangfal dac segítségével rákötve, mivel nincs jack bemenet csak optikai?
Néztem még a Microlab Solo 6c-t is csak tényleg nemtudom hogy hangprojektor vs 2.0 hangfal... -
Hangprojektorokat felejtsétek el. Egyrészt az elnevezés eleve egy marketingbullshit, max PR szöveg vetít, bár az nagyon. Soundbar a neve, ami nem más mint a bögreszett továbbfejlesztése, a sztori kb ez:
A kiindulópont az, a legtöbb laikus csak úgy odadobja a TV elé az 5.1 bögreszettek kis tejfölösdobozait szép sorban. Erre egy marketinges zseniális ötlettel állt elő: eleve legyen így egybeépítve, rúd alakban, s adjuk el innovációként. És bumm, így lett a soundbar.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
imcsoo
aktív tag
válasz Attila0 #45212 üzenetére
Köszi akkor dts kilőve mivel egy házimozi nagyon nem 40k.
Akkor már csak egy kérdésem vam hogy a Microlab 6C így tv-hez kötve is érezhetően jobb lenne a Geniusnal, mert akkor beruháznék rá meg egy Fiio d03-ra.
A geniust meg eladnám, mivel a 6c-re ha jol olvasom egyszerre mehetne a gép meg a tv.
Amúgy ilyenkor csak a hangfalon tudom állitani a hangerőt? -
Attila0
őstag
válasz lezso6 #45217 üzenetére
Akkor tévedtem, bocs! Emlékszem az itteni pályafutásomat is úgy kezdtem hogy azt mertem írni hogy szerintem a passzív hangrendszer jobb mint az aktív. Mit nem mondjak le is lettem oltva rendesen! De biztosan azért gondoltam így mert gyerekkoromban egy 80-as évek béli hifitoronnyal kezdtem komolyabban zenét hallgatni.
[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
válasz Baliga Tamás #45219 üzenetére
Szerintem ár/érték arányban jobb új árakat tekintve. Két kollégám szeretne most összerakni passzív hifit, hát mit ne mondjak elég szép árak vannak, még így BF-ben is. Nincs értelme összehasonlítani egy 200 ezres passzív rendszert egy 50 ezres aktívval.
[ Szerkesztve ]
-
Attila0
őstag
válasz Baliga Tamás #45219 üzenetére
Talán abban jobb a passzív rendszer hogy szabadabban variálható de. már ebben sem vagyok biztos mert ott nagyon kell tudni hogy mit mivel kötsz össze hogy minden összhangban legyen egymással.
-
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz AMDFan #45220 üzenetére
Ha màr az àr az elsődlegesen fő szempont - azonnal fel is áldoztunk egy jókora adagot a minőség oltàrán.., bàr nyilvàn fontos szempont - viszont be is fordulnèk ha most kb. 15 konnektorral meg kellene emelnem csak a nappaliban lévő darabszámot; hirtelen elsőre most ez ugrott be - de az is emlékezetes volt mikor anno az aktív monitorom zene nélkül is szép monoton búgott - ha a közelèbe hajoltam..!
Nem állítom hogy rosszak - de szemernyivel sem jobbak a passzívaknàl szerintem..!A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
AMDFan
addikt
válasz Baliga Tamás #45223 üzenetére
Kinek mi a fő szempont. Volt nekem ilyen is, olyan is. Én az aktívban jobban megtaláltam a számításom, szerintem egységnyi árért egy kompaktabb, jobban tervezett erősítő+hangfal párost kapsz mint passzívból. És itt nem is feltétlenül a beépített erősítőre helyezném a hangsúlyt, hanem az aktív hangváltásra, ami azért egy pontosabb megoldás mint egy olcsó hangfal passzív váltója, ami sokszor egy kondenzátor, vagy ilyesmi... Ami nekem pl nagyon szimpatikus, hogy a tök olcsó maudio bx5-től olyan sztereo teret és minőséget kap az ember, amit újan passzívból csak jóval drágábban. A BX8-hoz pedig már szub sem kell. Persze van egy kis alapzajuk... De úgyis a zenét hallgatod rajtuk
[ Szerkesztve ]
-
válasz AMDFan #45225 üzenetére
Technikailag szerintem is előrébb vannak az aktívak (stúdió monitorok). A hifi inkább egyfajta hobbi. De nem mondanám, hogy rosszabb, ám abban biztos vagyok, hogy sokkal könnyebb eltévedni, mert egy külön ipar épült a hifi-ezotériára.
Ha igazán pontos akarok lenni, akkor úgy mondanám, hogy a pro audiót jobban szeretem a consumer audionál. Utóbbinál sokkal nagyobbakat lehet hazudni a marketinggel, és nem nagyon van következménye, mivel nem profik használják.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz AMDFan #45225 üzenetére
Èn úgy gondolom hogy a praktikussàg az ami a leginkàbb előnye az aktívaknak.., nálam egyébként semmi több..!
Passzívakkal ugyanolyan jól lehet zenèlni - kiváló hangokat - teret - színeket - mélységeket hallok mint gondolom(remélem) Te is - viszont két előadó közötti szünetben sem rondít bele semmiféle búgás, ki/be kapcsolàsnàl sincs pattanó hang pl..; Ill. a passzívak élettartama is jóval több az aktívakétól..!A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
válasz Baliga Tamás #45228 üzenetére
Mire gondolsz? Ami stúdió monitor gyártótól van, az pro audionak tekinthető. Nyilván az alsó kategória inkább hifis jellegű, de attól még az is pro szempontok alapján készül, csak kisebb költségkeretből.
Professzionális hangfal alatt nem azt értem, hogy nagyon fasza, hanem az eredeti jelentését: hivatásosoknak csinálják, munkára.
Make Asia Great Again!
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz lezso6 #45230 üzenetére
Persze, értem hogy mire gondoltàl professzionális jelző alatt - de ugye nem gondolod hogy minden aktív monitort gyártó cèg profi felhasznàlásra való terméket készít..? Márkàkat nem említenék ha nem gond...!
Ők persze annak szànjàk ill. a marketingekben is az előnyeiket favorizàlják (nyilvàn) - de attól mèg nem mind az..!A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
AMDFan
addikt
válasz Baliga Tamás #45231 üzenetére
Szerintem nem ezt írta lezso. Pláne hogy az "aktív monitor" jelzőt is már minden hulladékra ráaggatják. Viszont ha olyan gyártótól vásárolsz aki azért benne van a pro audio iparban, akkor az ad egyfajta biztosítékot. Persze kivételek itt is akadnak, például a Mackie nagyon mellélőtt az MRx Mk3 szériás hangfalaival, de a piac helyretette őket és az új széria már normális, kiegyenlített hangzású. Ettől még a Mackie XR és HR sorozat egy komoly szintet képvisel. Mondjuk egy Edifier hangfal más kérdés, ők inkább multimédiás hangfalakat gyártanak, és komoly igény van arra is. Érdekes például összevetni egy Maudio BX5 hangját egy hasonló méretű Edifierrel. Ott aztán puffoghatnának a közhelyek
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz AMDFan #45232 üzenetére
Érdekesnek érdekes, de mondjuk 10-ből 8 ember az R2000DB-t hozná ki győztesnek a BX5 ellenében.
Én is egyébként, ha szigorúan az élvezeti értéket nézem tök szubjektíven.
Néha kicsit úgy érzem, hogy az olcsó, kiegyenlítettséggel valóban próbálkozó, monitornak becézett hangfal kategória zsákutca. Munkára (akik tényleg ebből élnek) úgysem veszik, meg nem is alkalmasak. Ami nem is próbálkozik (pl. Behringer Studio 50), azt meg felesleges monitornak hívni, csak félrevezeti az önjelölt otthoni zenész géniuszokat meg a studio monitorok színezetlen hangúak tévhitben élő embereket.[ Szerkesztve ]
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz AMDFan #45232 üzenetére
Hát persze - ha passzívat is olyan gyàrtótól veszel akinek nem 3 hónapos múltja és eredményei vannak pl. nyilvàn nem fog kakin szólni - ez dobja magàt minden területen.., viszont ha már felhoztad az MR szériàt a Mackie-töl - akkor miért lett mégis több országban sikerszéria (többek között nekem is nagy kedvencem..! ) ...és miért írják le többen is az új széria hangját..?
Látod érdekes dolgok ezek - màr többször leírtam - de megteszem megint: a hang hallàsa szubjektív dolog bàrhonnan és bàrhogyan is érkezik; nekem van kedvencem a lezso àltal "imàdott bögreszettek" közt ugyanúgy mint az aktívak és passzívak között - csak tudni kell a helyükön kezelve elvàrni/hallgatni mindegyiküket..!
Ha valaki a tökèletes hangot keresi - élete végéig sem fogja megtalálni; ha viszont valami tetszik - pillanatnyilag az lesz a legjobb..!A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
AMDFan
addikt
Pont ezért mondom, hogy érdekes. Pedig objektíve a BX5 a jobb. Tudom, nekem is volt, de visszavittem a boltba 2 nap után Az a hangfal szub nélkül hallgathatatlan volt nekem. Viszont nagyon jó lehet pro felhasználásra pl adott hangszer, vagy beszédhang monitorozásra. Olcsó és jó, pont. Zenére viszont önmagában kevés.
(#45234) Baliga Tamás: Mackie Mk3-asom volt nekem is. Azért lett sikerszéria, mert "hifis" hangja van. Van rajta egy "kis" bass boost. A konzumer felhasználók között lett sikeres, nem véletlen, hogy a Mackie dobta ezt a vonalat. Bár lehet, hogy jobban jártak volna ha csinálnak egy Mackie multimédia vonalat is, és akkor ott valóban nagy sikereket érhettek volna el. De hát ők tudják.
[ Szerkesztve ]
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz AMDFan #45238 üzenetére
Mint látod egy szerinted ún. "konzumer" kategóriájú hangfal is mekkora sikereket tudott elérni - mert valszeg valóban jó hangja volt többek szerint is..!
Ilyen ez..!
Amúgy szerintem közelében sincs a hifis hanghoz a hangja..! ...és a Mackie sem "dobta" a vonalat - simàn csak követte a piac àltal diktált frissítést..! Az hogy jó irányban tette-e.., màr màsik történet..![ Szerkesztve ]
A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
-
csendes tag
Sziasztok!
Microlab Solo 7C 2.0-t akartam rendelni, de már nincs. Aktív, 2.0 kellene 40-50k körül, mit érdemes helyette venni hasonlóan nagy méretben? Köszi
-
kubano
csendes tag
Szevasztok!
Asztali gép mellé szeretnék hangfalat, a zenélés nem érdekel (mármint a gépi, amúgy zongorázok.) Csak élvezni akarom a zenét + játék. 70k van rá. Ebben a kettőben gondolkodok eddig:
Meghallgatni sajnos egyiket sem tudom sehol sem. Szerintetek melyiket? Vagy egy harmadikat ajánlotok?
köszi
-
kubano
csendes tag
- bocs nem tudom szerkeszteni az előzőt-
Annyi infó még, hogy egy ~25nm-es szobába lesz, nagy teljesítményre nincs szükségem, a hangzás fontosabb.
-
BennyRay
tag
Üdv Urak!
Asztali PC mellé keresek 2.0 aktív hangfalakat (tudom, ez meglepő ebben a topicban ), ebben szeretném a tanácsotokat kérni.
- Viszonylag kis frontméretű és fekete, vagy sötétbarna dobozok legyenek (WAF okán, kompromisszum az élet ) A mélység nem annyira fontos, hátra van helyem.
- Legyen előlapi hangerő szabályzó és kikapcs gomb, vagy legyen távirányító.
- Kb 70-80 cm hallgatási távolságon, viszonylag alacsony hangerőn lesz nagyrészt használva, erre legyen optimalizálva. (Nem a nagyszobai rendszer kiváltása a cél.)
- Kb 50.000 Ft pár árnál többet nem nagyon szánnék a projektre (kivéve, ha kifejezetten kis méretű, viszonylag jó hangú aktív párt csak többért lehet kapni)
- SMSL M7-ről kapja a jelet (Köszönet Bodz-nak a tanácsokért!)A segítségeteket előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest