A Zalman SLC szériás pendrive-jai komoly tempót diktálnak

Az USB 3.0 szabvány tömeges elterjedésének egyik legnagyobb haszonélvezői az egyre gyorsabb pendrive-ok és egyéb külső adattárolók, amelyek teljesítményét végre nem fogja vissza a szűk keresztmetszet, és tekintve a technológiában lévő potenciált (max. 5 Gbps), még egy darabig nem is kell ennek elégtelenségével számolni.


[+]

A gyártók igyekeznek is ezt minél jobban kihasználni és egymásra licitálva egyre gyorsabb és megfizethetőbb modellekkel árasztják el a pendrive piacot. Most éppen a Zalman mutatott be két modellt (U3M16SLC és U3M32SLC), amelyek az SLC széria tagjaiként érkeznek majd. A rendre 16 és 32 GB kapacitású adathordozók elnevezése nem véletlen, ugyanis fedélzetükön SLC (Single Level Cell) NAND flash modulok sorakoznak, amelyek az MLC-vel összehasonlítva köztudottan gyorsabbak (ez persze nagyban függ a vezérlőtől is) és hosszabb élettartamúak, így komolyabb SSD meghajtókban is ezt a típust alkalmazzák. Vagyis lényegében ezek egy USB 3.0 interfésszel ellátott külső SSD-k.


[+]

Ennek értelmében nem meglepő, hogy megfelelő környezetben igen impozáns sebességet képesek produkálni, a gyártó maximum 155 MB/s és 135 MB/s-os olvasási és írási értékeket állapított meg (a 16 GB-os modell esetében 100/100 MB/s a csúcs). A 78 x 17 x 8,6 mm-es eszközök hagyományos kupakos felépítésben kerülnek a boltok polcaira, a 16 és 32 GB-os, SLC-s pendrive-ok június elején először Japánban debütálnak, vételáruk rendre 5480 (69 dollár) és 8980 jen (113 dollár) lesz.


[+]

Előzmények

Hirdetés