-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabeska
addikt
válasz HUAFBANDITA #31200 üzenetére
ellene szól viszont a felár, és az, hogy egy közepes méretű szobában lesz "hurcolva", ami annyit tesz, hogy vagy az ágyhoz vezetett kábelre, vagy az asztalnál lévő laptopra, vagy a kicsit odébb lévő tv-re lesz kötve ha lesz gép akkor már nem fog kelleni hogy tabletre kössem, csak a pc és a tv között kell majd "váltogatni", amit megoldok egy sima jack hosszabbítóval, és ha kell átdugom a tv-re, ennyi
F1
-
cyberkind
félisten
Megjött a Microlab Solo 6C, eddig vegyesek az érzéseim, de lehet hogy csak azért mert nem tudom normálisan beállítani, van erre valami útmutató?
Mély, magas milyen arányban?[ Szerkesztve ]
-
samu2062
aktív tag
válasz cyberkind #31204 üzenetére
Szerintem azért furcsa még,mert nincs bejáródva,illetve a fülednek is szokni kell.Ha a forráson nem használsz EQ-t,a magasat nyugodtan tekerd fel teljesen,a mélyet meg félig kb.Az első kb.50 órában ne hangosítsd 50% fölé,amíg bejáródik.Utána több mélye lesz elvileg és a magas sem fog úgy harsogni.Kiegyenlítődik a hangzás.Ezek után remélhetőleg nem lesznek vegyesek az érzéseid. 😊
[ Szerkesztve ]
-
B1T3
addikt
Felejtsd el a wattokat, vagy legalábbis ne ezekben gondolkozz.
Ha van helyed, a 6C-t vedd, mert összességében valószínűleg jobb hangot tudsz kipréselni egy 6,5"-es mélyközép hangszóróból, mint egy 4"-esből (az Edifieré ekkora). Ezt a konkrét modellt nem ismerem egyébként tőlük, de valószínűleg helyhiány esetén jöhetne számításba. Ha nálad ez a probléma nem áll fenn, akkor inkább 6C.
-
bijesz
aktív tag
Sziasztok,
Vettem egy Genius SP-HF1250B újonan boltból.
https://www.youtube.com/watch?v=6j5t6WjtSfk
Ezt a számot lejátszva 1:30-tól egyértelműen torzít a magas de borzasztóan.Valaki akinek ilyen hangfala van meg tudná nézni, hogy nála is torzít -e mert, meglehetősen bosszantó.
A hangkártya egyébként egy integrált Realtek ALC1150, ez sem az eddigi 5.1-es set-en sem a fejhallgatón nem torzít. EQ és effektek ki vannak kapcsolva.
Egyébként is doboz hangja van, érdekel, hogy ez egy hibás darab lehet, vagy ennyire gáz ez a hangfal.
Köszi előre is.[ Szerkesztve ]
-
bijesz
aktív tag
válasz lezso6 #31212 üzenetére
Köszi közben csináltam pár tesztet, úgy fest a magasak élesebbek ezért hallatszik itt jobban.
Összességében többet vártam a hangfalaktól, a cambridge 5.1-es set is hozza ezt a szintet és a klasszikus zene sem győzött meg, lehet túl sokat vártam tőle.
Mély szinte egyáltalán nincs, nem is értem a reflex nyílások mire kellenek.
Lehet egyből a thonet vander kürbis-t kellett volna vennem, így csere lesz.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz cyberkind #31208 üzenetére
Mi volt az alapbeállítás? Mi számít 0-nak (,tehát hogy nem nyúl bele a hangba) ?Csak le van írva a kézikönyvében
bijesz: Vagy hibás a hangfalad vagy hallgasd még 2-3 napig, mert nagyon el van szokva a füled Szerintem hallgasd 3-4 napig (illetve attól függ, hogy mennyit hallgatod egy nap ) és ha nem változik semmi, cseréltesd ki
[ Szerkesztve ]
-
olajecset
tag
Sziasztok!
Kb két hete hallgatom a Kürbist, napi 3 órát, eddig 50-70 cm-re volt, de a hang közelség és az erősítő búgása zavart. Ezért 5m jack-re raktam 3-4 m-re, nem igazán veszek észre jelromlást. Kétségtelen szépen be teli az 5x4-es szobát, de azért bulihangszórónak nem való. Kifejezetten komolyzenékhez illik a hangzása. Legjobban a vonósok szólnak, a ritmusosabbak kissé összemosódnak, dobok pop hát... Legtöbbször a Klasszik rádiót hallgatom, 1/3-ra hangosítva a hangszórót és a pc-t is, Ha ennél hangosabb, van valami zavaró a hangjában. Ez a véleményem, bár a témában analfabéta vagyok. -
ZTE_luky
aktív tag
Sziasztok! Sajnos nem találtam megfelelő topicot ezért ide írok.
Laptophoz, mobiltelefonhoz szeretnék speakert venni. A bluetooth-os lenne a legjobb de felőlem lehet vezetékes is csak ne hálózatról szedje az áramot.
Milyen javasolnátok nekem? Nem gondolkozok nagyon komolyban, nem várok el tőle sokat, hisz egy kis doboz. Olyan 5-10 ezret áldoznék rá.
Milyen típusokat ajánlatok, mire figyeljek oda? Amazonról vehetek, vagy onnan inkább ne? Ha igen milyen márkákat? No name-eket nem érdemes megvenni ugye?
-
válasz cyberkind #31217 üzenetére
Jó látom az adatlapod, egy Sony HT-GT1-ről váltottál erre? Annak az árából azért már egy elég jó kezdő stúdió monitorpárt lehetett volna venni, aztán kb egy életre el van intézve a hangtechnika (max később még egy stúdió sub).
[ Szerkesztve ]
A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.
-
-
válasz cyberkind #31221 üzenetére
Én anno az első fél évben a laptop elég fosch integrált hangkártyájáról (Conexant 20672) használtam a régi stúdió monitoraimat (Behringer B3031). Bár tény, hogy később egy normálisabb hangkártya (Creative X-Fi HD USB) kisebb csodát tett.
[ Szerkesztve ]
-
swixx
tag
Szerintem mégis a Genius 1800A-t fogom megvenni, a 6C-t drágának tartom. Itthoni szórakozásnak szerintem ez is megteszi.
-
szabeska
addikt
-
varmi2
nagyúr
válasz szabeska #31229 üzenetére
Igen rá lehet kötni egyszerre két eszközre. De mivel nincs szét választva a két benenet, így hatnak egymásra, terhelik egymást, így romolhat a minőség. De pár ezer forintért lehet venni audio átkapcsolót, ami megoldja ezt a problémát.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
GoZoL
senior tag
Sziasztok!
El kellett adnom a pinoeer, jbl házimozi kombómat szoba átalakítás miatt és helyette 2.1-es hangrendszerben gondolkodok. Soundbar fele nézegettem, a JBL SB 400 vagy a Yamaha YAS 203. Más alternatívát tudtok ajánlani? Köszi!
-
Miért akarsz 2.1-et? Olvasd el a téma-összefoglalót. Ennyi pénzért már tök kellemes belépő 8" stúdió monitorpárt kapsz, tisztességes mélytartománnyal. Egy normális 2.1-ért kb 2-3x ennyit kéne kicsengetned, s még akkor se biztos, hogy jó lesz, ez nem vicc.
[ Szerkesztve ]
-
Optikai bemenet nem való stúdió monitorra, legalább én nem tudok olyanról amin lenne. Max XLR AES/EBU, de azt inkább hagyjuk, csak horror árú cuccokhoz van. Egyébként a téma-összefoglaló végén szereplő példák nagytesói ott vannak 8"-nak. Pl Hitspace-ben meg lehet őket hallgatózni, ez mindenképp ajánlott. De mindenekelőtt... Mire használnád, kötnéd rá?
[ Szerkesztve ]
-
Milyen médialejátszó? Ha normális benne a DAC, akkor nem kell venni stúdiómonitorhoz. Egyébként lehet, hogy a 2.1 jobb filmre, legalábbis ha a részletezés helyett előnyben részesíted a sub feletti kiemelést (80-100Hz, igen, ezeknél a szubból nagyrészt nem is szubhangok ki) és elviseled a lyukat a 150-300Hz-es tartományban, akkor lehet jobb. Szóval ebben az árkategóriában a 2.1 kb olyasmi mint egy Sharknado: nagyon hatásvadász (szórakoztató) lehet, viszont rengeteg hibája van, és emellett minőségileg is kakkanat. De valaki pont ezt szereti, nem szégyen.
[ Szerkesztve ]
-
QbHead
aktív tag
Azt hiszem emberek én kihoztam a kis költségvetésből a maximumot azzal hogy így megemeltem pont a fülem magasságában van a magas hangszóró. a mélyet egy kicsit többnek érzem lehet mert most lentről jobban tud áramlani a levegő de úgy összességében sokkal sokkal jobb hangzása van a fa nekem ingyen volt a gyurma meg volt legalább 300Ft
[ Szerkesztve ]
"A chiliszósz nem más, mint határozott fellépésű ketchup."
-
QbHead
aktív tag
válasz lezso6 #31240 üzenetére
Gyurma a fa és hangfal között van kis folpakkban kihegyezni nem akarom mert akkor attól félek hogy lent a 2oldalas ragasztó nem tartja meg a 6 kilós hangfalat
szerk.: még annyit vettem észre hogy mostmár ha eléggé felhangosítom a hangfalat akkor nem remeg bele a fél bútor ez gondolom a gyurma miatt van
[ Szerkesztve ]
-
QbHead
aktív tag
köszi! egy régi altech lansing 221-et váltott
egyéb: esküszöm csak azért mert megemeltem és jó helyen van a magas minden zenémet újra kell hallgatnom épp most hallgattam újra az inception-Time-ot és felnyerítettem hogy ez ilyen is leheeeet???? Kíváncsi lennék hogy hogy szól egy rendes szetten (milliós kategóriára gondolok)
szerk: most gondoltam bele hogy nem csak zenét hallagatok hol is vannak azok a jó filmek? Most elköszönök 3nap múlva találkozunk elmentem filmet nézni
[ Szerkesztve ]
-
-
B1T3
addikt
válasz thornadoj #31246 üzenetére
Amúgy tényleg olyan, mintha kétféle dizájnnal került volna forgalomba, már a termék hivatalos oldalán is kétféle forma bukkan fel. Igaz, az általa linkeltet egyik sem fedi le, de a másodikra jobban hasonlít.
[ Szerkesztve ]
-
gubabela
senior tag
válasz QbHead #31248 üzenetére
Nem hiszem, hogy átvertek volna akárkit is. Valószínűleg több kiadás léteszik. A hivatalos oldalukon is ha megnézed a képeket akkor ott is 2 külömböző magasat lehet látni. Más a felfogatás stb.Inkább az lehet a háttérben, hogy fejlesztettek valamit, vagy csak egyszerűen elfogyott a beszállítónál a hangsugárzó és helyettesítették. Kínában megesik az ilyesmi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- További aktív témák...
Állásajánlatok