CM Storm QuickFire TK billentyűzetek három különböző Cherry MX kapcsolóval

Hirdetés

Egyre nagyobb a kínálat a mechanikus billentyűzetek piacán, és természetesen a játékosoknak szánt különítmény sem kíván kimaradni a jóból, ezért a Cooler Master „gamer albrendje”, a CM Storm a QuickFire TK személyében egy újabb beviteli eszközt mutatott be. Elődje, a QuickFire Rapid pont egy éve mutatkozott be, ahhoz képest számos változás figyelhető meg, de egyik legnagyobb erőssége, a kompakt dizájn továbbra is alapkövetelmény volt.


[+]

A CM QuickFire TK tömör, 377,5 x 138 x 33 mm-es fizikai kiterjedése annak a trükknek köszönhető, hogy a numerikus blokkot és a kurzorgombokat egyetlen egységgé olvasztották össze, így a funkcionalitás komolyabb feláldozása nélkül sikerült az eszköz szélességét kordában tartani. A Game és Numpad módok között bármikor egy mozdulattal válthatunk, így a kiosztás működését mindig az adott tevékenységhez igazíthatjuk.


[+]

A mechanikus billentyűzetek egyik legfontosabb tulajdonsága természetesen a gombok alatt kattogó mikrokapcsolók, amelyek igen eltérő karakterisztikát is mutathatnak. Ennek megfelelő a CM Storm három különböző Cherry MX belsővel is elérhetővé teszi billentyűzeteit, hogy mindenki saját szájízének megfelelő gépelési élményt kapjon. A mélyben lapuló alkatrészeket a háttérvilágítás is jelzi: a piros LED-ek alatt Cherry MX Red, a kék fények alatt Cherry MX Blue, a fehér háttérvilágítású modellben pedig (nem, nem White) Cherry MX Brown kapcsolók sorakoznak. A megvilágítás fényereje öt lépésben változtatható, valamint három mód áll rendelkezésre, amelyek vagy az egész billentyűzetet, vagy csak bizonyos gombcsoportokat árasztanak el fénnyel, hogy az éjszakai használat se ütközzön akadályokba, kényelmetlenségekbe.


[+]

Egy gamer billentyűzettől elvárható, hogy az egyidőben lenyomott gombok jelei ne ütközzenek egymással, erről NKRO (n-key rollover) felépítés gondoskodik. Ebben a kategóriában az átlagon felüli igénybevétel nem ritka, ezzel szemben matt felületű, lézergravírozott gombok és egy kiemelkedő stabilitást nyújtó belső acéllap állja a sarat. A funkciógombok szokásos feladatuk mellett a multimédiás képességeket és a megvilágítás irányításának feladatát is ellátják, ehhez a két FN gomb valamelyikét kell melléjük lenyomni. Ha tudjuk, hogy csak a másodlagos funkciókat szeretnénk elérni, akkor az FN gomb 3 másodperces nyomva tartásával ennek hatása zárolható.


[+]

Az USB portra csatlakozó CM Storm QuickFire TK billentyűzetek valamikor az idei év utolsó negyedévében kerülhetnek a boltok polcaira, vételáruk azonban még ismeretlen.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés