Roccat ISKU FX billentyűzet és Kone Pure egér – pozitív fejlődés

Egy blogbejegyzésben már megemlítettük, hogy a Gamescomon számos Roccat újdonságról rántották le a leplet, most ezek közül tekintsünk meg néhányat részletesebben! Először is itt van a Kone Pure, amely a kifejezetten súlyos és méretes Kone gamer egér moderáltabb változata, egészen pontosan az eredeti koncepció méretének 91%-ára csökkentették. Belsejében egy 8200 dpi felbontású lézeres optikai szenzor lapul, ennek értéke 200 dpi-től felfelé 41 lépésben állítható.


[+]

Azonban egy ilyen eszköz esetében a precíz kattintás legalább olyan fontos, mint a pontos nyomkövetés, ezért a fő nyomógombok alatt Omron kapcsolók teljesítenek szolgálatot. Nyomógombjai természetesen teljesen szabadon konfigurálhatóak, igény esetén makró parancsok is bevethetők, amelyek a trendeknek megfelelően egy fedélzeti memóriában tárolódnak, így számítógéptől függetlenül elő lehet csalogatni a számunkra optimális, jól megszokott beállításokat. Az Easy-Shift[+] duplikáló gomb más Roccat egérhez hasonlóan itt is a repertoár része, melynek segítségével kényelmesen megduplázható az adott számú gombokkal kiadható parancsok száma. A gyors számításokról egy 32 bites Turbo Core V2 processzor gondoskodik.


[+]

A hátán található logó háttérvilágításának színe az elérhető 16,8 millió árnyalat bármelyikével képes világítani, sőt fényeffektekkel tovább fokozható a látvány. A számítógéphez USB porton keresztül 1,8 méteres harisnyázott kábellel kapcsolódik. A Kone Pure megjelenése valamikor októberben várható, vételára pedig a Kone 89 eurós árcédulájánál szerencsére olcsóbb lesz, a gyártó 69 eurót fog kérni érte.


[+]

Egy másik érdekes versenyző az ISKU FX billentyűzet, amelynek elődmodellje az év elején már tesztlaborunkban is vendégeskedett. Akkor nem voltunk igazán elragadtatva az összképtől, számos kritikát meg is fogalmaztunk – most viszont úgy tűnik, mintha megfogadták volna tanácsainkat. Az FX legszembetűnőbb újdonsága, hogy a gombok eddigi kék háttérvilágítását színesre cserélték, így majd jobban fog mutatni például egy Kone XTD egér mellett.


[+]

Azonban ami sokkal fontosabb változás, hogy a billentyűkön nagyobbak lettek a betűk, pontosabban a felületük nőtt, így háttérvilágítás nélkül is jól láthatóak, és „betekintési szögeik” is sokkal jobbak lettek. Szerencsére elismerték, hogy az eredeti megoldás nem sikerült valami jól, ezért mostantól kezdve az ISKU billentyűzetek is a korrigált gombokkal érkeznek. A Roccat ISKU FX vételára még ismeretlen, megjelenése pedig csak decemberben esedékes.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés