A Zalman öt (nagyon) különböző billentyűzettel támadta meg a piacot

A Zalman nem kevesebb, mint öt billentyűzettel frissítette kínálatát, amelyek között átlagos, multimédiás és gamer beviteli eszközök is megtalálhatók. Itt van például a ZM-K500, amely a csapat egyetlen mechanikus billentyűzete, ráadásul kifejezetten kompakt (352 x 169 x 36 mm), mivel jobb és bal oldalon lényegében keret nélküli az eszköz, valamint a numerikus blokkot is lespórolták róla.

A billentyűk alatt kattogó mechanikus kapcsolók pontos típusára nem derült fény, de a gyártó állítása szerint az 50 grammos nyomáspontú kapcsolók 20 millió leütést gond nélkül elviselnek. Tömör kialakítása ellenére még öt multimédiás nyomógomb is helyet kapott a fedélzeten. A lézergravírozott billentyűs ZM-K500 másfél méteres USB kábellel kapcsolódik a számítógéphez, csakúgy, mint testvérei.

Ezzel szemben a ZM-K400G kifejezetten játékosoknak készült, erről tanúskodik háttérvilágítása is, amely választhatóan piros vagy kék színű, fényereje pedig egy a felső sorban középen található tekerőgombbal állíthat, kapcsolható. További árulkodó jel az 5 makró gomb, amelyekkel a parancsokat három különböző profilba lehet összepárosítani. Természetesen 7 multimédiás gomb sem maradt ki a repertoárból. A kiosztás teljesen klasszikus, a gépelést egy enyhe hullámmal igyekeztek ergonomikusabbá tenni.

A ZM-K350M egy olyan multimédiás billentyűzet, amelyen a szokásos elrendezésen kívül két oldalsó fülön még 4-4 gyorsbillentyű sorakozik, a K400G-nél látott hullám itt is adott. Kialakítása kompakt, a Zalman ezt mindenféle szöges éltörésekkel és kiugrókkal igyekezett izgalmasabbá tenni.

A feliratokat és a logót leszámítva a ZM-K300M billentyűzet pontosan úgy néz ki, mint a kifejezetten olcsó, 15 dolláros Sharkoon Skiller gamer billentyűzet, még a kékre cserélhető WASD és kurzor gombok is csomag részét képzik. Szabadon programozható, rétegekbe rendezhető profilokról nem tesz említést a Zalman, így lehetséges, hogy csupán szoftveres különbségek vannak, bár ha a hardver valóban teljesen azonos, akkor ez nem tűnik leküzdhetetlen akadálynak.

Végül, de nem utolsósorban pillantsunk rá a legegyszerűbb modellre, a ZM-K200M-re, amely a K350M tovább tömörített és egyszerűsített verziójának tekinthető, a két oldalsó fülek itt is láthatjuk, csak kisebb gyorsgombokat tartalmaznak, és összesen nem négyet, hanem nyolcat. A Zalman ZM-K500, ZM-K400G, ZM-K350M, ZM-K300M és ZM-K200M billentyűzetek japán jenből átszámított vételára rendre 71, 38, 16, 11 és 10 amerikai dollár, európai megjelenésüknek dátuma és várható árazása ismeretlen.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés