-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz redzsi #31103 üzenetére
Az baromi kevés lenne ahhoz. 75/150W@4Ohm, HiFi minőség - ehhez hasonló kategóriájú erősítő szvsz közelebb van a 100k-hoz mint az 50k-hoz. De tessék, itt vannak jó példák sztereó erősítők terén.
Jobban jársz, ha aktív hangfalpárt veszel (mármint az erősítő igény és annak plusz költsége miatt).[ Szerkesztve ]
-
-
thornadoj
aktív tag
válasz redzsi #31105 üzenetére
30 ezer forinttól már találsz normálisabb erősítőket használtan, de kérdezz a hi-fi-ről általánosságban topikban.
-
válasz redzsi #31105 üzenetére
Ha birtoklási vágy problémád van, akkor ennyi pénzért inkább vegyél egy pár aktív hangfalat (stúdió monitort, pl M-Audio BX5 D2 (darabár!)), azt nem bánod meg.
Hifinél megvan az esélye, hogy sokszor erősítőt, hangfalat fogsz cserélni, mivel ott ezek nincsenek egymáshoz hangolva, mindennek mindennel jól kell szólnia, már amennyire lehet. S ettől a plusz képesség miatt még kevésbé jó ár / érték arányúak is lehetnek, s a tökéletes szinergia megtalálása rengeteg pénzt emészthet fel.
Studió monitornál nincs ilyen veszély, sőt ezek szinte mind biamp modellek, azaz hangfalanként a két hangszóró külön erősítővel, aktív hangváltással kapja a delejt, a legjobb hangminőség érdekében. Persze hátrányként ott van az, hogy általában nincs hangerőszabályzó (windowsból lehet állítani vagy a DAC-on), és jelkábel sem jár hozzájuk. Ja és relaltíve apró jószágok, méretükhöz képest nagyot szólnak, minden értelemben.
[ Szerkesztve ]
A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.
-
Brave_86
aktív tag
Üdv újra!
Tovább teszteltem a Kürbis-en a hangokat. Azóta szenvedek vele.
Ugye említettem, hogy mind a 2 RCA bemenetet használom. Csatolok képet úgy egyszerűbb lesz elmagyaráznom a problémát.
Először úgy volt összekötve, hogy a bal oldali rca-jack a géppel, a jobb oldali rca-jack pedig a tv(F6320) füles kimenetelére.
Panaszkodtam, hogy rossz a hang, ha a tv-ről nézek filmet. Viszont ha a gépről hallgatok valamit, akkor nincs gond! Azt hittem a tv media playere okozza a problémát. Szétszedtem a kábeleket közelebb vittem a géphez a tv-t. Összekötöttem HDMI kábellel, hogy így is kipróbáljam milyen ha a fülesen jön ki a hang. Jó volt
Ez után a tv medi player lejátszóval is elindítottam, hogy összehasonlítsam a hangot és ugyan úgy szólt -jobban, mint a teszt előtt- legnagyobb meglepetésemre. WTF??
És csak azért, mert a gépből érkező jack-rca kábelt nem dugtam be a bal oldali csatlakozóba. Miután bedugtam a hang kb a fele lett!! ?? Majd kihúztam a bal oldalit(pc) és megint jó lett.
Ez után megcseréltem az RCA csatlakozókat. A tv ment bal oldalra a pc jobb oldalra.
A tv jól szól, ha be van dugva a pc, ha nincs. A pc csak akkor szól normálisan ha a tv-ből érkező jack ki van húzva!
Nem jó az egyik RCA csatlakozó? (a jobb oldali?) Találkoztatok már ilyennel? -
Degeczi
nagyúr
válasz Brave_86 #31108 üzenetére
Jó reggelt, sokszor volt már róla szó, h ezek a bemenetek nincsenek elválasztva egymástól, ezért a legtöbb készülék esetén nem érdemes egyszerre egynél többet rákötni, pontosan az általad tapasztalt jelentős minőségromlás miatt...
Az elválasztás hiánya miatt a TV kimenete terheli a PC kimenetét és viszont. -
gubabela
senior tag
Ez azért van, mert az 1-es rca a gyengébb jelű (telefon, mp3 player) a 2-es az erősebb jelű (tv, pc) eszközökre van optimalizálva a kissebb torzítás érdekében.
"DUAL RCA STEREO INPUTEach playback device need different types of amplification, according to the intensity of its output. For devices with weaker signals (mp3 , smartphone , tablet) entre one is used to maximize output. Input two is used for devices with strong signals (TV, DVD, semi professional sound plates) . The speaker adapts to the different inputs for better performance while minimizing distortion."
[link] -
Brave_86
aktív tag
update:
Tehát a bal oldali RCA minden esetben jól szól.
A jobb oldaliban RCA-val van a pc összekötve, (Korábban azt írtam a hangerő jelentősen alacsonyabb rosszabb minőségű.) Ha a tv nincs bekapcsolva, akkor visszatér a hangerő!
Ha a tv bekapcsolt állapotban van, viszont le van némítva, akkor a pc-ről érkező hangerő visszaesik!
Nem tudom ez így normális e!
A pc-t és a tv-t nem fogom egyszerre hallgatni az is tény. Ha filmet nézek a gépnek mindig bekapcsolva kell lennie (mivel a bal oldali rca mindenesetben jól szól így a tv-t ide kell bedugnom), ha zenét akarok hallgatni normális minőségben, akkor a tv-t ki kell kapcsolnom! Ez ennyire zöld?szerk.:
(#31110) Degeczi (#31111) gubabela
Sajnos nem tudtam, nem olvastam róla. Pedig elég sok hozzászólást olvastam el itt is.[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz Brave_86 #31112 üzenetére
Használhatsz audio átkacsolót is
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Brave_86
aktív tag
válasz Degeczi #31114 üzenetére
Jó lesz így! Némelyest hat rá valóban, ha ki is van kapcsolva a tv, (de közel sem úgy mintha be lenne, csak némán) mert ha kihúzom a tv rca-t akkor erősebb kicsit a pc hang, de ez így már számomra jó!
Az input1 a TV, az input2 a gép lesz.
Köszönöm az infót! A lényeg, hogy a termékkel nincs gond! User error történt.(#31113) varmi2
Köszönöm, de most úgy gondolom jelenleg nincs rá szükségem.[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz Brave_86 #31115 üzenetére
Alapvetően a termék gondja, mert kispórolták belőle az aktív elemmel elválasztást (filléres alkatrész lett volna egy opamp a bemenetre, és akkor nem hatnának egymásra a készülékek).
Persze a belépőszintű cuccok mind ilyenek, természetesen a testvérmodell Modecomok is. Valóban külső átkapcsoló a legegyszerűbb megoldás, ha zavaró mértékű a jelenség. -
SutPet
aktív tag
Na hát most hogy hosszabb ideig használtam a z2200-as frontokat azt vettem észre hogy zenébe és filmben sokkal jobb a hangzás, viszont játékokban eléggé ilyen dobozhang jön elő (főleg CS-nél rendesen bedugul a fülem tőle)
Ez a nagyobb ellenállás miatt lenne vagy elképzelhető hogy ezek a frontok alapból így szólnak és csak az én fülem van nagyon hozzászokva az előzőhöz? Vagy van valami tippetek mit próbáljak ki vele?God must love stupid people, he made so many of them.
-
Degeczi
nagyúr
válasz SutPet #31117 üzenetére
A picit kisebb hangerőt leszámítva az impedanciának nincsen köze a hangzáshoz, a fizikailag eltérő hangszórók (maguk a motorok sem azonosak, és a dobozuk sem) viszont természetesen teljesen másként tudnak szólni. Hogy jobban-e vagy rosszabban, az ízléstől és felhasználástól is függ. Valóban hallgasd pár napig, aztán meglátod, elfogadható-e.
-
válasz SutPet #31117 üzenetére
Nem az ohmmal van a baj. Nekem is volt Z-3-am és illetve a Z-2300-am is (Z-2200 közvetlen utódja), mindkettő sajnos retek hangminőségű (netes teszteknek ne higyj ). Pedig utóbbira próbáltam rákötni szateliteknek normálisabb hangfalakat, de közel sem volt kielégítő a végeredmény, mivel az erősítő kaka, a keresztváltó-freki meg túl magas. Egyedül egy normális 2.0-tól érdemes tényleges előrelépést várni, csak ugye az nincs ingyen (pl Genius 1250B ~12k).
-
gubabela
senior tag
válasz varmi2 #31113 üzenetére
Köszi a linket, pont valami hasonlót keresgélek, csak nekem 1 jelet kell 3 felé osztanom (dac->erősítő, aktív monitor, fejes erősítő) természetesen nem egyszerre használva. Gondolom mivel ezek passzívak ezért mindegy, hogy 3 bemenet van és 1 ki mert fordítva is használható. Esetleg valakinek van tapasztalata ilyen osztóval? Melyiket érdemes megvenni?
-
SutPet
aktív tag
Na hát még hallgatom akkor egy ideig, aztán ha nem tetszik lehet megpróbálom elpasszolni és beruházni valami jobbra, majd úgyis kérek vásárlás előtt tanácsot
Nekem amúgy nem volt bajom a z3-al soha csak az hogy hangerőben kicsit keveset tudott. Van még egy Genius SW-HF5.1 5000 csak nem tudom egyenlőre hova tenni így a szekrény tetején várja a későbbi bevetést. Azzal amúgy lehet valamit kezdeni?
szerk: Távirányítót lehet hozzá valahonnan szerezni??? Mert az megpusztult.
[ Szerkesztve ]
God must love stupid people, he made so many of them.
-
Degeczi
nagyúr
válasz gubabela #31120 üzenetére
A legcélszerűbb (ha mint nálad is, 3 vagy több eszközről van szó) egy forgókapcsoló beszerzése, és tetszőleges dobozba építése, mert akkor pont olyan, amilyenre szükséged van.
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Hogyan tudnék két hangrendszert egy ASRock B75 Pro3 alaplapra kötni? Az egyik egy Creative GigaWorks T20 Series II a másik pedig egy Genius SW-HF5.1 5000. A Creative egy jack-jack kábellel csatlakozik az alaplapra, míg a Genius hangrendszer az 5.1 kábelével (zöld-narancs-fekete). Számítógép mellé javarészt a Creative hangfalakat használnám. Működhet a dolog hogyha az optikai kimenetre csatlakoztatom a Creative hangszórókat?
Előre is köszönöm!
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
-
Degeczi
nagyúr
válasz Willie #31127 üzenetére
A legtöbb mai oprendszerben lehet több hangforrás, és állítható (esetleg driverfüggően), h mi hol szólaljon meg, Tehát pl. zenelejátszó a külső DAC-al sztereó rendszeren, a filmek meg az alaplapi 5.1-en.
Ha egyszerű splittert használsz, azzal persze ugyanaz megy mindkét rendszerre (és ott sem kizárt, h romoljon a minőség, egymásra hasson az elválasztás nélkül egymásra kapcsolt két rendszer - bár kisebb az esélye, mint a bemenetek esetén)
-
válasz Willie #31123 üzenetére
Szerintem egyszerű a megoldás, legalábbis 7.1-es hangkártya esetén. A T20 menjen frontoknak, a genius frontjait (zöld jack) pedig kösd át az eddig nem használt sorround kimenetre (szürke jack), s két oldalt legyenek a front és a rear hangfalak közt féltávolságra. Így lett egy 7.1-es rendszered, Creative T20 frontokkal. Ja, csak nincs szürke jack a lapodon (optikai van a helyén ), ez esetben akkor a frontokat nem kötöd sehova, így csak egy sima 5.1-es, de zseniálisan kreatív hangfalszetted van.
[ Szerkesztve ]
-
SutPet
aktív tag
Ismét én... Rájöttem a hiba forrására. Eredeti hangszórót visszakötve valahogy szebbnek hallottam. Anno mikor megcsináltam RCA csatlakozósra a hangfalakat nem volt gond, szépen összekötöttem a megfelelő színű vezetékeket, ugyan úgy szólt mint előtte. Most kiderült viszont hogy valamelyik oldalon nem épp a színes vezeték a jel és a fekete a földelés.Ezzel kipróbálva a régiek jók az újjak nem. Megcseréltem az egyik újjon a polaritást így már öröm és boldogság van.
God must love stupid people, he made so many of them.
-
oropher
csendes tag
Sziasztok!
2.0/2.1-es rendszeren gondolkozom. Jelenleg egy Genius ht3600-am van, viszont ez egy kicsit sok a szobámba, ami kb 16m2. Zene: Rock, rap, techno, dnb. Szeretem a puffogós hörgős tudomisén milyen mélyet, viszont az alsó szomszéd miatt így is le kellett mondanom róla.
A kettő kinézett, rendszer egy ajánlott 1250B illetve egy T&V Stil.
Habár sok fajta zenét hallgatok, az elektronikus zenét részesítem előnyben.
Tegyek le a mély hangokról és válasszam a 2.0-t vagy nem lenne akkora baklövés a 2.1?
Szivesen meghallgatnám az 1250B-t, de nálunk médiában nincs. -
válasz oropher #31133 üzenetére
A mélyről nem kell letenni, mivel az 2.1-gyel sosem volt, csak puffogás. Egyébként a normális (nem brummogó) mély kevésbé hallatszik át, tapasztalat. Amíg 2.1-nél a 100-150Hz-es püffögés megy át szinte 1:1-ben a szomszédba, a normális 2.0 esetén (ugyanakkora hangerőnél) a 40-80Hz tartomány hallatszik át, de alig valamennyi, mert normális a csillapítása, nem arra van kitalálva, hogy az ablakokat meg a bútorokat rezgesse, hanem a dobhártyád.
Illetve mélyládánál a legtöbben nem ügyelnek az elhelyezésre, aminek az eredménye az, hogy te alig hallod, de a szomszéd meg hülyét kap.
[ Szerkesztve ]
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
10 ért ez megérné? Alkalmas lenne a tv hangszóróját kiváltani? Dvd lejátszóra lenne kötve.
linkA választ előre is köszönöm!
Üdv: Moonwolf
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
Pá
addikt
Sziasztok!
Laptophoz szeretnék WIRELESS hangfalszettet venni. 2.1 esetleg 2.0 érdekelne elsősorban zenehallgatás és kisrészben filmek részére.
Nyilván csodát nem várok, annyi a cél, hogy érezhető előrelépés legyen a laptopos ciripeléshez képest.
Szóval amolyan jó ár-értékű bestbuy-t keresek a kategóriában.Keret: 20ezer forint körül (ha nagyon muszáj picit mehet feljebb, de tényleg csak ha van értelme)
Jah, még valami, mert nincs semmi tapasztalatom wireless témában. Csak a laptoppal mászkálok ide-oda, a hangszóró fix helyen lenne. Így ideális lenne, ha a hangszóró már hálózatról menne (ne kelljen akkuval szenvedni). Szóval a wireless kapcsolat csak a hangszóró - laptop között fontos.
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Moonwolf
senior tag
válasz lezso6 #31137 üzenetére
A típus benne van a linkben, de tessék, Akai ht014a 5086f. A design lényegtelen ebben az esetben. A kérdés hogy 10ezer ft megér vagy sem.
Itt egy tulajdonság lista. link
[ Szerkesztve ]
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
dudika10
veterán
Milyen távolságokba szeretnél elsétálni?
Vegyél külön egy kis bluetooth-os boxot meg válassz egy ajánlott 2.0-t mellé. Igaz nem feltétlenül férsz bele a keretbe, de szerintem megéri egy picit több pénzt rákölteni.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Pá
addikt
válasz dudika10 #31139 üzenetére
A tippet köszi, de ajándékba lesz, ezért a keret nem annyira flexibilis, és egy bő héten belül kéne, ezért sajnos eBay-t nem merem megkockáztatni.
Nem kell túl nagy hatótáv. Csak szobáan belül, szóval ilyen 4-5 méter a maximum, de jellemzően inkább csak 2-3m.
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
dudika10
veterán
A logitech boxot megkapod 10k környékén (nem igazán követtem mostanában az ilyen kiegészítők piacát, lehet kapsz sokkal olcsóbban is mást).
Mellé egy Genius 1250B 12k.Szerintem ennyivel még érdemes átlépni a keretet. Olcsóbban nem tudok jó szívvel ajánlani semmit.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
cyberkind
félisten
Thonet & Vander Kürbis vagy Microlab Solo 6c?
Végre elmegy a soundbar-om, úgyhogy lassan aktuális lesz a váltás.Microlab-ra mindenhol várni kell 7-8 napot, viszont van távirányító, a Kürbis azonnal jöhetne, olcsóbb is, viszont nincs távirányító.
[ Szerkesztve ]
-
Brave_86
aktív tag
válasz cyberkind #31149 üzenetére
Nekem is úgy van. Input1-be a TV. A másik RCA bemenetet kötöttem a pc-re input2-re!
Nálam fontos volt ez a sorrend. A fordítottjával szívtam.
Ha filmet nézek tv max 20-as hangerő, de inkább alacsonyabb (12). míg a hangfalon a hangerő 50%-ra van állítva.
Én is tartottam a mélytől, hogy kevés lesz, mivel ajánlották hozzá az sw10-et is, de akkor költözni kellene valakinek vagy nekem vagy a szomszédoknak. Panelban lakok kb 16m2 a szoba, nekem bőven elég és 50%-on megy. Vagyis még annyi sem, mivel a tv-t és a windows hangokat is tudom húzni feljebb!
És a mérete is szimpatikusabb volt.A kék ledet az oldalán leragasztottam, mivel este elég erős fényt ad.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- RAM topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok