Itt az új 7.2-es Yamaha házimozi erősítő

Hirdetés

A Yamaha piacra dobta új házimozi erősítőjét, a 230 000 forintba kerülő RX-V777-et. Ez nyilván nem kevés pénz, főleg hazánkban, de ennél azért jóval drágább középkategóriás modellek is megtalálhatóak ebben a termékcsaládban.

Yamaha RX-V777
Yamaha RX-V777 [+]

A 7.2 csatornás készülék maximális névleges kimeneti teljesítménye 160 watt csatornánként  (8Ω, 1kHz, 10% THD, 1 meghajtott csatorna esetén), de a valós használathoz a 95 wattos (20Hz-20kHz, 8Ω, 0,09% THD, 2 meghajtott csatorna) érték közelebb áll. A HDMI 2.0 csatlakozókkal ellátott készülék képes a 4K/60p jelek kezelésére, és boldogul a WAV és FLAC (192kHz/24bit ), valamint az Apple Lossless (96kHz/24bit) nagy felbontású hangszabványokkal. Természetesen a Dolby TrueHD, Dolby Digital Plus DTS-HD High Resolution DTS Express, illetve DTS-HD MasterAudio térhatású audioformátumok sem okoznak neki problémát.

Yamaha RX-V777
Yamaha RX-V777 [+]

Nem hiányzik belőle az AM/FM tuner, így rádiózásra is alkalmas, és megkapta a cég saját fejlesztésű YPAO (Yamaha Parametric Room Acoustic Optimizer), illetve Cinema DSP névre hallgató technológiáit. Utóbbi már a régebbi Yamaha termékekből ismerős lehet, és elméletileg képes arra, hogy a mozitermekben megszokott térhangzást reprodukálja. A másik egy olyan kalibrációs eljárás, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználó egy mikrofon segítségével a helyiségben a legjobb minőségű hangot egy adott pontba koncentrálja. A beépített Wi-Fivel és Ethernet csatlakozóval is megtámogatott modell hálózatba is köthető, a vezérlését pedig a grafikus kezelőfelület mellett az is megkönnyíti, hogy igény szerint akár okostelefonról vagy tabletről is irányítható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés